Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@20:59:16 GMT

بسته مهارتی| چطور فرزند مسئولیت‌پذیر تربیت کنیم؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۸۰۰۹

بسته مهارتی| چطور فرزند مسئولیت‌پذیر تربیت کنیم؟

گروه خانواده: درست است که این روزها بچه‌ها به مدرسه نمی‌روند و در خانه درس می‌خوانند اما تصویر مادر مضطربی که ساعت 9 صبح با عجله خود را به مدرسه فرزندش رسانده است تا دفتر و کتاب یا ساندویچ و میوه‌ای، که فرزندش در خانه جا گذاشته است را به او برساند، در ذهن همه ما تصویری واضح و شفاف و تکراری است. یا تصویر کارمندی که مسئولیت کارهایی که به عهده‌اش گذاشته‌اند را نمی‌پذیرد و از زیر بار تعهداتش شانه خالی می‌کند و یا تصویر زن و مردی که در مسیر ازدواج و همسرداری و تربیت فرزند نمی‌تواند وظایفش را به خوبی انجام بدهد و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. برای همه ما تصاویر آشنا و تکراری به حساب می‌آید. 

 

چرا مسئولیت‌پذیری لازم است؟

«مسئولیت‌پذیری» یک ویژگی مفید و خاص اخلاقی است اما به هیچ‌وجه ذاتی نیست. بلکه افراد می‌توانند همیشه و در هر سنی بنا بر مقتضیات زندگی‌شان این ویژگی اخلاقی را در خود پرورش بدهند و آن را تثبیت کنند. هرچند کار ساده و راحتی نیست. در این میان والدینی که خود مسئولیت‌پذیر هستند به خوبی می‌دانند پرورش این مفهوم تربیتی در وجود نوجوان‌شان تا چه اندازه در موفقیت او در آینده تحصیلی، شغلی و نقش او در زندگی مشترک و والد‌گری او می‌تواند موثر باشد. نوجوان مسئولیت‌پذیر امروز، یک دانشجوی موفق، یک کارآفرین خلاق، یک مادر آرام و مهربان و یک پدر خوب و موثر برای فرداها خواهد بود. یک پدر و مادر آگاه حتما به جای اینکه یک عمر پشت سر فرزند خود بدوند و کارهایش را انجام بدهند و اشتباهاتش را مدام جبران کنند،‌سعی می‌کنند امروز و از دوران نوجوانی به صورت جدی روحیه «مسئولیت‌پذیری» را در او تقویت کنند. 

 

ده‌گام تا تربیت نوجوان مسئولیت‌پذیر

1- مسئولیت‌پذیری را در چشم او تلخ و زهرمار نکنید!

نوجوان‌ها از انجام کارهایی که حس کنند بسیار سنگین و تلخ است، فرار می‌کنند. یعنی ممکن است خیلی ناگهانی بعد از سخنرانی غرای شما درباره لزوم مسئولیت‌پذیری به ناگاه در یک جمله بگویند «اصلا من نمی‌خوام مسئولیت‌پذیر باشم و خلاص!» و آب پاکی را روی دست‌های شما بریزند. آن وقت شما می‌مانید و یک نوجوان که خیلی زیرکانه تن به امر وو نهی‌های شما برای تربیت یک فرزند مسئولیت‌پذیر نخواهد داد!

بنابراین در قدم اول کاری کنید که طعم مسئولیت‌پذیری به مزاقش خوش و شیرین بیاید. چطور؟ انجام مسئولیت‌هایش را برای او به عنوان یک لذت تعریف کنید نه اینکه او را از پذیرش بار مسئولیت ها بترسانید. برایش از موفقیتی بگویید که به واسطه مسئولیت‌پذیری‌اش به دست آورده و به او احساس قدرت بدهید. مثلا بگویید:« واقعا خیلی خوب از عهده برنامه ریزی برای درس خوندن براومدی، شاید اگه من بودم نمی‌تونستم اینقدر خوب برنامه ریزی کنم»، یا «چقدر خوب دوستت رو راهنمایی کردی تا اشتباهی که انجام داده رو جبران کنه».  به او بفهمانید که این قدرت را دارد تا روی زندگی خودش و خانواده و بعدها جامعه اطرافش اثر مثبت بگذارد.

 

2- به او دستور ندهید، فکرش را به کار بیندازید

حالا که بچه‌ها به صورت شبانه روزی در کنار شما هستند حتما بیشتر در معرض گفتگو با هم قرار دارید. لطفا روزی هزار بار چند دستور تکراری را مدام فریاد نزنید وو تذکر ندهید. مدام نگویید :«تختت رو مرتب کن»، «اتاقت رو جمع کن»، «موبایلت رو بزن به شارژ»، «برو دوش بگیر»، «جوراب‌هات چرا گوله شده رفته زیر تخت؟». تکرار مداوم این امر و نهی‌ها و دستورات صرفا اثر حرف شما را کم می‌کند و هرگز نوجوان‌تان به حرف شما گوش نخواهد داد. به جای این جمله‌های دستوری یک بار به او بگویید :« اگر توی جمع کردن اتاقت به کمک نیاز داری به من بگو تا کمکت کنم». وظایفش را با جملات کوتاه فقط به او یک بار یادآوری کنید. به این شکل: «یادت نره برای جمع کردن اتاقت برنامه‌ریزی کنی»، «گفته بودی یادت بیارم برنامه‌هات رو بنویسی» و ...

 

3- رفتارهای مسئولانه او را بزرگ کنید

شاید کردار نوجوانی که رفتارهای مسئولانه دارد برای ما عادی و طبیعی باشد اما با دیدن و توجه کردن همان رفتارها می‌توانیم موجب تقویت و پیشرفت مسئولیت‌پذیری در او شویم. البته این به معنی جایزه دادن برای انجام وظیفه نیست بلکه همین که در کلام و در گفتگو با نوجوان به او بفهمانید که مسئولیت‌پذیری‌اش را دیده‌اید و متوجه تلاش‌های او هستید، می‌تواند تشویق بزرگی به حساب بیاید. برای مثال به او بگویید :« چه خوبه که هر روز برای نماز صبح لازم نیست من بیدارت کنم و خودت می‌تونی بیدار بشی» و یا « کیف می‌‌کنم از اینکه می‌بینم نمازهات رو اول وقت می‌خونی». 

 

4- او را مجبور به انجام کارهای خانه نکنید

درست برعکس کودکان، بچه‌ها در دوران نوجوانی انجام دادن کارهای خانه را دوست ندارند. احساس می‌کنند برای تنبیه کردن‌شان کارهای خانه را به آن‌ها سپرده‌اید. مگر اینکه داوطلبانه ابراز تمایل به انجام کارهای خانه داشته باشند. بنابراین پرورش مسئولیت‌پذیری به شیوه انجام کارهای خانه را فراموش کنید. اما می‌توانید به نوجوان‌تان این فرصت را بدهید که خودش انتخاب کند دوست دارد انجام کدام یک از کارهای خانه را قبول کند؟ اگر تمایلی نداشت اصرار نکنید. اما از او بخواهید برای شما در یک تکه کاغذ همه امورات خانه و وظایف یک روز یا یک هفته مادر و پدر را بنویسد. او در حین نوشتن وظایف مادر و پدر در خانه و بیرون از خانه،‌ متوجه مسئولیت‌های شما خواهد شد و به آن‌ها فکر می‌کند. حتی ممکن است وقتی که به جزییات این مسئولیت‌ها و تعدد آن‌ها پی برد، به صورت خودجوش چند مورد از آن‌ها را به عهده بگیرد. 

 

5- برای مسئولیت‌پذیری هزینه‌های سنگین نتراشید

یکی از دلایلی که نوجوان را از قبول مسئولیت‌ها فراری می‌دهد، سرزنش والدین است. اگر نوجوان شما کارهایش را درست انجام نداد و یا اشتباهی از او سر زد و یا تبعات بی‌نظمی و برنامه نداشتن در نمره ها یا زندگی‌اش نمایان شد، مدام او را سرزنش نکنید. به او نگویید :« تو نمی‌تونی مسئولیت‌پذیر باشی» و یا «از اولش هم می‌دونستم تو عرضه این کار رو نداری». اگر نوجوان‌تان به اشتباه خود اعتراف کرد وآن را به زبان آورد حتما بابت اینکه مسئولیت عمل اشتباه خود را به عهده گرفت او را تحسین کنید و از او بخواهید برای جبران کارش راهی پیدا کند. سرزنش شما موجب می‌شود نوجوان یاد بگیرد برای اینکه سرزنش نشود مدام تقصیرها را به گردن بقیه بیندازد. 

 

6- هرگز کارهای او را انجام ندهید

این روزها بچه‌ها مجبورند صبح زود بیدار شوند و پای کلاس‌های مجازی و آن‌لاین حضور داشته باشند. از طرفی اغلب نوجوان‌ها شب دیر می‌خوابند.نوجوان 13 تا 15 ساله باید بتواند صبح‌ها خودش بیدار شود. برای اینکه فرزندتان مسئولیت‌پذیر شود به هیچ‌وجه وظیفه بیدار شدن را به عهده خودش بگذارید و صبح‌ها مدام به دنبال بیدار کردن او نباشید. اجازه بدهید یاد بگیرد به گونه‌ای برای خواب و بیداری خودش برنامه‌ریزی کند تا به نظم مطلوب برسد.

یا مدام در اتاقش لباس‌های کثیف را جدا نکنید و آن‌ها را نشویید. نوجوان بالای 13 سال باید خودش لباس های کثیف را از اتاق خودش به ماشین لباس‌شویی منتقل کند. اجازه بدهید هنگام بیرون رفتن از خانه متوجه شود که لباس تمیز ندارد و باید برای شست‌وشوی لباس‌هایش برنامه‌ریزی داشته باشد. طاقت داشته باشید تا فرزندتان عواقب بی‌نظمی و عدم مسئولیت‌پذیری‌اش را با چشمان خودش ببیند و درک کند. 

 

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: والدین نوجوان خانواده سبک زندگی کارهای خانه مسئولیت پذیری مسئولیت پذیر انجام کارهای برنامه ریزی مسئولیت ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۸۰۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لواندوفسکی: بازیکنان، چشم‌بسته دستورات آنچلوتی را انجام می‌دهند؛ او یک مرد بزرگ است

مهاجم بارسلونا از سرمربی رئال مادرید تمجید کرد

طرفداری | روبرت لواندوفسکی حدفاصل جولای ۲۰۱۶ تا سپتامبر ۲۰۱۷ و زمانی که برای بایرن مونیخ بازی می‌کرد، تحت هدایت کارلو آنچلوتی بود و عملکرد خوبی زیر نظر این سرمربی ایتالیایی داشت. با این حال تقدیر به گونه‌ای رقم خورد که در حال حاضر لواندوفسکی برای بارسلونا بازی می‌کند و کارلو آنچلوتی نیز روی نیمکت رقیب اصلی بارسلونا یعنی رئال مادرید می‌نشیند.

لواندوفسکی در گفتگو با بیلد به تمجید از آنچلوتی پرداخت و گفت:

کارلو آنچلوتی فوق‌العاده با تجربه است. می‌توانید این را از روش کار او در رئال مادرید متوجه شوید. بازیکنان چشم‌بسته دستورات او را انجام می‌دهند. زمانی که در بایرن بودم، کار کردن با او حس خاصی به من می‌داد. نه فقط اعتماد به نفس، بلکه حس می‌کردم می‌توانم زیر نظر او به بازیکن بهتری تبدیل شوم.

مهاجم لهستانی در ادامه افزود: 

کارلو آنچلوتی مرد بزرگی است، او در بایرن زیاد با بازیکنان صحبت می‌کرد. آمدن به آلمان به عنوان یک خارجی آسان نیست و معتقدم کارلتو هم اسیر همین مساله شد. به نظر من، اگر می توانستیم دوران سختی که برایمان پیش آمد را پشت سر بگذاریم و آنچلوتی در بایرن می‌ماند، این امکان وجود داشت که یک دوران تاریخی برای ما رقم بخورد.

 

کارلو آنچلوتی و روبرت لواندوفسکی در بایرن مونیخ

 

از دست ندهید ????????????????????????

عبدالکریم حسن هم نامش را تغییر داد اعتراض سرمربی چلسی: VAR به فوتبال ضرر زده است آقای الگری سال بعد هم در تیم ما بمان! درگیری صلاح با کلوپ: ساکت شو!

دیگر خبرها

  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • والدین با استقلال‌طلبی نوجوانان مواجهه منفی نداشته باشند
  • دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد اروند سبب ناهماهنگی در اجرای امور کارگری
  • امداد رسانی هلال احمر به نوجوان قطع عضو شده
  • امداد رسانی به نوجوان قطع عضو شده
  • عدم مسئولیت پذیری تیپاکس
  • دانشکده طراحی سوئیس: مبلمان را در بسته بندی به اندازه پیتزا بخرید، در خانه به اندازه واقعی می رسند! (+عکس)
  • این آژانس فقط پس از برپایی کشور مستقل فلسطین منحل خواهد شد
  • مروری بر جنایات گروهک منافقین؛ترور یک نوجوان پیش چشمان مادر
  • لواندوفسکی: بازیکنان، چشم‌بسته دستورات آنچلوتی را انجام می‌دهند؛ او یک مرد بزرگ است