Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی‌اصغر عنابستانی نماینده مردم سبزوار در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، با اشاره به مصوبه کمسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس در رابطه با طرح آرای شفافیت نمایندگان گفت: در جریان تصویب این طرح 10 ماده از آئین‌نامه داخلی مجلس بررسی و اصلاح شد که البته این شفافیت ابعاد وسیع‌تری را نیز شامل می‌شود که در این طرح به شفافیت آرا پرداخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: ما در گام بعدی شفافیت در سایر بخش‌ها را نیز پیگیری خواهیم کرد و در قالب طرح‌های دیگری آن را مورد رسیدگی قرار خواهیم داد.

وی اظهار داشت:‌ در جریان بررسی طرح شفافیت آرای نمایندگان هیأت رئیسه مکلف شد مجلس را به سیستم‌های الکترونیکی مجهز کند تا در زمان رأی‌گیری تعداد حاضران و موافقان و مخالفان و کسانی که رأی ممتنع می‌دهند و اسامی آنها در صفحه نمایش در معرض دید نمایندگان قرار گیرد.

عنابستانی خاطرنشان کرد: طبق آئین‌نامه داخلی مجلس غیرعلنی شدن جلسه با درخواست یک‌چهارم از نمایندگان و تصویب دوسوم نمایندگان امکان‌پذیر است که در طرح شفافیت آمده که باید اسامی درخواست‌کنندگان برای غیرعلنی شدن جلسه و نیز کسانی که به آن رأی موافق، مخالف و یا ممتنع می‌دهند در صفحه نمایش صحن نمایش داده شود. 

وی افزود: همچنین درباره کسانی که جلسه مجلس را زود ترک می‌کنند بنا شد همانند تأخیرکنندگان آغاز صحن، اسامی تعجیل کنندگان در جلسه از تریبون مجلس قرائت شود.

وی اظهار داشت: براساس مصوبه کمسیون آئین‌نامه مجلس رأی‌گیری به صورت علنی و شفاف است و اسامی رأی‌دهندگان مشخص می‌شود جز در موارد قومی، صنفی و امنیتی که تشخیص رأی‌گیری مخفی در این موارد با هیأت رئیسه مجلس است. 

عنابستانی خاطرنشان کرد: در مورد رأی‌گیری در زمان رأی اعتماد و یا عدم اعتماد به وزرا و همچنین عدم کفایت رئیس‌جمهور نیز طبق مصوبه کمیسیون هم رأی‌ها شفاف خواهد بود و اسامی رأی‌دهندگان در صفحه نمایش مجلس باید در معرض دید نمایندگان قرار گیرد. اما رأی‌گیری درباره انتخاب هیأت رئیسه مجلس و همچنین هیأت رئیسه کمیسیون‌ها و نیز رأی انتخاب اعضای شورای نگهبان، و نیز رأی به اعتبارنامه نمایندگان در شوراها و هیأت‌های مختلف به صورت مخفی انجام می‌شود.

وی افزود: درباره کمیسیون‌ها مصوب شد جلسه کمیسیون‌ها به صورت صوتی از پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس پخش شود و گزارش مکتوب جلسات و مصوبات جلسات در این پایگاه در معرض دید عموم قرار گیرد. 

عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: علاوه بر این در مورد کمیسیون‌ها مصوب شد تا اسامی تأخیرکنندگان و تعجیل‌کنندگان در جلسات کمیسیون‌ها نیز منتشر شده و به اطلاع عموم مردم برسد.

عنابستانی خاطرنشان کرد: همچنین در این مصوبه به سازمان صدا و سیما اجازه داده شده که نماینده‌اش برای پوشش تصویری جلسات در کمیسیون‌های مجلس حاضر شود. چه به صورت پخش زنده و چه به صورت فیلمها و تصاویر ضبط شده تصاویر جلسات را پوشش دهد.

وی افزود: درباره غیرعلنی شدن جلسات کمیسیون‌ها این کار با درخواست یک‌چهارم اعضای کمیسیون و تصویب اکثریت نسبی امکان پذیر است. 

عضو کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس اظهار داشت: در ارتباط با سفرهای نمایندگان پس از انجام سفرهای هیأت‌های پارلمانی اعم از بازدیدها شرکت در سمینارها و اجلاسها و... یک هفته پس از انجام سفر گزارش مکتوب آن باید در پایگاه اطلاع‌رسانی مجلس منتشر شود که این گزارش شامل اهداف و برنامه‌های سفر جزئیات آن و هزینه‌های سفر و نیز تعداد همراهان باشد که البته بعضی گزارش‌ها به تشخیص هیأت رئیسه امکان انتشار آن وجود ندارد، از انتشار آن جلوگیری خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی مجلس شفافیت شورای نگهبان طرح شفافیت آئین نامه داخلی مجلس کمیسیون ها هیأت رئیسه رأی گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۲۳۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران

نماینده تهران در مجلس نسبت به انتشار برخی اخبار مبنی بر جدایی شهرستان ری از تهران واکنش نشان داد. - اخبار سیاسی -

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، احمد نادری نماینده تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی،  به خبر جدایی ری از تهران واکنش نشان داد و با این طرح مخالفت کرد.

نادری تاکید کرد: بنده مخالف هرگونه جابجایی در محدوده جغرافیایی فعلی شهرستان ری و بخش های پنج گانه آن، محدوده فرودگاه امام خمینی(ره) و همچنین منطقه ویژه اقتصادی ری هستم.

وی با تاکید بر هویت تاریخی، تمدنی و مذهبی ری به خسارت‌های ناشی از ایجاد تغییرات در جغرافیای سیاسی این شهرستان اشاره کرد و گفت: این جابجایی بدون شک موجب به وجود آمدن نارضایتی‌های مردمی ساکنین و اهالی این شهرستان خواهد شد.

عضو هیئت رئیسه مجلس همچنین از ارسال نامه‌‌ای از سوی تعداد از نمایندگان تهران به وزارت کشور خبر داد و عنوان کرد: بنده به همراه تعدادی از نمایندگان تهران طی نامه‌ای خطاب به وزیر کشور خواستار عدم تغییر وضعیت شهرستان ری در تقسیمات کشوری شدیم و تاکید کردیم که این شهرستان باید جزیی از استان تهران مرکزی باقی بماند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مخالفت عضو هیئت رئیسه مجلس با جدایی ری از تهران
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • برای اولین بار قرار است «جداول بودجه» در صحن مجلس بررسی شود
  • قالیباف: نباید به مجلس ظلم شود، نخستین بار است که مجلس یازدهم جداول را به رأی نمایندگان می گذارد
  • جداول بودجه ۱۴۰۳ کاملا شفاف است
  • بررسی نقض در اجرای قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی در مجلس
  • آیین‌نامه توزیع اینترنتی دارو بر بستر سکوها ابلاغ شد
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • دولت و بذرپاش، نمایندگان مجلس را دور می‌زنند؟
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری