Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-05-05@07:30:13 GMT

ویروس‌ها را با فنجان سبز متوقف کنید

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۲۹۳۰۵

ویروس‌ها را با فنجان سبز متوقف کنید

رویداد۲۴ در طب نیز برای تهیه بعضی از داروها، از خواص برخی گیاهان - که در گروه گیاهان دارویی قرار می‌گیرند - استفاده می‌شود. از سوی دیگر، در تمام طول مدتی که درگیر همه‌گیری کرونا هستیم، نوشیدن مایعات (به‌ویژه نوشیدنی‌های گرم با خواص دارویی) توصیه می‌شود. بنابراین با بعضی از گیاهان دارویی، خواص آنها و نحوه تهیه دمنوش یا استفاده آن در تهیه موادغذایی، آشنا می‌شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نکته را اضافه کنیم که همه این گیاهان، خاصیت ضدویروسی نیز دارند.

پونه کوهی، اولین فنجان

«اورگانو» همان گیاه دارویی است که به آن آویشن یا پونه کوهی نیز می‌گوییم؛ همان ادویه معروف پیتزا و لازانیا. اما این ابتدایی‌ترین کاربرد این گیاه دارویی است. پونه کوهی از خانواده نعناع بوده و حاوی ترکیب ضدویروسی‌ای به نام «کارواکرل» است. آزمایش‌های انجام شده روی موش‌ها نشان می‌دهد وارد شدن عصاره پونه کوهی به بدن آنها، باعث از بین رفتن ویروس‌های بدن موش‌ها پس از 15 دقیقه می‌شود. کارواکرل و دیگر عصاره‌های موجود در پونه کوهی، روی فعالیت ویروس «هرپس»، همان ویروسی که عامل ایجاد تبخال (HSV-1) است، اثر داشته و باعث توقف فعالیت آن شود. علاوه براین عصاره پونه کوهی باعث از بین رفتن «روتاویروس»، ویروس عامل ایجاد اسهال در کودکان و از بین رفتن ویروس‌ ایجاد‌کننده عفونت تنفسی (RSV) می‌شود.

طرز تهیه دمنوش با برگ آویشن خشک

دو قاشق چایخوری آویشن خشک را داخل یک فنجان آب جوش (به حجم 250 سی‌سی) بریزید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید. سپس آن را همراه با کمی عسل میل کنید.

با برگ تازه

سه تا چهار قاشق چایخوری برگ آویشن تازه را داخل یک فنجان آب جوش (به حجم 250 سی‌سی) بریزید. 10 تا 15 دقیقه صبر کنید. سپس آن را همراه با کمی عسل میل کنید.

مقدار مصرف:

تا سه فنجان در روز.

مریم‌گلی، دومین فنجان

«مریم‌گلی» هم یکی از گیاهان تیره نعناع است. مریم‌گلی از قدیمی‌ترین گیاهان برای درمان بیماری‌های ناشی از تهاجم ویروس‌ها به بدن است. خاصیت ضدویروسی این گیاه به دلیل وجود ترکیباتی به نام «سافیسینولید»، موجود در برگ‌ها و ساقه‌های آن است. یکی از مهمترین خواص مریم‌گلی، تأثیر آن روی کاهش و کنترل یکی از ویروس‌های آسیب‌رسان به سیستم ایمنی بدن یعنی ویروس (HIV-1)، عامل ایجاد بیماری ایدز است. ترکیبات موجود در مریم‌گلی، مانع از جاگیری ویروس (HIV-1) روی سلول‌های هدف و ایجاد ایدز می‌شوند.

طرز تهیه دمنوش

دو قاشق غذاخوری برگ تازه مریم‌گلی را شسته و سپس داخل قوری ویژه دمنوش بریزید و به آن دو فنجان آب جوش اضافه کنید. 15 دقیقه صبر کنید تا کاملاً دم بکشد. سپس آن را همراه با عسل یا نبات بنوشید.

مقدار مصرف:

تا دو فنجان در روز.

سرخارگل، فنجان سوم

«سرخارگل» یکی از گیاهانی است که از گذشته دور برای بالا بردن توانایی سیستم ایمنی بدن از آن کمک می‌گرفتند. نکته مهم درباره این گیاه، کاربردی و درمانگر بودن همه بخش‌های گیاه شامل برگ، ریشه، ساقه و گل‌های آن است. گیاهان گونه «ایکناسه» که سرخارگل یکی از آنهاست دارای گل‌های مخروطی‌شکل هستند که بومیان آمریکا از سال‌های دور برای درمان بیماری‌های ویروسی از آن کمک می‌گرفتند. گونه‌های مختلف ایکناسه شامل؛ ای- پالیدا (E.pallida)، ای- آنگوستیفولیا (E.angustifolia) و ای- پورپورآ (E.purpurea) از بهترین داروهای گیاهی برای از بین بردن ویروس هرپس (‌برای مثال عامل ایجاد تبخال) و آنفولانزا هستند. از بین سه نوعی که به آن اشاره شد، «ای- پورپورآ»، به شکل شاخص برای بالا بردن توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابل تهاجم ویروس‌ها تجویز می‌شود.

طرز تهیه دمنوش

ریشه گیاه سرخارگل را داخل فنجان قرار داده و آب جوش را روی آن بریزید تا فنجان تقریبا پر شود. 15 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و همراه با عسل بنوشید. می‌توانید مقداری زنجبیل نیز داخل فنجان رنده کنید.

مقدار مصرف:

این دمنوش را قبل از سه نوبت وعده غذایی، بنوشید.

آقطی سیاه، فنجان چهارم

«آقطی»، گیاهی بسیار کهن است؛ به همین دلیل آن را به اسم خانواده «ریش‌سفید» هم می‌شناسند. از این خانواده در تهیه قرص و شربت‌های مورد استفاده برای درمان آنفولانزا و سرماخوردگی کمک می‌گیرند. نوشیدن دمنوش این گیاه باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌شود. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد نوشیدن دمنوش آقطی سیاه یا مالیدن پماد حاوی این گیاه دارویی، باعث درمان تنگی نفس، به‌ویژه گرفتگی و تنگی مجاری تنفسی فوقانی می‌شود. در همدان به آقطی سیاه، انگور کولی هم می‌گویند.

طرز تهیه دمنوش

150 گرم پوست ساقه یا ریشه گیاه آقطی سیاه را در یک لیتر آب جوشیده ریخته و بگذارید به مدت 15 دقیقه دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و داخل قوری یا شیشه‌ای بریزید. از این دمنوش، سه قاشق سوپخوری تا سه بار در روز بنوشید.

بیشتر بخوانید: تشخیص کرونا با گوش دادن به صدای سرفه!

شیرین‎بیان، فنجان پنجم

شاید اسم «شیرین‌بیان» که به آن «مهک» هم گفته می‌شود را بیشتر برای درمان مشکلات معده شنیده‌اید. اما این داروی گیاهی، یکی دیگر از گیاهانی است که برای مقابله با ویروس‌ها از آن کمک می‌گیرند. این گیاه در طب چینی، از دیرباز کاربرد دارد. «گلیسیریزین»، «لیکریتیژینین» و «گلبریدین» سه ترکیب مهم ضد‌‌ویروس هستند که در شیرین‌بیان وجود دارد. نوشیدن دمنوش یا عصاره این گیاه، سیستم ایمنی بدن را در مقابل فعالیت ویروس‌های عامل ایدز (HIV)، عامل تبخال (هرپس) و ویروس سندرم تنفسی ناشی از ویروس کرونا (SARSE-Cov) مقاوم می‌کند.

طرز تهیه دمنوش

در یک لیوان آب جوش (حدود 80 درجه سانتی‌گراد)، یک قاشق چایخوری پودرشیرین‌بیان ریخته و بگذارید 10 دقیقه دم بکشد.

