Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح شنبه ۳ آبان ماه در دیدار حضوری با رئیس جمهور و اعضای ستاد ملی مقابله با کرونا، توصیه‌های مهمی را بیان و بر لزوم اتخاذ تصمیم‌های قاطع و حاکمیتی، اقناع افکار عمومی و همکاری همه دستگاه‌ها و آحاد مردم برای مقابله با وضعیت تأسف‌بار ویروس عالم‌گیر کرونا تأکید کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پشت جایگاه مقام معظم رهبری در تابلویی بزرگ حدیثی از امام حسین (ع) نقش بسته بود که مسلماً معنا و منظور خاصی داشت. حجت الاسلام رضا لک‌زایی پژوهشگر پژوهشگاه بین المللی جامعه المصطفی (ص) العاملیه در تبیین این حدیث و دلیل تذکر مقام معظم رهبری در آن جلسه به درخواست مهر یادداشتی نوشته است که در ادامه از نظر شما می‌گذرد:

حدیث زیبایی از امام حسین علیه السلام در دیدار با ستاد ملی مقابله با کرونا در حسینیه امام خمینی (ره) بالای سر رهبر معظم انقلاب بر سینه دیوار خودنمایی می‌کرد: ‬ قَالَ الْحُسَیْنُ بْنُ عَلِیٍّ علیه السلام: إِنَ‏ حَوَائِجَ‏ النَّاسِ‏ إِلَیْکُمْ‏ مِنْ نِعَمِ اللَّهِ عَلَیْکُمْ فَلَا تَمَلُّوا النِّعَم‏؛ [۱] درخواست‌های مردم از شما، از نعمت‌های الهی بر شماست، از این نعمت‌ها ملول و خسته نشوید.

این حدیث یک سطری از مجموعه حدیثی ۱۱۱ جلدی بحارالانوار انتخاب شده است. علامه مجلسی موعظه‌های خداوند متعال و حضرت رسول اکرم و اهل بیت را در ۱۱۴ باب با نام کتاب روضه در جلد ۷۴، ۷۵ و ۷۶ بحار آورده است؛ این حدیث شریف در جلد هفتاد و پنجم بحارالانوار ذکر شده است، البته در حدیث یازدهم همین باب، همین عبارت با دو تفاوت آمده است: در آغاز حدیث واژه «اعْلَمُوا؛ بدانید» و در پایان آن «فَتَتَحَوَّلَ إِلَی غَیْرِکُم؛ به دیگران محوّل می‌شود» ذکر شده است.

شبیه این مضمون با اندکی تفاوت از حضرت امام علی علیه السلام هم نقل شده است: انّ‏ حوائج‏ النّاس‏ الیکم نعمة من اللّه علیکم فاغتنموها و لا تملّوها فتتحوّل نقما؛ بدرستی که درخواست‏ مردم به سوی شما نعمتی است از خدا بر شما، پس غنیمت‏ شمارید آنها را و ملول مشوید از آنها چرا که در این صورت ممکن است نعمت به نقمت تبدیل شود. [۲]

با توجه به آنچه گفتیم امام حسین علیه السلام در صدد است بینشی نو و دانشی جدید در اختیار انسان مؤمن قرار دهد. آن علم جدید و فهم تازه این است که آن ثروت‌ها، امکانات و نعمت‌های مختلفی که خداوند متعال، در اختیار انسان‌ها و نهادها با جایگاه حقیقی و حقوقی قرار داده است، جدا از کوله‬ ‏بار نیازهای دیگران نیست. آن نسیم برای وزیدن در این مزرعه است و آن بال برای پرواز در این آسمان و آن آب برای رفع عطش این تشنه. در غیر این صورت باید منتظر ضربه بود!

این یک گزاره از آموزه‌های اهل بیت (علیهم السلام) ‬ است که حداقل دارای سه سطح است؛ اولین سطح، سطح باور و نگرش است. سطح دوم، سطح گرایش است؛ پذیرش و باور این بینش، به وادی عطوفت و محبت در سطح گرایش می‌انجامد و باعث ایجاد همبستگی قلبی و محبت بین دولت و مردم می‌شود. در سطح سوم، یعنی سطح رفتار و میدان عمل و کارزار خدمت و فعالیت، خستگی و وادادگی و بی‌ارادگی و دل شکستگی و دل‏مردگی را به مسلخ می‌برد و نشاط و شادابی را جایگزین می‌کند. با مسلح شدن به این بینش و نگرش، کارگزاران نظام سیاسی از درخواست‌های ارباب رجوع به تنگ نمی‌آیند و با حفظ کرامت مردم به خواسته‌های آنان رسیدگی می‌کنند. با این نگاه، مردم و خواسته‌های مشروع و قانونی آنان و آن دسته دیگر از مردم که در ظاهر فقرا و محرومان و مستضعفانند وصله ناجور و مزاحم دولت نیستند، بلکه محمل نزول رحمت و نعمت الهی و یکی از اسباب و ابزار حفظ قدرت محسوب می‌شوند. خلق در این بینش خانواده خدایند و هر که بیشتر به آنان نفع برساند نزد خداوند مقامی والاتر و بالاتر دارد.

به نظر می‌رسد شرایط کرونایی کشور از یک طرف و مشکلات اقتصادی کشور از سوی دیگر سبب شده که این حدیث که از زبان مبارک حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام جاری شده در پیشانی حسینیه امام خمینی بدرخشد. تلاش برای یافتن راه حل هر مشکلی و گشودن هر گره‌ی از زندگی هر گرفتاری نعمتی از نعمت‌های پرشمار و بی‌شمار الهی است و نباید از آن ملول و خسته شد؛ چنانکه باد بهاری از گره‏گشایی خسته و ملول نمی‌شود. به قول حافظ: چو غنچه گر چه فروبستگی است کار جهان / تو همچو باد بهاری گره‏گشا می‌باش.

پی نوشتها:

[۱]. مجلسی، محمد باقر بن محمد تقی، بحار الأنوار (ط - بیروت) - بیروت، چاپ: دوم، ۱۴۰۳ ق. ج ‏۷۵؛ ص ۱۲۶.

[۲]. آقا جمال خوانساری، محمد بن حسین، شرح آقا جمال خوانساری بر غرر الحکم و درر الکلم - تهران، چاپ: چهارم، ۱۳۶۶ ش. ج ‏۲، ص: ۵۷۴. با اندکی تصرف در ترجمه.

کد خبر 5059352

منبع: مهر

کلیدواژه: مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری مقام معظم رهبری امام حسین ع احسان و نیکوکاری سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی وحدت اسلامی توهین به پیامبر کنفرانس وحدت اسلامی مجمع عالی حکمت اسلامی معرفی کتاب انجمن علوم سیاسی ایران رادیو گفتگو سازمان اوقاف و امور خیریه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی تمدن اسلامی مهدویت ویروس کرونا علیه السلام نعمت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۱۶۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد

به گزارش خبرنگار مهر، کتاب «رازهای زیارت اربعین» اثر محمد سند با تحقیق ابراهیم حسین بغدادی و ترجمه محمد خنیفرزاده در ۱۷۶ صفحه در مجتمع فرهنگی فاطمیه اصفهان تهیه و به همت مؤسسه بوستان کتاب به چاپ رسید.

نویسنده اثر حاضر مطالب ارزنده‌ای درباره فلسفه زیارت اربعین و وسعت انعکاس آن بر روح و روانِ بشر بیان کرده است. کشش و شیفتگی شدیدی که این شعیره مقدس به حضرت اباعبدالله الحسین (ع) به طور ویژه و به دیگر شهدای کربلا به طور عام در وجود ما می‌دواند، کانون توجه ما در این کتاب است؛ چیزی که موجب می‌شود روحیه باصفای انسان با ایمان در جامعه‌ای که در آن به سر می‌برد، ممتاز و برجسته کند و نمونه فاخری از همزیستی بر پایه عشق و محبت الهی را در میان همنوعان خود رقم زند.

ساختار اثر

این کتاب در سه فصل تألیف شده است؛ فصل اول با عنوان «زیارت اربعین، تعالی‌بخش فطرت انسانی» نیروی محرک در زیارت اربعین، مهدویت در امتداد عاشورا و شعائر حسینی و نظارت مداوم کشورها بر زیارت اربعین را بررسی کرده و حرمت مناسبت و موسم اربعین، سکولاریسم نوین و زیارت امام حسین (ع) و دلیل تمرکز بر زیارت امام حسین (ع) را شرح داده و گنبد حسینیِ آسمان و تربت روحانی آن، حورالعین، پرتوی از نور حسین (ع) و دیدار امام حسین (ع) و فراموشی حوریان را به نگارش درآورده است.

نویسنده در فصل دوم با عنوان «زیارت اربعین، تمدن یا حکومت» ابعاد زیارت اربعین امام حسین (ع)، قرآن کریم و فرهنگ و تمدن و قواعد جهانی نظام اهل بیت (ع) را بیان کرده و جایگاه علمی نظام حوزه در پژوهش‌های غربیان، راز موفقیت نظام تشیع و رازهای قواعد حاکم بر نظام اهل بیت (ع) را مورد تأکید قرار داده است.

«فلسفه شعائر حسینی» عنوان سومین و آخرین فصل از کتاب حاضر است که در آن یعقوب و گریه او بر یوسف (ع)، شعار حضرت مهدی (عج) و اهل بیت (ع) قطب و محور مودت تبیین شده و تفاوت‌های اسلام عمومی با اسلام ایمانی، فلسفه ولایت و رجعت سران عدالت الهی به رشته تحریر درآمده است.

کد خبر 6089496 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • درخواست یک فعال سیاسی درباره کاظم صدیقی
  • جشن بزرگ «خدا قوت کارگر» در ورزشگاه امام رضا علیه السلام برگزار می‌شود
  • تکریم بیشتر ارباب رجوع و پیگیری برنامه‌های نظارتی بر محاکم در اولویت دیوان عالی کشور
  • درخواست متفاوت یک امام جمعه بعد از بازگشت دوباره گشت‌ ارشاد | فیلم
  • کتاب «رازهای زیارت اربعین» روانه بازار نشر شد