Web Analytics Made Easy - Statcounter

ملت افغانستان طی چهاردهه تجاوز دولت های خارجی و جنگ‌های داخلی خانه به دوش بوده و در اثر جنگ همواره از یک استان به استان دیگر رفته و میلیونها نفر دیگر نیز مجبور شده اند راهی کشورهای همسایه و دیگر نقاط جهان شوند و این وضعیت تاکنون استمرار یافته است.

خبرگزاری میزان - پس از حمله آمریکا و هم‌پیمانان غربی آنها در سال ۲۰۰۱ با ادعای مقابله با تروریست ها و بیرون راندن آنان از افغانستان، مردم مظلوم این کشور امیدوار شدند که رنج مهاجرت و خانه بدوشی آنها رو به پایان است و به زودی شاهد زندگی آرام، امنیت و توسعه در کشور خود خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما مردم این کشور نمی دانستند که استعمار و کشورهای منفعت‌طلب برنامه‌هایی پشت‌پرده دارند که نه تنها رنج و مرارت آوارگی، خانه بدوشی و مهاجرت به کشورهای همسایه، منطقه و جهان پایان نمی یابد، بلکه به شکل دیگری ادامه خواهد یافت.

مهاجرت در کشورهای همسایه، منطقه و دیگر نقاط جهان خالی از درد و رنج برای خانواده‌ها و نسل‌های متولد شده در خارج افغانستان نیست، اما شمار زیادی از آنها حداقل توانسته‌اند زندگی خود را در کشورهای ایران و پاکستان سروسامان داده و زندگی خود را کنار مردمان هم فرهنگ، هم زبان و دارای تمدن مشترک به پیش ببرند.

چنانچه میلیون‌ها مهاجر افغان طی چهار دهه گذشته در کشور همسایه جمهوری اسلامی ایران همانند ایرانیان زندگی کرده و در کنار آنها از مزیت‌های زندگی بهره‌مند شده‌اند.

کارگران در کارخانه، ساختمان سازی‌ها و دیگر شغل‌ها کار می کنند، فرزندان خانواده‌ها مانند فرزندان ایرانی به مدرسه، دانشگاه، ورزش و دیگر کارهای فنی مشغول هستند.

افغان‌های مقیم ایران از خدمات بهداشتی، بانکی و دیگر رفاه اجتماعی برخوردار بوده و در کنار آن شمار زیادی از افغان ها به شکل فردی در ایران مشغول کارند و خانواده‌های خود را در افغانستان نیز پشتیبانی مالی می کنند.

«محمدعارف محمدی» که در حال حاضر مشغول کار ساختمانی و نماکاری در ایران است، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که وی همواره برای پیشبرد امور زندگی خود در ایران کار کرده و خانواده چهارنفری اش را از آنجا تامین می کند.

وی افزود: خانه‌ای در کابل ساخته‌ام که پول آنرا از ایران بدست آورده ام.

محمدی گفت که هزاران نفر از هم‌شهری ها و دوستان دیگر خود را می شناسد که مانند او در ایران مشغول کارند و هزینه و مصارف زندگی خود و خانواده‌ شان را نیز تأمین می کنند.

اما متأسفانه مهاجران آواره شده داخلی در اثر جنگ‌های جاری در افغانستان از این امکانات برخوردار نیستند و خانه بدوش و همه روزه منتظر کمک‌های سازمان ملل متحد هستند تا زندگی آنها را نجات دهند.

سازمان ملل متحد هفته گذشته در گزارشی اعلام کرد که شمار بیجاشدگان داخلی در افغانستان از سال ۲۰۱۲ تاکنون به ۴.۱ میلیون نفر رسیده است.

کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در این گزارش گفته است که در سال جاری ۲۲۰ هزار نفر و در سال گذشته ۴۵۶ هزار نفر در داخل افغانستان بی خانمان شده اند.

بر اساس گزارش آمار سازمان ملل متحد تنها طی ده روز گذشته بیش از پنج‌هزار خانواده که حدود ۴۰هزار نفر می شود در اثر جنگ بین طالبان و نیروهای دولتی افغانستان از شهرستانهای «نهر سراج»، «ناوه»، «نادعلی»، «مارجه» و حومه شهر لشکرگاه مجبور به ترک خانه و روستاهای خود شده اند.

«کارولین وان بورن» مسئوول افغانستان در کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان، خواستار محافظت و معاونت از بیجاشدگان هلمند شده و گفته است: به حمایت فوری بیشتری نیاز است، زیرا افزون بر همه‌گیری ویروس کرونا افغانستان با آزمون ناامنی دست به گریبان است.

وان بورن افزوده است که ۴۰ هزار نفر بیجاشده در هلمند به کمک فوری نیاز دارند. بررسی این نهاد نشان داده است که اکثر آوارگان هلمند با مشکل نبود یا کمبود غذا، آب آشامیدنی، سرپناه، وسایل بهداشتی و پول روبرو هستند.

خانم وان بورن گفته است: امداد رسانان با دسترسی اندک به اکثر غیرنظامیان بی خانمان شده به کار ادامه می‌دهند. قطع ارتباطات مخابراتی، تهدید بمب های جاسازی شده و مسدود بودن دایمی بزرگراه قندهار- هلمند در پی تخریب چندین پل، به چالش‌ها افزوده است.

سازمان ملل متحد گزارش داده است که آوارگان هلمند در وضعیت نامساعد به سر می‌برند، برخی از آنان شب و روز را در فضای باز سپری کرده و آنانی هم که اندک توانایی مالی دارند، چندین خانواده یک مغازه کوچک را با هم کرایه کرده اند.

سازمان ملل متحد گفته است که ناامنی و جنگ از یک طرف و فقر از سوی دیگر سبب شده است که ملیون‌ها افغان که در داخل کشور بیجا شده اند، نتوانند به محلات اصلی خود برگردند.

وزارت امور مهاجران افغانستان نیز امسال در گزارشی اعلام کرد که حدود۶.۵ میلیون افغان در کشورهای همسایه و جهان وجود دارند که بیشتر این شهروندان افغان در ایران و پاکستان هستند.

رضا باهر سخنگوی وزارت امور مهاجرین به خبرنگار ایرنا گفته بود ۲.۵ میلیون شهروند افغان در جمهوری اسلامی ایران و ۲.۴ میلیون دیگر در پاکستان بسر می برند.

بر اساس اطلاعات وزارت مهاجرین افغانستان، حدود ۵۰۰ هزار افغان در کشورهای اروپایی، ۵۰۰ هزار نفر در آمریکا و استرالیا و همچنان ۵۰۰ هزار تن دیگر در کشورهای امارات متحده دعربی زندگی می‌کنند.

به گفته وی ادامه خشونت‌ها و درگیری‌های مسلحانه در بسیاری از بخش‌های این کشور، سبب آواره شدن هزاران شهروند این کشور در داخل افغانستان شده است.

این در حالی است که یک گزارش تازۀ ادارۀ امور مهاجرین سازمان ملل متحد نشان می‌دهد که افغانستان، سوریه ، ونزوئلا، سودان جنوبی و میانمار از کشورهایی هستند که دو - سوم جمعیت آواره‌ها را دارند.

تلاش‌های صلح که تنها روزنه‌ی امید برای افغانها در داخل و خارج از کشور بود، با دورویی و استفاده ابزاری آمریکا باردیگر مردم این کشور را ناامید کرده و این وضعیت باعث می شود که مهاجرت و آوارگی همچنان ادامه یابد.

/انتهای پیام/

ایرنا

برچسب ها: آوارگی افغانستان

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: آوارگی افغانستان سازمان ملل متحد کشورهای همسایه زندگی خود هزار نفر شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۳۸۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد

راه آهن با اعلام اینکه لکوموتیو قطار ترانزیتی افغانستان توسط کنسرسیوم توسعه ریلی در مرز شمتیغ رها شده بود، از حرکت بدون مجوز این محموله به سمت مرز رازی خبر داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: با وجود عدم اخذ مجوزات لازم و‌ عدم هماهنگی با راه آهن، 10 واگن محموله صادراتی کشور افغانستان به ترکیه که لکوموتیو آن توسط مجموعه موسوم به کنسرسیوم جدا شد و در مرز شمتیغ رها شده بود، روز پنجشنبه 13 اردیبهشت، توسط راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران و با همراهی مرزبانی کشور به سمت مرز رازی در غرب کشور حمل شد.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را جهت حمل قطار دوم محموله تجاری پس از انجام تشریفات گمرکی و مرزبانی توسط صاحبان بار و شرکت فورواردر اعلام می کند.

تاکید می شود متاسفانه مجموعه موسوم به کنسرسیوم توسعه ریلی افغانستان بدون طی روال قانونی اعم از اخذ مجوزات مرزبانی و گمرک و همچنین عدم اخذ مجوز از راه آهن جمهوری اسلامی ایران بعنوان متولی حمل و نقل ریلی کشور، اقدام به ارسال تعدادی واگن با محموله تجاری به مرز شمتیغ و سپس رها کردن این 10 واگن در شمتیغ کرد و تلاش نمود با فشارهای رسانه ای و توسل به برخی ادعاهای بعضا کذب، نسبت به عبور این بار از مسیر ریلی جمهوری اسلامی ایران اقدام کند.

در این راستا راه آهن جمهوری اسلامی ایران برغم ناپختگی و بی صداقتی صورت گرفته از سوی کنسرسیوم، با لحاظ کردن مصالح ملی و با حسن نیت، حمل بخش اول محموله تجاری را روز پنجشنبه 13 اردیبهشت آغاز کرد و این محموله روز گذشته (شنبه 15 اردیبهشت) از تهران نیز عبور کرد و اکنون در مسیر مرز رازی واقع در شمالغرب کشور است. همچنین راه آهن جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود جهت حمل محموله تجاری بعدی را پس از کسب مجوزات لازم از سوی مراجع ذیربط از جمله مرزبانی و گمرک اعلام می کند.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران، تاکید میکند برقراری خط دائمی تبادلات تجاری ریلی با کشور افغانستان به ایران مستلزم انجام اصلاحات لازم بر روی خطوط ریلی افغانستان جهت رسیدن به استانداردهای مورد نیاز و همچنین انجام روال اداری و تشریفات قانونی لازم شامل اخذ مجوز‌های مربوطه از مرزبانی، گمرک و راه‌آهن توسط فورواردرها خواهد بود.

راه آهن جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست دولت سیزدهم مبنی بر توسعه ارتباط با همسایگان، ضمن تاکید مجدد بر تمایل خود برای گسترش هرچه بیشتر حمل ریلی محموله‌های تجاری کشور افغانستان به صورت صادرات، واردات یا ترانزیت آمادگی خود جهت کمک به بهسازی و بازسازی خطوط مربوطه و تسریع در برقراری مبادلات تجاری ریلی میان دو کشور ایران و افغانستان را اعلام می‌دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارگیری غیراستاندارد محموله افغانستان توسط کنسرسیوم ریلی+عکس
  • محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه‌آهن تهران عبور کرد
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه تهران
  • آوارگی صدها خانواده براثر سیلاب در غور
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • عبور محموله تجاری ریلی افغانستان به مقصد ترکیه از ایستگاه راه آهن تهران
  • حمله گازانبری طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • حمله گازانبری امارت طالبان به تعهدات آبی با ایران
  • ادامه چالش‌های مواد مخدر برای افغانستان