Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-01@07:08:14 GMT

کرونا وحشی‌تر شده است

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۷۷۸۹

دکتر سعید نمکی در مراسم طرح تکمیلی مدیریت کرونا در کشور توسط سازمان بسیج مستضعفین- طرح شهید سلیمانی، گفت: متاسفانه در ژنوم ویروس دارد اتفاقاتی می‌افتد که هم در بیماری‌زایی و هم در قدرت سرایت موثر خواهد بود. این تغییرات ما را در ابتلا و مرگ و میر گرفتار می‌کند. کمااینکه در اروپا مرگ‌های 550 تایی فرانسه ناشی از تغییرات ژنتیکی ویروس هم هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویروس وحشی‌تر و چموش‌تر شده است. ناطقان:  دکتر سعید نمکی در مراسم طرح تکمیلی مدیریت کرونا در کشور توسط سازمان بسیج مستضعفین- طرح شهید سلیمانی، گفت: من همواره خودم را یک سرباز کوچک دفاع مقدس می‌دانم. دوستان در بسیج مجموعه ای را آماده کردند و در سازمان بسیج طرحی را آماده کردند که همکاران وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین درباره این طرح صحبت‌هایی را نجام دادند. فکر می‌کنم آمیزه‌ای از این دو طرح را به عنوان یک مجری واحد با تقسیم میدان کار که گاهی میدان جغرافیایی است و گاهی میدان فعالیتی است، پیش برند تا بتوانیم این هم‌افزایی را در یک زمان کوتاه روی میز بگذاریم. مانند اقداماتی که در دوره قبل بیماری انجام دادیم.

وی افزود: دوره قبلی بیماری کرونا، که در یک زمان دو ماهه با لطف خداوند و با همدلی و هم افزایی و با حمایت مقام معظم رهبری توانستیم میزان مرگ‌هایمان را به نزدیک 30 برسانیم و دنیا حیرت کرد. توانستیم 78 میلیون نفر را در مرحله اول و در زمان بسیار کوتاه غربالگری کنیم که سازمان بهداشت جهانی حیرت کرد که در این پهنه وسیع جغرافیایی توانستیم این اقدام را انجام دهیم.

نمکی ادامه داد: در حال حاضر هم فکر می‌کنم که این بضاعت و دانش و اندوخته قبلی دوره مدیریت بیماری را داریم و می‌توانیم مجددا این هم افزایی‌ها را انجام دهیم. در حال حاضر بیمارستان‌های ما بسیار هوشمندتر از دوره قبل کار می‌کنند. ما وقتی در قم و گیلان گرفتار شدیم، خیلی از مسائل مربوط به بیماری و درمان بیماران را نمی‌دانستیم، اما در حال حاضر بر تجربیات‌مان افزوده شده است. آن روز نمی‌دانستیم که اگر روزهای اول علامت‌دار شدن بیمار، از این پروتکل استفاده کنیم، موثرتر از سایر اقدامات است.

وی تاکید کرد: البته هرکس بگوید که من طی این مدت کاملا ویروس کرونا را خوب می‌شناسم، درست نیست و هرکس چنین ادعایی کند، مصداق جهالتش است. هیچکس در هیچ جای دنیا نمی‌تواند چنین ادعایی کند. می‌توان گفت که این ویروس را از شش ماه قبل بیشتر و بهتر می‌شناسیم، اما نمی‌توان گفت که طی شش ماه ویروس را به خوبی می‌شناسم و می‌توانم آینده ویروس را پیش‌بینی کنم، اشتباه کرده است.

تغییر در ژنوم ویروس کرونا و خطر گرفتاری های بیشتر

نمکی ادامه داد: بارها به همکارانم اعلام می‌کردم که خدا نکند پدیده‌ای به نام جهش در برخی از ژن‌های ویروس اتفاق افتد که این اتفاق تمام معادلات را برهم خواهد زد که این اتفاق دارد رخ می‌دهد. دیشب تا دیروقت داشتم تغییرات ژنوم ویروس را مطالعه می‌کردم. متاسفانه در ژنوم ویروس دارد اتفاقاتی می‌افتد که هم در بیماری‌زایی و هم در قدرت سرایت موثر خواهد بود. این تغییرات ما را در ابتلا و مرگ و میر گرفتار می‌کند. کمااینکه در اروپا مرگ‌های 550 تایی فرانسه ناشی از تغییرات ژنتیکی ویروس هم هست. ویروس وحشی‌تر و چموش‌تر شده است.

کرونا دارد قدرتمندتر می شود

وزیر بهداشت گفت: خیلی‌ها می‌گفتند این ویروس هم مانند سایر کروناویروس‌ها، بعد از مدتی به سمت خاموشی می‌رود. درحالی که نه‌تنها این اتفاق نیفتاد، بلکه ویروس دارد قدرتمندتر می‌شود. درحالی که سارس و مرس که از اجداد این ویروس بودند، بعد از چند ماه به سمت خاموشی رفتند. درحالی که ویروس عامل بیماری کووید-19 دارد به سمت چموشی می‌رود.

نمکی افزود: من روز اول به همکارانم اعلام کردم که این ویروس دو مسیر را طی می‌کند؛ یا به سمت یک آرامش می‌رود و یا اینکه به سمت یک سرکشی و چموشی می‌رود که بسیار خطرناک است. پیش‌بینی خودم این بود که این ویروس به دلیل ساختاری که دارد به سمت خاموشی نخواهد رفت.

باید سرعت را بالا بریم و تقسیم کار کنیم

وی تاکید کرد: حال در ورود به این عرصه باید سرعتمان را بالا برده، وفاق و همدلی‌مان را بیشتر کنیم و تقسیم کار را به صورتی انجام دهیم که زودتر به نتیجه مثبت برسیم. امیدوارم بتوانیم در یک ماه آینده یک برگ برنده‌ای را برای امیدبخشی به مردم ایران و برای دلخوشی مقام معظم رهبری ارائه کنیم. از حمایت بسیج ممنونم و دست یکایک بچه‌های بسیجی کشور را می‌بوسم.

نمکی گفت: روزهای اول گرفتاری بود که تنها نشسته بودم و داشتم به کوهی از مشکلات فکر می‌کردم که سردار سلامی تماس گرفت و گفت فکر نکنید که تنهایید، ما با تمام قوا در کنارتان هستیم.  استنباطم این است که ما هیچ حد و مرز جدا از سازمان بسیج مستضعفین نداریم. معتقدم اگر ما در کنار هم توفیقی را کسب کنیم، آبروی نظام است. ما در کلیات باهم بحثی نداریم و یکدیگر را قبول داریم حال در جزییات هم همکاران باید به همفکری برسند. ما دلمان می‌خواهد این طرح با قوت اجرا شود.
منبع: ایسنا برچسب ها: کرونا ، وحشی ، ناطقان ، درمان

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کرونا وحشی ناطقان درمان سازمان بسیج مستضعفین ژنوم ویروس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۷۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد

به گزارش خبرنگار مهر، سازمان توسعه تجارت ایران در بخشنامه ای موضوع ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع را ابلاغ کرد.

در این بخشنامه آمده است: بازگشت به نامه شماره ۱۴۰۲/۱۵۹۱۷۷۸ مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۰۸، به پیوست تصویر نامه شماره ۱۷۰۴۹ مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی و ضمائم آن در خصوص ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع به تفکیک اقلام ممنوع صادراتی و (اقلام مجاز مشروط) در صادرات ارسال می گردد. ضمناً طبق اعلام معاونت مذکور صادرات اقلام مندرج در بند ۲ نامه فوق الذکر اقلام) مجاز مشروط) منوط به تایید سیستمی نماینده دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در سامانه گمرک ایران خواهد بود. خواهشمند است دستور فرمایید مراتب یادداشت و به گمرکات اجرایی ابلاغ نمایند.

ضوابط صادراتی محصولات فرعی جنگل و مرتع

برابر مفاد بخشنامه شماره ۱۴۰۲۳۳۰۹۶/۱ مورخ ۱۴۰۲/۱۰/۲۵ سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور موضوع نامه شماره ۱۴۰۳۱۱۵۸/۶۴ مورخ ۱۴۰۳/۱/۲۰ دفتر امور مراتع سازمان مذکور ضوابط صادرات محصولات فرآورده ها فرعی جنگل و مرتع به شرح ذیل است؛

۱- اقلام غیرمجاز جنگلی و مرتعی برای صادرات (صادرات ممنوع): شقاقل، پرسیاوشان زیره سیاه اشنیان شقار، کرفس وحشی و کوهی، کلوس خزه مرزه خوزستانی، گل بنفشه، کشمش کولی، سنبل الطیب مهر، خوش چله داغی سورنجان، قرهقات، بیا تر سرخدار، شمشاد شقایق، ایرانی انواع لالمها، سوسن چهل چراغ، سنبل خوزستانی انواع قارچ خوراکی برداشت از جنگل مان دنبلان سیاه، سیر کوهی (والک) گز، عافی، ریشه و پوست درختان و درختچه های جنگلی، ریزوم، ثعلب ریشه، کوکب ریشه می ریشه کاسنی ریشه ریواس وحشی، ریشه چوبک، ریشه روناس، خاس ریشه زنبق، وحشی ریشه کوکب، وحشی ریشه شیرین بیان، مرتعی ریشه، سریش برگ مورد، بن سرخ، پیاز و گل لاله سرنگون گل اروانه پیاز گل، نرگس بذر جاشیر، خوراکی اجزای کامل درختچه های گز مان، شوکه گز روغنی خاک خاکبرگ جنگلی، زغال و و هیزم.

۲- اهم اقلام مجاز مشروط صادراتی جنگلی و مرتعی: گلپر اسپند خارشتر (ترنجبین، شیرخشت، فرنجمشک مریم، نخودی، چماز گز، شهداد، بیدخت، انچوچک، گل نمدار، درمنه، افسنطین، برنجاسب علف گاو، زبان گل نرگس گز خوانسار گز انگبین آویشن شیرازی کاکوتی، آنغوزه تلخ، آنغوزه شیرین، همیشک انواع سرخس بال، عقابی، عشقه کوله، خاس ترانه، ارغوان باریجه کثیرا، وشاء شکر تیغال انزروت، کاپاریس (لگجی)، علف چای، گل بومادران، گل کاسنی، گل گندم، قدومه شیرازی، بارهنگ بابونه شاتره، موسر (برداشت از مراتع)، کنگر، انواع قارچ خوراکی دنبلان)، سفید قهوه ای و قرمز برداشت شده از توراتع، مستکی سرشاخه آویشن بنایی، سرشاخه آویشن برگ باریک سرشاخه آویشن، کرمانی اندام هوایی، ریواس صمغ طبیعی الله (سقز)، صمغ طبیعی درختان بادام و گیلاس جنگلی (زدو) برگ کنار برگ اکالیپتوس میوه محلب میوه روناس میوه ناخنک کلیل الملک میوه بادام جنگلی کوهی)، میوه زرشک وحشی (جنگلی) میوه نسترن وحشی میوه بنه و بلوط مازوج گال) (بلوط پسته، جنگلی، سماق گردو، جنگلی فندق جنگلی، تخم مرو، مصطکی، زالزالک، اسفناج وحشی، گلابی وحشی، سیب وحشی، جفت، بذر باریجه، بذر آنغوزه، چاشور، میوه خارخاسک و سایر محصولات مرتعی و جنگلی.

برای مشاهده جزییات به اینجا مراجعه کنید.

کد خبر 6092790 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • حمله خرس به مرد ۶۰ ساله در مناطق عشایری دزفول
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • فصل آبله مرغان رسید، چه بخوریم تا زودتر خوب شویم
  • حمله خرس وحشی به یک دامداری در ایلام و تلف شدن دام‌هایش
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • ضوابط صادراتی جدید محصولات جنگلی اعلام شد
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت