Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@03:05:04 GMT

آب و هوا در شیوع کووید-۱۹، تاثیر مهمی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۴۸۵۱۱

پژوهشگران آمریکایی با همکاری "سجاد جمشیدی" و "مریم بنی اسد" دانشمندان ایرانی دریافتند که آب و هوا، عامل چندان مهمی در شیوع کووید-19 نیست و همه‌گیری این بیماری بیشتر تحت تاثیر رفتارهای انسانی است‌.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، در آغاز همه‌گیری کووید-19، امید زیادی وجود داشت که گرمای تابستان بتواند گسترش آن را کاهش دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگرچه تابستان تاثیر قابل توجهی در کاهش شیوع کووید-19 نداشت اما هنوز هم این امید وجود دارد که آب و هوا و میزان شیوع این بیماری به هم مرتبط باشند.

ارتباط میان کووید-19 و آب و هوا پیچیده است. آب و هوا می‌تواند محیطی را که کروناویروس باید پیش از مبتلا کردن میزبان جدید در آن زنده بماند، آلوده کند اما از سوی دیگر می‌تواند بر رفتار انسان نیز موثر باشد و به انتقال ویروس از یک میزبان به میزبان دیگر بیانجامد.

پژوهشگران آمریکایی با همکاری "سجاد جمشیدی" (Sajad Jamshidi)، دانشمند ایرانی "دانشگاه پردو" (Purdue University) و "مریم بنی اسد" (Maryam Baniasad)، دانشجوی مقطع دکتری "دانشگاه ایالتی اوهایو" (Ohio State University) در بررسی جدیدی تلاش کرده‌اند تا نقش آب و هوا را در ابتلا به کووید-19 دقیق‌تر ارزیابی کنند.

آنها در این پژوهش دریافتند که دما و رطوبت، نقش قابل توجهی در گسترش کروناویروس ندارند.

نتایج این پژوهش نشان می‌دهند که چه هوا گرم و چه سرد باشد، میزان انتقال کووید-19 از یک شخص به شخص دیگر، به رفتار انسان‌ها بستگی دارد.

"دو نیونگی" (Dev Niyogi)، پژوهشگر "دانشگاه تگزاس در آستین" (UT Austin) و سرپرست این پژوهش گفت: تاثیر آب و هوا در میزان انتقال کووید-19، بسیار پایین است و در میان پارامترهای موثر در انتقال بیماری می‌تواند آخرین گزینه باشد.

پژوهشگران، تاثیر رفتارهای انسان را نیز در انتقال کووید-19 مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که سفر کردن و وقت گذراندن بیرون از خانه، دو عامل موثر در انتقال این بیماری هستند که اهمیت آنها به ترتیب، ۳۴ و ۲۶ درصد است. دو عامل مهم دیگر نیز جمعیت و تراکم شهری هستند که به ترتیب ۲۳ و ۱۳ درصد اهمیت دارند.

جمشیدی گفت: ما نباید کووید-19 را مشکلی تصور کنیم که با آب و هوا کنترل می‌شود؛ بلکه باید رفتارهای خود را مورد بررسی قرار دهیم و عوامل قرار گرفتن در معرض کووید-19 در شهرها را در نظر بگیریم.

بنی اسد گفت: فرضیه واکنش کروناویروس نسبت به آب و هوا در پژوهش‌های بسیار مورد بررسی قرار گرفته است. این پژوهش، اهمیت ارزیابی نحوه شیوع کووید-19 در جوامع انسانی را نشان می‌دهد.

نیونگی گفت: یکی از درس‌های مهم همه‌گیری کووید-19، اهمیت ارزیابی این پدیده در مقیاس انسانی و جوامعی است که انسان‌های ساکن آن روزانه با هم در ارتباط هستند.

منبع: الف

کلیدواژه: شیوع کووید آب و هوا کووید 19

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۴۸۵۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما

 سازمان دامپزشکی کشور هشدار داد: با شروع فصل گرما، بیماری تب کریمه کنگو شیوع پیدا کرده که لازم است شهروندان توصیه های بهداشتی را جدی بگیرند.

به گزارش ایرنا، در این اطلاعیه آمده است: بر اساس آمار وزارت بهداشت و درمان تاکنون چهار نفر به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که یک نفر از آنان فوت کرده است، بنابراین انتظار می رود هموطنان نکات بهداشتی را رعایت کنند.

این اطلاعیه می‌افزاید: با توجه به اینکه شرایط تشخیص و درمان بیماری تب کریمه کنگو (مشترک بین انسان و دام) در کشور مهیا شده، اما رعایت اصول بهداشتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

این بیماری با رعایت اصول بهداشتی مذکور شامل حذف کنه ناقل بیماری از طریق سمپاشی و حمام دادن دام ها و سمپاشی و ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس غشاهای مخاطی بدن (نظیر چشم و دهان) با ترشحات و خون دام آلوده، خودداری از کشتار دام در محل های غیرمجاز، تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه دام به صورت کامل به مدت ۲۴ ساعت در دمای ۲ تا چهار درجه سانتیگراد (دمای یخچال)، روش های حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدن دستکش، لباس بلند، چکمه، ماسک و عینک)، اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته قابل کنترل است.

در پی اقدامات پیشگیرانه سازمان دامپزشکی کشور و اطلاع رسانی به موقع، میزان ابتلا در سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش داشته است. همچنین این ویروس در برابر حرارت حساس است، بنابراین پختن گوشت موجب از بین رفتن آن می شود.

تولیدکنندگان و افرادی که در کشتارگاه‌ها و مراکز بسته‌بندی کار می‌کنند، در صورت ایجاد هرگونه زخم یا جراحت جلدی در حین کشتار و با بروز علائم بیماری، به‌سرعت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.

به گزارش ایرنا، بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ به‌طور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد. از جمله روش‌های انتقال ویروس CCHF را می‌توان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو اشاره کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • بررسی عوامل تاثیرگذار بر قیمت‌های ارز دیجیتال
  • هشدار احتمال شیوع مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • نکته مهمی که در توقیع امام زمان (عج) به شیخ مفید اشاره شد
  • قبل از مصرف قهوه ژن‌های خود را بررسی کنید!
  • هفته اول مه؛ از آلرژی های مزاحم تا اثرات ورزش بر سلول‌های بدن
  • جدول زمانبندی نقل و انتقال دانشجویان پزشکی/ آخرین مهلت ثبت نام
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • انتقال ۱۵۰ کیلو شیشه با کامیون ناکام ماند
  • ناکامی قاچاقچیان در انتقال ۱۵۰ کیلو ماده مخدر شیشه در نرماشیر
  • بررسی تاثیر حملات حماس، اسرائیل و اتفاقات اخیر منطقه بر بازار‌های مالی