Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-27@05:28:43 GMT

چرا انتخابات آمریکا در ایران پیگیری می‌شود؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۰۹۱۴

چرا انتخابات آمریکا در ایران پیگیری می‌شود؟

چند روز دیگر به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا باقی مانده است. تب این رقابت انتخاباتی به میان جامعه ایران هم سرایت کرده است. بخش هایی از مردم کشورمان به طور مداوم اخبار انتخابات آمریکا را رصد می کنند، آخرین نظرسنجی ها در کانال ها و گروه ها به اشتراک گذاشته می شود و در خیابان و تاکسی حرف از تاثیر نتیجه این انتخابات بر بازار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیگیری انتخابات آمریکا توسط گروه هایی از مردم کشورمان در وهله اول نشان دهنده این است که در نظر ایشان تفاوت محسوسی میان پیروزی بایدن و ترامپ وجود دارد. ایشان گمان می کنند در صورت پیروزی بایدن تحریم ها کمتر می شود. اما مشخص نیست این تصور تا چه اندازه صحیح است. چراکه بایدن تاکنون چند نوبت درباره سیاست مطلوب خویش در قبال ایران صحبت کرده که مشهورترین نمونه آن یادداشت منتشرشده در سی ان ان است. با مطالعه آن یادداشت به نظر می رسد بایدن صرفا در روش با ترامپ متفاوت است وگرنه برآیند کلی سیاست احتمالی او هم چیزی مانند اوباما خواهد بود که اسما تحریمی در کار نبود اما رسما همه تحریم ها اعمال می شد.

هرچند درباره تاثیر مثبت پیروزی بایدن بر اقتصاد ایران در این مدت اینقدر صحبت شده که احتمالا اثر پیروزی بایدن اثر روانی کوتاه مدت بر بازارها خواهد گذاشت اما مشخص نیست در بلند مدت تاثیر مثبتی داشته باشد.

پیگیری انتخابات آمریکا توسط مردم ایران در نگاهی کلی تر حاوی یک پیام مهم است: عده ای که این تحولات را دنبال می کنند به این مسئله باور دارند که مشکلات کشورمان ناشی از تحریم های آمریکاست و اگر تحریم ها برداشته شود مشکلات اقتصادی ما حل می شود. طبیعتا راه حل لغو تحریم ها در چرخش سیاست خارجی است. یعنی ایران باید به کشوری تبدیل شود که از نظر آمریکا نرمال است.

این باور در میان بخشی از مردم نشان دهنده شکست ایران در جنگ روانی و رسانه ای است. بدین معنا که آمریکا و بازوی رسانه ای او توانسته است بخشی از مردم را متقاعد کند که مشکلات اقتصادی به دلیل همگام و همراه نبودن با آمریکاست و اگر با آمریکا همراه شوید مشکلات شما حل می شود. مثال هایی مانند کره جنوبی و سنگاپور نیز همواره در جهت تایید این استدلال تکرار می شود.

آمریکا توانسته است یکی از اهداف خویش در قبال کشورمان را به عنوان تنها راه نجات کشور در ذهن برخی از مردم جا بیندازد. شکست ما در جنگ ادراکی و رسانه ای دقیقا در همین نقطه اتفاق افتاده است.

نیاز به گفتن نیست که بخش زیادی از مشکلات کشور ما معلول توسعه نیافتگی است و صرف همراهی با ابرقدرت ها هیچ کشوری را از توسعه نیافتگی به توسعه یافتگی رهنمون نکرده است. کشور مصر شاید یکی از بهترین مثال ها باشد. اگر در جنگ روانی و رسانه ای بازی را واگذار نکرده بودیم مردم کشورمان به این باور رسیده بودند که فرمانبرداری از یک ابرقدرت برای توسعه یافتگی کافی نیست و باید تغییراتی در متن جامعه رخ دهد تا به توسعه یافتگی گام نهیم.

در کنار فعالیت رسانه ای آمریکا و پیروان او در جهت قبولاندن این باور غلط مسئولین داخلی به خصوص دو رئیس جمهور اخیر کشورمان هم نقش دارند. ایشان به راحتی برای فرار از پاسخگویی و همچنین توجیه ناکارآمدی خویش، تحریم ها را عامل مشکلات معرفی می کنند. نمونه متاخر آن سخنان چند هفته پیش حسن روحانی بود که گفته بود ریشه مشکلات، «واشنگتن دی‌سی» است. محمود احمدی نژاد هم در دو سال پایانی دوره اش که ناکارآمدی سیاست هایش مشخص شده و مشکلات اقتصادی بر مردم مستولی شده بود تحریم ها را عمل مشکلات معرفی کرد.

ترکیب ضعف رسانه ای کشورمان و ناکارآمدی مسئولین باعث شده است ادراک برخی از مردم مطابق با واقع نباشد و درباره تحریم ها و اثر آن بر اقتصاد کشور تخمینی بیشتر  و غیرواقعی صورت پذیرد. هرچند فارغ از نگاه مردم و هرچقدر تحریم در اقتصاد کشور ما موثر باشد نشان دهنده آن است که در آن زمینه باید کشورمان ضعفش را جبران کند تا در کنار استقلال سیاسی استقلال اقتصادی نیز به خوبی محقق شود.

منبع: الف

کلیدواژه: انتخابات آمریکا پیروزی بایدن رسانه ای تحریم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۰۹۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟

به گزارش همشهری آنلاین، افزایش تنش‌های نظامی در منطقه بحث برسر تحریم‌های نفتی ایران را افزایش داده و حتی جمهوری‌خواهان در آمریکا در تدارک طرحی برای افزایش تحریم‌های نفتی ایران هستند، اما روز گذشته بلومبرگ اعلام کرد بایدن تمایلی به افزایش تحریم‌های نفتی ایران ندارد.

بلومبرگ همچنین توضیح داد: درحالی‌که قانونگذاران آمریکایی در واکنش به پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی، در تلاش برای اقدامات جدیدی هستند، بازار انتظار ندارد هرگونه تحریم جدیدی، تأثیری روی صادرات نفت ایران داشته باشد. تحلیلگران بازار نفت می‌گویند که بایدن از انجام هرگونه حرکتی که قیمت نفت خام یا بنزین را افزایش دهد، بیزار است. آمارها نیز نشان می‌دهد شیب قیمت نفت نزولی شده و دیروز حتی قیمت نفت به مرز ۸۶دلار رسیده است.

سایر خبرها در حوزه انرژی نیز نشان می‌دهد با وجود بازگشت تحریم‌های نفتی آمریکا علیه ونزوئلا فروش نفت ونزوئلا با کمک ارزهای دیجیتال شتاب گرفته است. به‌زعم برخی تحلیلگران ایران نیز می‌تواند با استفاده از مکانیسم ارزهای دیجیتال تجارت خارجی خود را به‌ویژه در حوزه انرژی افزایش دهد.

بیشتر بخوانید

صادرات گاز به پاکستان از سرگرفته می شود؟ | مذاکره وزرای نفت ایران و پاکستان راه بی بازگشت پاکستان در تکمیل خط لوله گاز | سفر رئیسی صادرات انرژی ایران را تسهیل می کند؟

آمارهای موجود از بازار فروش موبایل درجهان نیز نشان می‌دهد فروش آیفون اپل در چین طی ۳ماهه اول سال میلادی جاری، ۱۹.۱درصد کاهش یافته است؛ درحالی‌که فروش هوآوی ۶۹.۱درصد افزایش داشته است.

کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا هم دیروز با بیان اینکه اقتصاد جهان در یک نقطه عطف قرار گرفته است، گفت: واقعیت‌های گذشته با عدم‌قطعیت‌های جدید جایگزین شده‌اند، اما برخی موارد به‌طور قطع ثابت باقی خواهند ماند.

دیروز در عین حال مهرداد بذرپاش، وزیر راه و شهرسازی ایران از عزم ایران و پاکستان برای توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و بندری به‌منظور دستیابی به تجارت ۱۰میلیارد دلاری ۲ کشور خبر داد.

کد خبر 846768 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها نفت قیمت نفت و گاز ایران و آمریکا بایدن تحریم هسته‌ای - انرژی

دیگر خبرها

  • بایدن از تحریم گردان‌های نظامی رژیم صهیونیستی صرفنظر کرد
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • صف‌آرایی شکست‌خوردگان، علیه ایران | آمریکا و اروپا دوباره دست به تحریم شدند
  • نقش بی‌اهمیت تحریم‌های تازه آمریکا در معادلات ایران
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • دست خالی غرب در برابر ایران | وقتی تیغ تحریم دیگر نمی‌بُرد!
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