Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی بیگی‌نژاد عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزار فارس، با تاکید بر لزوم مصرف بهینه و تولید بهینه در کشور اظهار داشت: نیت اصلی مصرف بهینه آن است که اگر از کالایی بیش از آن حدی که نیاز داریم استفاده کنیم کار صحیحی نیست و آن را اسراف دانسته و کاری غلط می‌پنداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

** از ظرفیت بهینه مخازن نفت استفاده نمی‌کنیم

وی افزود: وقتی می‌گوییم در مصرف مردم باید بهینه عمل کنند معنایش آن است که استفاده بهتر داشته و کارایی را بالاتر ببرند. این در حالی است که معمولا در جامعه ما عرف آن است که واژه کم مصرف کردن را به کار می‌برند ولی اگر چنانچه ما از یک امکانی در کشور درست استفاده نکنیم شرایط غلط به وجود می‌آید.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت:‌ تولید بهینه بخشی از وظایف ماست و اگر ما یک مخزن نفتی داشته باشیم که تولی نفت ذخیره در آنجا 24 درصد باشد ولی عملا 20 درصد این ظرفیت را استفاده کنیم اسراف بوده و حق آن تضییع می‌شود.

بیگی‌نژاد گفت‌:‌ هم اکنون مخازنی که در کشور وجود دارد امکان آن را دارد که با ظرفیت بهتر و با ضریب بیشتری از آنها برداشت داشته باشیم اما این کار را انجام نمی‌دهیم.

** انتقاد از تفاوت زیاد ضریب برداشت ایران از مخازن نفت با دنیا

وی افزود: طبق بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدم که ضریب برداشت ایران از مخازن نفت حدود 24درصد است در صورتی که این رقم در دنیا بالای 35 درصد است.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس اضافه کرد:‌وقتی می‌توانیم از یک مخزن نفت یک میلیارد بشکه برداشت کنیم 600 تا 700 میلیون بشکه برداشت می‌شود که تفاوت زیادی داشته و ثروت زیادی از کف جامعه می‌رود.

بیگی‌نژاد گفت: برای بررسی این موضوع با وزیر نفت در کمیسیون انرژی نشستی داشتیم و او به صراحت اعلام کرد که یکی از اولویت‌هایم که برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ام همین موضوع است لذا از کمیسیون انرژی هم توقع کمک دارم آن است که به دنبال افزایش ضریب برداشت از مخازن نفت باشیم.

** پرت شدن گاز‌ مخازن از لوله تا پالایشگاه

وی تصریح کرد:‌ متاسفانه وضعیت در مورد مخازن گاز هم چنین است. به طوری که بخش زیادی از گازهای برداشت شده از این مخازن پِرت شده و سوزانده می‌شود و ما حتی گزارشاتی از نشتی گاز داریم و عملا نمی‌توانیم تولید خود را بهینه کرده و در مسیر انتقال منجر به از بین رفتن آن می‌شویم.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس گفت: ‌نبایستی کاری کنیم که سرمایه‌های نفتی و گازی که از مخازن برداشت می‌شود به راحتی از بین برود در حالی که زحمت زیادی برای آن کشیده و سختی زیادی برای تولید آن متحمل شده‌ایم. اما چون تولیدمان بهینه نیست ضرر زیادی از این ناحیه متقبل می‌شویم.

بیگی‌نژاد افزود:‌200 تا 300 میلیون بشکه در مخزن نفت یک میلیارد بشکه‌ای بسیار زیاد است و عملا سرمایه‌‌های کشور در اثر این اهمال از بین می‌رود.

** راندمان تولید برق در سیکل ترکیبی از 30 به 80 درصد می‌رسد

وی  گفت:‌ رقم بسیار بالایی به عنوان گاز فلر سوزانده می‌شود در حالی که ثروت بسیار عظیمی است و آیندگان ما را نمی‌بخشند که چرا نتوانسته‌ایم این موضوع را مدیریت کرده و از آن استفاده بهینه کرده و حتی این نعمت را به گاز خانگی آورده و یا به پروژه‌های پالایشگاهی یا سوخت خودروها ببریم.

نماینده مردم ملایر در مجلس افزود: ما وقتی برای تولید برق از سیستم خشک استفاده می‌کنیم گاز را سوزانده و در نهایت برق تولید می‌کنیم. ولی عملا فقط 30 درصد از انرژی گاز در نیروگاه‌های برق استفاده می‌شود و مابقی آن از بین می‌رود چرا که حرارت تولید شده منجر به از بین رفتن انرژی موجود در گاز خواهد شد.این در حالی است که بر اساس روشی‌ بهینه با حرارت گاز، آب را گرم کرده و آب تبخیری و بخار برای تولید برق مورد استفاده قرار می‌گیرد که اصطلاحا به آن سیکل ترکیبی می‌گویند؛ این در حالی است که استفاده از این روش باعث می‌شود ما با استفاده از انرژی حرارتی که از سوخت گازی به وجود می‌آید به جای 30 درصد راندمان به حدود 50 درصد راندمان می‌رسیم که کار بسیار خوبی است ولی ما از پِرتی موجود در این روش می‌توانیم آب دریا را شیرین کنیم که این کار موجب افزایش راندمان کار خواهد شد.

** باید راندمان تولید را بالا ببریم

بیگی‌نژاد تاکید کرد: استفاده از این روش منجر به آن خواهد شد که راندمان از حدود 50 درصد به حدود 80 درصد برسد؛ سیستان و بلوچستان مرز آبی دارد ولی از این ظرفیت استفاده نمی‌کند که این کار باعث می‌شود از این تولیدمان استفاده بهینه نکنیم.

وی افزود: تعدادی از شرکت‌های داخلی به نمایندگان عضو کمیسیون انرژی مجلس مراجعه کرده و خواسته‌اند تا به آنها اجازه داده شود تا در مناطق نزدیک به دریا با سرمایه‌گذاری شخصی نیروگاه بسازند به شرطی که برق تولیدی امکان صادرات را داشته باشد ولی آب شیرین تولیدی هم به استان سیستان و بلوچستان داده شود.

** کمیسیون انرژی تولید بهینه در نفت و گاز را بررسی می‌کند

عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت آب شرب در استان سیستان و بلوچستان به گونه‌ای است که بایستی برای دریافت حقابه از هامون به افغانستانی‌ها التماس کنیم. در حالی که ما می‌توانیم با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و کمک گرفتن از آنها مشکلات آب و برق کشور را حل کنیم.

بیگی‌نژاد افزود: متاسفانه با ممانعت از توسعه کارها با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی به تولید کشور ضربه وارد می‌کنیم. ولی بنا داریم این موضوع را در کمیسیون انرژی مجلس دنبال کرده و تصمیم‌گیری لازم را اتخاذ کنیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی انرژی مجلس نفت تولید بهینه مصرف بهینه مخازن نفت تولید بهینه ضریب برداشت بیگی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود

ایسنا/اصفهان رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان گفت: دولت در راستای کاهش صادرات نفت و درآمدهای ارزی کشور، اقدام به آزادسازی نرخ انرژی و ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی کرده است تا بتواند درآمدهای بودجه عمومی کشور را تأمین کند. درحالی‌که ثبات در سیاست‌های مالی و پولی و پیش‌بینی‌پذیر بودن اقتصاد از الزامات رشد تولید و سرمایه‌گذاری است.

محمدرضا برکتین در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اثرات افزایش تعرفه برق واحدهای فولاد آلیاژی، با بیان این مطلب، اظهار کرد: اگر بخواهیم مجرد و یک‌سویه به موضوع انرژی نگاه کنیم، واقعیت این است که تعرفه انرژی در ایران کمتر از برخی کشورها است و مدیران صنایع باید از این فرصت برای تولید و صادرات بیشتر استفاده کنند، اما وقتی بخواهیم با نگاهی کلی‌تر موضوع را بررسی کنیم، متأسفانه در بیشتر مواقع، هزینه‌های تولید مثل برق، گاز، نرخ تسهیلات و مالیات به‌طور هم‌زمان و ناگهانی افزایش می‌یابد و حتی عطف‌به‌ماسبق هم می‌شوند که نتیجه این تصمیم‌های خلق ساعه می‌تواند باعث کاهش میزان تولید یا افزایش تعطیلی واحدهای تولیدی شود.

ضرورت ثبات در سیاست‌های اقتصادی

عضو هیئت‌مدیره خانه صنعت و معدن اصفهان، گفت: تولیدکنندگان  براساس داده‌های اقتصادی موجود، برای تولید و فروش محصولات خود برنامه‌ریزی و بر همین اساس با مشتریان خود رایزنی و قرارداد منعقد می‌کنند، اما وقتی به طور ناگهانی قیمت عوامل تولید مثل انرژی افزایش پیدا می‌کند، در چنین شرایطی تولیدکننده متضرر می‌‏شود و نمی‌‏داند چه تصمیمی باید بگیرد و با چه سازوکاری باید تعهدات قبلی خود را انجام دهد؟

برکتین با بیان اینکه سیاست‏‌های مالی و پولی باید با ثبات باشد و بر اساس منطق اقتصادی تعیین شود، تصریح کرد: در صورتی که دولت به هر دلیلی تصمیم  به تغییر در سیاست‌های اقتصادی یا تعرفه‌ای بگیرد، باید چند ماه قبل از اجرا، موضوع را به‌صورت کارشناسی شده بررسی و اطلاع‌رسانی کند تا فعالان اقتصادی بتوانند بر اساس سیاست‌های اعلامی  و داده‌های جدید برای تولید و فروش خود برنامه‌ریزی کنند. البته  ممکن است پس از تغییر در سیاست‌های موجود، تولید برای برخی بنگاه‌ها توجیه اقتصادی نداشته باشد و همین امر باعث کاهش تولید یا تعطیلی بنگاه‌های اقتصادی نیز شود. موضوعی که بر خلاف سیاست جهش تولید بوده و موجب افزایش آمار بیکاری و مشکلات حقوقی برای فعالان اقتصادی خواهد شد.

افزایش چند برابری هزینه‏‌های تولید، بر خلاف شعار سال است

عضو هیئت‌مدیره خانه صنعت و معدن اصفهان با اشاره به شعار سال «جهش تولید با مشارکت مردمی»، تصریح کرد: هر چند مسئولین تلاش دارند تا شعار سال تحقق پیدا کند، اما در عمل به نظر می‌رسد برخی مسائل مانند عدم تثبیت در سیاست‌های اقتصادی و افزایش هزینه‌های تولید مانند نرخ بهره بانکی، تعرفه‌های انرژی، ایجاد پایه‌های جدید مالیاتی، مالیات مضاعف بر شرکت‌ها و... مغایر رشد تولید و شعار سال مقام معظم رهبری است و بر عکس، باعث کندشدن نرخ رشد تولید می‌شود.

برکتین اقزود: در حال حاضر هر یک از دستگاه‌های اجرایی مانند بانک‌ها، وزارت نیرو، سازمان مالیات، بیمه و...، به‌صورت جزیره‌ای عمل می‌کنند که باعث ضربه خوردن تولید و کاهش میزان تولید می‌شود. برای مثال بورس و بانک هر دو زیر نظر یک وزارتخانه است، اما بانک مرکزی بر خلاف سیاست بورس که هدف آن جذب حداکثری نقدینگی و مشارکت مردم است، ناگهان نرخ بهره را به ۳۰ درصد افزایش می‌دهد که این نرخ، بیشتر از بازدهی بورس است؛ همین موضوع باعث افزایش عرضه سهام و سرعت‌بخشیدن به خروج نقدینگی‌ها از بورس خواهد بود.

سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی اصفهان بیان کرد: عموم سیاست‌گذاری‌ها بعضاً کارشناسی نشده و بدون هماهنگی با تولید کنندگان و تشکل‌ها اتخاذ می‌شود که نتیجه اجرای آن بر خلاف جهش تولید و مصالح کشور است.

برکتین تأکید کرد: دولت باید برای تحقق شعار سال و رشد تولید، سیاست‌های مالی و پولی را به‌طور منطقی و متناسب با شرایط اقتصادی کشور تعیین کند و هرگونه تصمیم مبنی بر تغییر در سیاست‌های اقتصادی توأم با کار کارشناسی شده و همراه باخرد جمعی باشد، با بخش خصوصی مشورت کرده و از تصمیمات خلق‌الساعه پرهیز نماید.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • رونمایی رسمی از بزرگترین پویش کشور در زمینه انرژی
  • برای رفع مشکل مصرف انرژی باید صندوق بهینه‌سازی سوخت را فربه کنیم
  • وزیر صمت: شرکت‌های ارزآور در اولویت تامین ارز هستند
  • بهبود شاخص ایمنی عملیات بندری بنادر کشور/ افزایش ضریب ایمنی بندرانزلی
  • رعایت توازن تولید و مصرف انرژی به سرمایه گذاری خارجی نیاز دارد
  • بیگی نماینده مجلس : پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود / تا زمانی که شایعات وجود دارد نباید اصرار بر حضورش در نماز جمعه داشت
  • علیرضا بیگی: پرونده کاظم صدیقی باید بررسی قضایی شود
  • مجلس به دنبال اجرای سند تحول رییس جمهور در حوزه ارز است
  • سیاست‌های خلاف تولید، بازنگری شود
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد