Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: این سازمان ۷۴۰ هزار هکتار از حوزه‌های آبخیز سیل خیز کشور را تحت پوشش عملیات آبخیزداری و آبخوانداری قرار داده که با ظرفیت ۵۷۰ میلیون متر مکعب کنترل سیلاب در سال به افتتاح رسیده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

به گزارش ایسنا، ابوالقاسم حسین پور در حاشیه آیین افتتاح  پروژه مدیریت حوزه آبخیز دروازه قرآن در استان فارس تصریح کرد: به طور خاص ۲۴ حوزه آبخیز در ۱۱ استان سیل خیز کشور و نقاطی که طی سنوات اخیر پرمخاطره بودند از نظر سیل مثل حوزه آبخیز دروازه قرآن شهر شیراز تحت برنامه قرار گرفتند که خوشبختانه عملیات اجرایی قبل از شروع فصل بارش خاتمه رسیده و مورد بهره برداری قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گفته وی؛ در ۶ ماه اخیر سال جاری از مجموع ۱۶۰ بارش موثر در سطح کشور ۹۵ رخداد سیل منجر به خسارت اعم از سیل های بزرگ و کوچک  در سطح حوزه‌های آبخیز کشور شد که زیرساخت های ایجاد شده در سطح حوزه های آبخیز در قالب طرح های آبخیزداری و آبخوانداری توانستند ۴۰۰ میلیون متر مکعب از این حجم سیلاب را کنترل کنند.

وی با اشاره به اینکه ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک قرار دارد و سیلاب فرصت مغتنمی است، افزود: با آبخیزداری و آبخوانداری می توان از فرصت سیلاب در راستای مقابله با خشکسالی و کم آبی بهره برداری کرد.

به گفته حسین پور؛ با اقداماتی که طی دو سال گذشته در حوزه آبخیز داری و آبخوانداری در سطح کشور انجام شده است،  ۲۸۰۰ رشته قنات تحت پوشش فعالیت های احیایی و تغذیه آبخیزداری و آبخوانداری قرار گرفتند و این اقدام می‌تواند یک محرک تولید و توسعه روستایی در مناطق مختلف کشور باشد.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگلها، مدیر کل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به اینکه امروزه کل روستاهای ما به واسطه تنگناهایی که در حوزه آب است با مشکلات تولید و در نتیجه با مشکل مهاجرت مواجه هستند، ابراز کرد: طرح های آبخیزداری و آبخوانداری موثرترین اقدامی است که می تواند مهاجرت از روستا به شهرها را کنترل کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست سیل آبخيزداري حوزه آبخیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۵۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،میزان ورودی مخازن کل کشور از ابتدای سال آبی (ابتدای مهرماه) تا هشتم اردیبهشت‌ماه معادل ۲۶.۵۷ میلیارد متر مکعب بوده که در قیاس با سال گذشته که عددی معادل ۲۹.۰۳ میلیارد مترمکعب بود، ۸ درصد کاهش داشته است؛ همچنین میزان کل خروجی سدهای کشور نیز با عدد ۱۶.۵۲ میلیارد متر مکعب نسبت به سال قبل یک درصد کاهش داشته است.

به‌گزارش ایسنا،حجم آب موجود مخازن اکنون ۳۱.۵۶ میلیارد متر مکعب ثبت شده که این عدد نسبت به سال قبل که عددی معادل ۳۱.۶۰ میلیارد متر مکعب بوده نیز تغییری نداشته است. همچنین حجم پرشدگی سدهای کشور نیز تا این تاریخ ۶۴ درصد است.

وضعیت برخی از سدهای مهم کشور بیانگر این است که در ۱۱سد درصد پرشدگی ۱۰۰درصد است، به‌طوری‌ که سد ارس آذربایجان شرقی، سد شهید قنبری استان آذربایجان غربی، سد جگین استان هرمزگان، سد کوثر کهگیلویه و بویراحمد، سد رودبار استان لرستان، سد ایلام و سد قشلاق و آزاد استان کردستان و سدهای پیشین، ریزدان، خیرآباد، ماشکیدعلیا ۱۰۰ درصد پر هستند.

همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور معادل ۲۰۰.۱ میلیمتر است. این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۲۱۵.۲میلیمتر) ۷ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۱۸۳.۱میلیمتر) ۹ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900458

دیگر خبرها

  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • استحصال ۴۸۷ میلیون متر مکعب آب با اجرای عملیات آبخیزداری در کرمانشاه
  • مهار ۱۷ میلیون متر مکعب رواناب در سازه های آبخیزداری خراسان جنوبی
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر زرند کرمان بررسی می‌شود
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • یک میلیون و ۵۰۰ هزار متر مکعب سیلاب در گلستان مهار شد
  • اجرای طرح‌های آبخیزداری در کشور راه مقابله با سیلاب است
  • ذخیره ۳۰ میلیون متر مکعب آب در بند‌های خاکی و ملاتی استان