Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@07:45:04 GMT

کنترل شیمیایی مگس مینوز برگ سبزی موفقیت آمیز نبود

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۴۶۸۵

کنترل شیمیایی مگس مینوز برگ سبزی موفقیت آمیز نبود

سید سعید مدرس در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد آفت مگس مینوز بیان داشت: با توجه به سطح وسیع زیر کشت محصولات سبزی صیفی در گلخانه‌ها و فضای باز در استان هرمزگان، تشخیص و شناسایی و کنترل مگس‌های مینوز برگ، لازم و ضروری است.

وی عنوان کرد: مگس مینوز برگ گوجه‌فرنگی آفتی است از راسته دوبالان که خسارت بسیار شدیدی بر روی گیاهان زینتی و سبزیجات گلخانه‌ای و فضای باز به‌خصوص گوجه‌فرنگی و خیار وارد می‌آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته مدرس، هر حشره ماده بسته به گیاه میزبان تا ۲۵۰ تخم می‌گذارد. تخم‌ها تفریخ شده و لاروهای جوان از پارانشیم برگ بین دو سطح فوقانی و تحتانی تغذیه کرده و دالان‌های مارپیچی ایجاد می‌کنند.

وی اظهار داشت: دالان‌ها ابتدا بسیار نازک و نخ مانند هستند و همزمان با رشد لاروها، عرض کانال یا دالان نیز پهن تر شده تا زمانی که لارو پس از ایجاد چند دالان مارپیچ و مستقیم از برگ خارج شده و در سطح برگ و روی سطح خاک به شفیره تبدیل شود.

وی اشاره کرد: که حفر دالان در پارانشیم برگ، موجب مرگ سلولی در گیاهان می شود و همچنین باعث انتقال ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ¬های بیماری‌زای گیاهی می شوند. جهت تشخیص خسارت و حضور آفت، برگ‌های گیاهان را می‌بایست به‌طور هفتگی معاینه و بازدید نمود. نشاءهایی که به گلخانه منتقل می‌شوند به‌دقت بازرسی شوند.

مدرس خاطرنشان کرد: با نصب کارت‌های زرد چسبنده در قسمت فوقانی گیاهان، از شکار حشرات کامل مگس توسط کارت‌های زرد آگاه شوید. علایم خسارت دالان‌های مارپیچ در سطح برگ کاملاً مشهود است.

وی افزود: کنترل شیمیایی مگس مینوز برگ سبزی به علت استفاده از سموم غیرمؤثر علیه این آفت چندان موفق نبوده است زیرا به‌دنبال چند بار مصرف سم غیرمؤثر، طغیان آن را به‌همراه داشته است.

مدرس ابراز داشت: به هر حال سمومی که در حال حاضر علیه این آفت وجود دارد عبارتند از  استامی پراید + کنفیدور، تریگارد، نیم آزال، پروتئوس، کلروپیریفوس، دلتامترین، پرمترین، فن والریت، آبامکتین، کاسکید و دی کلرووس است.

کد خبر 5061307

منبع: مهر

کلیدواژه: مگس سفید آفت کش نباتی جهاد کشاورزی هرمزگان ویروس کرونا شیوع کرونا شیراز آمار کرونا توهین به پیامبر بوشهر شهرکرد گرگان هفته وحدت نیروی انتظامی کرمانشاه ستاد ملی مقابله با کرونا پدافند غیرعامل اردبیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۴۶۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟

به گزارش «تابناک» به نقل از خبرآنلاین، حسین اصغری، درباره چرایی افزایش قیمت پیاز گفت: درحال‌حاضر برخی از محصولات کشاورزی از مناطق جنوبی کشور از جمله منطقه جنوب کرمان، سیستان و بلوچستان، فارس و... تامین می‌شود و بارندگی‌های شدید در دهه سوم فروردین‌ماه موجب توقف برداشت پیاز به صورت مقطعی شده است.

وی با بیان اینکه ایران یکی از معدود کشورهای دنیاست که به دلیل اقلیم خاص امکان تولید سبزی و صیفی در چهار فصل سال را دارد، گفت: البته هزینه تولید در فصول سرد بسیار بالاتر است.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی اضافه کرد: با توجه به برنامه‌های وزارت جهاد کشاورزی برای ارتقاء بهره‌وری و صرفه‌جویی در مصرف آب، کاهش سطح زیر کشت سبزی و صیفی و افزایش عملکرد در واحد سطح در اولویت اجرا قرار دارد.


وی عنوان کرد: برنامه تولید محصول پیاز با برآورد نیاز کشور با رویکرد رعایت الگوی کشت و تولید متعادل به صورت چهار فصل تهیه و جهت اجرا به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های تولیدکننده ابلاغ می‌شود. برهمین اساس برنامه ابلاغی تولید استمرار و بهاره سال زراعی جدید (۱۴۰۳ – ۱۴۰۲) محصول فوق ذکر براساس تاریخ کشت به استان‌های تولیدکننده ابلاغ شده است و براساس این برنامه در محصول تولید زمستان سطح زیر کشت ۱۳هزارو۴۵۰ هکتار با برآورد تولید ۶۴۴هزارو۳۰۰ تن و تولید بهار نیز سطح زیر کشت ۱۲هزارو۲۰۰ هکتار و تولید ۵۷۱هزار و۲۲۰ تن خواهد بود.

وی همچنین اضافه کرد: تولید محصول در زمستان حدود ۸۰۹ هزار تن بوده و تولید بهار بیش از ۶۱۰ هزار تن پیش‌بینی می‌شود که نسبت به برنامه ابلاغی افزایش تولید مشاهده می‌شود.

مدیرکل دفتر سبزی و صیفی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: برنامه تولید محصول در فصل تابستان و پاییز امسال نیز با هدف‌گذاری یک میلیون و ۶۶۶ هزار و۸۲۰ تن ابلاغ و پس از تولید به بازار عرضه خواهد شد.

به گفته وی میانگین قیمت محصول پیاز در فروردین‌ماه امسال در مزرعه حدود ۱۴هزار تومان بوده است.

گفتنی است، براساس مشاهدات میدانی از مغازه‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو پیاز به بیش از ۳۰ هزارتومان رسیده و تا ۳۸ هزار تومان هم بالا رفته است.

دیگر خبرها

  • جریمه ۶ میلیاردی سزای گرانفروشی سبزی در اردبیل
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آن‌ها را کند
  • ۴ سبزی که هرگز نباید پوست آنها را کند
  • قیمت قورمه سبزی نجومی شد
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • درمان موفقیت آمیز پرولاپس مخاطی رکتوم به روش اندوسکوپیک در شیراز
  • آیا استفاده از تابه‌های نچسب را باید کنار گذاشت؟
  • عملکرد بخش تعاون در کاشان موفقیت‌آمیز نبوده است
  • انجام موفقیت آمیز عمل جراحی آنوریسم مغزی در نیشابور
  • علت گرانی شدید قیمت پیاز چیست؟