مقدار مصرف

این دمنوش را نباید به مدت طولانی مصرف کرد. مقدار مجاز مصرف روزانه آن هم حداکثر یک تا دو فنجان است.

زنجبیل، فنجان ششم

استفاده از زنجبیل تازه در تهیه غذاهای مختلف و دمنوش اگرچه رایج‌ترین شکل مصرف این گیاه دارویی است، اما پماد، کپسول و عصاره تهیه شده از آن نیز در بازار کم نیست. این گیاه دارویی را یکی از بهترین گیاهان برای درمان بیماری‌های ناشی از ویروس‌ها می‌دانند. زنجبیل از بهترین گیاهان برای تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابل عملکرد ویروس آنفولانزای پرندگان، آنفولانزای معمولی و ویروس مهاجم به مجاری تنفسی و ایجاد تنگی نفس است. دو ترکیب موجود در زنجبیل شامل «جینجرول» و«زنجبیلون»، مانع از تکثیر ویروس شده و مانع از ورود ویروس به سلول میزبان می‌شوند.

طرز تهیه دمنوش

یک قاشق مرباخوری زنجبیل تازه رنده شده را با یک‌سوم قاشق چایخوری زردچوبه و به مقدار بسیار کمی پودر فلفل سیاه، مخلوط کنید. سپس این دو را به یک فنجان حاوی آب‌جوش اضافه کنید. 10 دقیقه صبر کنید تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و به آن یک قاشق چایخوری عسل اضافه کرده و بنوشید.

مقدار مصرف

تا دو فنجان در روز می‌توانید از این دمنوش بنوشید.



منبع: سلامت نیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اخبار سلامت ویروس کرونا در ایران گیاه دارویی سیستم ایمنی بدن طرز تهیه دمنوش دقیقه صبر کنید قاشق چایخوری برای درمان مقدار مصرف عامل ایجاد پونه کوهی سپس آن دو فنجان ویروس ها مریم گلی دم بکشد آب جوش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۲۹۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انسان نخستین بار کی سرما خورد؟

ایتنا - انسان خردمند (هومو ساپینس) چه زمانی در تاریخ برای اولین بار سرما خورد؟
پاسخ به این سوال دشوار است؛ تا حدی به این دلیل که از میان ویروس‌های متعددی که باعث سرماخوردگی می‌شوند، تنها تعداد کمی از آن‌ها در بقایای به‌جا مانده از انسان‌ها کشف می‌شوند چرا که ویروس سرماخوردگی اغلب در بافت‌های نرم مانند ریه وجود دارد و کم‌تر در استخوان و دندان قابل ردیابی است. با این حال این امکان وجود دارد که برخی از اولین انسان‌های خردمند دست‌کم ۳۰۰ هزار سال پیش به سرماخوردگی مبتلا شده‌ باشند. 

«سرماخوردگی معمولی» یک اصطلاح کلی برای گروهی از عفونت‌‌های تنفسی است که افراد با سیستم ایمنی سالم، به صورت خفیف به آن‌ مبتلا می‌شوند. راینوویروس‌ها، کروناویروس‌ها و ویروس سین‌سیشیال تنفسی (RSV/ ویروس پیوسته‌یاخته‌ای تنفسی) اغلب عوامل اصلی‌اند. البته این عوامل بیماری‌زا (پاتوژن‌ها) قبل از آنکه بین مردم شیوع پیدا کنند، احتمالا از سایر مهره‌داران به انسان منتقل شده‌اند.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس تکاملی از دانشگاه کالیفرنیا به لایو‌ساینس گفت، باتوجه به زندگی انسان خردمند با حیوانات، قرار گرفتن بشر در معرض ویروس‌های جدید اجتناب‌ناپذیر بوده است.

