Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-06@20:31:57 GMT

کدام کدهای بورسی مسدود شدند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۳۶۸۰۶

کدام کدهای بورسی مسدود شدند؟

ایران اکونومیست- تشکیل صف‌های فروش از ابتدای بازار به دلیل عرضه شرکت‌های حقوقی می‌تواند این هشدار را به مسوولین سازمان بورس بدهد که برخی از شرکت‌های حقوقی از قرار گرفتن در چارچوب‌های این سازمان سر باز می‌زنند.

بازار سرمایه حال و روز خوبی ندارد. حدود ۳ ماه پیش بود که اصلاح بازار سرمایه شروع شد و این مسئله تا امروز ادامه داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر بار که اتفاقات رخ داده در بازار سرمایه در حال حرکت به سمت تعادل در بازار و بهتر شدن اوضاع آن است، برخی شرکت‌های حقوقی‌ها با گذاشتن سفارشات سنگین در صف‌های فروش اجازه بهتر شدن اوضاع را نمی‌دهند.

از دیگر سو، سهامداران حقیقی نیز که بیشتر آنها در امسال وارد بورس شده اند، بدون آموزش‌های لازم و بر اساس رفتار هیجانی وارد صف‌های خرید و فروش می‌شوند و این مسئله نیز بر قرمز پوش شدن بازار سرمایه نیز تاثیر فراوان دارد.

 

وضعیت امروز بازار سرمایه پس از رشد ۱۷ هزار واحدی بازار در روز گذشته به دو مسئله عرضه شرکت‌های حقوقی و بسته شدن نماد لیدر فرضی بازار ارتباط دارد.

از روز شنبه ۱۰ آبان ماه بر اساس دستوالعمل سازمان بورس، کدهای حقیقی و حقوقی که در زمان پیش گشایش بازار (ساعت ۸: ۳۰ تا ۹ صبح) در صف‌های فروش قرار گرفته و قبل از آغاز زمان معاملات این سفارش خود را بردارند، به مدت یک ماه کد بورسی آنها مسدود خواهد شد. البته این مسئله برای شرکت‌های حقوقی با برخی تنبیهات دیگر نیز همراه خواهد بود.
کدام کدهای بورسی مسدود شدند؟

طبق شنیده‌ها طی دیروز و امروز تعداد زیادی کدهای بورسی که به این دستورالعمل پایبند نبوده اند، بسته شده و تا یک ماه دیگر نمی‌توانند، معامله انجام دهند.

اما نکته قابل توجه در این باره رفتار برخی شرکت‌های حقوقی وابسته به دولت است که در برخی نمادهای پربیننده اقدام به فروش بالایی کرده و این مسئله باعث ترس سهامداران خرد و از بین رفتن صف‌های خرید و در نهایت تشکیل صف‌های فروش در بیشتر نمادها شده است

این رفتار شرکت‌های حقوقی در سه ماه گذشته، اعتراض بسیاری از سهامداران حقیقی را به همراه داشته است. نوسان گیری از سهامداران در این مدت با توجه به توانایی این شرکت‌ها در سفارش‌گذاری با مقیاس بالا یکی از موضوعات اعتراضی بیشتر سهامداران حقیقی بوده است.

طی هفته‌های گذشته، سفارش فروش تعدادی از همین شرکت‌های حقوقی باطل شد، اما این مسئله هم نتوانست مقابل نوسان گیری این شرکت‌ها را بگیرد.
لیدری فرضی که بازار را به دنبال خود می‌کشد

در سال‌ها و ماه‌های گذشته، برخی از افراد، کانال‌ها و حتی شرکت‌های حقوقی برای صنایع مختلف و در نهایت برای بازار یک لیدر فرضی ایجاد کرده‌اند که این مسئله در برخی از برهه‌ها بازار سرمایه را با مشکل جدی مواجه کرده است.

این که لیدر بازار به کدام سمت حرکت می‌کند تا حرکت کلی بازار تعیین شود، یکی از ایرادات اساسی بورس در ماه‌های گذشته بوده است. اینکه این لیدر بر اساس چه معیارهایی تعیین شده است، مشخص نیست. شرکتی که طی سال‌های گذشته زیان ده توزیع نکرده است، تبدیل به لیدری فرضی برای بازار شده است.

این مسئله ارزندگی نمادها و دلایلی که باید به خرید و فروش سهام مبادرت کرد را از بین می‌برد. صف فروش لیدر کل بازار را منفی می‌کند و صف خرید آن، صف‌های خرید موهوم برای بازار ایجاد می‌کند. این صف‌ها در زمان متوقف بودن نماد لیدر نیز به سمت صف‌های فروش می‌رود.

سهامداران خرد و جدیدالورود به بورس باید توجه کنند، برای خرید و فروش یک سهم باید به بنیادهای آن توجه ویژه کنند و به صف‌های خرید و فروش که در یک لحظه جمع می‌شوند و تبلیغ برخی کانال‌ها که بیشتر نمادهای خود را معرفی می‌کنند، نباید باعث شود افراد حاضر در بازار سرمایه به رفتار هیجانی روی بیاورند.
منبع: فارس

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شرکت های حقوقی بازار سرمایه صف های فروش صف های خرید خرید و فروش شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۶۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ پس از اینکه در سال گذشته، سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی به دفعات از شرایط انتخاب خودرو‌های وارداتی خبر داده بود، امروز مدیر سامانه یکپارچه فروش خودرو از آغاز نخستین طرح فروش خودرو‌های برقی و هیبریدی وارداتی از عصر یکشنبه ١۶ اردیبهشت ماه خبر داد. مهدی تقدسی با اعلام این خبر تاکید کرد که در این طرح چهار خودروی وارداتی شامل خودرو‌های برقی، هیبریدی و بنزینی، فقط برای ثبت‌نام کنندگان مرحله نخست خودرو‌های وارداتی که اسفند ١۴٠١ ثبت‌نام کرده بودند، خواهد بود و ثبت‌نام جدیدی صورت نمی‌گیرد.  

طبق اعلام مدیر سامانه یکپارچه خودروها، این مرحله از فروش خودرو‌های وارداتی که نخستین دور از فروش خودرو‌های برقی است، فقط برای متقاضیان مرحله نخست ثبت‌نام خودرو‌های وارداتی که اسفند ۱۴۰۱ با بلوکه کردن وجه ۵٠٠ میلیون تومانی در حساب وکالتی خود اقدام به ثبت‌نام کرده و نوبت‌دهی شده بودند، امکان ثبت درخواست یک خودرو از چهار خودروی عرضه شده وجود خواهد داشت.

بر اساس این گزارش؛ جدیدترین اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی با اشاره به واردات خودرو‌های برقی تاکید دارد: "به اطلاع آن دسته از متقاضیان محترم سامانه یکپارچه عرضه خودرو‌های وارداتی که در اسفند ۱۴۰۱ ثبت نام نموده و اولویت آن‌ها مشخص شده می‌رساند، سامانه صرفا جهت انتخاب خودرو‌ها به شرح جدول زیر از روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۳/۰۲/۱۶ تا ساعت ۲۳:۵۹ روز سه شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۱۸ در دسترس است.

در این مرحله متقاضیان محترم می‌توانند یک اولویت از سبد محصولات اعلامی زیر انتخاب نمایند. لازم به ذکر است هیچگونه ثبت نام جدیدی در این مرحله انجام نشده و انتخاب خودرو در سامانه صرفا برای ثبت نام کنندگان مرحله اول که در اسفند ماه سال ۱۴۰۱ حساب خود را بلوکه نموده اند می‌باشد.

الف- خودروهای دارای قیمت قطعی در مبادی ورودی:

جدول شماره 1: قیمت فروش محاسباتی قطعی خودروهای وارداتی در مبادی ورودی واحد: دستگاه / تومان

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش قطعی درمبادی ورودی به تومان
1 جهان نوین NISSAN SUNNY 1,107,140,000
2 آرین پارس موتور Lamari EAMA HEV 1,543,400,000
3 بی ام کارز Hongqi EQM5EV (خودرو برقی) 1,805,460,000

تبصره: قیمت مندرج در جدول شماره 1، قیمت قطعی در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل: بیمه شخص ثالث، مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... به قیمت‌های فوق اضافه می‌گردد که واردکنندگان با رعایت آیین نامه اجرایی قانون حمایت از مصرف کنندگان خودرو می توانند نسبت به دریافت آن اقدام نموده و در موعد مقرر نسبت به تحویل خودرو اقدام نمایند.

بنابراین برآورد می‌شود که خودروی برقی EQM۵EV  که با قیمت قطعی یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومانی است، پس از افزوده شدن سایر هزینه‌ها نظیر مالیات بر ارزش افزوده، هزینه شماره گذاری و بیمه شخص ثالث و ... به دو میلیارد تومان برسد.

ب- خودروهای دارای قیمت علی‌الحساب در مبادی ورودی:

جدول شماره ۲- برآورد قیمت فروش محاسباتی علی الحساب خودرو‌های برقی وارداتی در مبادی ورودی واحد: تومان / دستگاه

ردیف نام شرکت نشان تجاری مدل قیمت فروش علی الحساب درمبادی ورودی به تومان
1 معین خودرو ایرانیان Honda ENS1 (خودرو برقی) 1,850,000,000
2 ایران خودرو Luna GRE (خودرو برقی) 945,000,000

تبصره ۱ - قیمت علی‌الحساب اعلام شده، قیمت در مبادی ورودی بوده و هزینه‌ها و عوارض قانونی پس از ترخیص از قبیل مالیات بر ارزش افزوده، هزینه‌های شماره گذاری، اسقاط خودروی فرسوده، کرایه حمل و ... در هنگام صدور فاکتور نهایی به قیمت‌های قطعی و مصوب اضافه خواهد شد. واردکنندگان می‌توانند پس از فراخوان اولیه و با دریافت ۵۰% قیمت علی الحساب نسبت به انعقاد قرارداد با متقاضی اقدام نمایند

تبصره ۲ - قیمت قطعی خودرو‌های مذکور پس از ارایه کلیه مستندات و مدارک مثبته و براساس آخرین ضوابط و مقررات تعیین و متعاقباً در سامانه بارگذاری خواهد شد.

تبصره ۳ - عدم واریز وجه در هر یک از مراحل ذکر شده و حداکثر ۵ روز پس از فراخوان صورت گرفته، به منزله انصراف از طرح بوده و متقاضی از اولویت بندی سامانه خودرو‌های وارداتی حذف می‌گردد.

تبصره ۴ –کلیه شرکت‌های واردکننده می‌بایست مطابق آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان خودرو نسبت به تحویل خودرو و دریافت وجه از مشتریان اقدام نمایند در صورت تاخیر در تحویل و ... قرارداد‌های مذکور مشمول جرایم مندرج در آیین نامه فوق خواهند شد.

تبصره ۵ - تخصیص خودرو در این مرحله بر اساس رتبه ثبت‌نامی قبل متقاضی و اولویت انتخابی خودرو انجام می‌گیرد.

تبصره ۶ - آن دسته از ثبت نام کنندگان خودرو وارداتی که در مراحل قبل انتخاب خودرو انجام داده و در پرتال خود گزینه عدم تخصیص را مشاهده می‌نمایند، در صورت تمایل نسبت به خودرو‌های ارائه شده در جداول فوق در این مرحله خودرو جدید انتخاب کنند.

تبصره ۷ - اطلاعات کلیه متقاضیان مرتبط با این طرح حسب ماده ۱۹ آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ الحاقی قانون مبارزه با پولشویی و طرح مالیات برعایدی سرمایه در اختیار نهاد‌های ذیربط قرار می‌گیرد.

 

 

 

دیگر خبرها

  • جریمه میلیاردی یک واحد صنعتی متخلف در بروجرد
  • افزایش شرکت های بورسی در کرمانشاه
  • افزایش سرمایه بیش از ۴ هزار درصدی یک نماد بورسی
  • فرصت سه روزه برای فروش خودرو‌های برقی وارداتی/ با کمتر از ۲ میلیارد تومان کدام خودروی برقی را می‌توان خرید؟
  • بورس انرژی دسترسی نیروگاه ها به منابع مالی را سریع تر می کند
  • بالاترین میانگین مخاطب از آن کدام فیلم است؟/ یک غیر کمدی پرفروش
  • کدام محصول غذایی در بازار ایران سمی است؟
  • آخرین جزئیات خسارت بارش‌ها در اصفهان / کدام محورهای استان مسدود است؟
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • آخرین اخبار از وضعیت ترافیکی راه‌هایی کشور امروز شنبه ۱۵ اردیبهشت/ کدام محورها مسدود است؟