Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-28@06:09:46 GMT

طلب ۱ میلیارد دلاری شرکت ملی گاز از ترکیه و عراق

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۴۴۰۴

طلب ۱ میلیارد دلاری شرکت ملی گاز از ترکیه و عراق

مجموع مطالبات شرکت ملی گاز ایران از مشتریان داخلی و خارجی در پایان سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۲۱ هزار و ۷۹۳ میلیارد تومان بوده است که افزایشی ۱۵۶ درصدی در مقایسه با پایان سال ۱۳۹۶ دارد.

به گزارش مشرق، براساس صورت مالی شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۳۹۷، مجموع مطالبات ریالی و ارزی این شرکت حدود ۲۱ هزار و ۷۹۳ میلیارد تومان بوده است که بیش از ۶۵ درصد این رقم مطالبات ارزی و مابقی مطالبات ریالی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که مجموع مطالبات ریالی و ارزی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان خود در پایان سال ۱۳۹۶، بالغ بر ۸ هزار و ۵۱۱ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دیگر، مطالبات ریالی و ارزی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان خود در پایان سال ۹۷ نسبت به پایان سال ۹۶، حدود ۱۵۶ درصد افزایش داشته است.

*طلب ۲۱.۸ هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان داخلی و خارجی

این افزایش چشمگیر عمدتا بخاطر افزایش مانده طلب شرکت ملی گاز ایران از شرکت های نیکو و بوتاش ترکیه و همچنین مانده طلب شرکت‌های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان گاز مایع صادراتی بوده و این موضوع هم عمدتا بابت افزایش نرخ تسعیر ارز و استفاده از نرخ‌های نیمایی بوده است.

براساس این گزارش، طلب ریالی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان تجاری اش در پایان سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۷ هزار و ۴۹۶ میلیارد تومان بوده که حدود ۶۲ درصد این رقم یعنی ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بابت طلب این شرکت از شرکت های فرعی بوده است. این در حالی است که مجموع طلب ریالی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان خود در پایان سال ۱۳۹۶، بالغ بر ۴ هزار و ۳۹۷ میلیارد تومان بوده است. به عبارت دیگر، مطالبات ریالی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان خود در پایان سال ۹۷ نسبت به پایان سال ۹۶، حدود ۷۰ درصد افزایش است.

*طلب ۷.۵ هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان داخلی

همچنین طلب ریالی شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان تجاری خود در پایان سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۱۴ هزار و ۲۶۳ میلیارد تومان بوده که حدود ۴۰ درصد این رقم یعنی ۵ هزار و ۶۸۷ میلیارد تومان بابت طلب این شرکت ها از مشترکین صنعتی و نیروگاه ها بوده است. صرفا ۴۹۳ میلیارد تومان از طلب ریالی شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشترکین صنعتی و نیروگاه ها در پایان سال ۱۳۹۷، مربوط به بدهی توانیر (نیروگاه ها) به این شرکت ها بابت قبل از هدفمندی یارانه‌ها بوده و مابقی رقم مذکور مربوط به بدهی سایر مشترکین صنعتی به شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران است.

به علاوه، بخش اعظم طلب ریالی شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان داخلی گاز مایع و اتان، مربوط به بدهی شرکت های پتروشیمی پارس، جم، کاویان و مروارید بابت فروش گاز و محصولات گازی است.به گزارش فارس، همچنین طلب شرکت ملی گاز ایران و شرکت های گروه آن از خزانه داری کل بابت یارانه گاز طبیعی در سال ۱۳۸۹ بوده است.

*طلب ۱۴.۳ هزار میلیارد تومانی شرکت ملی گاز ایران از ترکیه و عراق و شرکت نیکو

از سوی دیگر، طلب ارزی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان تجاری اش در پایان سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۱۴ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است. در تاریخ مذکور، این شرکت از کشور ترکیه (شرکت بوتاش) بابت صادرات گاز به این کشور، ۴ هزار و ۱۰ میلیارد تومانی و از وزارت برق عراق بابت صادرات گاز به این کشور، ۵ هزار و ۱۰۲ میلیارد تومانی طلب داشته است. علاوه بر این، شرکت ملی گاز ایران از شرکت نیکو هم بالغ بر ۵ هزار و ۱۴۳ میلیارد تومان طلب داشته است.

همچنین طلب ارزی شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان تجاری اش در پایان سال ۱۳۹۷، بالغ بر ۱۸ هزار و ۷۵ میلیارد تومان بوده است که این رقم علاوه بر ارقام اشاره شده در طلب های ارزی شرکت ملی گاز ایران، شامل طلب ۳ هزار و ۷۷۴ میلیارد تومانی این شرکت ها از مشتریان گاز مایع صادراتی بوده است.

*از بدهی ۵۱۰ میلیون یورویی به ترکمنستان تا طلب ۴۴۵ میلیون دلاری از ترکیه

براساس این گزارش، طلب شرکت ملی گاز ایران از شرکت نیکو شامل علی الحساب پرداختی به آن شرکت جهت پرداخت و تسویه حساب با شرکت ترکمن گاز به مبلغ ۵۱۰ میلیون یورو و ۱۸ میلیون دلار است. البته با توجه به پیگیری های انجام شده، مبلغ ۵۰۸ میلیون یورو (در سنوات قبل) در سال ۱۳۹۸ از طریق حساب فیمابین با شرکت ملی نفت ایران تسویه خواهد گردید.

همچنین طلب شرکت ملی گاز ایران از کشور ترکیه (شرکت بوتاش) بابت فروش گاز طی صورت حساب های فوریه و مارچ ۲۰۱۹ (۲ ماه) به مبلغ ۴۴۵ میلیون دلار بوده است.

*قیمت گاز صادراتی ایران به عراق چقدر بوده است؟

به گزارش فارس، طلب شرکت ملی گاز ایران از وزارت برق عراق به مبلغ ۶ هزار و ۷۷ میلیارد تومان بابت فروش گاز طی صورتحساب های آگوست ۲۰۱۸ الی مارچ ۲۰۱۹ (۸ ماه) جمعا به مبلغ ۷۹۹ میلیون دلار است که تا تاریخ تایید صورت های مالی مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار دریافت و الباقی در شرف دریافت است. لازم به توضیح است که مبلغ ۲۳۲ میلیون دلار معادل ۹۷۴ میلیارد تومان بابت قصور در برداشت مقدار ۷۷۵ میلیون متر مکعب گاز تامین شده (مربوط به take or pay) و در حسابها منظور گردیده که با مطالبات از وزارت برق عراق تهاتر گردیده است.

به گزارش فارس، ارقام فوق نشان می دهد قیمت گاز صادراتی ایران به عراق در سال ۹۷، حدود ۳۰ سنت به ازای هر متر مکعب بوده است.

*طلب ۱ میلیارد دلاری شرکت ملی گاز از ترکیه و عراق

با توجه به آنچه گفته شد، میزان خالص طلب شرکت ملی گاز ایران از وزارت برق عراق در سال مذکور، ۵۶۷ میلیون دلار بوده است. در نتیجه، کل میزان طلب این شرکت از ترکیه و عراق بابت صادرات گاز در سال ۹۷ بالغ بر ۱ میلیارد و ۱۲ میلیون دلار بوده است. البته همانطور که در پاراگراف فوق اشاره شد تا تاریخ تایید صورت های مالی شرکت ملی گاز ایران (۳۱ شهریورماه ۹۸)، مبلغ ۴۵۰ میلیون دلار از مطالبات مذکور دریافت شده بود.

*جزئیات مطالبات تجاری شرکت ملی گاز ایران از شرکت های پالایشی

مطالبات تجاری شرکت ملی گاز ایران از شرکت های پالایشی بابت تهاتر فروش گاز خام تصفیه نشده و خرید گاز مایع و همچنین طلب این شرکت از شرکت بازرگانی گاز ایران بابت فروش گاز مایع نیابتی است. حدود ۹۴ درصد طلب ریالی شرکت ملی گاز ایران از شرکت های فرعی این شرکت در پایان سال ۱۳۹۷ (۴ هزار و ۴۱۶ میلیارد تومان)، طلب این شرکت از شرکت بازرگانی گاز ایران بوده است. گفتنی است مطالبات تجاری شرکت ملی گاز ایران بابت فروش گاز تصفیه نشده به شرکت های پالایشی و خرید گاز مایع از این شرکت ها مطابق دستورالعمل نحوه ثبت عملیات مالی فیمابین شرکت های گروه در تاریخ ۱۱ آبان ماه ۱۳۹۵ محاسبه شده است.

*طلب ۳.۷ هزار میلیارد تومانی شرکت‌های فرعی شرکت ملی گاز از مشتریان گاز مایع صادراتی

براساس صورت مالی شرکت ملی گاز ایران در سال ۱۳۹۷، مانده طلب ارزی شرکت های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان گاز مایع صادراتی به مبلغ ۳ هزار و ۷۷۴ میلیارد تومان مربوط به مطالبات شرکت بازرگانی گاز ایران از خریداران محموله های LPG است که بخش عمده آن، طلب ۲ هزار و ۹۷۳ میلیارد تومانی از شرکت پتروکمیکال کاسپین است.

گفتنی است علت افزایش مانده طلب شرکت ملی گاز ایران از شرکت های نیکو و بوتاش ترکیه و همچنین مانده طلب شرکت‌های فرعی شرکت ملی گاز ایران از مشتریان گاز مایع صادراتی، عمدتا بابت افزایش نرخ تسعیر ارز و استفاده از نرخ‌های نیمایی بوده است.

منبع: فارس

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا اعتراضات آمریکا قره باغ ترکیه عراق صادرات گاز شرکت ملی گاز ایران مروارید شرکت ملی نفت ایران وزارت برق عراق ترکمنستان هدفمندی یارانه ها شرکت ملی گاز ایران شرکت ملی گاز ایران از شرکت هزار میلیارد تومانی شرکت میلیارد تومان بوده میلیارد تومان بابت وزارت برق عراق پایان سال ۱۳۹۷ ترکیه و عراق طلب این شرکت طلب ریالی شرکت مانده طلب شرکت مطالبات ریالی بابت فروش گاز میلیون دلار شرکت ها ۴ هزار ۵ هزار سال ۹۷

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۴۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟

یکی از شرکت‌های بزرگ سرمایه‌گذاری خطرپذیر در سیلیکون ولی در حال بررسی سرمایه‌گذاری ۶ میلیارد دلاری روی استارتاپ هوش مصنوعی xAI ایلان ماسک و چت‌بات گراک است.

به‌گزارش The Information، ایلان ماسک در حال نزدیک‌شدن به معامله‌ی اولیه با سرمایه‌گذاران بالقوه ازجمله Sequoia Capital است که در سال ۲۰۲۲ در ایکس (توییتر سابق) ۸۰۰ میلیون دلار سرمایه‌گذاری کرده بود.

منابع داخلی مشخص نکردند که Sequoia قصد دارد چه مقدار سرمایه اختصاص دهد یا چه شرکت‌های دیگری ممکن است در جمع‌آوری سرمایه شرکت کنند؛ اما فایننشال تایمز و بلومبرگ تأیید کردند که Sequoia قصد دارد در این معامله شرکت کند. ماسک پیشنهاد کرده است که شرکت‌ها قبل از شروع سرمایه‌گذاری رقبا وارد دور اول جذب سرمایه شوند.

بلومبرگ خاطرنشان کرد که این سرمایه ارزش شرکت را به ۱۸ میلیارد دلار می‌رساند که فاصله‌ی چندانی با ارزش‌گذاری آنتروپیک ندارد. آنتروپیک، یکی دیگر از رقبای OpenAI است که اعضای سابق این شرکت آن را تأسیس کرده‌اند و در اوایل سال ۲۰۲۴، سومین مرحله‌ی جذب سرمایه را با ارزشی حدود ۱۸٫۴ میلیارد دلار افزایش داد.

با اینکه استارتاپ هوش مصنوعی ماسک هنوز در مراحل اولیه‌ی توسعه است، به‌نظر می‌رسد صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر از چشم‌انداز بازدهی کلان این شرکت حمایت می‌کنند و مانند بسیاری از شرکت‌ها بر موج عظیم هوش مصنوعی سوار می‌شوند.

استارتاپ هوش مصنوعی xAI اوایل مارس ۲۰۲۴ (اسفند ۱۴۰۳) چت‌بات گراک را به مدل زبانی Grok-۱.۵ به‌روزرسانی کرد. این چت‌بات که نسخه‌ی پیشرفته‌تر گراک است، به‌عنوان رقیبی برای ChatGPT شرکت OpenAI معرفی شد و در‌اختیار کاربران نسخه‌ی پریمیوم شبکه‌ی اجتماعی ایکس قرار گرفت.

منبع: زومیت

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • شرکت‌های تامین سرمایه بهبود شبکه برق تعریف شود
  • شرکت هوش مصنوعی ایلان ماسک سرمایه ۶ میلیارد دلاری جذب می‌کند؟
  • نیروهای ارتش ترکیه مورد حمله عناصر «پ.ک.ک» قرار گرفتند
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • سرنگونی پهپاد ۳۰ میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک دو موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • کریدور عراق-اردوغان- اروپا / چالش‌های فنی و زیرساختی
  • سرنگونی پهپاد 30 میلیون دلاری آمریکا توسط انصارالله یمن/ حمله موشکی به یک میدان گازی در شمال عراق/ تعویق دیدار بایدن و اردوغان در کاخ سفید/شلیک ۲ موشک در سواحل یمن به یک کشتی
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود
  • کاخ سفید: برنامه‌ای برای سفر اردوغان به آمریکا وجود ندارد
  • بازخوانی سفر اردوغان به عراق/ اهداف ژئوپلیتیکی ترکیه به بهانه مناسبات ژئواکونومیک