Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیام های آموزشی مربوط به اماکن و برخی مشاغل پر خطر منتشر شد.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ کیانوش جهانپور، مدیر روابط عمومی وزارت بهداشت پیام های آموزشی مربوط به اماکن و برخی مشاغل پر خطر را تشریح کرد.

فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت در نانوایی • از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
• در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و ...) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و ...) داریم حتی المقدور از رفتن به نانوایی خودداری کنیم. • در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به نانوایی خودداری کنیم. • در صورت مواجه با فردی از کارکنان نانوایی که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به متصدی و مدیریت آن جا اطلاع دهیم.  • مواجهه چهره به چهره با کارکنان نانوایی را کاهش دهیم.  • از ورود به داخل نانوایی خودداری کنیم. مگر آن¬که نانوایی فضایی با احتساب رعایت فاصله یک متر حداکثر برای پنج نفر را داشته باشد. • در صف نانوایی فاصله حداقل یک متر را رعایت کنیم و در صورت وجود خط کشی، در نقاط و محل¬های تعیین شده بایستیم. • در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتی¬که دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.  • توجه کنیم نانوایی تهویه مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجره ها و تعویض مرتب هوا). • استعمال دخانیات در محیط نانوایی ممنوع است. • توجه کنیم که کارگران در نانوایی مجهز به وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، ماسک و لباس کار مناسب باشند. • از نانوا خواهش کنیم نان‌ها را با انبر بر روی سفره/ پارچه قرار دهد. • از آبخوری و یا آب سرد کن در محیط نانوایی استفاده نکنیم. • توجه کنیم که نان های فانتزی و محلی در واحد صنفی به صورت کامل با روکش قابل روئیت پوشیده شده باشد. • متصدی، مدیر یا مالک نانوایی موظف است یک جعبه دستمال کاغذی به منظور استفاده شاغلین و مشتریان در کنار دستگاه کارت خوان محل صنفی قرار دهد. • قبل از دست زدن به نان، اگر دستان آلوده شده است از یک ضدعفونی کننده دست استفاده کنیم. • اجازه ندهیم نان در نانوایی خنک شود. بهتر است نان را داغ داغ در سفره و یا پارچه نان قرار داده و ببندیم. اگرچه نان کمی نرم می‌شود اما این روش برای سلامتی مهمتر است.  • از چاقو، کاتر، برس و سایر وسایل مشترک در نانوایی استفاده نکنیم.  • سفره و یا پارچه نان را روی پیشخوان و میز نانوایی قرار ندهیم.  • از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپ¬ها و یا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم. • به محض ورود به خانه، اول دست ها را بشوییم، سپس به سراغ نان‌ها برویم. البته دقت کنیم پشت سفره و یا پارچه نان به نان نخورد و بعد از هر بار نانوایی رفتن، سفره و یا پارچه نان را بشوییم. • تنها راه اطمینان از آلوده نبودن نان حرارت دادن مجدد آن درمنزل قبل از مصرف است.  • نان‌های کارخانه‌ای بدون دخالت دست تولید و بسته بندی می‌شوند اما برای اطمینان بعد از خرید، کیسه روی آن را بشوییم و نان را قبل از مصرف در فر، تابه گرم، مایکروفر و یا تستر حرارت دهیم. • برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در نانوایی ها با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.

نکات بهداشتی در آرایشگاه های مردانه و زنانه

- از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.

- در سالن انتظار آرایشگاه ها، با فاصله حداقل یک متر با دیگران بنشینیم.

- به صورت تلفنی و یا اینترنتی نوبت آرایشگاه را بگیریم.

- از آرایشگر خود بخواهیم از شیلد و عینک حفاظتی، ماسک و روپوش استفاده کند.

- درهنگام صحبت کردن با کارکنان آرایشگاه و یا دیگران، فاصله حداقل یک متر را رعایت کنیم.

- در هنگام شستشوی سر و صورت، رنگ کردن مو و یا آرایش کردن از آرایشگر خود بخواهیم دستکش خود را تعویض و از شیلد صورت استفاده کند.

- در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به آرایشگر خودداری کنیم.

- در هنگام مواجه با فردی در آرایشگر (مشتریان و یا کارکنان آرایشگاه) که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارد، به مدیریت آرایشگاه اطلاع دهیم.

- در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و ...) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و ...) داریم حتی المقدور از رفتن به آرایشگاه خودداری کنیم.

- از خوردن غذا در محیط آرایشگاه خودداری کنیم.

- از آبخوری و یا آب سرد کن در محیط آرایشگاه استفاده نکنیم.

- استعمال دخانیات در محیط آرایشگاه ممنوع است.

- از انجام هر گونه تزریق برای امور آرایشی خودداری کنیم.

- از انجام اموری مانند خدمات میکروپیگمنتشن، اپیلاسیون، مانیکور، پدیکور و کاشت ناخن و مژه خودداری کنیم.

- از مدیریت آرایشگاه بخواهیم در سرویس های بهداشتی صابون و دستمال کاغذی فراهم شود. 

- توجه کنیم فضاهای عمومی آرایشگاه، تهویه مناسب داشته باشد و هوای تازه در جریان داشته باشد (به عنوان مثال استفاده از تهویه طبیعی با بازکردن در و پنجره ها و تعویض مرتب هوا)

- از وسایل شخصی مانند حوله و یا شانه خود در آرایشگاه استفاده کنیم.

- اگر نیاز به استفاده از تجهیزات به طور مشترک با دیگر مشتریان آرایشگاه وجود دارد مانند قیچی و یا موچین، توجه کنیم که قبل از استفاده تمیز و ضدعفونی شوند.

- در هنگام سرفه و عطسه دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت، از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم. شستشوی سریع دستها با آب و صابون در هر دو مورد الزامی است.

- از دست دادن و روبوسی اجتناب کنیم.

- از لمس چشم، بینی یا دهان خود با دستهای آلوده و یا دستکش باید خودداری کنیم.

- از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپها ویا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.

- برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در آرایشگاه ها با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.

فاصله گذاری اجتماعی و رعایت بهداشت در میادین و بازارهای میوه و تره بار

- در صورتی که بیماری زمینه ای (مانند بیماری قلبی-عروقی، فشارخون، دیابت، بیماری های تنفسی و ...) و یا نقص ایمنی (شیمی درمانی، پیوند اعضا و ...) داریم حتی المقدور از رفتن به خرید خودداری کنیم.

- در هنگام داشتن علایم سرماخوردگی مانند تب، سرفه، گلودرد و یا تنگی نفس از رفتن به خرید خودداری کنیم.

- از لحظه خروج از منزل تا بازگشت به منزل حتما ماسک بزنیم.

- در هنگام خرید حتما از ماسک و دستکش استفاده کنیم.

- فاصله یک یا دو متر را در صف ها و مسیرهای ورود و خروج مراکز خرید، رعایت کنیم.

- از حضور و توقف در محلهای شلوغ و پر ازدحام در مراکز خرید، اجتناب کنیم.

- از مراکزی که تهویه مناسب دارند و هوای تازه در جریان است، خرید کنیم.

- قبل از استفاده از چرخ دستی های مورد استفاده در میادین میوه و تره بار و مراکز خرید اطمینان حاصل شود که گندزدایی شده باشد.

- در صورت مشاهده شاغلین در میادین میوه و تره بار و مراکز خرید که علایم سرماخوردگی مانند سرفه و یا سایر علایم تنفسی دارند، به مدیریت اطلاع دهیم.

- توجه کنیم که شاغلین در میادین میوه و تره بار و مراکز خرید از وسایل محافظت فردی مانند ماسک، دستکش و ... استفاده کرده باشند.

- در هنگام سرفه و عطسه، دهان و بینی خود را بپوشانیم و دستمال استفاده شده را بلافاصله در سطل زباله در دار بیاندازیم. در صورتیکه دستمال وجود نداشت از قسمت داخلی آرنج موقع سرفه و عطسه استفاده کنیم.

- در هنگام خرید از دست زدن به چشم، دهان و بینی خودداری کنیم.

- برای جلوگیری از آلودگی در هنگام خرید از دستکش یکبار مصرف استفاده کنیم و پس از پرداخت وجه به صندوقدار، دستکش را در سطل زباله دردار بیاندازیم.

- از آبخوری و یا آب سرد کن در مراکز خرید و میادین میوه و تره بار استفاده نکنیم. 

- استعمال دخانیات در محیط های سربسته و مراکز خرید ممنوع است.

- آجیل و خشکبار را به صورت بسته بندی شده و دارای مجوز خرید کنیم.

- از خرید آجیل و خشکبار به صورت فلهای که بدون پوشش محافظتی و قابل رویت است، خودداری کنیم.

- از فرآوردههای گوشتی ( مرغ، انواع گوشت دام، ماهی و طیور) به صورت بستهبندی و دارای مجوز قانونی خرید کنیم.

- گوشت مرغ، گوسفند و گاو را به صورت کامل و بسته بندی خریداری کنیم و در صورت لزوم و نیاز به خرید به صورت قطعه بندی، از محصولات دارای پروانه استفاده کنیم.

- چرخ کردن گوشت باید در حضور ما و با رعایت بهداشت فردی و بهداشت تجهیزات انجام گیرد.

- در صورت استفاده از سرویس های بهداشتی در میادین میوه و تره بار، ضدعفونی و شستشوی دستها را فراموش نکنیم.

- از پرداخت وجه نقد خودداری کنیم و پرداخت ترجیحا"به صورت آنلاین و یا استفاده از اپها ویا کارتخوان باشد و صرفا خودمان انجام دهیم.

- برای اعلام و گزارش عدم رعایت نکات بهداشتی در مراکز خرید و میادین میوه و تره بار با شماره تلفن 190 «سامانه پاسخگویی شکایات وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی» تماس بگیریم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا مشاغل پر خطر پیام های آموزشی میادین میوه و تره بار سفره و یا پارچه نان نکات بهداشتی سطل زباله دهان و بینی خود استفاده نکنیم پرداخت وجه استفاده کنیم وزارت بهداشت خودداری کنیم توجه کنیم مراکز خرید سرفه و عطسه نان ها یک متر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۲۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، با اجرای طرح کالابرگ الکترونیک از خردادماه سال ۱۴۰۲ به صورت سراسری در کشور، ۱۱ قلم کالای اساسی شامل برنج ایرانی، حبوبات، شیر کم‌چرب، پنیر، ماست‌ کم‌چرب،‌ مرغ، تخم‌مرغ، روغن مایع، ماکارونی و قند برای حفظ سفره مردم از تورم در سبد غذایی این طرح تعریف شد.

طی چند فاز اجرایی و با گسترش اجرای آن در نهایت، هفت دهک درآمدی تحت پوشش این طرح قرار گرفتند و در صورتی که این هفت دهک درآمدی ۲۰۰ هزار تومان از مبلغ یارانه خود را از میان ۱۱ قلم کالای سبد غذایی تعریف شده خریداری می‌کردند، مشمول دریافت یارانه تشویقی ۱۲۰ هزار تومانی می‌شدند. به عبارتی با استفاده از این طرح، یارانه دهک‌های یک تا ۳ درآمدی به ۵۲۰ هزار تومان و یارانه دهک‌های چهارم تا هفتم درآمدی به ۴۲۰ هزارتومان افزایش یافت.

اما در مرحله جدید اجرایی و شروع دهه فجر، دولت از ۱۷ بهمن‌ماه به مدت سه ماه (تا ۱۸ اردیبهشت ادامه دارد) مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیک را تحت عنوان «طرح فجرانه» اجرا کرد؛ این فاز جدیدی بوده که «شرط ۲۰۰ هزار تومان خرید از یارانه» حذف شد و اعتبار تشویقی آن از ۱۲۰ هزار تومان (اعتبار تشویقی کالابرگی) به ۲۲۰ هزار تومان افزایش یافته است.

به بیانی دیگر در این طرح، یک سبد ۱۱ قلمی برای تامین حداقل کالری، پروتئین، ریزمغذی و ویتامین‌های لازم برای هر فرد (منطبق با نظر انستیتو تغذیه ایران) با قیمت‌های مبنای سال ۱۴۰۱ انتخاب شده است و مابه التفاوت قیمت سبد مبنا سال ۱۴۰۱ با قیمت روز (۱۴۰۲) از محل یارانه جدید دولت تامین می‌شود، به این صورت که قیمت روز سبد مشتمل بر ۱۱ قلم ۷۴۳ هزار و ۷۵۰ تومان بوده که خانوار دهک‌های اول تا هفتم در صورت خرید بسته باید قیمت سال ۱۴۰۱ را به مبلغ ۵۲۳ هزار و ۳۰۰ تومان از جیب خود پرداخت کنند و مابه‌التفاوت آن تا قیمت روز به مبلغ ۲۲۰ هزار و ۴۵۰ تومان از محل اعتبار جدید دولت تامین می‌شود.
 
اعتبار جدید (۲۲۰ هزار تومانی) علاوه بر یارانه ۳۰۰ و ۴۰۰ هزارتومانی فعلی بوده و خانوار مشمول طرح به صورت مجزا یارانه نقدی خود را به صورت ماهانه دریافت خواهند کرد. مبلغ حمایتی دولت به صورت اعتبار در حساب سرپرست خانوار تخصیص یافته و در زمان خرید و متناسب با میزان خرید مصرف می‌شود. البته خانوار می‌تواند اقلام طرح را در سقف وزنی و کالایی تعریف شده خرید کند و امکان جا به جایی اعتبار بین گروه‌های کالایی مقدور نیست. به عنوان مثال با اعتبار برنج امکان خرید روغن وجود ندارد.

از همین رو می‌توان گفت با اجرای طرح فجرانه، فردی با دهک درآمدی یک تا ۳ به جای دریافت ۴۰۰ هزارتومان یارانه، ۶۲۰ هزارتومان و فردی با دهک درآمدی چهار تا هفت، به جای دریافت ۳۰۰ هزارتومان، ۵۲۰ هزارتومان یارانه دریافت خواهد کرد.

براساس اعلام وزارت رفاه مرحله سوم طرح کالابرگ از ۲۱ فروردین ماه سال ۱۴۰۳ شروع شده و برابر برنامه‌ریزی انجام شده تا ۲۱ اردیبهشت ادامه خواهد داشت که از زمان شروع طرح تا ۹ اردیبهشت، به صورت میانگین روزانه بیش از ۷۷۰ هزار خرید کالابرگی توسط مردم انجام شده و این یعنی موفقیت بالای طرح در جلب مشارکت مردم و حمایت از سبد غذایی خانوار در مقابل تورم و گرانی. طی ۸۰ روز طرح فجرانه توزیع حدود ۱۳۹ میلیون بسته غذایی صورت گرفته و اثر بسیار خوبی در رونق بازار و تولید کارخانجات صنایع غذایی گذاشته است.

تنها هفت روز تا پایان طرح سه ماهه فجرانه الکترونیک باقی مانده و هنوز دولت برنامه جدید خود را برای ادامه طرح کالابرگ اعلام نکرده است. البته ۱۹ فروردین ماه بود که سیدرضا یحیوی- مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تداوم اجرای طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در سال جاری به ایسنا اعلام کرد که در حال حاضر طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک در حال اجراست و منابع آن برای مدت سه ماه در نظر گرفته شده بود که در صورت تامین منابع، همین مدل ادامه پیدا خواهد کرد، اما اگر منابع تامین نشود چند مدل طراحی و به دولت ارائه خواهد شد و در صورت موافقت با یکی از مدل‌های ارائه شده، اجرا خواهد شد.

مشاور معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین اعلام کرده بود که در هر صورت حمایت از معیشت مردم ادامه‌دار است اما بستگی به این دارد که در چه قالب و طرحی ادامه یابد.

اکنون باید منتظر اعلام دولت ماند تا مشخص شود که قرار است پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته چه مدلی برای مرحله جدید کالابرگ الکترونیک اجرایی شود.

دیگر خبرها

  • همایش متمرکز آموزشی حجاج استان قم
  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • آموزش: نکات مهمی که قبل از خرید دستگاه‌های الکترونیکی دست دوم باید بدانید
  • (ویدیو) نانی که در ترکیه می خرید، به این شکل در نانوایی تهیه می شود
  • محرومیت معلمان خرید خدمات و حق‌التدریس از عیدی روز معلم
  • نکات حقوقی و قوانین مربوط به دیه
  • طبقه بندی مشاغل باید به صورت ویژه پیگیری شود
  • آیت الله مطهری مسایل مربوط به حجاب را عالمانه بیان می کرد
  • طبقه‌بندی مشاغل در واحدهای تولیدی زنجان به طور ویژه پیگیری شود