Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون سیاسی وزیر خارجه ادعاها درباره ارسال سلاح و نیروی نظامی از ایران به ارمنستان را تکذیب کرد و گفت: از شروع دور جدید درگیری ها مرزهایمان را با ارمنستان بسته‌ایم و اجازه انتقال سلاح به طرفین درگیری را ندادیم.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، «سیدعباس عراقچی»، معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که هفته گذشته و در چارچوب سفری منطقه ای به عنوان فرستاده ویژه ایران برای حل مناقشه قره باغ و معرفی طرح ایران برای حل این مناقشه در اولین مقصد این سفر به باکو رفت، در گفت‌وگو با شبکه ITV (شبکه تلویزیونی اجتماعی) جمهوری آذربایجان عنوان کرد که پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران می تواند به خاتمه مسالمت آمیز درگیری در قره باغ کمک کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عراقچی نگاه واقع بینانه، رویکرد منطقه ای و مشارکت کشورهای تأثیر گذار منطقه را از ویژگی های طرح جمهوری اسلامی ایران برشمرد و گفت: ایران با یک مشارکت منطقه‌ای می خواهد این موضوع را حل و فصل کند و دو طرف را به خواسته های خود برساند.

وی گفت که طرح ایران بر یک سری اصول پذیرفته شده بین المللی استوار است از جمله احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی، اصل تغییر ناپذیری مرزها، خاتمه اشغال، رعایت حقوق اقلیت ها و بازگشت آوارگان.

عراقچی خاطرنشان کرد: وظیفه ما در این شرایط این است که هر تلاشی که می توانیم انجام دهیم و هر ایده ای که می تواند کارساز باشد را بررسی کنیم.

این دیپلمات ارشد ایرانی گفت که پیشنهاد ایران با حسن نیت کامل ارائه شده و دنبال این است که بتواند به تلفات انسانی و غیر انسانی خاتمه دهد.

وی افزود: امیدوارم که بتوانیم این کار را به سرانجام برسانیم، اما مشکلات پیچیده ای در این مسیر وجود دارد.

معاون سیاسی وزیر خارجه در ادامه این گفت‌وگو گفت: اگر همه طرف ها حسن نیت داشته باشند و از مداخله برخی کشورهای خارج از منطقه که به دنبال تخریب روابط هستند، جلوگیری شود، ما می توانیم به نتیجه برسیم.

وی همچنین گفت: از ابتدای شروع دوباره درگیری ها ما تماس های خود را برای خاتمه بحران آغاز کردیم.

معاون وزیر خارجه اضافه کرد: موضع ایران همیشه حمایت از تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، مخالفت با اشغال و تأکید بر آزادسازی مناطق اشغال شده بوده و این موضع در طول ۲۷ سال گذشته تغییر نکرده است.

عراقچی یکی از اصولی که همه کشورها باید به آن پایبند باشند را رعایت حقوق بشردوستانه برشمرد و افزود: عدم حمله به اماکن غیر نظامی و عدم هدف قرار دادن غیرنظامیان بیگناه، یکی از اصول مهم حقوق بشردوستانه است و همه باید آن را رعایت کنند.

وی عنوان کرد: در دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق ما شاهد حملات ناجوانمردانه به شهرها و کشته شدن  مردم بیگناه خود بودیم و با هرگونه حمله به شهرها و مردم بیگناه توسط هرکسی که باشد مخالف هستیم و محکوم می‌کنیم.

فرستاده ویژه جمهوری اسلامی برای حل مناقشه قره‌باغ همچنین گفت که حمله به شهر بردع و کشته شدن مردم بیگناه از نظر ایران محکوم است و افزود: من با خانواده قربانیان این حمله و با دولت و ملت جمهوری آذربایجان ابراز همدردی می کنم.

معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: در طی هفته های گذشته شاید صدها مورد اصابت موشک، خمپاره و راکت های جنگی به مناطق مسکونی مرزی ایران وجود داشته. برخی خانه های روستایی خسارت دیده، اما خوشبختانه تلفات انسانی نداشتیم.

وی بیان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد که از هر دو طرف این اصابت ها صورت گرفته، البته در یک عملیات جنگی اشتباهات و اصابت های تصادفی محتمل است. ما از هر دو طرف درگیر بارها تقاضا کردیم که دقت و مراقبت کنند که گلوله‌های آنها به سمت مرز ایران نیاید و تلاش کردیم تا این مسئله به تنش تبدیل نشود.

این دیپلمات ارشد ایرانی همچنین گفت: ادعاهای موجود درباره ارسال سلاح و نیروی نظامی از ایران به ارمنستان را کاملا تکذیب می‌کنم و به هیچ وجه این موضوع صحت ندارد. ما از شروع دور جدید درگیری ها مرزهای خود را با ارمنستان بسته‌ایم و اجازه انتقال سلاح به طرفین درگیری را ندادیم.

وی افزود: این سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران است و ما با ارسال سلاح به این مناطق و ارمنستان به هیچ وجه موافقت نکردیم و نمی‌کنیم.

عراقچی با بیان اینکه برای مردم جمهوری آذربایجان صلح پایدار همراه با رفع اشغال از مناطق سرزمین جمهوری آذربایجان را آرزو می کنم، اظهار داشت: امیدوارم مردم و دولت ایران و جمهوری آذربایجان یک روابط دوستانه و گرم بر اساس احترام متقابل داشته باشند و خوشحالم که عین این مطلب را از زبان رئیس محترم جمهوری آذربایجان هم شنیدم.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: آذربایجان ارمنستان سیدعباس عراقچی مناقشه قره باغ معاون سیاسی وزیر خارجه مرز جمهوری اسلامی ایران جمهوری اسلامی ایران جمهوری آذربایجان وزیر خارجه درگیری ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۱۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو

نیروهای پلیس ارمنستان با ساکنان یک روستای مرزی این کشور درگیر شدند و افراد دیگری از جمله یک نماینده مخالف پارلمان را در بحبوحه اعتراضات جاری علیه برنامه «نیکول پاشینیان» جهت واگذاری چهار منطقه مرزی به جمهوری آذربایجان بازداشت کردند.

به گزارش ایسنا، معترضان خیابان‌ها را در ایروان و بزرگراه‌های اصلی خارج از آن مسدود کردند و این اقدام آن‌ها جهت لغو امتیازات ارضی دولت «نیکول پاشینیان» نخست‌وزیر ارمنستان به جمهوری آذربایجان به عنوان آغاز تعیین مرز انجام شد.

طبق گزارش خبرگزاری تاس، معترضان بعضا از خودروهای سنگین استفاده کردند اما پلیس ارمنستان با استفاده از زور ترافیک را به حالت عادی خود برگرداند.

یک بزرگراه اصلی که به سمت شمال ایروان راه دارد، بعد از ظهر جمعه حدود یک ساعت مسدود شد و در جریان این اعتراضات، ۲ نفر از نمایندگان حزب مخالف به معترضان پیوستند و یکی از آن‌ها به نام «آرتور خاچاطریان» به داخل خودروی پلیس هدایت شد.

این نماینده اپوزیسیون ضمن محکومیت اقدامات پلیس، گفت: «شهروندان از حق قانون اساسی خود استفاده می‌کنند.»

صبح شنبه نیز پلیس راه بسیاری از کامیون‌هایی را که در امتداد همان بزرگراه به سمت ایروان حرکت می‌کردند، متوقف و بازرسی کرد. سخنگوی پلیس گفت که این کار به دلایل امنیتی انجام شده است اما توضیح بیشتری ارائه نداد. پلیس ارمنستان تعداد کل معترضان بازداشت شده روز جمعه را ذکر نکرد.

این درحالی است که خبرگزاری تاس هفته گذشته به نقل از بیانیه وزارت کشور جمهوری آذربایجان گزارش کرد: «تعیین مرز در بخش باغانیس-ووسکپار برای تاریخ ۲۳ آوریل (۴اردیبهشت) برنامه‌ریزی شده است. هم‌چنین به اطلاع می‌رسانیم شایعاتی مبنی بر اینکه بخشی از قلمرو حاکمیت جمهوری ارمنستان به آذربایجان واگذار خواهد شد، صحت ندارد.»

اواخر عصر جمعه، تنش‌ها هم‌چنین در داخل «کِرانت» یکی از چهار روستای استان تاووش شمالی ارمنستان در مجاورت مناطق مرزی که ادعا می‌شود قرار است «به آذربایجان تحویل داده شود»، بالا گرفت.

صدها روستا که سایر ساکنان تاووش و سایر نقاط کشور به آن‌ها ملحق شدند، برای ششمین روز متوالی یک بخش محلی از یک بزرگراه کلیدی را مسدود کردند. برخی از آن‌ها چندین خودروی دولتی را متوقف و توقیف کردند که گمان می‌کردند مقاماتی در حال برنامه‌ریزی برای تحویل زمین بودند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • آمادگی ارمنستان برای خرید گاز از جمهوری آذربایجان
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ارمستان با جمهوری آذربایجان
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان