Web Analytics Made Easy - Statcounter

الهوردی دهقانی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در تبریز اظهار کرد: اعتبار سد حاجیلار از محل اعتبارات سدهای مرزی و از طریق صندوق ذخیره ارزی پرداخت می‌شد و در حالی که پایاب سد اجرا نشده و قسمتی از پروژه ناقص است، سال گذشته ردیف اعتباری آن حذف شد.

وی افزود: این سد 60 میلیون مترمکعب آب دارد که  40 میلیون برای شرب و کشاورزی است و اگر  20 میلیون مترمکعب از آب این سد به کشاورزی و ایجاد شهرک گلخانه‌ای اختصاص یابد، اتفاق بزرگی در این عرصه می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دهقانی،در ارتباط با آخرین وضعیت سد آق‌بلاغ ورزقان نیز توضیح داد: این سد پنج سال است تمام شده و باید برای پایاب آن فکری شود. 

نماینده ورزقان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بر لزوم توجه مسوولان استان به ساماندهی شهرک صنعتی مس و صنایع پایین‌دستی آن تاکید کرد.

وی همچنین گفت: حدود 60 کیلومتر از مسیر بزرگراه، خواجه – ورزقان-خاروانا- نوردوز، در حال اجراست، اما 10 کیلومتر آن زیر پیمان رفته که پیمانکار پروژه پنج سال است، پروژه را تعطیل کرده است.

دهقانی اضافه کرد: باوجود اینکه میزان بارش در ورزقان زیاد است، مردم شهرستان از آب شرب مناسب بهره‌مند نیستند و وضعیت فاضلاب شهرستان نیز نامطلوب است.

گزارش فارس حاکی است، سد حاجیلار ورزقان دهم مرداد 98 با حضور وزیر نیرو و با دستور رییس جمهوری به صورت ویدیو کنفرانس به بهره‌برداری رسید.

سد مخزنی «حاجیلار چای» پشت رودخانه ای به همین نام از سرشاخه های رودخانه ارس در مدت ۱۰ سال ساخته شده و مساحت حوضه آبریز تا محل سد ۵۳۶ کیلومترمربع است که در ۱۳۵ کیلومتری شمال تبریز و ۵۰ کیلومتری شمال غربی ورزقان و ۲ کیلومتری روستای «قره قیه» قرار دارد. 

سد مخزنی حاجیلار چای سد خاکی با هسته «ناتراوای رسی» و حجم مخزن با ظرفیت ۴۸.۹ میلیون مترمکعب است که ساخت آن از سال ۱۳۸۸ آغاز شده است. 

ارتفاع تاج سد از پی ۹۵ متر و از بستر رودخانه ۷۱ متر بوده و با طول و عرض به ترتیب ۲۵۶ و ۱۰ متر می باشد و تراز تاج سد ۱۰۵۲ متر از سطح آب های آزاد و حجم کل خاکریزی بدنه سد ۲ میلیون مترمکعب است. 

عمده ویژگی سد حاجیلار مصارف صنعتی بوده که با ظرفیت موجود موجب بهره وری بالایی برای صنعت منطقه خواهد شد و ۱۰ میلیون مترمکعب در سطح ۱۰۰۰ هکتار از اراضی دیم زار کم بازده را سیراب می‌کند. 

تامین سالانه سه میلیون مترمکعب آب برای شرب، بهداشتی و کشاورزی شهرستان های ورزقان و خاروانا و روستاهای اطراف آن، تامین نیازهای آبی حقابه بران و محیط زیست (۵.۷) میلیون مترمکعب، کنترل سیلاب، جاذبه های گردشگری و اشتغال زایی در منطقه از دیگر مزایا و ویژگی های سدحاجیلار چای ورزقان است. 

انتهای پیام/ 60026/س

منبع: فارس

کلیدواژه: ورزقان بزرگراه خواجه ورزقان تبریز فارس تبریز خبرگزاری فارس خواجه خاروانا پیمانکار نماینده ورزقان در مجلس میلیون مترمکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۰۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن در ردیف پروژه‌های کدد دار کشور قرار گرفت

به گزارش قدس خراسان، علی دهقان‌زاده اظهار کرد: با پیگیری‌های انجام شده مبلغ یک میلیارد تومان برای اخذ پروانه ساختمانی پروژه درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن اخذ شد و پس از صدور پروانه عملیات اجرایی این پروژه در ۶ ماهه اول امسال آغاز و طبق قرارداد انجام شده در مدت ۱۸ ماه  این طرح تکمیل و سال آینده شاهد بهره‌برداری این پروژه خواهیم بود. 

فرماندار بردسکن افزود: خوشبختانه این پروژه به لحاظ تزریق اعتباری در ردیف پروژه‌های کددار کشور قرار گرفته است و سازمان تامین اجتماعی در تخصیص بودجه و تجهیزات درمانگاه تامین اجتماعی موافقت خود را اعلام که پس از اخذ پروانه ساختمانی بلافاصله عملیات اجرایی این پروژه که سال گذشته با حضور مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی کشور کلنگ آن به زمین زده شد شروع شود.

وی داشتن درمانگاه تامین اجتماعی را در شهرستان بردسکن با توجه به وجود راه‌های مواصلاتی و بیش از ۳۶ هزار نفر بیمه شده تامین اجتماعی یکی از ضروریات دانست و گفت: همواره یکی از مطالبات مردم شهرستان بردسکن داشتن درمانگاه تامین اجتماعی بوده است که خوشبختانه این مهم تحقق پیدا کرد و تمام تلاش ما بر این است با توجه به پای کار بودن سازمان تامین اجتماعی سال آینده این پروژه تکمیل و مورد بهره برداری قرار بگیرد.

خبرنگار: علی نوری

دیگر خبرها

  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان
  • چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید
  • مرکز دولتی درمان سوءمصرف مواد بیمارستان امام حسین (ع) افتتاح شد
  • احداث درمانگاه تامین اجتماعی بردسکن در ردیف پروژه‌های کدد دار کشور قرار گرفت
  • افتتاح نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در کوهبنان
  • فعالیت ۷۵ دفتر خدمات الکترونیک قضائی در مازندران
  • کلینیک تخصصی خیر ساز بیمارستان امام حسین (ع) محمدشهر افتتاح شد
  • همدلی بین نخبگان و مدیران گره‌گشای مشکلات استان است
  • اصناف و بازاریان لباس‌هایی با پوشش مناسب در اختیار مردم قرار دهند
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران