Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول گروه پروتئین‌های نوترکیب پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان اصفهان گفت: وارد کردن یک کپی سالم از ژن موتاسیون یافته به سلول‌های بیمار جهت جبران نقص در عملکرد ژن موتاسیون یافته و اصلاح خود ژن موتاسیون یافته توسط تکنیک‌های نوین مهندسی ژنوم، روشی برای درمان بیماری‌های ژنتیکی است.

کیانوش درمیانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه روش‌های مختلفی برای درمان بیماری‌های ژنتیکی در دسترس است، اظهار کرد: از بین این روش‌ها می‌توان به کاربرد siRNA و وارد کردن یک کپی سالم از ژن موتاسیون یافته به سلول‌های بیمار جهت جبران نقص در عملکرد ژن موتاسیون یافته و اصلاح ژن موتاسیون یافته توسط تکنیک‌های نوین مهندسی ژنوم اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: از جمله تکنیک‌های جدید برای اصلاح ژن موتاسیون یافته (جهش یافته)، کاربرد نوکلئازهای قابل برنامه‌ریزی مانند TALENs ZFNs و Crispr/Cas9 برای برش اختصاصی و دستکاری هدفمند ژنوم جهت اصلاح موتاسیون‌های پاتوژنیک بوده که نتایج امیدوار کننده‌ای به همراه داشته است.

مسئول گروه پروتئین‌های نوترکیب پژوهشکده زیست فناوری پژوهشگاه رویان اصفهان خاطرنشان کرد: نوکلئازهای قابل برنامه‌ریزی با ایجاد برش در دو رشته در یک جایگاه اختصاصی، DNA کروموزوم مورد نظر ویرایش ژنوم را که به معنای اصلاح موتاسیون عامل بیماری است، در آن جایگاه امکان‌پذیر می‌کند. عملکرد آنزیم Cas9 در برش دو رشته DNA هدف، در یک جایگاه اختصاصی با استفاده از مولکول RNA راهنما امکان‌پذیر است.

وی با توضیح اینکه با اتصال آنزیم Cas9 به gRNA و تشکیل کمپلکس ریبونوکلئوپروتئینی به جایگاه مورد نظر تصریح کرد: این مجموعه به سمت توالی هدف در DNA که مکمل بخشی از توالی gRNA است، هدایت شده و با اتصال اختصاصی به جایگاه مورد نظر منجر به ایجاد برش دو رشته DNA در این جایگاه در کروموزوم هدف منجر می‌شود.
 

درمیانی گفت: در صورتی که یک مولکول DNA مانند یک الیگونوکلئوتید تک رشته‌ای که دارای توالی‌های یکسانی با دو طرف ناحیه برش داده شده کروموزوم توسط Cas9 در هسته سلول وجود داشته باشد، توسط یکی از سیستم‌های ترمیم DNA سلولی به نام HDR مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مولکول DNA به روش نوترکیبی همولوگ، جایگزین بخش معادل در کروموزوم هدف می‌شود.

وی با بیان اینکه به مولکولDNA مذکور اصطلاحاً الگوی ترمیم گفته می‌شود، اضافه کرد: این شکل از ویرایش ژنومی که در آن توالی موتاسیون یافته در DNA ژنومی با توالی نوکلئوتیدی صحیح در ساختار الگوی ترمیم جایگزین می‌شود، اصطلاحاً تصحیح ژن نامیده می‌شود.‌

کد خبر 450536

منبع: ایمنا

کلیدواژه: دی ان ای پژوهشکده رویان پژوهشکده زیست فناوری رویان بیماری روش های درمان ژنوم ژنتیک اختلال ژنتیک بیماری های ژنتیکی موتاسیون ژن درمان بیماری های ژنتیکی رويان اصفهان مهندسی ژنوم شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۵۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است

به گزارش خبرنگار مهر، مختار رجایی فر ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: بیماری تب مالت سویه‌های مختلفی دارد و بحث ریشه کنی آن امکان‌پذیر نیست.

وی بیان داشت: باید در این راستا پیشگیری و آگاهی‌رسانی انجام شود و مردم نیز همراه باشند

رجایی فر با بیان اینکه وقتی بیماری دام مثبت می‌شود، دامدار از انجام کشتار فرار می‌کند، گفت: درمان بیماری تب مالت زمانبر بوده و درمان طولانی مدت نیاز دارد، در برخی مواقع، بعد از شش ماه یا یک سال درمان، بیمار به ظاهر خوب می‌شود ولی بعد از یکسال دوباره علائم بیماری ظاهر می‌شود و این باعث تشخیص اشتباه پزشک می‌شود.

کد خبر 6092155

دیگر خبرها

  • زالو درمان می‌کند؟
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • انجام آزمایش تب مالت دامها نیازمند همکاری مردم در روستاها است
  • آزمایش خون ممکن است ام‌اس زودرس را تشخیص دهد
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • وزارت بهداشت و درمان در اصلاح فرهنگ فرزندآوری یاری‌رسان‌ باشد
  • ژنتیک و قرارگیری در معرض آفت کش ها خطر پارکینسون را افزایش می دهد
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • دلیل آبریزش دائمی بینی چیست؟
  • غربالگری نوزاد چیست؟ بهترین زمان آزمایش غربالگری