Web Analytics Made Easy - Statcounter

اظهارات رئیس جمهور فرانسه «امائونل مکرون» در دفاع از کاریکاتورهای اهانت آمیز به پیامبر اسلام(ص) باعث واکنش مسلمانان در کشورهای مختلف شده است. مردم جوامع مختلف با برگزاری تجمعاتی اعتراض خود را به رویکرد دولت فرانسه در اهانت به مقدسات ملسمان اعلام کردند. اما فارغ از اینکه چه انگیزه‌هایی باعث طرح این دیدگاهای ناصواب از سوی مکرون شده مسئله اسلام هراسی و حتی اسلام ستیزی امری ریشه‌ای و طولانی مدت در غرب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش ایرنا، مجمع بین‌المللی اساتید مسلمان دانشگاه‌ها با همکاری شورای راهبردی روابط خارجی در وبیناری تحت عنوان «اسلام ستیزی در غرب» که عصر روز یکشنبه ۱۱ آبان برگزار شد به علل و عوامل این مسئله پرداخته است. در این وبینار مهمانان خارجی و داخلی حضور داشتند که مطلب پیش رو گزارشی از سخنان مهمان داخلی این نشست است.

نسبی گرایی معرفتی عامل مخالفت با اسلام در فرانسه است

حجت الاسلام و المسلیملین دکتر «عبدالحسین خسرو پناه» رئیس هیات مدیره مجمع اساتید مسلمان و معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در این نشست به علل مخالفت غرب با اسلام پرداخت.

او با بیان اینکه از ابتدا در غرب مخالفت‌های جدی با اسلام صورت گرفت که نمونه آن جنگ‌های صلیبی است، گفت: اما در حال حاضر نوع اسلام ستیزی که در غرب با آن مواجه هستیم و رواج پیدا کرده متفاوت از اسلام ستیزی است که در قرون وسطی شکل گرفت.

وی سپس با طرح این پرسش که چرا این تفاوت ایجاد شده است بیان داشت: برای پاسخ دادن به این پرسش باید به دو حوزه اشاره کنیم. حوزه اول چرایی معرفتی و بینشی است و حوزه دوم به چرایی کنشی مرتبط است. در حوزه اول این پرسش مطرح می‌شود که چه امری پشتوانه اسلام ستیزی در غرب است و در حوزه دوم با این سوال مواجه هستیم که  چه کنش‌هایی باعث رواج اسلام ستیزی در غرب می‌شود. پاسخ پرسش اول رواج «عقلانیت خودبنیاد» در غرب است.  این نوع عقلانیت به معنای عقل استدلال گر نیست بلکه عقل استدلال‌گر را مسلمانان هم قبول دارند بلکه عقلانیتی است که ارتباطی با منبع وحی ندارد و آن را انکار می‌کند و خود را متکی بر تجربه و عقل ابزاری می‌کند و این عقلانیت در نهایت به نسبی‌گرایی معرفتی منجر می‌شود. این نوع عقلانیت ریشه در رنسانس دارد. کانت هم در نیمه دوم قرن ۱۸ این نوع عقلانیت را تبیین فلسفی کرد. عقلانیت خود بنیاد در خدمت استعمار بوده و برای رسیدن به اهداف استعمار برنامه ریزی کرده است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: در نیمه اول قرن بیستم به مرور عقلانیت خود بنیاد کاملا به سمت نسبی‌گرایی حرکت کرد. در نسبی گرایی معرفتی مطرح می‌شود که معیاری برای صحت و سقم مسائل و تشخیص حق نداریم.  به صورت طبیعی در این دستگاه فکری حقانیتی به نام اسلام به رسیمت شناخته نمی‌شود. نه تنها اسلام پذیرفته نمی‌شود بلکه هیچ یک از ادیان الهی مورد پذیرش قرار نمی‌گیرد چرا که همه این ادیان به وحی متصل هستند و برای شناخت تنها به تجربه و فهم خود آدمی بسنده نمی‌کنند.

وی سپس به علل کنشی اسلام ستیزی در غرب پرداخت و گفت: از منظر کنشی هم رسانه‌ها در غرب به شدت تلاش می‌کنند که نگاه مردم را به اسلام تغییر دهند و اسلام و مسلمان را نماد خشونت معرفی کنند. شما فیلم‍‌هایی که در هالیوود ساخته می‌شود را نگاه کنید مصداق همین رویکرد است. وقتی به صورت مرتب اسلام مساوی خشونت قلمداد می‌شود به صورت طبیعی مسلمانان منزوی شده و به مرور طرد می‌شوند.از نگاه من برای مقابله با رویکرد معرفتی اسلام ستیزی در غرب باید به عقلانیت الهی متکی شویم. در زمینه رویکرد کنشی هم باید رسانه‌های جهان اسلام قوی‌تر ظاهر شوند و اسلام را به عنوان دین محبت، عشق و علاقه معرفی کنند و اجازه ندهند تصویر منفی از اسلام به مردم ارائه شود.

اندیشه لائیک به دنبال تحمیل ارزش‌های خود به مسلمانان است

«محمد باقر خرمشاد» استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی هم در این وبینار تحت عنوان «بنیاد گرایی و اسلام ستیزی در فرانسه» به سخنرانی پرداخت. او در ابتدا به طرح سه پرسش پرداخت. چرا اسلام ستیزی در فرانسه وجود دارد؟ علل و عوامل داخلی و خارجی این مسئلبه چیست؟ آیا آنگونه که سیاستمداران و رسانه‌های فرانسه مطرح می‌کنند عامل اسلام ستیزی خود مسلمان‌ها و تندروی آن‌ها است یا علل و عوامل دیگری در این زمینه موثر است؟

خرمشاد در پاسخ به این پرسش‌ها گفت: به نظر من بنیاد گرایی لائیک یکی از عوامل اصلی تشدید اسلام ستیزی در فرانسه است. بنیاد گرایی در اندیشه لائیک داری ریشه‌های طولانی و مبنایی است در حالی که لائیسیته فرانسه خود را پاسخی به اندیشه بنیادگرایی می‌داند اما خود دچار این بنیاد گرایی شده است. امروز این اندیشه باید به این سوال جواب دهد که آیا فقط ادیان و مذاهب دچار بنیاد گرایی می‌شوند یا اندیشه لائیسیته هم می‌تواند دچار این مسئله شود؟ به زعم من دچار بنیاد گرایی شده است. بنیاد گرایی لائیک در فرانسه تبدیل به یک چریان قوی شده، به عبارت بهتر در فرانسه و اروپا با اینکه مذهبی نیستند اما هنوز روح جنگ‌های صلیبی همچنان جاری است.

وی افزود: من اصرار اندیشه لائیک برای تحمیل ارزش‌های خود به دیگران از جمله مسلمانان را از عوامل مهم اتخاذ رویکردهای رادیکال در جامعه فرانسه می‌دانم.این رویکرد باعث شکاف بین مسلمانان و غرب شده است. در این زمینه راهکار کوتاه مدت این است که رهبران فکری و سیاسی فرانسه سعی کنند لائیسیته را به سمت اعتدال گرایی حرکت دهند و از سوی دیگر سیاستمداران فرانسوی برای حل مسائل داخلی خود به اسلام ستیزی و دمیدن بر آتش بنیاد گرایی لائیک روی نیاورند.

مکرون به دنبال اهداف سیاسی است

«محمد رضا مجیدی» استاد دانشگاه تهران هم در این نشست از منظر سیاسی به بررسی اسلام ستیزی در فرانسه پرداخت.  وی با بیان اینکه مکرون با اهداف سیاسی وارد ماجرای اسلام ستیزی و توهین به عقاید مسلمانان شد گفت: مکرون در دوره پیشین انتخابات با حمایت همه جناح‌ها و برای اینکه نامزد جناح راست افراطی رای نیاورد توانست پیروز انتخابات شود. اما در حال حاضر احساس می‌کند به خاطر ناکارآمدی که دچار آن شده ممکن است انتخابات پیش رو را از دست بدهد بنابراین برای تحریک جامعه فرانسه و مخصوصا قشر راست افراطی و ملی‌گرا دست به این حرکت زده است.

وی گفت: مکرون با اتخاذ رویکرد لائیک و پوپولیستی به دنبال جلب آرای راست افراطی در انتخابات پیش‌روی ریاست جمهوری است. این رویکرد در حالی در فرانسه اتخاذ شده که این کشور میراث‌دار انقلابی است که یکی از بزرگترین شعارهای آن آزادی و احترام به حقوق دیگران بود. مکرون با رویکرد اخیر خود انقلاب فرانسه و آرمان‌های آن را هم زیر سوال برده تا بتواند یک دوره دیگر هم رئیس جمهور باقی بماند.

مجیدی با انتقاد از توجیهات مکرون در مورد اهانت به مسلمانان بیان داشت: بعد از شعله ور شدن اعتراضات مسلمانان در کشورهای مختلف، مکرون در گفتگو با شبکه العربیه سعی کرد سخنان خود را توجیه کند که بیشتر برای آرام کردن مسلمانان بود و گرنه حاضر به عذرخواهی نشد. رویکرد سیاسی او از همین جا معلوم می‌شود که در گفتگو با رسانه‌های داخل فرانسه از رویکرد افراطی حمایت می‌کند تا جلب رای کند اما در گفتگو با رسانه‌های اسلامی و عربی دست به توجیه می‌زند.
رشد اسلام باعث هراس در جوامع اروپایی شده است

«محمد علی مومنی‌ها» معاون بین‌الملل سازمان بسیج مستضعفین هم در این نشست با اشاره به رشد اسلام گرایی در کشورهای اروپایی گفت: سیاستمداران این کشورها با توجه به احساس خطری که از ناحیه رشد اسلام گرایی در کشورهای خود می‌کنند به دنبال متوقف کردن این فرایند هستند. اقدامات رسانه‌ای و تبلیغاتی که در این زمینه انجام دادند تا جوامع اسلامی و مسلمانان راعقب مانده نشان دهند تا باعث کاهش جذب جوانان به این دین الهی شوند چندان نتیجه مطلوبی برای آن‌ها به دنبال نداشت.

مومنی ها افزود: با توجه به این مسئله تلاش کردند تقابل و شکاف را بین مسلمانان و دیگر ساکنان این کشورها بیشتر کرده و با ایجاد نفرت جلوی رشد اسلام‌گرایی را بگیرند. اتفاقات اخیر در فرانسه هم در همین چارچوب قابل تحلیل است. ورودی که مکرون هم به این مناقشه داشت نشان داد که این اتفاقات چندان بدون برنامه ریزی صورت نگرفته است.

وی با اشاره به ضعف رسانه‌های بین‌المللی و کشورمان برای مقابله با موج اسلام هراسی و اسلام ستیزی در غرب هم بیان داشت: بسیج دارای ظرفیت گسترده‌ای در اقشار مختلف خود است که در تلاش هستیم با همگرایی که با نهادهای مختلف نظام و فعالان این حوزه صورت می‌گیرد از ظرفیت بسیج برای ترویج اسلام واقعی در سطح بین‌المللی استفاده کنیم.

برچسب‌ها اسلام هراسی پیامبر اکرم فواد ایزدی امانوئل مکرون محمدباقر خرمشاد

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اسلام هراسی پیامبر اکرم فواد ایزدی امانوئل مکرون اسلام هراسی پیامبر اکرم فواد ایزدی امانوئل مکرون اخبار کنکور اسلام ستیزی در فرانسه اسلام ستیزی در غرب بنیاد گرایی نسبی گرایی رشد اسلام رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۵۲۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است

به گزارش حوزه سیاست و اقتصاد خبرگزاری تقریب، دکتر سید محمد حسینی در اختتامیه چهاردهمین جشنواره بین‌المللی و فرهنگی هنری خلیج فارس که در آن استاندار، نماینده ولی فقیه در استان، دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران و جمعی از فرهیختگان، هنرمندان، مدیران و اساتید حضور داشتند با اشاره به اهمیت این جشنواره اظهارداشت: در دولت دهم بعد از بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت مظلومیت زدایی از چهره فرهنگ، قرار شد در سفرهای استانی دور سوم علاوه بر تشکیل هیات دولت، کارگروه فرهنگ و هنر نیز در هر استان برگزار شود شود تا متناسب با ظرفیت‌های هر استان، برنامه‌ها و رویدادهای فرهنگی در نظرگرفته و اجرایی شود و بر این اساس برگزاری جشنواره خلیج فارس بر عهده  استان هرمزگان گذاشته شد که الحمدلله هرساله برگزار می شود و امیدواریم ابعاد جهانی بیشتری پیدا کرده و ایرانیان خارج از کشور از در هر کجای دنیا بتوانند با دبیرخانه جشنواره ارتباط برقرار کنند و آثار هنری خود را ارسال نمایند.

معاون رئیس جمهور درباره اهمیت خلیج فارس گفت: نظریه پردازان و سیاستمداران از قدیم الایام خلیج فارس را به خاطر برخورداری از منابع غنی انرژی، منطقه به اصطلاح «هارتلند» معرفی کرده اند که تسلط بر آن به معنای فرمانروایی بر جهان است لذا از دلایل مهمی که پرتغالی‌ها قرن‌ها قبل و در یک قرن اخیر تلاش کردند بر خلیج فارس سلطه داشته باشند به خاطر اهمیت خاص این منطقه است، حتی جنگ‌های اول و دوم خلیج فارس و لشکرکشی آمریکا به کشورهای منطقه بی ارتباط با خلیج فارس نبود.

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تاکید بر اینکه هیچ شک و شبهه‌ای در نام خلیج فارس وجود ندارد و مسئله ای کاملاً بدیهی و روشن است اظهار داشت:  از آنجا که عده‌ای این امر بدیهی را انکار، تحریف و اسامی جعلی به کار می‌برند ناچار باید برخی شواهد و قرائن تاریخی یادآوری شود تا آنان نتوانند به راحتی اهداف خود را به نسل جوان القا کنند.

 دکتر حسینی گفت: مورخانی مانند طبری، مسعودی و یعقوبی در کتب خطی خود صراحتاً تاکید کردند که نواحی خلیج فارس در دوره پیش از اسلام متعلق به ایران بوده است و در آثار برخی مولفان و اندیشمندان غربی آمده است که ملل و طوایف بسیاری بر حوزه خلیج فارس فرمانروایی کردند ولی روزگارشان سپری و منقرض شدند و ایرانی‌ها هستند که با هوش و درایت بالای خود همچنان پابرجا مانده اند و حاکمیت خود را بر منطقه حفظ کرده اند. همچنین تاریخ نگار انگلیسی گفته است هیچ آبراهی در دنیا برای جغرافیادانان و پژوهشگران اهمیتی بیشتر از خلیج فارس نداشته و این آبراه از هزاران سال پیش ایرانی بوده است و یا یک استاد عضو جامعه جغرافیای پرتغال اعلام کرده که در نقشه‌هایی که از سال ۱۵۰۱ میلادی وجود دارد تاکید بر این بوده که نام این منطقه، خلیج فارس است.

 معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: پرتغالی‌ها ۱۱۷ سال بر سواحل جنوبی ایران تسلط داشتند اما در نهایت امام قلی خان با یارانش آنها را اخراج کردند به همین مناسبت در دولت دهم پیشنهاد شد، روز ۱۰ اردیبهشت، روز خلیج فارس نامگذاری شد و و امروز ضرورت دارد وقایع تاریخی و هویت ملی ایرانی، اسلامی را به نسل جوان معرفی کنیم تا دیگران با توسل به تحریف و جعل اسامی نتوانند در وقایع تاریخی، خدشه ایجاد کنند.

معاون رئیس جمهور در ادامه خواستار ارتقای سطح جشنواره خلیج فارس شد و گفت: این جشنواره باید در ابعاد بین‌المللی مورد توجه قرار بگیرد و فرصتی فراهم سازد تا ایرانیان خارج از کشور نیز با آن ارتباط برقرار کنند. باید تلاش کنیم تا هویت، زبان و فرهنگ ایرانیان در سراسر جهان حفظ و تقویت شود و در این راستا دولت سیزدهم اقداماتی را آغاز کرده است و مصمم است لوایحی را تدوین و به مجلس شورای اسلامی ارائه دهد.

معاون رئیس جمهور در ادامه استفاده از ظرفیت دریا برای درآمدزایی و ایجاد فرصت‌های شغلی را حائز اهمیت دانست و گفت: چندی پیش رهبر فرزانه انقلاب اسلامی سیاست‌های کلی اقتصاد دریا پایه را ابلاغ کردند و بلافاصله  در دولت مورد بررسی قرار گرفت. امروز قوای سه گانه و همه نهادها، باید دست به دست هم داده  و برای استفاده از ظرفیت‌های بیکران دریا اقدامات عملی انجام دهند

دکتر حسینی گفت: در صد سال گذشته  از نفت برای تامین درآمدهای کشور استفاده شده است و سایر ظرفیت‌ها از جمله معادن و دریا استفاده چندانی به عمل نیامده است و این  دولت مصمم است برای فعال کردن همه ظرفیت های کشور، اقدامات جدی انجام دهد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات امام راحل مبنی بر اینکه خون بر شمشیر پیروز است اظهار داشت: امروز ثمره خون شهیدان مظلوم غزه در تجمعات دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های آمریکا تجلی یافته است و موجب رسوایی بیش از پیش نظام سرمایه‌داری شده است. مدعیان آزادی بیان که کوچک‌ترین اتفاقی در کشورمان را با سوء استفاده از عناوینی مانند نقض حقوق بشر مورد هجمه قرار می‌دهند امروز اعتراض مسالمت آمیز دانشجویان و اساتید دانشگاه خود در محکومیت نسل کشی رژیم صهیونیستی در غزه را با وحشیانه‌ترین شیوه‌ها سرکوب می‌کنند.

در این مراسم دریادار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با قدردانی از ابتکار دکتر حسینی در ۱۴ سال پیش در خصوص تشکیل جشنواره ملی خلیج فارس اظهار داشت: خلیج فارس و ۱۰ اردیبهشت افتخاری برای همه ایرانیان است و بیگانگان هیچ جایگاهی در این منطقه ندارند.

حجت الاسلام والمسلمین عبادی زاده نماینده ولی فقیه در استان هرمزگان نیز در سخنانی با اشاره به روایات و احادیثی از کلام نورانی پیامبر گرامی اسلام در خصوص نام خلیج فارس و بحر فارس تاکید کرد: ملت ایران در مقابل هرگونه تحریفی درباره نام خلیج فارس کوتاه نمی‌آید.

در پایان مراسم استاندار هرمزگان و نماینده ولی فقیه به پاس قدردانی از ابتکار دکتر حسینی در دوره وزارت ارشاد در تشکیل جشنواره هنری فرهنگی خلیج فارس لوح  سپاس به ایشان اهدا کردند.

 در این مراسم همچنین چندین گروه هنری، سرود و موسیقی محلی با مضمون خلیج فارس اجرا کردند.

 همچنین با حضور دکتر حسینی از  فیلمنامه‌های برتر تجلیل و از کتاب پدروتیشیرا و رمان‌ نه مه های دریا رونمایی شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیا در دانشگاه‌های آمریکا شعارهای یهودی ستیزی داده می‌شود؛ دانشجوی یهودی دانشگاه تگزاس به آن پاسخ می‌دهد (فیلم)
  • یادواره‌های شهدا، دشمن‌ستیزی را در دلها زنده نگه می‌دارد
  • دلسوزی شاگرد منتظری برای شهید مطهری/ تشکیل 700 پرونده برای مشاوران املاک یک استان!
  • ضرورت اجتناب از افغان ستیزی/کشور در حوزه حضور اتباع اشباع شده است
  • فعالیت سامانه بارشی در کرمانشاه شدت می یابد
  • تصویرنگاری نرم از مداخله‌گرایی آمریکا
  • روز خلیج فارس نماد استقلال، هویت ملی و استکبار ستیزی ملت ایران است
  • شهید مطهری صدای بلند عقلانیت انقلاب اسلامی بود
  • استمرار هوای گرم در مازندران
  • افزایش ابر و کاهش نسبی دما از چهارشنبه در گیلان