Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: بیش از ۵۰ درصد کالا‌های دپو شده در گمرک‌های کشور با مصوبات اخیر قابلیت اتمام تشریفات گمرکی و ترخیص را دارند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مهرداد جمال ارونقی با حضور در تحریریه بخش خبری 21 یک شنبه شب شبکه یک سیما افزود: در همین هفته، اولویت‌های ترخیص کالا‌های دپو شده در گمرکات، مشخص و به بانک مرکزی اعلام می‌شود و این بانک در اسرع وقت برای تأمین ارز اقدام می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون گمرک کشور درباره رسوب کالا‌ها در گمرک گفت: حدود سه و نیم میلیون تن کالا‌های اساسی در گمرک‌ها، یک میلیون تن کالا‌های اساسی روی شناور‌ها و 4 میلیون تن کالا‌های غیر اساسی و غیر کانتینری در بنادر و گمرکات کشور دپو شده است.

وی ادامه داد: علاوه بر آن 30 هزار دستگاه کانتینر حاوی کالا‌های اساسی و غیر اساسی در گمرکات کشور موجود است.

واردات و صادرات تهاتری کالا کلید خورد/ امکان ترخیص کالا با ارز متقاضی

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران افزود: پس از مصوبات ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و مصوباتی که از طرف شورای عالی امنیت ملی، صادر و به گمرک ابلاغ شده بود و در پی تصمیم گیری جلسه صبح امروز ستاد اقتصادی، جلسه‌ای به ریاست وزیر صمت تشکیل و درباره کالا‌های موجود در بنادر و گمرکات تصمیم‌های ویژه‌ای اتخاذ شد.

وی اضافه کرد: درباره کالا‌های اساسی که هنوز تأمین ارز نشده است مقرر شد بانک مرکزی همکاری لازم را برای تأمین ارز این کالا‌ها داشته باشد.

معاون گمرک ایران گفت: برخی کالا‌ها، اعتباری خریداری شده است که مقرر شد بانک مرکزی، اعلامیه تأمین ارز به صورت اعتباری را برای این کالا‌ها صادر کند و در مدت 3 ماه از تاریخ ترخیص کالا نسبت به تأمین ارز آن‌ها با نرخ ارز ترجیحی اقدام شود.

وی اضافه کرد: درباره کالا‌های غیر اساسی مانند مواد اولیه و واسطه‌ای وارد شده، تصمیم‌های بسیار خوبی گرفته شده است و در باره کالا‌ها مقرر شد با ارز اشخاص، اجازه ترخیص کالا بدون کد رهگیری بانک داده شود و رویه واردات در مقابل صادرات هم احیاء می‌شود.

جمال ارونقی گفت: با اجرای این مصوبات توسط گمرک، تحول شگرفی در ترخیص کالا اتفاق خواهد افتاد.

وی با اشاره به اینکه برخی کالا‌های فاسد شدنی هم در گمرکات وجود دارد، افزود: نسبت به تأمین ارز و ترخیص این اقلام اقدام شده است.

معاون فنی و امور گمرکی گمرک جمهوری اسلامی ایران گفت: در بخش کالا‌های اساسی فسادپذیر هم، گمرک با همکاری بانک مرکزی, 2 بار فراخوان صادر کرد که صاحبان کالا بدون کد رهگیری بانک می‌توانند کالا‌های خود را ترخیص کنند، اما استقبال چندانی از این تسهیلات نشد.

جمال ارونقی اضافه کرد: از ابتدای امسال تاکنون 14 میلیون تن کالا از بنادر و گمرک‌های کشور ترخیص شده است بنابراین دپوی کالا‌ها در گمرک، طبیعی است و اگر مشکل قانونی نداشته باشند در اسرع وقت ترخیص می‌شوند و بیش از 50 درصد کالا‌های دپو شده در گمرک‌ها با مصوبات اخیر قابلیت اتمام تشریفات گمرکی و ترخیص را دارند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: میلیون تن کالا کالا های اساسی دپو شده ترخیص کالا بانک مرکزی تأمین ارز گمرک ها کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۲۵۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 

به گزارش ‌خبرگزاری خبرآنلاین، امارات یکی از کشورهای مهم در منطقه به شمار می‌رود؛ چرا که بیشترین واردات کالا از طریق امارات صورت می‌گیرد. کالاهایی همچون، موبایل و لپ‌تاپ، قطعات خودرو‎، پارچه و پوشاک، دوربین‌های دیجیتالی و قطعات الکتریکی تنها بخشی از کالاهایی هستند که از کشور امارات وارد می‌شوند. با توجه به این موضوع‌، ارتباط کشور با امارات از اهمیت زیادی برخوردار است.

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌سابقه در این کشور، باعث مشکلات زیادی از جمله، خسارت‌های مالی و جانی، آبگرفتگی خیابان‌ها و بزرگراه‌ها و همینطور اختلال در کار فرودگاه‌ها شده است. از آنجایی‌ که امارات یکی از کشورهای مهم برای منطقه به شمار می‌رود، احتمال این‌ که این سیل بر واردات کالا و تامین ارز کشور تأثیرگذار باشد، زیاد است.

سیل امارات تامین ارز را تحت تاثیر قرار می‌دهد؟

محمدرضا فرجی تهرانی، رئیس اتحادیه فناوران رایانه‌، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز در رابطه با تأمین ارز کشور در دوران بحران امارات به دلیل سیل، گفت: درحال حاضر، بانک مرکزی مدت‌هاست واحد پول درهم را ارائه نمی‌دهد و در کشورهای مبدأ دیگری همچون، ترکیه و روسیه که بانک مرکزی واحد پول آنها را داراست، تجار ارز تحویل می‌گیرند و به واسطه کارگزاران در امارات، درهم دریافت می‌کنند. بنابراین، این سیل برای تامین ارز از امارات مشکلی ایجاد نمی‌کند.

در ادامه این گفت‌وگو به تأثیرات بخشنامه تخصیص ارز بانک مرکزی اشاره شد. این فعال بخش خصوصی درباره این بخشنامه افزود: طبق این بخشنامه، تجار باید 70 درصد کالاهای خود را فروخته باشند و در سامانه جامع تجارت ثبت کنند. خریدار هم در سامانه تأیید کرده باشد تا ارز خود را تحویل بگیرد. ممکن است یک توقف 4 الی 5 ماهه در واردات کالا به وجود آید و به این ترتیب، چیزی به اسم کالای دپو شده در انبار وجود نخواهد داشت.

نوسان ارز بر قیمت کالاها تأثیر ندارد

وی درباره افزایش قیمت کالاهای وارداتی از جمله موبایل و لپ‌تاپ اظهار کرد: در شرایط فعلی، بازار در رکود قرار دارد و اگر بازار دچار رکود نبود، امکان افزایش قیمت کالاهای وارداتی وجود داشت. اما رکود بازار باعث شده فروشندگان به دلیل سیل، قیمت کالاها را بالا نبرند.

وی در ادامه افزود: به چنین کالاهایی ارز نیمایی تعلق می‌گیرد و نوسان ارز، بر قیمت کالاها تأثیر ندارد. اگر فروشنده‌ای کالایی را با افزایش قیمت در اختیار مردم قرار می‌دهد، مردم از چنین فروشندگانی خرید نکنند.

این فعال بخش خصوصی درباره تأخیر ورود کالا به کشور از امارات تصریح کرد: بعضی از انبارها به دلیل سیل آسیب دیده‌اند و افرادی که کالا سفارش داده‌اند، ممکن است با تأخیر یک تا دو ماهه، کالاهای خود را دریافت کنند و این موضوع، به حدی نیست که بازار را دچار مشکل کند.

واردات کالاها دچار مشکل می‌شود؟

فرجی تهرانی در ادامه اشاره کرد: بعد از تعطیلات نوروز، تا زمانی که بازار به حالت عادی برنگردد، تجار به سمت وارد کردن حجم زیادی از کالا نمی ‎روند. آنها معمولا قبل از ایام نوروز کالا وارد کرده‌اند اما بعد از ایام نوروز ممکن است به دلیل بخشنامه تخصیص ارز، واردات دچار مشکل شود.

وی درباره برگشتن شرایط امارات به حالت عادی و شروع مجدد واردات کالا گفت: در حال حاضر، شرایط در امارات تقریبا به حالت عادی برگشته و اگر مشکل آسیبی که به کالاها رسیده برطرف شود، واردات هم انجام می‌شود.

با توجه به شرایط ذکر شده، سیل امارات مشکلی برای تأمین ارز کشور و همین‌طور مشکل جدی برای واردات کالا از امارات به‌وجود نمی‌آورد.

٢٢٣٢٢٣

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902579

دیگر خبرها

  • ۳۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان حمل و نقل جاده‌ای هرمزگان جابجا شد
  • حمل و نقل ۳۰ میلیون تن کالا توسط ناوگان جاده‌ای هرمزگان
  • ذخیره‌سازی ۱۵۰۰ تن مرغ منجمد در لرستان
  • ذخیره سازی ۱۵۲۰ تن گوشت و مرغ منجمد در لرستان
  • نظر شورای نگهبان درباره آخرین مصوبات مجلس و اساسنامه‌های دولت + جزئیات
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • آیا سیل امارات عاملی برای گرانی کالاهای وارداتی می‌شود؟ 
  • تاکید بر رفع محدودیت ترخیص کالا‌های ملوانی
  • محدودیت ترخیص کالا‌های ملوانی نیازمند اقدام فوری
  • محدودیت سختگیرانه در ترخیص کالاهای ملوانی خسارت به بار می آورد