معمولا زمانی که ویروس حیوانی به بدن انسان وارد می‌شود، قادر به ایجاد عفونت و آلودگی نیست، زیرا با میزبان جدید سازگار نیست، با این حال ویروس‌ها گاه برای جهش موفقیت‌آمیز و حتی انتشار بین انسان‌ها مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب دارند؛ مانند ویروس‌هایی که در همه‌گیری کووید‌ــ۱۹ یا آنفلوانزای خوکی ظهور کردند.

البته دانشمندان درباره زمان اولین شیوع ویروس‌های سرماخوردگی نظرهای متفاوتی دارند. به عقیده برخی دانشمندان، این ویروس‌ها می‌توانند هم‌زمان با طلوع تمدن بشری یعنی پنج تا شش هزار سال قبل، از حیوانات به انسان‌ها منتقل شده‌ باشند؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در مناطقی نزدیک به هم را آغاز کردند که عوامل بیماری‌زا به‌راحتی می‌توانستند بین آن‌ها گسترش یابند و هم‌زمان پرورش حیوانات حامل این ویروس‌ها را نیز آغاز کردند.

اما همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند. فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس دانشگاه کالج لندن، می‌گوید انسا‌ن‌های «شکارچی‌ــ‌گردآورنده» که کشاورزی نمی‌کردند یا دام پرورش نمی‌دادند هم می‌توانستند از طریق شکار در معرض این ویروس‌های حیوانی قرار بگیرند. انسان شکارچی‌ پیش از انسان خردمند وجود داشت و به نظر این زیست‌شناس، ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول دوران تکامل انسان در زمان‌های مختلف پدیدار می‌شدند و از بین می‌رفتند.

او می‌گوید: «من فکر می‌کنم احتمالا یکی از رویدادهایی که به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان منجر شد، پخش شدن آن‌ها در خارج آفریقا بود که طی آن احتمالا به ویروس‌های سرماخوردگی جدید مبتلا شدند. بقایای قدیمی‌ترین انسان‌ خردمندی که در خارج از آفریقا کشف شد، متعلق به ۲۱۰ هزار سال قبل بود.»

دانشمندان برای کشف پیدایش این ویروس سراغ حفاری‌های باستان‌شناسی رفتند. به گفته کارشناسان، ویروس‌های سرماخوردگی زیاد خوبی باقی نمی‌مانند. این ویروس‌ها به طور معمول در بافت‌های نرم مانند ریه که پس از مرگ از بین می‌روند، اثر باقی می‌گذارند و در بافت‌های مقاوم مانند استخوان و دندان یافت نمی‌شوند.

البته ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده‌اند اما فقط ویروس‌های مبتنی بر دی‌ان‌ای بوده‌اند نه ویروس‌های حاوی آران‌آی (RNA) اما محققان یک کروناویروس متعلق به قرن شانزدهم را در پالپ دندان یک اسکلت‌ انسان در فرانسه پیدا کردند. این آران‌ای با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و نشان می‌دهد که این عوامل بیماری‌زای تاریخی احتمالا یا از بین رفته‌اند یا بدون آنکه شناسایی شوند، تکامل یافته‌اند.

بالوکس می‌گوید: «احتمالا در آینده از ویروس‌هایی که کمتر از ۲۰۰ سال پیش با ما بودند، تصویر جمعی مناسب‌تری خواهیم داشت. این امر ردیابی تاریخچه ویروس‌ها در گذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر می‌کند.»

دیگر خبرها

  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • تغییرات آب و هوایی می‌تواند منجر به افزایش ویروس‌هایی مانند کووید شود
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز یک‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ایمن‌سازی کودکان زیر ۵ سال با قطره فلج اطفال اجرا شد
  • انسان نخستین بار کی سرما خورد؟
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • رفتار انسانی یک «اورانگوتان» برای اولین‌بار؛ تهیه ضماد برای درمان زخم!
  • آغاز برداشت گل گاوزبان اشکو در نکا
  • فال قهوه روزانه؛ فال قهوه امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت