Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمانشاه رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه با اشاره به احتمال بروز آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در فصل سرد سال، برای مقابله با شیوع این بیماری هشدار داد.

علیرضا حیدری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به در برنامه قرار گرفتن تشدید پایش‌های مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، گفت: در این راستا تالاب‌ها و منابع آبی و رودخانه‌های استان به طور مرتب و هفتگی علیه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان پایش می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 حیدری تاکید کرد: در استان کرمانشاه حدود 23 تالاب داریم که همگی آنها به طور مرتب برای مقابله با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان پایش می‌شوند، همچنین روستاهای اطراف تالاب‌ها نیز به طور مرتب مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. 

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه پرندگان وحشی مهاجر مخزن اصلی بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند، گفت: با توجه به مهاجرت پرندگان مهاجر در فصول سرد سال از مناطق شمالی کره زمین به سمت مناطق جنوبی، احتمال انتقال و شیوع بیماری از پرندگان وحشی به پرندگان بومی و حتی صنعتی وجود دارد، لذا پرورش‌دهندگان طیور بومی  و صنعتی باید هشدارهای مرتبط با شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان را جدی بگیرند.

حیدری رعایت اصول امنیت زیستی را در جلوگیری از بروز بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مهم ارزیابی کرد و افزود: از صاحبان مرغداری‌ها می‌خواهیم تا رعایت موازین بهداشتی را برای ممانعت از شیوع احتمالی بیماری داشته باشند.

وی سپس با بیان اینکه رد پای وانت‌های دوره‌گرد در شیوع بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشهود است، گفت: به جد از روستائیان تقاضا می شود از خرید طیور از وانتی ها صرف نظر کنند، چون تجربه نشان داده هرجا شیوع بیماری را داشته ایم وانتی های دوره گرد چند روز قبل از انتشار بیماری در آن محل حضور داشته‌اند.

وی با تاکید بر اینکه در ارزیابی‌های صورت گرفته تاکنون هیچ مورد مشکوک به آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سطح استان دیده نشده، گفت: خبری از آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان نیست، با این حال گزارشاتی از شیوع بیماری در کشورهای روسیه، قزاقستان و ... داده شده که این موضوع ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع احتمالی بیماری در استان را با توجه به احتمال ورود پرندگان مهاجر به استان از آبان ماه به بعد نشان می دهد.

حیدری علائم بیماری را در پرندگان تلفات بالا با سیر افزایشی، سیاه شدن تاج و ریش و وجود علائم خونریزی روی قسمت های بدون پر بدن پرنده عنوان کرد و افزود: این بیماری در طیور درمان ندارد و اگر طیور یک خانه در روستایی آلوده به بیماری تشخیص داده شوند، بر اساس پروتکل‌ها ناچار به معدوم‌سازی همه طیور روستا و پرداخت غرامت به صاحبان طیور خواهیم بود.

وی اضافه کرد: سال گذشته 9 کانون بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه شناسایی شد که در نهایت بیش از هزار قطعه پرنده معدوم شدند.

حیدری در پایان از همه مردم خواست هرگونه تلفات مشکوک پرندگان یا طیور بومی را برای بررسی و حضور کارشناسان دامپزشکی و انجام اقدامات لازم با شماره تلفن 1512 و یا سامانه پیامکی 100010001512 اطلاع دهند.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی آنفلوانزای فوق حاد پرندگان كرمانشاه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان شیوع آنفلوآنزای استان کرمانشاه مقابله با شیوع شیوع بیماری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود

ایسنا/کرمانشاه دادستان عمومی و انقلاب استان کرمانشاه از تشدید مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در سطح استان خبر داد. 

حمیدرضا کریمی در شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال، با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با حفر چاه های غیرمجاز در استان، اظهارکرد: باتوجه به کم شدن آب‌های سطحی و نیز مصرف بی رویه آبهای زیرزمینی، برخورد با چاه‌های غیرمجاز و نیز کشت های آب بر باید تشدید شود. 

وی افزود: در این راستا شرکت آب منطقه ای باید تلاش های خود را جهت انسداد چاه‌های غیرمجاز تشدید کرده و انسداد چاه‌های مناطق ممنوعه و کسانی که میزان مصرف غیرمجاز بالایی دارند را در اولویت قرار دهد. 

دادستان کرمانشاه تصریح کرد: باتوجه به پیامدهای منفی حفرچاه های غیرمجاز در حوزه منابع آبی استان، نیروی انتظامی موظف به پشتیبانی قاطع  از اقدامات شرکت آب منطقه ای در این حوزه است. 

وی یادآورشد: از طرفی در حال حاضر تنها درصد کمی از چاه های مجاز نیز دارای کنتور هستند که اکثریت آنها نیز هوشمند نیستند، بنابراین باید تدابیری اندیشیده شود تا هوشمندسازی چاه های آب کشاورزی استان براساس اولویت و تفکیک شهرستان ها صورت گیرد. 

به گفته این مقام قضایی، اولویت با چاه هایی خواهد بود که احتمال برداشت های غیرمجاز از سوی آنها بیشتر است. 

کریمی در ادامه اشاره ای هم به اجرای طرح کاداستر(حدنگار) در استان داشت و ضمن ابراز رضایت از روند کلی اجرای کاداستر اراضی کشاورزی در سطح استان در شش ماه دوم سال ۱۴۰۲ و سال جاری، عنوان کرد: در برخی از شهرستان های استان اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی با کندی پیش می رود، لذا اجرای این طرح در این شهرستانها باید به صورت ویژه مورد پیگیری قرار گیرد. 

وی در ادامه بر لزوم پیشگیری از تغییرکاربری اراضی در سطح استان هم تاکید کرد و افزود: دستگاه های خدمات رسان موظف هستند از هرگونه ارائه خدمات و برقراری انشعاب برای افرادی که تغییر کاربری غیرمجاز داشته و مجوز ساخت و ساز  نگرفته اند، خودداری کنند و اگر در این زمینه اقدامی داشته باشند، پیگرد قانونی خواهد داشت. 

مدعی العموم استان اعلام کرد: دستگاه های مذکور باید گزارش عملکرد خود را به صورت منظم به دبیرخانه شورای حفاظت از اراضی و منابع طبیعی و حقوق بیت المال در دادسرای استان ارائه کنند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کشف ۸۵۰ کیلوگرم گوشت و آلایش‌های غیربهداشتی و غیرقابل مصرف دام و طیور
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • آیا باید از سرایت ویروس آنفلوانزای پرندگان به گاوها نگران باشیم؟
  • پایان زمستان‌گذرانی ۲۰۰هزار پرنده مهاجر مازندران
  • یک میلیون و ۹۰۰ هزار نوبت سر دام در اراک ایمن سازی سازی شد
  • اجرای طرح واکسیناسیون طیور در زنجان
  • وضعیت مطلوب تالابهای نقده
  • مقابله با حفر چاه‌های غیرمجاز در کرمانشاه تشدید می‌شود
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان