Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از سرخه، رضا اردکانیان در سفر به شهرستان سرخه که عصر امروز به‌منظور افتتاح طرح آبرسانی پایدار به این شهرستان انجام شد، با قرائت پیام تبریک رئیس‌جمهوری به مردم سرخه به‌منظور افتتاح این پروژه ارزشمند گفت: بسیار خرسندم که در این ایام بسیار پر میمنت در آئین افتتاح این طرح با افق دید سی ساله شرکت می‌نمایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اردکانیان در ادامه، افتتاح این پروژه را به مردم استان و شهرستان سرخه و به همکاران خود در وزارت نیرو تبریک گفت و عنوان کرد: همکاران من باید بر خود ببالند که در عرصهٔ تأمین آب و چرخش چرخ‌های اقتصاد و تولید کشور توفیق خدمت دارند.‌

وزیر نیرو موفقیت و رشد کشور را مرهون تلاش تمامی اقشار مردم و مسئولان عنوان کرد و گفت: امید که مجموعهٔ همکاران من بیش از پیش قدردان این توفیق بوده و ذره‌ای منّت به‌واسطهٔ انجام کار برای مردم شریف ایران اسلامی نداشته باشند.‌

اردکانیان بهره‌برداری از طرح آبرسانی به سرخه را حاصل تلاش جمعی و همکاری بین دستگاهی کشور عنوان کرد و گفت: علی‌رغم تمام مشکلات ناشی از کووید ۱۹، خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی کارفرمایان و دست‌اندرکاران، این پروژه که در نوع خود از پروژه‌های بدیع و خاص می‌باشد، به ثمر رسید.

وزیر نیر با اشاره به تجمیع شرکت‌های آب و فاضلاب شهری و روستایی گفت: این ادغام موجب تجمیع امکانات و ظرفیت‌ها شد و خوشبختانه با انجام این طرح، ۱۵ روستای در مسیر فیروزکوه تا سمنان نیز از ثمرات آن بهره‌مند خواهند شد.‌

وزیر نیرو با تمجید از حمایت رهبر معظم انقلاب از وزارت نیرو و حمایت مردم از این وزارتخانه گفت: امیدواریم که موجب آن شویم که هم‌وطنان عزیزمان از داشته‌های خود بیش از پیش لذت برده و مشعوف شوند.‌

اردکانیان با ذکر این نکته که از حقوق مسلم هم‌وطنانمان دیده شدن و گفته شدن کمبودها و لذت بردن آنان از داشته‌هایشان می‌باشد، گفت: امروز ۱۰۰ درصد جمعیت شهری کشور از نعمت آب شرب سالم برخوردار می‌باشند که این عدد ۴ درصد از میانگین جهانی بالاتر است.

اردکانیان همچنین گفت: امروز با توان و تلاش انجام‌شده در روستاها، خوشبختانه به هدف‌های بلند خود رسیده‌ایم و ۵۳ درصد از روستاهای جهانی از آب سالم برخوردارند که این عدد در کشور ما ۸۲ درصد می‌باشد و در این راستا باید تلاش کنیم تا ۱۸ درصد باقی مانده نیز از این نعمت بهره‌مند شوند.‌

وزیر نیرو گفت: باید احساس رضایتمندی مردم را افزایش دهیم و باید بپذیریم که در این عرصه قدری عقب‌ماندگی داریم و در عین حال پیگیری‌هایمان باید در کلام، در بیان و نوشتار دقیق بوده و در شرایط مختلف به این نکته توجه نماییم.

وزیر نیرو توجه و اجازهٔ رهبر معظم انقلاب مبنی بر استفاده از منابع صندوق توسعه ملی را موجب انجام طرح‌های بزرگ در کشور دانست و عنوان کرد: وزارت نیرو افتتاح و بهره‌برداری از ۲۵۰ طرح بزرگ را در سال جاری و در این راستا در برنامه دارد و با کمال خوشبختی اعلام می‌نمایم که پروژه آبرسانی پایدار به شهرستان سرخه یکصد و بیست و پنجمین (۱۲۵) طرح وعده داده شده در سال ۹۹ است و تا پایان سال یکصد و بیست و پنج پروژه بزرگ دیگر نیز به مدار بهره‌برداری خواهد رسید.

وزیر نیر اعتبار هزینه شده برای افتتاح ۱۲۵ طرح بهره‌برداری شده در سال ۱۳۹۹ را ۳۲۰۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: امسال قصد داشتیم که ۸ پروژه آبرسانی را در کل کشور به بهره‌برداری برسانیم که پروژه سرخه، ششمین پروژه از این مجموعه است و انشالله دو پروژه دیگر نیز تا پایان سال به نتیجه خواهد رسید.

دکتر اردکانیان در ادامه عنوان کرد: تا پایان امسال در پویش هر هفته، الف، ب، ایران، ۸ پروژه بزرگ صنعت برق حرارتی، انتقال و توزیع با سرمایه‌گذاری بالغ‌بر ۵۰۰ میلیارد تومان در استان سمنان به بهره‌برداری خواهد رسید و در این راستا تلاش خواهیم کرد تا حداکثر مشارکت را با مسئولان استان ارائه نماییم تا شهرک‌ها و مؤسسات صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی مشکلی از حیث تأمین برق نداشته باشند

به‌هیچ‌وجه، کوچ‌های جمعیتی را به دلیل کمبود آب بر نخواهیم تابید

وزیر نیرو با اشاره به موضوع مدیریت منابع آب در سطح کشور گفت: بنا به فرمایش خداوند سبحان در قرآن کریم و آیات و روایات موجود، آب به‌اندازهٔ کافی در سطح جهان و ازجمله کشور ما موجود است، اما مشیّت الهی چنان قرار گرفته است که در برخی مناطق دنیا، توزیع مکانی و زمانی بارش‌ها موزون نباشد که کشور ما نیز یکی از این مناطق است.

اردکانیان اضافه کرد: یک‌سوم وسعت کشور ما بهره‌مند از منابع خدادادی ازجمله آب می‌باشند و دوسوم کشور نیز جزو مناطق خشک و نیمه خشک‌می باشد.

وزیر نیرو تصریح کرد: در این سرزمین که برای هر وجب از خاک آن خون‌های پاک و مطهری بر زمین ریخته است، بسیار طبیعی است که حیات مسکون در مناطق مختلف آن، ازجمله مرزها باید تثبیت شود و ما نیز وظیفه داریم که این توزیع ناهمگون زمانی و مکانی بارش را به مدد علم و فناوری و فعالیت، به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که حیات در کل کشور استمرار داشته و لذا مردم اطمینان خاطر داشته باشند که ما به‌هیچ‌وجه، کوچ‌های جمعیتی را به دلیل کمبود آب بر نخواهیم تابید و به هر شکل ممکن، آب موردنیاز را تأمین خواهیم نمود.

اردکانیان در ادامه سخنان خود تأمین آب برای مناطق مختلف کشور را به‌مثابه تزریق خون به بدن در مواقع حیاتی و بحرانی عنوان کرد و بر ضرورت استفاده بهینه از منابع آبی و تغییر الگوی کشت و میزان مصرف پیش از ارائهٔ طرح‌های جایگزین منابع آب، همچون پیش‌بینی قطع خون‌ریزی داخلی پیش از تزریق واحد خون به بدن عنوان کرد.

مطالعات انجام طرح سازگاری با کم‌آبی در ۱۷ استان کشور انجام‌ شد

وزیر نیرو  با اشاره به انجام طرح مطالعاتی سازگاری با کم‌آبی در کشور گفت: این مطالعات شامل ۱۷ استان کشور در مناطق مرکزی و حاشیه‌ای ایران است که خوشبختانه به پایان رسیده است.‌

اردکانیان اضافه کرد: خشکسالی، یک پدیدهٔ غیرمترقبه در اقلیم ما نیست، بلکه می‌توان گفت، این پدیده همزاد ماست، پس بجای مقابله با آن، باید سازگاری با شرایط کم‌آبی را در برنامه قرار داد.

وزیر نیرو گفت: نباید در یک استان، میلیاردها مترمکعب از منابع آب زیرزمینی استفاده کرد و برای اصلاح روش‌های آبیاری و نوع کشت، برنامه نداشت.

وی گفت: در اجرای طرح سازگاری با کم‌آبی، باید منابع موجود آبی سرزمین خود را بشناسیم و وظیفهٔ تک‌تک دستگاه‌ها را نیز تعیین نماییم.

وزیر نیرو در تشریح طرح سازگاری با کم‌آبی، اظهار داشت: در اسفند سال ۱۳۹۶، کارگروه سازگاری با کم‌آبی را تشکیل دادیم و در تمام استان‌های کشور، طرح‌های سازگاری با کم‌آبی را برای ده ساله‌های پیش رو تدوین و تنظیم و تأیید خواهیم نمود و بر این اساس وزارت نیرو مجوز تأمین منابع آبی جدید را صادر خواهد کرد.

وی گفت: ذکر این نکته ضروری است که تاکنون تمامی تخصیص‌های آب از دریا، با این پیش‌شرط به انجام رسیده است و بی‌تردید، این نقشه راه، تضمینی بر ادامه حیات در آینده می‌باشد.

اردکانیان گفت: مجوز استفاده از ۲۶ میلیارد مترمکعب آب دریا، بدون نمک‌زدایی برای استان‌های کشور صادر شده که از این عدد، ۱۳ میلیارد مترمکعب آن در بخش‌های مختلف ازجمله صنعت، آبزی‌پروری و به‌منظور خنک نمودن نیروگاه‌ها در حال استفاده بوده و ۸ میلیارد مترمکعب نیز برای نمک‌زدایی و استفاده در استان‌های ساحلی و دور از ساحل تخصیص داده شده که از این مقدار ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب آب شیرین حاصل می‌شود و تا این لحظه ۷۶۰ میلیون مترمکعب آب استفاده شده که ۲۲۵ میلیون مترمکعب آب شیرین حاصل شده است.

وزیر نیرو با تصور آینده‌ای روشن برای استان سمنان گفت: مجوز استفاده از آب دریا به استان سمنان نیز داده شده که امیدواریم با رعایت نکات زیست‌محیطی، کار در مسیر اصولی خود قرار گیرد.

اردکانیان گفت: علی‌رغم تمامی اقداماتی که در جهت تأمین منابع پایدار آبی برای استان‌های مختلف کشور انجام‌شده است اما لازم به ذکر است که تمام این اقدامات، ذره‌ای از تعهّد ما برای تأمین آب برای مردم کشور کم نخواهد کرد و آحاد مردم شریف ایران اسلامی و به‌ویژه استان سمنان اطمینان خاطر داشته و با فراغ بال فکر و ذهن خود را معطوف به رونق تولید نموده و خاطرآسوده دارند که مسئولان به وظیفه خود واقف بوده و لحظه‌ای از تلاش برای رفع مشکلات دست بر نخواهند داشت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت نیرو آب وزیر نیرو جمعیت شهری سازگاری با کم آبی بهره برداری استان سمنان وزارت نیرو مترمکعب آب وزیر نیرو منابع آب کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۱۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه ۷۵ درصد پرستاران ایرانی را بانوان و ۲۵ درصد را آقایان تشکیل می‌دهند، گفت: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری ۲۳۰ هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت در دومین روز از مراسم هشتاد و دومین اجلاس مدیران پرستاری کشور در مشهد مقدس، با بیان اینکه کمبود پرستار یک‌ مسئله جهانی است، اظهار کرد: در جهان 28 میلیون نفر کادر پرستاری داریم اما نیاز جهان 34 میلیون نفر است یعنی با کمبود 6 میلیون پرستار در جهان مواجه هستیم؛ از این رو سازمان جهانی بهداشت تاکید دارد که گسترش خدمات سلامت از حوزه پرستاری تعمیق بیشتری پیدا کند تا عدالت در سلامت، محقق شود.

وی افزود: عدالت در سلامت در سرفصل‌های وزارت بهداشت نیز قرار گرفته است؛ این عبارت به معنای دسترسی آسان و ارزن مردم به خدمات باکیفیت و ایمن است.

عبادی درباره آمار پرستاران فعال در کشور تصریح کرد: در حوزه درمان و مراقبت گروه پرستاری 230 هزار نفر در مراکز درمانی فعال هستند و این عدد در بین جمعیت 550 هزار نفری کارکنان وزارت بهداشت قابل توجه است و بنابراین پرستاران می‌توانند در سنجه‌های مختلف نظام سلامت اثرگذار باشند و رضایت آنها نیز به رضایت گیرندگان خدمت منجر می‌شود.

وی با بیان اینکه جمعیت پرستاران به لحاظ تعداد بعد از جمعیت معلمان در آموزش و پرورش دومین رتبه را در کشور دارد، بیان کرد: براساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، بی توجهی به پرستاری بی توجهی به سلامت جامعه است و این موضوع نگاه ما به پرستاری را ویژه‌تر می‌کند و دغدغه ما در رابطه با سلامت مردم را افزایش می‌دهد. از سوی دیگر پرستاران نقش های متنوعی در نظام سلامت ایفا می کنند و با توجه به اینکه تا 30 سال آینده یک چهارم جمعیت سالمند می‌شوند جایگاه آن‌ها در نظام سلامت باید ارتقا یابد‌.

درخواست جذب سالانه 15000 نیروی پرستاری

عبادی با اشاره به اینکه در رشته‌های گروه پرستاری شامل اتاق عمل و فوریت‌های پزشکی سالانه 15 هزار نفر تربیت می‌شوند، خاطرنشان کرد: همچنین 13 رشته کارشناسی ارشد پرستاری داریم که شامل مراقبت‌های ویژه کودکان و نوزادان، اورژانس، بزرگسالان، سلامت جامعه، روان پرستاری و ‌.. است. 

وی با اشاره به نقش پررنگ بانوان در شغل پرستاری بیان کرد: در دنیا 90 درصد پرستاران را بانوان و 10 درصد را مردان تشکیل می‌دهند اما در کشور ما پذیرش دانشجویان آقا افزایش یافته و 75 درصد پرستاران بانوان و 25 درصد آقایان هستند. جمعیت بزرگ بانوان در این حرفه نشان از تاثیرگذاری زنان در اجتماع دارد و نیاز به توجه خاص به این گروه را بیشتر می‌کند زیرا ماهیت پرستاری سخت است و شیفت‌های غیرمتعارف در آن وجود دارد و خدمت پرستاری یک لحظه نیز قابل متوقف شدن نیست.

وی ادامه داد: میانگین سهم سلامت از درآمد ناخالص داخلی در اکثر کشورهای جهان 8 درصد است، این شاخص در برخی کشورهای پیشرفته به 11 درصد نیز می‌رسد اما در کشور ما 3 تا 5 درصد بوده است. در دوره کرونا که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت شد این عدد افزایش پیدا کرد و اکنون به 3 تا 4 درصد از سهم تولید ناخالص ملی رسیده است.

وی با بیان این‌که انسان سالم محور توسعه پایدار است، تصریح کرد: حوزه سلامت در توسعه هر کشوری اهمیت دارد. در صد سال گذشته نگرانی جامعه بشریت محدود به سلامت جسمانی بود اما بعد از توسعه فناوری‌ها و سرعت بیش از حد زندگی روزمره، به تدریج موضوع سلامت روان، سلامت اجتماعی و معنوی نیز مورد توجه قرار گرفتند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با بیان اینکه در دسترس بودن و ارزان بودن خدمت موانعی دارد، گفت: یکی از رویکردهایی که کشورها به کار گرفته‌اند استفاده از نیروهای چندکاره است. پرستاران این قابلیت را دارند که بر اساس برنامه‌های درسی‌شان در حوزه‌های پیشگیری، ارتقای سلامت، مراقبت و درمان و توانبخشی مشارکت کنند. برای مثال در کشورهای حوزه اسکاندیناوی اولین مراجعه مردم به پرستاران و مراقبین سلامت است و برآوردها نشان داده 85 درصد خدمات اولیه سلامت توسط این نیروها قابل انجام است.

وی با بیان اینکه در توازن نیروی انسانی و به کارگیری نیروی انسانی نیاز به بازنگری داریم، تاکید کرد: ظرفیتی که به طور خاص و عام در پرستاری ایران وجود دارد می‌تواند بسیاری از خلاهای مراقبتی را پوشش دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • امدادرسانی نیرو‌های عملیاتی هلال احمر به بیش از ۱۹۰۰ نفر متأثر از سیل و آبگرفتگی / ۷۸ عملیات امداد و نجات در ۴۸ ساعت گذشته صورت گرفت
  • یسنا سالم پیدا شد
  • بهره‌مندی نزدیک به ۸۰ درصدی جمعیت روستایی شهرستان ارومیه از آب شرب سالم و بهداشتی
  • تامین ۲.۵ تا ۳ درصد برق کشور در نیرو‌گاه شهید مفتح
  • بهره مندی ۱۶۱ روستای لرستان از آب شرب در دولت سیزدهم
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • تعداد پرستاران زن در ایران، ۷۵درصد بیش از پرستاران مرد است
  • تعداد پرستاران زن در ایران، 75درصد بیش از پرستاران مرد است
  • فعالیت ۲۳۰۰۰۰ پرستار در ایران/ ۷۵ درصد پرستاران زن هستند
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم