Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیت الله احمد مبلغی در دومین نشست علمی تخصصی با عنوان پیامبر صادق که از طرف بعثه مقام معظم رهبری در حج برگزار شد، ‌بیان کرد: پیامبر اسلام (ص) با ادبیات و بیان‌های مختلف از جامعه اسلامی می‌خواهد با هم تعاطف، تبادل، تراحم، تواصل و تناصح داشته باشند، همه اینها از کارویژه های اصلی دین اسلام بوده و اساس وحدت اسلامی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با اشاره به شیوه جامعه سازی پیامبر اسلام (ص) گفت: هیچ حرکت و جریانی نمی تواند بدون ارائه اعتقادات و مکتب و چارچوب‌های اجتماعی و در نهایت جامعه سازی به توفیق دست پیدا کند.

آیت الله مبلغی همچنین جامعه سازی را نیازمند دو عنصر اساسی روابط و هویت دانست و گفت: هر جامعه برای شکل گیری نیازمند ایجاد روابطی درون خود و خلق یک هویت است و جوامع بدون هویت، وجود خارجی ندارند.

وی جغرافیا، زبان، قومیت، نژاد و دین را از عناصر اصلی هویت ذکر کرد و گفت: سوال این است که پیامبر بزرگ اسلام (ص) برای ایجاد هویت و تشکیل جامعه اسلامی مسلمانان، از کدام یک از عناصر هویت بخش استفاده کرده است؟

آیت الله مبلغی تصریح کرد: بدون تردید، پیامبر اسلام (ص) بر اساس دین خود، که دارای شریعت است هویت امت اسلامی را شکل داده است.

وی ادامه داد: بر اساس منطق قرآن کریم  و در آیه ۸۴ سوره مائده، امت بر اساس شرعه و منهاج شکل می گیرد  یعنی هر امت دارای  یک روش و طریق و شریعتی است.

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام (ص) بر امت تمرکز کرده و مبنا و پایه این امت نیز دین است. درون این امت نیز خرده هویت‌هایی مانند بیت های ناشی از زبان‌های مختلف، نژادها و قومیت های مختلف جای می‌گیرند.

آیت الله مبلغی با اشاره به اینکه مذهب یک خرده هویت بسیار مهم در درون هویت کلان اسلامی است، گفت: مذهب دین نیست، بلکه راهی به سمت دین است، پیراوان هر مذهب اعتقادات خود را دارند ولی همه آنها باید بر روی دین تاکید کنند.

وی اظهار داشت: اگر اتباع مذاهب بر روی دین تاکید نکنند، مذهب آنها تضعیف می‌شود، و فلسفه وجودی خود را از دست می‌دهد.

 البته اینکه کدام مذهب بر حق است و مشترکات آنها کدام است حرف دیگری و سوال درستی است،  ولی این سوال و  بحث‌های مربوط به آن فکری و علمی است.

وی افزود سراسر از اینکه فکری و علمی است هویت اجتماعی نیز بر اساس مذهب شکل می گیرد یعنی امری گریز ناپذیر است  و از این رو نباید با این هویت ها معارضه و مبارزه کرد به بیان دیگر این هویت  لازمه شکل‌گیری مذهب است.

 وی ادامه داد: اما آنچه که مقصود اسلام است این است که هویت های مذهبی در درون و هویت اسلامی جای بگیرند نه آنکه هویت های مذهبی به دلیل قرار گرفتن در برابر هم به تضعیف هویت کلان امت اسلامی و هدف هویت ناشی از خود اسلام که فصل اساسی و زیرساخت و مشترک بین همه است منتهی بشود که این نوعی خودزنی است و حرام است

آیت الله مبلغی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام (ص) به شدت از فضل خواهی و برتری طلبی نژادی، زبانی و قومیتی و ... نهی می کردند، گفت: مشکل اصلی ما این است که هویت کلان را نادیده گرفته و به خرده هویت ها چسبیده ایم.

وی ادامه داد: هر چند هویت مذهبی، اصالت بالایی دارد تا جایی که اگر کسی به تضعیف هویت مذهبی بپردازد انسان جاهلی است ولی هویت مذهبی باید درون آن هویت کلان یعنی هویت اسلامی تعریف شود و اگر نتواند خود را با هویت بزرگتر اسلامی تراز کند به خود اسلام و پیامبران  عملاً  و به صورت اجتماعی آنهم فزاینده ضربه می زند.

آیت الله مبلغی تصریح کرد: بر همین اساس است که پیامبر اسلام (ص)، همیشه روی "امت من" تاکید داشتند و ادبیات دینی نیز وصف‌هایی مانند واحده، خیر و وسط و... را برای امت آورده است.

وی با بیان اینکه محبت اساسی ترین وصف اخلاقی است، گفت: محبت مادر شکل گیری همه  صفات دیگر اخلاقی  دیگر است.

آیت الله مبلغی گفت: مقصود پیامبر اسلام (ص) از محبت در این روایت، فردی و خانوادگی نبوده بلکه در گسترده ترین و فراخ ترین سطح اجتماعی یعنی محبت بین امت  بوده است همانطور که صریح روایت است .

وی ادامه داد: متاسفانه امروزه حتی بین افراد و بخش‌های مختلف یک مذهب هم محبت ها کم شده است و باید مکانیزم های ایجاد و برقراری محبت بین امت را برقرار کنیم.

آیت الله مبلغی اظهار داشت: در برخی روایات دینی بر تناصح و خیرخواهی نسبت به همدیگر و در بخشی دیگر به تواصل و ارتباط خوب با هم داشتن و تعاطف و احساس مشترک تاکید شده است.

وی گفت: پیامبر اسلام (ص) با چه بیانی از ما بخواهد که با هم باید تعاطف( تبادل احساس و عاطفه)، تراحم ( تبادل رحم و رحمت)، تواصل (ارتباط مداوم و پیوسته) و تناصح ( تبادل خیرخواهی) داشته باشیم، اینها اساس یک وحدت اسلامی و از کار ویژه های اصلی دین است.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بیان داشت: پیامبر اسلام (ص) اولین کاری که از حیث اسلامی کرد، این بود اقوامی که با همدیگر اختلاف اساسی داشتند و با وجودی که این اختلاف ها به اسلام مربوط نمی شد، آنها را با هم یکی کرد.

آیت الله مبلغی اظهار داشت: پیامبر اسلام (ص) با ابتکارات خود، کهنه زخم را از بین برد،  اوس و خزرج را متحد کرد و مهاجر و انصار را در زیر یک سقف قرار داد و کل افراد جامعه را در یک فرایند تبدیل شدن به برادر های هم به صورت اجتماعی قرارداد. بنابراین ایجاد وحدت و همگرایی از کارویژه های دین است.

وی با بیان اینکه مهمترین فعالیت اجتماعی  و برجسته دین، ایجاد وحدت است، گفت: چون جامعه سازی بدون هویت و هویت بدون وحدت نمیشود از این رو  جامعه  اسلامی نیازمند هویت و هویت  نیازمند به وحدت است

آیت الله مبلغی خاطرنشان کرد: پیامبر (ص) اختلاف‌های بر اساس دین را با دین تبدیل به وحدت کردند، ولی ما بر اساس دین، اختلاف ایجاد می‌کنیم.

وی افزود: درست است که اختلاف فکری وجود دارد و باید باشد و مذهب بر اساس همین اختلاف فکری پدید می آید  بحث درستی و اصولا نادرستی اندیشه بر این اساس شکل می گیرد ولی سخن این است که  قواعد جامعه باید به گونه‌ای باشد که با وجود اختلاف فکری و مذهبی، یکپارچه و و همگرا و دارای یک هویت کلان که همه از آن منتفع شوند باید باشند.

برچسب‌ها خرم آباد لرستان مجلس خبرگان رهبری

منبع: ایرنا

کلیدواژه: خرم آباد لرستان مجلس خبرگان رهبری خرم آباد لرستان مجلس خبرگان رهبری اخبار کنکور آیت الله مبلغی پیامبر اسلام جامعه سازی هویت کلان اساس دین بر اساس هویت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۲۴۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود

ایسنا/گیلان نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌ بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، گفت: امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را برعهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند.

آیت‌الله رسول فلاحتی امروز (۱۵ اردیبهشت‌ ماه) در مراسم شهادت ششمین اختر آسمان ولایت و امامت، امام جعفر صادق (ع) در مصلای امام خمینی(ره) رشت اظهار کرد: شیعه به مذهب جعفری نیز تعبیر می‌شود، زیرا شیعه مدیون کلاس‌ها و دانشگاه عظیم علمی و روایی است که از مکتب امام صادق (ع) دارد.

وی با اشاره به روایتی از اهل‌ بیت که فرمودند، هر کسی نداند بر ما اهل‌ بیت چه گذشته است و نسبت به ظلم‌هایی که بر ما خاندان روا شده است، جاهل باشد شریک ظلم ظالمین خواهد بود، افزود: یکی از عللی که در طول تاریخ تشیع، تشکیل حکومت اسلامی برای اهل‌ بیت میسر نشد، شناخت نداشتن مردم نسبت به اهل‌ بیت در هر دوره‌ای بود. بنابراین اگر امت‌ها، مسلمانان و شیعیان جایگاه حقیقی امام را بشناسند، جامعه اسلامی مدینه فاضله‌ای خواهد شد که آرزوی همه است.

فلاحتی با اشاره به ورود اسلام به برخی کشورهای اروپایی از جمله بوسنی و هرزگوین، بیان کرد: برخی مسلمانان اروپایی در تعالیم‌شان می‌گفتند تاریخ اسلام ۵۰ سال بعد از پیامبر (ص) را مطالعه و تحقیق‌ نکنید، هدف از بازداشتن مسلمانان از تحقیق در این زمینه، این بوده که مسلمانان نسبت به حوادث و اتفاقات رخ‌داده در جامعه اسلامی بعد از پیامبر آگاه نشوند، اما برخی تحلیلگران غربی که به آیین اسلام گرویدند اسلام را از همین رهگذر مطالعه کردند و متوجه حقایق آن شدند.

امام جمعه رشت با بیان اینکه امام صادق (ع) ۳۴ سال امامت را برعهده داشتند و آغازگر جهاد در عرصه فقه و فقاهت و تربیت جامعه اسلامی بودند، گفت:‌ آن حضرت حدود ۴۰۰۰ شاگرد تربیت کردند و در دوران حیات و امامت خویش، با فشارهای منصور دوانیقی (لعنت‌الله علیه) مواجه شدند، ظلم‌ها و فشاری که منصور بر امام وارد کرد، بر هیچ امامی وارد نشده بود. دوانیقی همواره امام صادق (ع) را تحقیر و شکنجه‌ روحی می‌کرد. او آرامش را از امام سلب کرده بود و بارها تصمیم به قتل امام گرفته بود و سرانجام آن حضرت را به شهادت رساند.

وی با اشاره به اینکه تشکیل حکومتی مبتنی بر احکام و آرمان‌های اسلام از جمله اهداف و آرزوهای اهل‌ بیت و عالمان دین در دوره‌های مختلف بود، افزود: اهل‌ بیت عصمت و طهارت در دوران حیات‌شان، شکنجه‌های روحی و سختی‌های زیادی را متحمل شدند تا حکومتی مبتنی بر احکام اسلام تشکیل دهند.

نماینده ولی‌ فقیه در استان گیلان با بیان اینکه حکومت اسلامی در ایران در سایه تلاش‌های شهیدان، امام و روحانیت شکل گرفت، حکومتی که آرزوی انبیا و اهل‌ بیت عصمت و طهارت بود، اظهار کرد: دشمن امروز تلاش‌ می‌کند ما را درگیر امور جزیی و سیاه‌نمایی‌ها کند تا از اصل نظام و حکومت اسلامی که مورد توجه انبیا و اولیاست، فاصله بگیریم. 

فلاحتی با اشاره به بسط قدرت جمهوری اسلامی که معادلات تمام قدرتمندان جهانی را برهم زده و قدرت‌های نظامی را وادار به خضوع کرده است، افزود: با وجود هجمه‌های گوناگون علیه نظام اسلامی، در این فضاهای مسموم جهانی نیز طعم شیرین اداره جامعه بر مبنای اسلام و مدیریت اسلامی در اذهان و دل‌های ملل نشسته‌ است و ملت‌ها، حکومت اسلامی و پیام جمهوری اسلامی را باور کردند و جمهوری اسلامی در سراسر دنیا تاثیرات شگرف خود را به منصه ظهور رساند.

امام جمعه رشت با اشاره به روایتی از امام صادق (ع) مبنی بر اینکه علم و عمل باید در کنار هم باشد، بیان کرد: عملِ بدون‌ معرفت و دانش فایده‌ای ندارد، البته علمی که با عمل همراه نباشد نیز فایده‌ای ندارد.

وی به یکی از جنایات منصور دوانیقی اشاره و اضافه کرد: امام صادق(ع) صاحب مکتب بود و در مسجد نبوی، فقه شیعه و اخلاق شیعه و امور سیاسی و اجتماعی را برای دانش‌پژوهان بیان می‌کردند، در یکی از روزها، منصور فرصت را غنیمت شمرد و در کنار مسجدالنبی، آتشی برافراخت، به‌طوری‌ که شعله‌های‌ آتش به خانه امام که در همان مجاورت قرار داشت رسید؛ امام همان‌طور که از میان شعله‌ها عبور می‌کرد با نگاهی به خانه، شکایت از منصور (لعنت‌الله علیه) را به قبر پیامبر برد، بعد از خاموش شدن آتش، جمعی از شاگردان به خانه امام رفتند و آن حضرت را در حال گریه دیدند، وقتی علت‌ گریه را پرسیدند، آن حضرت فرمودند، وقتی خانه‌ را آتش زدند، دیدم در میان شعله‌های آتش، برخی از کودکان در حال فرار هستند و به یاد کربلای جدم حسین (ع) افتادم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • مسجد و هویت‌بخشی به محله
  • سیره و روش امام صادق(ع) تعامل با اهل سنت بود
  • طهرانچی: بانوان باید برای نقش‌آفرینی‌های جدی در جامعه آماده شوند
  • آیت‌الله رمضانی: اسلام گنج وجودی انسان را معرفی می‌کند / ویژگی‌های مسلمان واقعی براساس روایات اهل‌بیت(ع)
  • امام صادق (ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه بود
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد در عرصه فقه و تربیت جامعه اسلامی بود
  • دشمن به دنبال از بین بردن هویت گفتمان انقلاب اسلامی است
  • امام صادق(ع) آغازگر جهاد فقه و نهضت علمی اسلامی است
  • ترویج ازدواج شرعی احیای سیره و سنت پیامبر اسلام (ص) است
  • بزرگترین خدمت و جهاد خدمت به مردم است