Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله احمد مبلغی، نماینده مجلس خبرگان رهبری در وبینار «مبانی و چالش های دینی و معنوی در مواجهه با بلایا و مصائب» در سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی به بررسی قواعد فقهی مرتبط با بهداشت عمومی پرداخت.

وی اظهار کرد: بهداشت عمومی از مسائل زیر بنایی و اصولی زندگی اجتماعی است. بدین مفهوم که هر گونه اشکال یا اختلال یا مشکلی که در بهداشت عمومی به وجود آید تأثیر منفی بر زندگی و حرکت و فعالیت جامعه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از همین روی می بینیم که روابط اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی تحت تأثیر مسئله کرونا قرار گرفت و در سایه کرونا جهان به این نتیجه رسید که تجارب بشری که با آنها و به وسیله آنها و با تکیه بر آنها زندگی می کند تا حد زیادی در سایه مشکل بهداشت عمومی تحت تأثیر کرونا تغییر پیدا کرد.

آیت الله مبلغی یادآور شد: بر این اساس ما نباید به بهداشت عمومی به عنوان یک مسئله سطحی و فرعی نگاه کنیم زیرا این مسئله به یک مسئله مهم و بنیادین و مهم تبدیل شده است و همه پدیده های اجتماعی در جامعه به نوعی تحت تأثیر مسئله بهداشت عمومی قرار گرفته اند. و بدین ترتیب می بینیم که جهان به سمت بازنگری و باز تعریفی در مورد راه ها و چهارچوب ها و قوانین و قواعد بهداشت عمومی می رود. فقها نباید به این مسئله که به مسئله مهم و اساسی بشر تبدیل شده است بی اعتنا باشند. ما باید پژوهش های گسترده و بنیادین از دیدگاه فقه انجام دهیم. فقه قابلیت های بسیاری دارد.

وی ادامه داد: من پیشنهاد می کنم فقهای اسلام از شیعه و سنی فقه تطبیقی در زمینه بهداشت را پایه گذاری کنند. این اقدام تأثیر مثبتی بر نسل کنونی و جامعه بزرگ اسلامی مان خواهد داشت زیرا با این رویکرد می توانیم ثابت کنیم و نشان دهیم که فقه اسلامی قابلیت ها و توانایی های زیادی دارد. پیشنهاد دیگر من این است که با توجه به اینکه قواعد فقهی بیش از احکام جزئی انسجام دارند و به ما انسجامی منطقی و عقلانی در خصوص مسائل کلی و جدید می دهند پژوهش در خصوص قواعد فقهی را به عنوان گام نخست در نظر بگیریم.

نماینده مجلس خبرگان رهبری اذعان کرد: ما باید سلامت خود را بر احکام موجود در شریعت مقدم بداریم. این نص حکم است. یعنی شریعتی که احکامی را برای ما آورده است خود این شریعت می گوید اگر خطری برای سلامتی وجود داشته باشد باید سلامت و حیات بدن را بر احکام وارد شده در دین و شریعت ترجیح دهید. در این رابطه روایتی وارد شده از امام علی بن ابی طالب علیه السلام که جالب توجه است. در آن زمان جامعه در خطر قحطی بود و احتمال قحطی در دوران آن حضرت وجود داشت و امام علیه السلام در دعای استسقاء فرمودند: نزول آن را بر بندگان تعجیل فرما زیرا بدن ها در حال هلاکت هستند.

وی ادامه داد: این موضوع نشان می دهد خطر متوجه یک یا دو یا سه شخص نبوده بلکه خطر قحطی حیات انسان را در سطح وسیع اجتماع تهدید می کرده است. سپس حضرت می فرماید: اگر بدن ها بمیرند دین هم می میرد. یعنی هلاک بشر منجر به از میان رفتن دین می گردد. امام علیه السلام بین دو موضوع بنیادین ارتباط برقرار می کند. دین و بهداشت عمومی. زیرا منظور هلاک بشر در مقیاس اجتماعی است که همان بهداشت عمومی است. پس سرزندگی و فعالیت و ظهور و حضور دین منوط به بهداشت عمومی است و راه دین از مسیر بهداشت عمومی می گذرد.

آیت الله مبلغی تأکید کرد: این روایت به وضوح تفکری را که معتقد است ما باید به تقویت دین بپردازیم گر چه بهداشت عمومی در خطر باشد و نباید اعتنایی به بهداشت عمومی داشته باشیم را رد می کند. کسانی که این گونه می اندیشند و معتقدند، به دین به صورتی امری جدا از انسان و زندگی و سلامتی انسان می نگرند. این افراد کاملاً از مفهوم دین دورند. امر و زمام دین به مسائل اجتماعی و در رأس آنها سلامتی جسم ارتباطی تنگاتنگ دارد. پس اگر بدن ها نابود شوند دین از بین می رود. بر اساس این رویکرد باید در این شرایط شیعه و سنی دوشادوش هم فقه تطبیقی در زمینه سلامت را پایه گذاری کنند.

در ادامه این وبینار سیده حورا صدر، رئیس موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر گفت: در این روزهای سخت که امت را در بر گرفته و خطرات، گذشته و حال و آینده آن را در مسیر تندباد قرار داده نیاز ما به وحدت فراگیر و اتحاد همگانی بیش از پیش نمایان شده است تا نتیجه اقدامات خود را ببینند و اعتمادبه‌نفس به آنان بازگردد در حالی که آنان در مسیر آینده گام بر می‌دارند و مقابل مأموریت ساخت تاریخ و ادای مسئولیت خود هستند.

وی افزود: وحدت کلمه برای یکپارچه کردن ظرفیت‌ها و توسعه توانمندی‌ها نه فقط از شریف‌ترین اهداف دینی و وصیت پیامبر اعظم (ص) ماست، بلکه این امر مرتبط با هستی ما کرامت ما و عوامل حیاتی نسل‌های بعدی ماست. این امر، مسئله‌ای حیاتی است. این وحدت کلمه نباید صرفاً شعاری باشد یا حرفی باشد که صرفاً بنویسیمش، بلکه باید جرقه فکر و تپش قلب و نوعی از سلوک ما برای آینده باشد.

رئیس موسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر با بیان اینکه در عرصه عملی، امام موسی صدر فرصت‌های زیادی ساخت و با علمای همه مذاهب دیدار می‌کرد، خاطرنشان ساخت: ایشان در همایش‌های فکری و اسلامی متعددی حاضر شد و پژوهش‌ها و مقالاتی ارائه کرد که در رأس آن «مجمع البحوث الاسلامیة در مصر / قاهره» بود که در شورای دائمی آن عضو بود، همچنین در همایش الفکر الاسلامی در الجزائر و دیگر همایش‌های اسلامی

وی ادامه داد: به اعتقاد ایشان همچنان که درباره مذاهب اسلامی می‌گفت، معنای مذاهب در اسلام، راه‌های رسیدن به اسلام و درک ابعاد آن و ممارست به شعائر آن و تلاش برای اجرای همیشگی و پیشرو آن است. بر همین اساس تعهد به مذهب، این است که به مذهب، بُعد واقعی آن را بدهیم و در آن مبالغه نکنیم چرا که هدف اسلام است نه مذاهب و وسایل و راه‌های رسیدن به آن. بنابراین مسلمان نمی‌تواند هدف را فدای مسیر کند.

سیده حورا صدر یادآور شد: دعوت امام صدر به وحدت و متحد کردن و فشرده کردن صفوف از وحدت بین مذاهب گذشته بود چرا که اهتمام او به راه‌های همزیستی با ادیان آسمانی رسیده بود و همچنین از حد حرف گذشته و به عمل رسیده بود. او تنها شخصیتی بود که از او دعوت شد تا به کلیسای کاتولیک برود و در آنجا جمله مشهور خود را گفت که ادیان واحد بوده چرا که در خدمت هدف واحدی بوده‌اند یعنی دعوت به خدا و خدمت به انسان که این دو، دو روی سکه حقیقت هستند.

وی اضافه کرد: کاش امام ربوده نشده بود و ناپدیدش نکرده بودند. اگر راهش را از آن زمان یعنی از چهل‌ودو سال پیش ادامه داده بود اکنون در وضعیتی به غیر از وضعیت کنونی بودیم. کاش امروز با ما بود و در این کنفرانس شرکت و به ما در عبور از مشکلات کمک می‌کرد و از هر تهدیدی برای وحدت و کار مشترک با علما و ملت‌ها فرصتی می‌ساخت.

کد خبر 5063185

منبع: مهر

کلیدواژه: احمد مبلغی کنفرانس وحدت اسلامی امام موسی صدر سی و چهارمین کنفرانس وحدت اسلامی وحدت اسلامی کنفرانس وحدت اسلامی توهین به پیامبر معرفی کتاب میلاد پیامبر مجمع عالی حکمت اسلامی سازمان سمت انجمن علوم سیاسی ایران پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سازمان اوقاف و امور خیریه فرانسه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه معرفی نشریات بهداشت عمومی راه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، محمدعلی اسکندری سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاشکند در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران تردیدی در صیانت از ارزش های اسلامی نداشته و ایثارگرانه در خط مقدم دفاع از اسلام و مسلمانان بوده است.

وی افزود: فتنه انگیزی، اختلاف افکنی و انشقاق در جهان اسلام، از برنامه های راهبردی آمریکا و اسرائیل بوده و آنها هیچ وقت خیرخواه ملت های مسلمان نبوده و نخواهند بود. حال آنکه تقریب مذاهب، همواره با جدیت توسط جمهوری اسلامی ایران، پیگیری و اجرایی شده است.

نورالدین خالق نظراف مفتی اعظم ازبکستان نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مناسبات دوجانبه میانه در تمامی زمینه ها گفت: دین، فرهنگ و اشتراکات ازبکستان و ایران، عاملی مهم برای تعمیق مناسبات دو طرف است.

وی افزود: با توجه به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه نسخ خطی زبان فارسی، از همکاری در زمینه تحقیقات قرآنی و نسخ خطی قرآنی استقبال می کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی پرستاری، یک‌ مسئله جهانی است
  • صهیونیست‌ها نمی‌توانند مسئله غزه را از دستور کار افکار عمومی دنیا خارج کنند | ویدئو
  • رهبر انقلاب: در آموزش و پرورش مشکلات مادی، معیشتی، کاری و فضای آموزشی داریم
  • تربیت شدگان مکتب اسلام بهترین ذخایر آن هستند
  • تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • وزیر کار: تلاش کارگران زمینه ساز امنیت کشور است
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان
  • همایش عقیدتی سیاسی سپاه روح‌الله استان مرکزی
  • خسروپناه: با مکتب حاج قاسم درگیر دعواهای حزبی نمی‌شویم
  • مدارک تحصیلی مورد پذیرش در آزمون دکتری علوم پزشکی ۱۴۰۳ اعلام شد