Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@20:35:09 GMT

هفته وحدت کانونی برای تقویت و گسترش اسلام

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۱۷۶۸

هفته وحدت کانونی برای تقویت و گسترش اسلام

آیت‌الله مبلغی، نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه تقریب، تخریب اندیشه نیست، تبدیل چالش‌ها به فرصت است، گفت: هفته وحدت به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابتکارات حضرت امام راحل، فرصتی زیبا، معنادار و پرظرفیت برای عزیمت و حرکت به سمت وحدت اسلامی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک، آیت‌الله احمد مبلغی شامگاه شنبه در آستانه هفته وحدت در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: هفته وحدت می‌تواند ظرفیت‌های تاریخی، معنایی و اجتماعی مربوط به پیامبر اسلام (ص) را به سمت وحدت فعال کند و به کانونی برای تقویت و گسترش دامنه آن بدل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: یکی از ویژگی‌های این هفته این است که مسلمانان را در موقعیتی فکری و اجتماعی قرار می‌دهد تا با تمرکز بر پیامبر اسلام (ص)، مشکلات پیش روی وحدت و راه‌حل‌های منجر به ایجاد و تعمیق آن را در جامعه بزرگ اسلامی محل توجه و بازنگری قرار بدهند.

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری عنوان کرد: درس بزرگی که می‌توانیم از هفته وحدت بگیریم تبدیل چالش ناشی از «اختلاف دیدگاهى» به فرصت ناشی از «اراده واحد اجتماعی» برای همگرایی اجتماعی است؛ چه آن‌که با تشکیل هفته وحدت، اختلاف در قرائت نسبت به تولد پیامبر (ص) در قالب فرصتی مهم، اساسی، معنادار و ماندگار برای وحدت ظاهرشده است.

آیت‌الله مبلغی تصریح کرد: عمق این درس را می‌توان با این بیان توضیح داد که می‌توان با «مکانیسم‌های اجتماعی ایجاد یکپارچگی» حتی تفاوت‌ها را به سمت وحدت اجتماعی هدایت کرد. در این صورت، اختلاف فکری و دیدگاهی نه‌تنها منشأ تفرقه اجتماعی نخواهد بود، بلکه به فرصتی بزرگ برای ایجاد وحدت و انسجام نیز بدل خواهد شد.

وی یادآور شد: هنگامی‌که با ایجاد سازوکارهای انسجام بخش اجتماعی می‌توان حتی از اختلافات، مسیرهای مثبت و وحدت‌بخش برای امت ایجاد کرد، طبیعتاً با این منطق و تعریف از وحدت درمی‌یابیم که مکانیزم های اجتماعی به‌صورت سخاوتمندانه‌تر و گسترده‌تر و پویاترى می‌توانند مشترکات اسلامی را به نفع یکپارچگی اجتماعی و همگرایی و اخلاق اجتماعی میان امت فعال نمایند.

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: بر اساس این نگاه، اندیشه‌ای که می‌گوید وحدت اسلامی یعنی معامله بر سر اندیشه‌های مذهبی خواه از سوی این مذهب یا آن مذهب و می‌انگارد که تقریب یعنی تخریب و تضعیف اندیشه‌های مذهبی کاملاً نادرست است.

وی گفت: درس دیگری که از هفته وحدت می‌توان گرفت این است که ظرفیت پیامبر اسلام و قرآنی که آورده است برای وحدت، اساسی‌ترین و بزرگ‌ترین ظرفیت در اختیار امت است که می‌تواند از آن به نفع هویت، وحدت و حرکت خود به‌صورت گسترده و فزاینده استفاده کند.

آیت‌الله مبلغی اظهار داشت: این ازآن‌جهت است که بازگشت همه هویت و همه مذاهب اسلام به پیامبر اسلام است، افزون بر اینکه مشترکات سنی و شیعه نسبت به پیامبر اسلام در سطحی وسیع و عمیق شکل‌گرفته است.

نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری گفت: ازآنجاکه همه می‌دانیم که برای پیامبر اسلام امت خود بسیار مهم بود، بر این اساس ضروری است که همه اتباع مذاهب اسلامی با تکیه‌بر اشتراکات خود پیرامون پیامبر و احساس ویژه‌ای که نسبت به شخصیت پیامبر عالی‌قدر اسلام دارند صفوف خود را در چارچوب دین مرتبط و منسجم کنند.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان رهبری پیامبر اسلام هفته وحدت آیت الله

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۱۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان

عزت‌الله ضرغامی در دیدار با وزیر توسعه اجتماعی عمان با تاکید بر ضرورت همکاری‌های گردشگری، صنایع دستی و میراث فرهنگی بین دو کشور، گفت: متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد، درحالی‌که تقویت این حوزه به تحکیم روابط اجتماعی بین دو کشور منجر خواهد شد.

به‌ گزارش ایسنا، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دیدار با «لیلا بنت احمد بن عواد النجار» ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ که یکشنبه ۹ اردیبهشت‌ماه انجام شد، با اشاره به اهمیت تقویت روابط فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بین دو کشور ایران و عمان، اظهار کرد: شما یک وزیر زن هستند، از اینکه یک خانم مسلمان مسئولیتی بزرگ دارد، برای جامعه اسلامی بسیار حائز اهمیت است و من از این بابت بسیار خوشحال هستم.

ضرغامی ادامه داد: همکاری بین دانشگاهی بین ایران و عمان می‌تواند تقویت شود. با توجه به وجود دانشگاه الزهرا در عمان و نیز دانشگاهی به همین نام در ایران می‌توان راهکارهای تقویت همکاری‌های دانشگاهی را بررسی کرد؛ چرا که تبلیغات جهانی برخی از رسانه‌ها منفی است و این گونه وانمود می‌کنند که حجاب مانع کسب علم است، اما این اقدامات مدیریتی توسط خانم‌ها می‌تواند باعث شود تا این تبلیغات منفی خنثی شود.

او با اشاره به اهمیت حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور و مدیر، بیان کرد: بانوان ما در دستگاه‌های مختلف در سطوح مدیریتی مختلف حضور دارند. اینکه یک مشاور امور بانوان مسائل مرتبط با زنان را به طور ویژه ارتقا دهد، اهمیت دارد.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سپس با اشاره به برخی فعالیت‌های گردشگری ایران، اظهار کرد: ما حدود ۳۰ حوزه گردشگری داریم که عمانی‌ها از گردشگری سلامت استقبال کردند و ۳۰ درصد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند نیز گردشگران سلامت هستند.

او گفت: سیاست دولت آقای دکتر رئیسی بر این است که گردشگران ایرانی نیز به عمان سفر کنند و روابط گردشگری دو کشور تقویت شود. سیاست ایران این است که عمان را در حوزه گردشگری در اولویت قرار بدهیم.

ضرغامی همچنین به پیشینه تاریخی و تمدنی ایران اشاره کرد و افزود: ما با عمان اشتراکات زیادی داریم. تمایل داریم روابط بین ملت‌ها تقویت شود و شما به‌عنوان وزیر توسعه اجتماعی عمان می‌توانید نقش مهمی در تقویت و ارتباط این روابط اجتماعی ایفا کنید.

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اشاره به مرز دریایی ایران و عمان، اظهار کرد: گردشگری دریایی یکی از ظرفیت‌های مهم بین ایران و عمان در حوزه توسعه گردشگری است. با این حال متأسفانه گردشگری دریایی ایران و عمان در وضعیت خوبی قرار ندارد. اگر گردشگری دریایی تقویت شود به طور حتم باعث تحکیم و تقویت روابط اجتماعی بین دو کشور خواهد شد.

او در ادامه به اهمیت مشارکت دو کشور در حوزه مرمت آثار تاریخی اشاره کرد و گفت: آمادگی داریم در پروژه‌های مرمتی در عمان مشارکت داشته باشیم.

ضرغامی ادامه داد: صنایع‌ دستی ایران جایگاه بالایی در سطح جهان دارد و در ۳۰۰ رشته صنایع‌دستی فعال هستیم. در این باره نیز آماده همکاری با عمان هستیم و امید داریم مسئولان عمانی درباره حضور هنرمندان صنایع ‌دستی و برگزاری نمایشگاه‌ها همکاری کنند.

لیلا بنت احمد بن عواد النجار ـ وزیر توسعه اجتماعی عمان ـ نیز با ابراز خرسندی از توسعه گردشگری بین ایران و عمان، گفت: یک کنفرانس به‌زودی قرار است در حوزه تخصصی گردشگری با حضور وزیر گردشگری عمان برگزار شود و از شما نیز برای حضور در این کنفرانس دعوت می‌کنیم.

او به حوزه صنایع دستی و اهمیت همکاری‌ها در این بخش اشاره کرد و افزود: ۹۰ درصد فعالان  صنایع دستی در عمان را بانوان تشکیل می‌دهند. در این باره آماده و علاقه‌مند به همکاری در حوزه صنایع ‌دستی هستیم. از این رو پیشنهاد می‌دهیم  نمایشگاه‌های مشترک برای فروش صنایع ‌دستی برپا کنیم.

وزیر توسعه اجتماعی عمان نیز به حضور بانوان در دستگاه‌های مختلف به عنوان مشاور اشاره کرد و افزود: در ایران دستگاه‌های مختلف از بانوان به عنوان مشاور استفاده می‌کنند و نیز مشاور امور خانواده و بانوان دارند و این بسیار کار ارزشمندی است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • وحدت بعد از هفت ماه در ترکیب اصلی پرسپولیس!
  • رایزنی برای افزایش سفر بین ایران و عمان
  • نخستین مسجد اسلام گسترش می‌یابد
  • جلد ششم کتاب «عنوان بصری» منتشر شد
  • لزوم بازشناسی بقیع به جهان اسلام
  • اشتاین‌مایر کنفرانسی درباره جنگ غزه را لغو کرد
  • امنیت حاکم بر هرمزگان ناشی از وحدت شیعه و سنی است
  • حمله روزنامه جوان به تعطیلی شنبه
  • حمله روزنامه جوان به مدافعان تعطیلی شنبه