Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، شیخ علاء الدین زعتری، از علمای برجسته سوریه، در وبینار منطقه ای غرب آسیا و شمال آفریقا با عنوان «همکاری های اسلامی در مواجهه با مصائب و بلایا» که شامگاه یکشنبه 11 آبان ماه برگزار شد، گفت: باید جامعه به یک جسم واحد تبدیل شود که همه افراد با هم همبستگی داشته باشند و خداوند متعال در قرآن کریم آیات بسیاری در خصوص وحدت ذکر فرموده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با ذکر چندین آیه از قرآن کریم در تأکید به وحدت و تعاون میان همه مردم، از خداوند متعال مسئلت کرد که وحدت کلمه ما مسلمانان را حفظ کند و در هدف ما وحدت بخشد و همه را بر اساس قرآن کریم در کنار یکدیگر جمع فرماید و محبت ما را به قرآن کریم افزایش دهد.
 
در ادامه، شیخ افلح بن احمد بن حمد الخلیلی، دبیر فتوا در دار الافتاء سلطنت عمان، در سخنانی با اشاره به موضوع کنفرانس وحدت امسال گفت: مؤمنان دارای قلب واحد هستند و توحید و همبستگی آنان را در کنار هم جمع کرده است.
 


وی افزود: در میان چالش هایی که امت مسلمان با آن روبرو است، بیماری کرونا نیز در این روزها تأثیر بسیاری بر جوامع انسانی گذاشته است و پیامی از خداوند به بندگان است که خداوند مالک الملک است و هرکه را بخواهد عزت می دهد و هرکه را بخواهد خوار می گرداند.
 
این عالم عمانی تأکید کرد: امراض و بلایا از نشانه های خداوند و عبرتهایی است که هر انسان مسلمان باید از آن عبرت بگیرد. این بلایا از جانب خداوند بر انسان ها نازل می شود و خود نیز راه برون رفت از آنها را به انسان نشان می دهد. لذا این بیماری ها و ابتلائات به منظور توجه بیشتر انسان ها به خداوند متعال و خضوع و خشوع در برابر او است.
 
شیخ عبدالرحمن کانه، از علمای سنگال نیز در سخنانی با اشاره به تأثیرات بیماری کرونا بر انجام شعائر دینی و مراسم مذهبی مسلمانان گفت: در این روزها شاهد تغییر مراسم دینی در اکثر کشورهای اسلامی هستیم و این ویروس نه تنها بر برنامه های مذهبی مردم تأثیر گذاشته است بلکه آثار اقتصادی، سیاسی و اجتماعی بسیاری نیز داشته است.
 
وی با بیان اینکه تغییر رفتار و اخلاقیات و ارزش ها یکی از نتایج این ویروس بوده است ، به برخی از مراسم مذهبی که از بیماری کرونا تحت تاثیر قرار گرفته اند چون نمازهای جماعت و جمعه، حضور مردم در مساجد برای اقامه نمازهای پنجگانه و همچنین فریضه حج و بسته شدن مسجد الحرام و مسجد النبی(ص) اشاره کرد.
 
حیات بوکراع، استاد دانشگاه تونس نیز در ادامه با اشاره به بیماری همه گیر کرونا گفت: کرونا توانست در زمانی کوتاه کاستی­های تمدن غرب را عریان سازد و پیامدهای آن را برای بشریت آشکار سازد. همچنان که نشان داد بحث جهانی­بودن اندیشه و اصول اقتصادی، فکری و اجتماعی نتوانسته­ است در برابر موجودی ناشناخته و نامرئی بایستد و بدین ترتیب، این موجود ضعیف توانست آن اصول را به ناتوانی و عجز کشانده و جایگاه و تمام محاسبات آن­ها را به هم بریزد.
 
وی با طرح این سوال که: چگونه می­توان در برابر سیاست­های کشورهای سرمایه­داری و استکباری برای سوء استفاده از شیوع این بیماری ایستاد؟ گفت: این کشورها، اولاً برای تعمیق بحران بهداشتی و تضمین وابستگی نظام­های عموماً فرسوده به تصمیمات امپریالیسم اقدام می­کنند. ثانیاً تلاش می­کنند طرح­هایی را به اجرا بگذارند که حوزۀ آن فراتر از حوزۀ بهداشتی است و به تقویت سلطۀ سیاسی و اجتماعی آن­ها در این کشورها منجر می­شود.
 
بوکراع در خصوص تعطیلی مساجد در زمان شیوع کرونا خاطرنشان ساخت: بستن مساجد و اعمال فاصله اجتماعی ویژه دوران ما نیست، بلکه دست کم از قرن نهم هجری و چه بسا قرن پنجم نمونه­هایی از آن ثبت شده است. در برخی حالات، علت این تصمیم مشابه وضعیت امروز ما و به دلایل بهداشتی بوده و در برخی موارد نیز ضرورت امر کمتر بوده و گاهی نیز دلیل این تصمیم، خطرات بسیار بزرگتر بوده است.
 
مها جمول، فعال مدنی لبنانی نیز در این وبینار با بیان نکاتی از زندگی پیامبر اسلام (ص) به منظور درس گرفتن از آن برای گذراندن دوران کرونا اظهار کرد: طبیعی است که پیامبر اسلام(ص) یک فرد عادی نبود. او شخصیتی بود که از خداوند متعال الهام گرفته و در عین حال الهام بخش بسیاری از افراد بود. رسالت اسلام زیباترین آموزه های والا و آداب و رسوم مهم را به همراه داشت و پیامبر گرامی اسلام در طول زندگی پر برکت خود سعی در تغییر آداب و رسوم منفی در زندگی مردم از جمله زنده به گور کردن دختران داشت و ایدئولوژی پیامبر بر این اساس بود که همه افراد جامعه حق زندگی دارند.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ویروس کرونا آسیب های زیادی به گروه های آسیب پذیر در جامعه وارد کرده استو ما را وادار می کند تا به سازوکارهای جدیدی برای ایجاد راه های جدید ارتباط و تعامل در سراسر جهان بیندیشیم. بیماری کرونا در عین حال که موجب سوء استفاده برخی قدرت ها برای سلطه بر دیگران شده است، اما فرصتی نیز برای برخی افراد است که بتوانند از توانایی های خود برای فائق آمدن بر مشکلات استفاده کنند.
 
این فعال مدنی لبنانی در پایان با بیان اینکه کرونا مانند شمشیر دو لبه است تأکید کرد: ویروس کرونا می تواند فرصت خوبی برای پیشرفت جامعه محسوب شود.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: بیماری کرونا خداوند متعال قرآن کریم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۰۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 

گزارش‌ها حاکی است که ایران برای رشد ۱۰ برابری تجارت با آفریقا هدف‌گذاری کرده، اما عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل و نقل ارزان، مستمر و فراگیر و همچنین وجود مانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از جمله موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقاست که باید برطرف شود.

به گزارش ایسنا، امسال همزمان با اکسپو ۲۰۲۴، دومین اجلاس همکاری‌های ایران و آفریقا برگزار شد که پیش بینی شده بود بیش از ۲۰ کشور آفریقایی در این اجلاس حضور پیدا کنند.

طی سال‌های اخیر بارها بر اهمیت و ظرفیت‌های قاره آفریقایی برای تجار ایرانی تاکید شده است. با این حال به نظر می‌رسد ایران و کشورهای آفریقایی از ظرفیت‌های یکدیگر مطلع نیستند.

به طور کلی تجارت ایران با آفریقا سالانه ۱.۲ میلیارد دلار است که ۱.۱ میلیارد دلار آن صادرات است. بیشترین میزان تجارت خارجی بین ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۱ اتفاق افتاد که تجارت خارجی با آفریقا به حدود ۱ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار رسید. اما این عدد در مقایسه با تجارت کشورهای دیگر با قاره آفریقا قابل توجه نیست و به همین دلیل سازمان توسعه تجارت اعلام کرده که برای تصاحب سهم بیشتر از بازار این قاره برنامه‌ریزی‌هایی در نظر گرفته است.

البته با توجه به اینکه حجم تبادلات تجاری آفریقا در سال گذشته حدود ۱۲۰۰ میلیارد دلار بوده، سهم ایران از این تبادلات ناچیز بوده است. همچنین باید به این نکته توجه کرد که در بازارهای آفریقا کشورهایی مثل چین و هند نفوذ قوی دارند که رقابت با آنها برای ایران تا حدودی سخت است.

با این حال رئیس جمهور در اجلاس ایران و آفریقا که روز جمعه برگزار شد، تاکید کرد که هدف‌گذاری یک میلیارد دلاری برای همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا در یک سال آینده به هیچ وجه متناسب با ظرفیت‌های موجود نیست و حتما باید به سمت هدف ۱۰ برابری حجم همکاری‌های اقتصادی و تجاری فیمابین حرکت کنیم.

آنطور که یکی از مسئولان سازمان توسعه تجارت اخیرا توضیح داده، آمار تجارت با آفریقا بیشتر از عددهای اعلامی است، اما ایران به دلیل محدودیت‌های ناشی از اعمال تحریم‌ها، صادرات مستقیم به این کشورها ندارد و محصولات ایرانی از طریق کشور دوم مانند امارات، ترکیه، قطر و عمان به کشورها صادر می‌شود.

جزئیات تجارت ایران و آفریقا در سال ۱۴۰۲

آنطور که اخیرا سخنگوی کمیسیون توسعه تجارت خانه صمت توضیح داده، در سال گذشته ۳۹ کشور از قاره آفریقا، مقصد صادرات کالاهای ایرانی به صورت مستقیم بودند. همچنین با وجود کاهش صادرات کشور به بخش سفید این قاره در شمال در سال‌های گذشته، شاهد افزایش صادرات به کشورهای الجزایر، مصر، لیبی، تونس، جیبوتی و مراکش در سال ۱۴۰۲ بودیم.

در این میان هفت مقصد نخست محصولات صادراتی به آفریقا در سال ۱۴۰۲، غنا با خرید ۱۷۳.۵ میلیون دلار، آفریقای جنوبی با ۱۴۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۹۲.۸ میلیون دلار، کنیا با ۴۸.۷ میلیون دلار، نیجریه با ۴۸ میلیون دلار، موزامبیک با ۴۷.۱ میلیون دلار و سومالی با ۳۳.۳ میلیون دلار به صورت مستقیم بودند.

در رابطه با محصولات صادراتی به این قاره نیز باید گفت ۵۱ درصد صادرات ایران، مشتقات نفتی شامل کود اوره، قیر، گاز مایع و انواع روغن‌های صنعتی بود و بعد از آن ۳۷ درصد صادرات ایران را محصولات فولادی و آهنی به خود اختصاص داده است. همچنین مواد غذایی، مصالح ساختمانی، انواع فرش و کف پوش، شوینده‌ها و لوازم بهداشتی‌، لوازم خانگی، دارو و تجهیزات پزشکی، لوازم صنعتی، قطعات خودرو، لاستیک، مواد معدنی، لوازم الکتریکی، لوستر، مبلمان و اسباب بازی از دیگر کالاهای صادراتی ایران به قاره آفریقا در سال ۱۴۰۲ بودند.

در این میان ۲۲ کشور از این قاره فروشنده مستقیم کالا به ایران در سال ۱۴۰۲ بودند که آفریقای جنوبی با فروش ۱۹ میلیون دلار، زامبیا با ۱۲.۵ میلیون دلار، غنا ۱۲ میلیون دلار، سیشل با ۱۱.۷ میلیون دلار، کنیا ۹.۵ میلیون دلار، تانزانیا با ۶.۱ میلیون دلار و اوگاندا با ۴.۱ میلیون دلار، هفت کشور نخست فروش کالا در بین کشورهای قاره آفریقا به ایران در سال گذشته بودند.

حدود ۶۶ درصد واردات ایران از این قاره مواد غذایی و کشاورزی مانند چای، ذرت، قهوه، توتون، حبوبات، لاشه گوسفند و محصولات شیلاتی بودند و ۲۱ درصد نیز مواد معدنی مانند سنگ منگنز، سنگ و خاک روی، کنسانتره گروم و ۱۳ درصد دیگر نیز عمدتا روغن صنعتی و گریس، انواع تسمه، ماشین آلات، مواد شیمیایی و صنعتی و لوازم یدکی بوده است.

قاره آفریقا با دارا بودن ۱.۳ میلیارد نفر جمعیت و ۵۴ کشور، یک فرصت بزرگ در حوزه روابط تجاری و اقتصادی است. با این حال به گفته دست‌اندکاران حوزه تجارت، عدم شناخت ظرفیت‌ها در بین تجار ایرانی و آفریقایی، نبود یا کمبود حمل نقل ارزان و مستمر و فراگیر و همچنین موانع جابجایی مستقیم ارز و پول، از موانع توسعه تجارت یا تجارت مستقیم بین ایران و قاره آفریقا است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیت‌الله مظاهری: روش مواجهه با جوانان، دهن‌کجی و رَمی به بی‌عقلی و بی‌دینی نیست
  • پیام امیرعبداللهیان به مناسبت «روز ملی خلیج فارس»
  • کمیته همکاری‌های کشاورزی ایران و آفریقا تشکیل شد
  • چشم‌انداز روشن توسعه همکاری ایران و آفریقا طی ۲ دهه آینده
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • قهرمانی تیم والیبال کارکنان دانشگاه آزاد میانه در مسابقات منطقه دو شمال‌غرب کشور
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • آفریقا؛ قاره فرصت‌ها/ موانع همکاری‌های تجاری ایران و آفریقا چیست؟ 
  • عملیات «وعده صادق» گوشه‌ای از اقتدار نیروهای مسلح کشور بود