Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، عضو فراکسیون «صادقون» در پارلمان عراق(نزدیک به قیس الخزعلی، رهبر جنبش عصائب اهل الحق) طرح سرمایه‌گذاری عربستان در منطقه «بادیه السماوه» جنوب عراق را رد کرد و گفت که عراقی‌ها مستحق‌تر از عربستان سعودی برای سرمایه‌گذاری در خاک خود هستند.

به گزارش پایگاه خبری موازین نیوز، «حسن سالم» امروز دوشنبه در بیانیه‌ای خطاب به گروه‌های سیاسی و دولت عراق گفت: «عراقی‌ها برای سرمایه گذاری در بادیه السماوه در المثنی، مستحق‌تر از عربستان سعودی هستند که جز تروریسم و کشتار عراقی‌ها، چیزی نمی‌شناسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی با اشاره به خطرهای امنیتی و اقتصادی پنهان در این طرح برای عراق گفت: «عربستان سعودی به برنامه‌های توطئه آمیز خود برای عراق شناخته شده است و تروریسم سعودی جان هزاران عراقی را با انتحاری‌ها و بمب‌گذاری‌ها گرفت.»

عضو پارلمان عراق ضمن اشاره به تلاش عربستان برای مداخله در تصمیم‌گیری سیاسی گفت که منطقه السماوه از لحاظ اقتصادی نیز بسیار حائز اهمیت است، زیرا دارای ذخایر بزرگی از آب‌های زیر زمینی است و پارلمان و فراکسیون‌های سیاسی باید این طرح را رد کنند.

بادیه السماوه (صحرای سماوه) متعلق به شهر سماوه، مرکز استان مثنی از شهرهای شیعه‌نشین جنوب عراق بر کنار رود فرات با فاصله ۲۸۰ کیلومتری جنوب غربی بغداد است.  اطراف این شهر را نخل‌های فراوانی پوشانده‌است که در فرهنگ و موسیقی عراقی با عنوان نخل السماوة شناخته شده است.

بر اساس یک گزارش الجزیره، بادیه السماوه و مناطق کویری آن تقریباً ۹۰٪ از کل سطح استان را اشغال می‌کند که بیش از پنجاه هزار کیلومتر مربع است و شامل بسیاری از منابع طبیعی و نفتی و منابع معدنی مانند سنگ آهک است که در ساخت سیمان، مواد اولیه سرامیک و سیلیکات‌های مورد استفاده در ساخت صفحات شیشه و سرامیک و خاک رس کائولن استفاده می‌شود.

بادیه السماوه فقط منابع اقتصادی و معدنی ندارد، بسیاری از گیاهان دارویی وحشی بی نظیر مانند ترشک، شفالله، خربزه تلخ و چوب صندل نیز در این منطقه به وفور یافت می‌شود که برخی از آنها در درمان بیماری‌های مختلف مانند سرطان، سوختگی پوست و درد مفاصل استخوان استفاده می‌شود.

مخالفان با پروژه کشاورزی عربستان در جنوب عراق معتقدند که این اقدام تهدیدهای امنیتی بسیار خطرناکی به همراه دارد؛ زیرا توسط رژیمی قرار است عملی شود که سوابق متعددی در آسیب زدن به امنیت و ثبات عراق دارد و ضمن صدور فتواهای تکفیری، صدها انتحاری به عراق فرستاده است و خصومت آن با عراقی‌ها برملا شده است. 

یکی دیگر از دلایل مخالفت با این پروژه  به دلیل نوع کاشت‌هایی که قرار است در آنجا انجام شود این است که این امر موجب زیان‌های اقتصادی سنگین به ذخایر آب‌ زیرزمینی در این مناطق می‌شود.

انتهای پیام/.

منبع: فارس

کلیدواژه: عربستان سعودی حسن سالم عضو پارلمان عراق سرمایه گذاری عراقی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۳۸۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از آسوشیتدپرس، «غفران مهدی سوادی» معروف به «ام فهد» یکی از چهره‌های اثرگذار شبکه‌های اجتماعی تیک‌تاک و اینستاگرام بود و ده‌ها هزار کاربر او را دنبال می‌کردند.   به گفته یک مقام امنیتی عراق که خواست نامش فاش نشود، یک ضارب ناشناس روز جمعه «ام فهد» را در حالی که سوار بر خودروی شخصی‌اش بود با اسلحه هدف قرار داد و به قتل رساند.    این مقام امنیتی اعلام کرده که قاتل، گوشی «ام فهد» را ربوده و از محل متواری شده است.   این قتل در «زیونه» اتفاق افتاده است؛ همان محله‌ای که «هشام الهاشمی» محقق و کارشناس امنیتی برجسته عراقی در سال ۲۰۲۰ به ضرب گلوله کشته شد.   قبل از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳، این محله محل زندگی مسئولان نظامی بود و از مناطق معتبر و شاخص بغداد محسوب می‌شد.    «غفران مهدی سوادی» اولین شخصیت برجسته رسانه‌های اجتماعی نیست که در مرکز بغداد به ضرب گلوله کشته می‌شود. سال گذشته هم «نور السفا» یا «نور بی ام»، یکی از چهره‌های مجازی با طرفداران متعدد در شبکه‌های اجتماعی نیز در این شهر به ضرب گلوله کشته شد.   یکی از همسایگان «سوادی» درباره حادثه قتل این اینفلوئنسر عراقی می‌گوید: پس از شنیدن صدای شلیک دو گلوله به خیابان آمدم و دیدم که درِ ماشین باز است و «ام فهد» روی فرمان افتاده است.   به گفته این فرد که خود را «ابو آدم» معرفی کرده، زنی که در خودرو همراه «ام فهد» بود، بلافاصله پس از حادثه از صحنه فرار کرده است.   سال گذشته یک دادگاه عراقی «ام فهد» را به دلیل انتشار چندین فیلم و ویدئو حاوی اظهارات ناپسند و رفتار‌های ناشایست عمومی در رسانه‌های اجتماعی به ۶ ماه زندان محکوم کرد.   نقش تأثیرگذاران رسانه‌های اجتماعی در عراق، مدتی است از ترویج محصولات زیبایی و لباس، به پروژه‌ها و برنامه‌های دولتی گسترش یافته است.    این چهره‌های تأثیرگذار مجازی، در مراسم رسمی دولتی به عنوان چهره‌های تجاری کلیدی در حوزه‌های ورزشی، امنیتی و فرهنگی طبقه‌بندی می‌شوند.   چند روز پیش انتشار ویدئو‌هایی با حضور یک اینفلوئنسر برجسته در نود و سومین سالگرد تاسیس نیروی هوایی عراق با واکنش‌های شدیدی مواجه شد.   پس از انتشار این ویدئو‌ها بسیاری از صاحبنظران، از وزارت دفاع عراق به دلیل اجازه‌دادن به این افراد برای ضبط ویدئو از سایت‌های حساس نظامی و انتشار آنها انتقاد کردند.   این وزارتخانه از اقدام خود دفاع و اعلام کرد که در عصر رسانه‌های اجتماعی، عراق هم مانند دیگر کشور‌های جهان، از اینفلوئنسر‌ها در کنار رسانه‌های سنتی برای برقراری ارتباط با مردم استفاده می‌کند.

دیگر خبرها

  • نماینده پارلمان عراق: سفیر آمریکا از عراق اخراج شود
  • خشم محافل عراقی از دخالت‌های گسترده سفیر آمریکا در بغداد
  • (ویدئو) سیل وحشتناک در عربستان سعودی همه را ترساند
  • فیلمی از هوای طوفانی شهر مدینه در عربستان سعودی
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • بازدید سفیر ایران و مقام‌های عراقی از مرز خسروی
  • مقامات عراقی در حال تحقیق درباره قتل یک اینفلوئنسر هستند
  • جدایی کاپیتان تیم ملی عراق از تیم لیگ برترمس رفسنجان
  • فیلم بارش برف سنگین در عربستان سعودی در اوایل اردیبهشت
  • نمایندگان پارلمان عراق خواستار اخراج سفیر آمریکا شدند