Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-28@06:58:47 GMT

قیمت نفت اوپک به کمترین رقم ۵ ماه گذشته رسید

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۲۲۷۲

قیمت نفت اوپک به کمترین رقم ۵ ماه گذشته رسید

قیمت سبد نفتی اوپک با کاهش یک دلار و ۳۰ سنتی به ۳۷.۱۲ دلار رسید که کمترین قیمت از ۵ ماه گذشته برای این سبد نفتی به شمار می‌رود.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، وب سایت سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام در آخرین به روز رسانی خود اعلام کرد: هر بشکه سبد نفتی اوپک روز پنج شنبه (۸ آبان) با یک دلار و ۳۰ سنت کاهش ۳۷.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۱۲ دلار فروخته شده است.

این نوع نفت روز چهارشنبه (۷ آبان) ۳۸.۴۲ دلار در هر بشکه فروخته شده بود.

علت کاهش قیمت نفت

قیمت نفت در بازارهای جهانی از ابتدای هفته گذشته تا انتهای آن روند کاهشی داشت. به طوری که ابتدای هفته را با کاهش به ۴۰ دلار آغاز کرد و در پایان هفته به ۳۷ دلار رسید.

از دلایل این کاهش، افزایش شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا و اروپا و تقویت نگرانی در مورد تقاضا برای نفت عنوان شده است.

عامل دیگر روند کاهشی قیمت نفت، نگرانی در مورد اشباع بازار و فزونی عرضه با افزایش تولید لیبی و همچنین افزایش ذخایر نفت و بنزین آمریکا بود.

به این ترتیب قیمت نفت، دومین کاهش ماهانه متوالی را نیز ثبت کرد.

بر این اساس، بازارهای نفتی در روز جمعه با ۳۷.۴۶ دلار برای هر بشکه نفت برنت و ۳۵.۷۹ دلار برای هر بشکه نفت خام آمریکا بسته شدند.

قیمت نفت برنت پنج شنبه گذشته به ۳۶.۶۴ دلار، کمترین رقم در ۵ ماه گذشته و WTI  هم به کمترین رقم از ماه ژوئن برابر با ۳۴.۹۲ دلار رسیده بود.

نفت خام امریکا طی ماه اکتبر ۱۱ درصد و نفت برنت ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست دادند.

افزایش تولید نفت لیبی

پس از لغو محاصره تأسیسات نفتی لیبی، شرکت ملی نفت این کشور، حالت فوق العاده بر صادرات از بنادر «السدره» و «رأس لانوف» را لغو کرد و اعلام کرد: میزان تولید این کشور طی دو هفته آینده به ۸۰۰ هزار بشکه در روز و در ۴ هفته آینده به یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید.

به گفته منابع آگاه، تولید نفت لیبی در حال حاضر در حدود ۸۰۰ هزار بشکه در روز است که بیش از ۱۰۰ هزار بشکه از چند روز قبل بیشتر شده است.

میزان تولید این کشور در روز پنج شنبه ۶۸۰ هزار بشکه در روز اعلام شده بود.

افزایش تولید نفت لیبی پس از پایان محاصره تأسیسات نفتی این کشور بسیار سریع تر از انتظار تحلیلگران پیش می‌رود و نگرانی‌هایی در مورد فزونی عرضه در بازار ایجاد کرده است.

افزایش ذخایر نفت و بنزین آمریکا

آمارهای مؤسسه آمریکن پترولیوم نشان داد: ذخایر نفت خام آمریکا ۴.۶ میلیون بشکه افزایش یافته و به حدود ۴۹۵.۲ میلیون بشکه رسیده است، در حالی که تحلیلگران انتظار افزایش ۱.۲ میلیون بشکه‌ای را داشتند.

افزایش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت اوپک

سیزده عضو اوپک به طور متوسط در ماه اکتبر روزانه ۲۴.۵۹ میلیون بشکه در روز نفت تولید کردند که ۲۱۰ هزار بشکه در روز از ماه سپتامبر بیشتر است.

کشورهای عضو اوپک در ماه اکتبر ۱۰۱ درصد به توافق کاهش تولید پایبند بودند که نسبت به ماه سپتامبر تغییر چندانی نداشته است.

اما این افزایش تولید به علت بالا رفتن تولید نفت لیبی پس از لغو محاصره از تأسیسات نفتی این کشور  و افزایش تولید از سوی عراق بوده که میزان صادرات از پایانه های جنوبی را بالا برده است.

 توافق کاهش تولید

کشورهای عضو اوپک و تولیدکنندگان غیراوپکی موسوم به اوپک پلاس  متعهد شدند تا در ماه می ۹.۷ میلیون بشکه در روز از تولید خود بکاهند تا به فزونی عرضه بسیاری که در بازار پس از شیوع کرونا و اعمال قرنطینه وجود داشت، پایان دهند.

بهبود تقاضا برای نفت آغاز شده و این امر سبب شد تا این گروه تصمیم بگیرد که تولید خود را در ماه آگوست به ۷.۷ میلیون بشکه در روز برساند که سهم اوپک ۴.۸۶۸ میلیون بشکه در روز است.

قرار است از ماه ژانویه ۲ میلیون بشکه دیگر افزایش عرضه صورت بگیرد که منابع آگاه می‌گویند عربستان و روسیه به ادامه توافق کاهش کنونی تمایل دارند.

* احتمال تمدید ۳ ماهه توافق کاهش تولید نفت

با افزایش عرضه اوپک و شمار مبتلایان به ویروس کرونا که به تقاضا برای نفت آسیب زده است، قیمت نفت در اکتبر ۱۱ درصد افت کرد و به ۳۷ دلار در هر بشکه رسید، این امر سبب شده است تا تحلیلگران بگویند که اوپک پلاسی‌ها توافق کاهش تولید را تمدید می‌کنند.

به نوشته رویترز، عربستان و روسیه احتمالا در زمان مذاکرات اوپک پلاس در پایان نوامبر، با تمدید کاهش تولید و به تعویق انداختن برنامه افزایش تولید موافق خواهند کرد.

اما این دو کشور به دلایل تاکتیکی تلاش می‌کنند تا زمان برگزاری نشست تمایل به تمدید کاهش تولید را اعلام نکنند. آنها تلاش می‌کنند تا گزینه ها را باز بگذارند و پای‌بندی تولیدکنندگان دیگر اوپک پلاس را تضمین کنند.

کمترین قیمت سبد نفتی اوپک

این حال، کمترین قیمت نفت اوپک تاکنون در روز چهارشنبه (سوم اردیبهشت ماه) برابر با ۱۲.۲۲ دلار در هر بشکه رقم خود.

پیش از این، کمترین قیمت سبد نفتی اوپک در سال جاری میلادی در روز پنج شنبه (۱۳ فروردین) با ۱۰ دلار و ۴۴ سنت افت به ۱۶.۸۷ دلار در هر بشکه رسیده بود.

این قیمت، کمترین رقم از زمان معرفی سبد نفتی اوپک در سال ۲۰۰۵ به شمار می رفت. سبد نفتی اوپک در ۱۶ ژوئن ۲۰۰۵ با نفت‌های نفت سنگین ایران، صحرای الجزایر، گیراسول آنگولا، دجنو کنگو، زفیرو گینه و رابی لایت گابن معرفی شد.

نفت‌های عراق کویت، لیبی، نیجریه، عربستان، امارات، نیجریه و ونزوئلا نیز به آن اضافه شدند.

سبد نفتی اوپک در هفته منتهی به ۳۰ اکتبر یعنی هفته ۳۸.۵۷ دلار در هر بشکه فروخته شد.

سبد نفتی اوپک متشکل از نفت سنگین ایران، نفت سبک عربستان، نفت سبک بصره عراق، نفت صحرای الجزایر، نفت اورینت اکوادور، نفت صادراتی کویت، سیدر لیبی، بونی لایت نیجریه، نفت موربان امارات، مارین قطر، مِرِی ونزوئلا، گیراسول آنگولا، رابی لایت گابن، نفت دجنو کنگو و نفت زفیرو گینه است.

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: ویروس کرونا سبد نفتی اوپک ذخایر نفتی آمریکا سازمان کشورهای صادرکننده نفت خام افزایش تولید لیبی میلیون بشکه در روز توافق کاهش تولید هزار بشکه در روز سبد نفتی اوپک دلار در هر بشکه تولید نفت لیبی افزایش تولید کمترین قیمت کمترین رقم پنج شنبه قیمت نفت نفت خام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۲۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت

به گزارش خبرآنلاین ، دنیای اقتصاد نوشت: تحلیلگران ۳عامل مختلف سیاسی-اقتصادی را به‌عنوان محرک‌های کاهشی نرخ ارز مطرح می‌کنند.

نخست کاهش سطح ریسک‌های سیاسی، دوم وجود احتمالاتی مبنی بر شروع مذاکرات هسته‌ای و سوم اخبار مثبت درآمدهای نفتی.

نرخ دلار آزاد در حال ادامه دادن به روند کاهشی خود است. تحلیلگران 3 عامل مختلف را برای توجیه این روند کاهشی ارائه می‌دهند. خروج ریسک‌های غیراقتصادی از بازار، خبرهای جسته‌وگریخته مبنی بر مذاکرات هسته‌ای و آمار خوب صادرات نفتی این عوامل را تشکیل می‌دهند. دلار در بازار دیروز به مرز کانال‌های 61 و 62هزار تومانی رسید. روند کاهشی بازار ارز تشدید شد.

دلار در بازار روز گذشته از کانال 63 خارج شد و سطوح قیمتی کانال 62 را نیز پشت سر گذاشت. بسیاری از تحلیلگران ارزی روند نرخ دلار در سال جدید را با مدت مشابه سال گذشته مقایسه می‌کنند.

در بازار ماه‌های ابتدایی سال گذشته نیز قیمت شاخص‌های ارزی پس از یک دوره نوسانات افزایشی دچار افت شد و پس از آن به ثبات رسید. به‌طور مثال نوسانات افزایشی و کاهشی دلار در سال گذشته تا روزهای ابتدایی تابستان به طول انجامید و پس از آن قیمت اسکناس آمریکایی زیر سقف 50 هزار تومانی به ثبات نسبی رسید.

علل آغاز روند افزایشی در سال جدید عمدتا به سیگنال‌های منفی و ریسک‌های سیاسی باز می‌گردد. این موارد با تشدید انتظارات تورمی سبب ایجاد تقاضای کاذب در بازار شد و قیمت‌ها را افزایش داد. اما تحلیلگران فشار کاهشی روزهای اخیر بازار را متشکل از 3 نیرو می‌دانند. نیروی نخست؛ کاهش سطح ریسک‌ها و سیگنال‌های منفی مذکور است. پس از اتمام درگیری‌های منطقه‌ای و کمرنگ شدن احتمال گسترش این درگیری‌ها هیجانات موجود در بازار نیز تخلیه و زمینه افت نرخ در بازار سکه و ارز فراهم شد. عامل دومی که تحلیلگران از آن به عنوان نیروی کاهشی یاد می‌کنند سیگنال‌های مثبت، اما غیررسمی در رابطه با مذاکرات هسته‌ای است و آخرین عامل که برخی آن را به‌واسطه اثرگذاری برطرف عرضه مهم‌ترین عامل می‌دانند، مساله افزایش درآمدهای نفتی است که هم رسانه‌های خارجی و هم برخی از مقامات رسمی از آن خبر می‌دهند. بازار ارز تهران در روز گذشته با توجه به موارد ذکر شده افت قیمت‌های نسبتا شدیدی را تجربه کرد. هر برگ دلار آزاد در بازار روز گذشته با افت هزار و 450 تومانی خود در رقم 62 هزار تومان به فروش رسید. البته گفتنی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی عصر دیروز وارد کانال 61 هزار تومانی شد. یورو و پوند نیز در بازار دیروز به ترتیب هزار و 500 و هزار و 620 تومان کاهش یافتند. 23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900409

دیگر خبرها

  • افزایش ۵۰۰ هزار بشکه‌ای تولید نفت ایران
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • خبر احتمال مذاکرات هسته ای،قیمت دلار را در بازار تهران ریخت
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • فرمان کنترل اوپک به دست امارات می‌افتد؟
  • برنت ۸۹ دلار و ۵۰ سنت شد
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • قیمت طلا افزایش یافت
  • دلار پتانسیل کاهش بیشتر را دارد؟