Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@12:46:13 GMT

وظایف پیروان پیامبر (ص)

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۶۹۶۸

وظایف پیروان پیامبر (ص)

یک کارشناس مسائل دینی گفت: نمی‌توانیم بگوییم که پیرو پیامبر(ص) هستیم و به گونه‌ای دیگر زندگی کنیم.از جمله رفتارهای پیامبر(ص) سبک زندگی حضرت است که باید آن راترویج بدهیم.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد صابر جعفری در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ما در برابر پیامبر اکرم (ص) وظایفی داریم که در اینجا به برخی از این وظایف اشاره می‌کنم اظهار کرد: از جمله وظایف ما نسبت به این نعمت بزرگ، " شناخت " است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دعای معروفی که برای زمان غیبت وارد شده،آمده است: « اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی‏ نَفْسَکَ‏ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی نَفْسَکَ لَمْ أَعْرِفْ نَبِیَّکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی رَسُولَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی رَسُولَکَ لَمْ أَعْرِفْ حُجَّتَکَ اللَّهُمَّ عَرِّفْنِی حُجَّتَکَ فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تُعَرِّفْنِی حُجَّتَکَ ضَلَلْتُ عَنْ دِینِی‏ لَقَدْ مَنَ‏ اللَّهُ‏ عَلَی الْمُؤْمِنینَ اذْ بَعَثَ فیهِمْ رسولاً مِنْ انْفُسِهِمْ یَتْلوا عَلَیْهِمْ ایاتِه‏ وَ یُزَکّیهِمْ وَ یُعَلِّمُهُمُ الْکِتابَ وَ الحِکْمَةَ وَ انْ کانُوا مِنْ قَبْلُ لَفی ضَلالٍ مُبینٍ‏؛ یعنی خدا بر اهل ایمان منّت نهاد که فرستاده‏ای از خودشان در میان آنها برانگیخت که بر آنان آیات او را بخواند و آنها را پاک گرداند و کتاب و حکمت «احکام و حقائق» را بیاموزد هر چند از آن پیش در گمراهی آشکار بودند.» پس می‌توان گفت اولین وظیفه ما شناخت است.

وی ادامه داد:شخصیت پیامبر اکرم(ص) به قدری والا است که خداوند در تجلیل پیامبر(ص) در قرآن  آورده است: وما محمد الا رسول.یعنی می‌توان گفت هیچ جا خطاب یا محمد نداریم.حضرت محمد (ص) شخصیتی دارد که حتی جبرئیل هم به این مقام نمی‌رسد؛" قاب قوسین او ادنی"این نشان از بی بدلیل بودن حضرت دارد."اولیت دانستن" حضرت از دیگر مواردی است که باید نسبت به آن شناخت داشته باشیم " اَلنَّبِیُّ اَولی بِالمُؤمِنینَ مِن اَنفُسِهِم"نسبت به آن شناخت داشته باشیم"

این کارشناس مسائل دینی ادامه داد: سخن حضرت سخن خداست." ما ینطق عن الهوی ان هو الا وحی یوحی" برخی از کفار زمان پیامبر(ص) همواره از حضرت سوال می‌کردند که این سخن خودت یا سخن خداوند است، شناخت ما نسبت به پیامبر (ص) باید اینگونه باشد که بدانیم حضرت جز سخن خداوند چیز دیگر را نمی‌فرمودند.

جعفری خاطرنشان کرد: یکی دیگر از صفات پیامبر (ص) "اخلاق حسنه و خلق عظیم" ایشان بود که باید نسبت به این موضوع هم شناخت لازم را داشته باشیم.«اخلاق او انک لعلی خلق عظیم» همواره به فکر محرومین بود و از آنها سرکشی می‌کرد. "من اصبح و لم یهتم بامور المسلیمن فلیس بمسلم" این یکی از ویژگی‌هایی است که امروز بسیار باید به آن توجه کنیم یعنی بحث مواسات و همدلی و رحم و مهربانی.

وی ادامه داد: از دیگر وظایف ما نسبت به پیامبر(ص) "پیروی از رفتار" حضرت است. ما نمی‌توانیم بگوییم که پیرو پیامبر(ص) هستیم و به گونه‌ای دیگر زندگی کنیم.از جمله رفتارهای پیامبر(ص) سبک زندگی حضرت است که باید آن راترویج بدهیم.تنها جایی که خداوند خود را در کنار بندگان قرار می‌دهد همراهی خدا و فرشتگان در صلوات و درود نسبت به حضرت رسول (ص) است."إِنَّ اللهَ وَ مَلائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَی النَّبِیِّ یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَ سَلِّمُوا تَسْلیما»."نباید فراموش کنیم که از جمله وظایف ما همین امر است. در اخلاق سیاسی،اجتماعی،فرهنگی، اقتصادی و ... باید سبک و سیره پیامبر (ص) را در دستور کار داشته باشیم. پذیرش ولایت پیامبر(ص) و ائمه(ع) خیانت نکردن به پیامبر(ص) و دین (یاایّهَا الّذینَ ءامَنوا لا تَخونُوا اللّهَ والرَّسولَ و...)  از دیگر وظایف ما نسبت به حضرت(ص) است. محبت، توسل، زیارت، ادب و تکریم نیز جزو وظایف ما است.

جعفری در ادامه با تاکید بر این موضوع که ما در مقابله با توهین به دین و پیامبر (ص) نیز وظایفی داریم گفت: اولین وظیفه ما غیرت نسبت به دین است و با همین غیرت باید یاری‌رسان حضرت باشیم. وقتی این غیرت را داشته باشیم در مقابل توهین و تهمت نسبت به حضرت رسول (ص) نباید ساکت بمانیم و آن را به اسم آزادی بیان نادیده بگیریم.

وی در پایان گفت: معرفی شخصیت پیامبر (ص) و سبک زندگی ایشان در قالب هنر، گفت‌وگو، سمینار و به هر شکلی که می‌توانیم را باید در دستور کار قرار بدهیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ولادت حضرت رسول اکرم ص ۱۷ ربیع الاول محکومیت توهین به پیامبر ص و قرآن کریم داشته باشیم ما نسبت پیامبر ص وظایف ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۶۹۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین کبیریان مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران امروز در مراسم تجلیل از اساتید حوزه های علمیه خواهران استان تهران که در آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی برگزار شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری گفت: اولین وحی خداوند متعال اشاره به معلم بودن خداوند دارد که نشان می دهد معلم بودن ارزش بسیار والایی دارد.

وی افزود: وقتی خداوند پیامبر را مبعوث می کند شان او را شان معلمی نشان می دهد. این جایگاه افتخار و حساسیت دارد. اگر بخواهیم جایگاه اصلی آن را در نظر بگیریم باید ببنیم خداوند و پیامبر او چگونه به تعلیم و تربیت مردم می پرداخت. اگر قرار است که شما وارث پیامبر باشید کار حساس خواهد بود.

مدیر حوزه علمیه خواهران استان تهران ادامه داد: نرمخویی، مدارا، تواضع و غمخوار مردم بودن از خصوصیات پیامبر (ص) بود اگر قرار است که شما جانشین ایشان باشید اولین اقدام شما باید دلسوزی نسبت به کسانی باشد که در اختیار شما قرار داده شده که تربیت کنید. اگر قرار است که طلبه ای در تراز انقلاب و دین تربیت شوند باید مثل شهید مطهری نیاز شاگرد خود را پیدا کرده و برطرف کنید.

حجت الاسلام والمسلمین کبیریان بیان کرد: شهید مطهری زمانی تشخیص می دهند که باید کتاب فلسفی بنویسند و یک زمان احساس می کنند باید شبهات را پاسخ دهند کتاب عدل الهی را می نویسند، یک زمانی احساس می کنند که حقوق زن رعایت نمی شود کتاب حقوق زن را می نویسند، یک زمانی هم احساس می کنند که باید برای کودکان کتاب بنویسند آن استاد که به حق باید قلم به دست گرفته و کتاب داستان و راستان می نویسند و این نشان می دهد که ایشان برای خود شان و جایگاه قائل نیست بلکه به نیاز جامعه توجه دارند و با توجه به آن کار می کنند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: اگر ما هم بخواهیم مثل استاد مطهری موفق و پاسخگو باشیم باید به نیاز جامعه توجه کنیم و شانی جز خدمتگزاری برای خود قائل نباشیم. اگر قرار باشد طلبه تراز تربیت کنیم باید علم خود را به روزرسانی کنیم که شبهات هر زمان را با توجه به آن زمان پاسخ دهیم. در این مسیر باید به تحقیق و پژوهش پرداخته و با جامعه در ارتباط باشیم و پاسخ های قانع کننده بدهیم. باید معارف الهی را به خوبی آموزش ببینیم و آن را به جامعه انتقال دهیم.

کد خبر 6093766 فاطمه علی آبادی

دیگر خبرها

  • ‌معلم چه خصوصیاتی باید داشته باشد؟ + فیلم
  •  برنامه ریزی و حسن تدبیر را در اولویت قرار دهید
  • نرمخویی و مدارا از خصوصیات پیامبر (ص) بود
  • حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار را در اولویت قرار دهید
  • ضرورت اولویت قرار دادن حسن تدبیر دانشجویان عمره‌گزار
  • رسانه های غربی می خواهند پیروان اهل‌بیت را خشونت‌طلب معرفی کنند
  • خیابان پشتیبان بلوار پیامبر اعظم (ص) قم احداث می‌شود
  • آیت‌الله رمضانی: دشمنان می‌خواهند شریعت اسلام را تعطیل کنند
  • مدارا با مردم، یک اصل مهم اسلامی و اصلی برای شهرداری‌ها است
  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم