Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از چالش‌هایی که سلامت غذای مردم دنیا را تهدید می‌کند، تغییرات آب و هوایی و چطور گرم شدن کره زمین است که از اقیانوس گرفته تا مزارع و حتی در داخل خانه بر غذایی که میخوریم تاثیر می‌گذارد.

خبرگزاری میزان - فارس به نقل از فائو نوشت: تغییرات آب و هوایی امروزه همه جا مطرح است و اغلب از تهدید آن به طبیعت، محیط زیست و امنیت غذایی مردم صحبت به میان می‌آید و شاید سوال این باشد که چطور گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی می‌تواند تهدیدی بر امنیت غذایی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تغییرات آب و هوایی از اقیانوس گرفته تا مزارع و حتی در داخل خانه بر غذایی که میخوریم تاثیر می‌گذارد و در وهله نخست سلامت غذای ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اضافه می‌کند: تغییرات آب و هوایی ابتدا به گرم شدن کره زمین منجر شده و از همان لحظه سلامت غذای انسان‌ها را نشانه می‌گیرد، گرم شدن آب دریا‌ها و اقیانوس‌ها باعث می‌شود که مواد سمی دریایی در این مکان‌ها رشد بیشتری یابد و غذا‌های دریایی را ناسالم و سمی میسازد.

نکته دوم این است زمانی که کره زمین گرم می‌شود خاک کشاورزی تولید فلزات سنگین می‌کند که بسیار سمی هستند و این‌ها توسط گیاه جذب می‌شود و برای سلامتی بسیار زیان آور است.

در سال‌های گذشته موارد زیادی بود که کشور‌ها محصولات وارداتی که بیش از حد مجاز فلزات سنگین داشتند برگشت دادند.

نکته سوم اینکه با گرم شدن کره زمین تعداد آقات و بیماری‌ها بیشتر می‌شود و آسیب پذیری گیاهان و محصولات زراعی و باغی به بیماری‌ها و آفات بیشتر شده و زودتر به بیماری‌ها قارچی مبتلا می‌شوند.

گرم شدن کره زمین بر سلامتی، معیشت، اقتصاد و تجارت خارجه کشور‌ها تاثیر دارد همچنین بر زنجیره عرضه غذا و نیز سیستم رگولاتوری حوزه غذا تاثیر منفی دارد. راهکار این است که باید به سمت تولید محصولاتی برویم که سازگاری مقاومت بیشتری درباره این نوع تنش‌ها و هوای گرم دارند.

سلامت غذای آینده جهانیان نیاز به رویکرد فعالانه در بخش‌های سلامت، کشاورزی، تجارت و محیط زیست دارد امروز باید گام‌های محکمی در راستای سلامت غذایی که میخوریم برداریم تا فردا بتوانیم معاش خود را تامین کنیم و زندگی بهتری داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: سامانه بازارگاه نیازمند اصلاح است

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: امنیت غذایی اخباراقتصادی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امنیت غذایی تغییرات آب و هوایی گرم شدن کره زمین امنیت غذایی سلامت غذای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۷۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

در ادامه به نقل از "مدیکال دیلی" به چند مورد از عادت‌ها و عواملی خواهیم پرداخت که برای حفظ سلامت قلب و عروق می‌بایست نسبت به آن‌ها محتاط بود.

رژیم‌گرفتن یا حذف برخی درشت‌مغذی‌ها

به گفته دکتر "دانیل ادموندوویچ"، رئیس قلب‌وعروق در بیمارستان دانشگاه تمپل، مردم اغلب فکر می‌کنند که یک رژیم غذایی سالم و متعادل را دنبال می‌کنند، اما اینطور نیست. به‌عنوان مثال، او افرادی را دیده که از رژیم غذایی کم‌کلسترول پیروی و از چربی‌های سالم یعنی یک درشت‌مغذی مهم اجتناب می‌کنند. این افراد ممکن است کربوهیدرات‌های زیادی بخورند. اگرچه این نوع رژیم غذایی باعث افزایش سطح کلسترول نمی‌شود، اما تحقیقات نشان داده است که تغییر ناگهانی و شدید در عادات غذایی می‌تواند منجر به بدتر شدن عملکرد قلب شود.

انزوای اجتماعی و تنهایی

به‌گفته دکتر "ریگود تدوالکار"، متخصص قلب و عروق در مرکز بهداشت پراویدنس سنت جان در سنتا مونیکای کالیفرنیا، جدا شدن از دیگران نیز می‌تواند تأثیر عمیقی بر سلامت قلب ما داشته باشد. یک مطالعه اخیر نشان داد که زنان مسن‌تر زمانی که در انزوا زندگی می‌کنند، هشت درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی هستند. برای افرادی که هم انزوای اجتماعی و هم تنهایی را تجربه می‌کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی تا ۲۷ درصد افزایش می‌یابد. انزوای اجتماعی نیز می‌تواند به افسردگی کمک کند و افسردگی می‌تواند منجر به عوامل خطر قلبی - عروقی مانند فشار خون بالا، سبک زندگی کم‌تحرک و عادات غذایی ضعیف شود.

سلامت ضعیف دندان‌ها

مشکلات دندانی مانند پوسیدگی دندان، می‌تواند خطر عفونت‌های باکتریایی در جریان خون را افزایش دهد. به‌گفته تدوالکار، انتقال باکتری‌های موجود در دهان، به خون بسیار آسان است. التهاب لثه و سلامت نامناسب دهان باعث ایجاد حالت التهابی می‌شود که می‌تواند مشکلات قلبی مانند کلسترول بالا یا پارگی پلاک را تشدید کند.

مصرف بیش از اندازه کافئین

کافئین به‌طور کلی برای قلب مفید است و تحقیقات نشان می‌دهد که نوشیدن دو فنجان قهوه در روز بیشترین فواید قلبی‌عروقی را دارد، اما مصرف بیش از اندازه قهوه می‌تواند تأثیر منفی داشته باشد؛ زیرا می‌تواند ضربان قلب را تسریع کند و باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون شود. مصرف کافئین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم بی‌خطر در نظر گرفته می‌شود و بیش از آن می‌تواند مجموعه‌ای از اثرات منفی داشته باشد.

استرس کنترل‌نشده

هنگامی که سیستم جنگ یا گریز بدن به‌طور مزمن فعال می‌شود، می‌تواند باعث التهاب در بدن و ترشح طولانی‌مدت هورمون‌های استرس مانند آدرنالین شود. به‌گفته تدوالکار، این عوامل در کنار هم می‌توانند باعث تغییرات فیزیولوژیکی در بدن از جمله افزایش فشار خون، کلسترول بالا، چاقی، مقاومت به انسولین و اختلالات ریتم الکتریکی شوند. استرس مزمن همچنین می‌تواند خطر لخته‌شدن خون را در سراسر بدن افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • عوامل ساده‌ای که به بیماری قلبی ختم می‌شود
  • آمریکا لبنان را تهدید کرد: یا موافقت با ساخت برج‌های مراقبت یا توقف حمایت‌ها از ارتش
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • هویت تهدیدکنندگان دی‌ماریا: تروریست‌های مواد مخدر
  • ضعف فرانسه در تامین امنیت هوایی المپیک پاریس
  • بعضی شوخی‌ها با جامعه پزشکی سلامت مردم را تهدید می کند
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • لزوم پایش سلامت و کیفیت روغن خوراکی از مبدأ ورودی روغن خام
  • پایش کیفیت روغن خوراکی از مزرعه تا سفره
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه