Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ماه‌های ابتدایی شیوع ویروس کرونا برای جلوگیری از شیوع بیشتر این بیماری تولید همه پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی متوقف شد، تا جایی که تلویزیون مجبور به پخش سریال‌هایی شد که هنوز قسمت‌های پایانی این آثار ضبط نشده بود.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، با طولانی شدن شیوع ویروس کرونا در کشور ادامه روند تعطیلی پروژه‌های سینمایی امکانپذیر نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قطعاً با ادامه‌دار شدن این وضعیت تلویزیون با کمبود آثار نمایشی مواجه می‌شد و امکان پخش آثاری که بتوانند حداقل در اوقات فراغت مردم را به ماندن در خانه تشویق کنند به حداقل می‌رسید و از طرفی تعطیلی تولید پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی منجر به بیکاری سینماگران می‌شد که امکان امرار معاش برای آن‌ها وجود نداشت.

در کنار بحران کرونا باید به خطر بیشتر شدن بحران اقتصادی و معیشتی اقشار مختلف نیز توجه کرد که با تعطیلی مشاغل و حرفه‌ها این خطر بیشتر احساس می‌شود. سینما و تلویزیون نیز از این قاعده مستثنی نیست و با توجه به درگذشت چند سینماگر در این روزها به دلیل ابتلا به کرونا برخی سینماگران خواستار تعطیلی همه پروژه‌های تولید شدند که شاید با توجه به مشکلات اقتصادی این امکان وجود نداشته باشد.

در گفت‌وگو با دو سینماگر که تجربه تولید اثر در روزهای شیوع کرونا را دارند این موضوع را مورد بررسی قرار دادیم که در ادامه می‌خوانید:

علیرضا سبط‌احمدی: پایان دوران کرونا مشخص نیست و نمی‌شود انتظار داشت که مشاغل تعطیل شوند / باید در پروژه‌های فیلمبرداری بودجه‌ای برای حفظ پروتکل‌های بهداشتی در نظر گرفت

 

علیرضا سبط‌احمدی تهیه‌کننده سینما در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: ما در یک وضعیت بحرانی قرار داریم و این وضعیت بحرانی تنها مربوط به کشور ما نیست، تمام دنیا گرفتار بحران شیوع ویروس کرونا شده است و هم جزوی از این دنیا هستیم.

سبط‌احمدی تصریح کرد: پروژه‌های تولید فیلم‌های سینمایی و سریال‌های تلویزیونی در ابتدای سال به مدت حدوداً 4 ماه تعطیل بود ولی پس از این تعطیلی‌ها هم بحران کرونا به پایان نرسید و قشر ضعیف جامعه که حقوق‌بگیر است فشاری را متحمل شد که امکان ادامه تعطیلی‌ها فراهم نبود و به همین دلیل چاره‌ای جز شروع فیلمبرداری‌ها نبود.

او افزود: اگر مشکل شیوع کرونا یک یا دو هفته بود و یا حداقل پایان این دوران را می‌دانستیم می‌شد انتظار داشت که کارها تعطیل شوند تا این بحران به پایان برسد اما چنین امکانی وجود ندارد و مجبوریم با رعایت همه پروتکل‌های بهداشتی به فعالیت‌های سینمایی و تلویزیونی خود ادامه دهیم.

تهیه‌کننده مجموعه تلویزیونی «ایلدا» در ادامه تأکید کرد: امروز در شرایطی هستیم که محیط پیرامون‌مان کاملاً آلوده است و باید خودمان با وجود ادامه فعالیت‌های حرفه‌ای مراقب باشیم که به این ویروس مبتلا نشویم. به هر حال زمان درگیری ما با این ویروس طولانی شده و نمی‌دانیم تا چه زمانی باید با آن مبارزه کنیم و نمی‌شود انتظار داشت که همه چیز تعطیل شود و تلویزیون هم تعطیل شده و فعالیتی نداشته باشد. دوران تعطیلی چند ماهه‌ای که ابتدای سال شاهد بودیم هنوز تأثیر مخربش بر وضعیت معیشتی قشر ضعیف سینماگران ایرانی را شاهد هستیم.

این تهیه‌کننده درباره شرایط تصویربرداری مجموعه تلویزیونی «ایلدا» در روزهای شیوع کرونا، گفت: ما با گروهی نزدیک به 300 نفر در خرم‌آباد تصویربرداری این سریال را انجام دادیم و خوشبختانه در حدود سه ماهی که تصویربرداری این سریال به طول انجامید هیچ یک از اعضای گروه به این ویروس مبتلا نشد. گاهی مواقع حتی حدود 100 نفر از عوامل در یک محیط حضور داشتند که ما همه پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرده و خوشبختانه هیچکس به این بیماری مبتلا نشد. در پروژه‌های سینمایی و تلویزیونی بهتر است بودجه‌ای برای حفظ بهداشت و رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نظر گرفته شود.

او افزود: ما در شرایط تحریم و جنگ اقتصادی هستیم و نمی‌توان انتظار داشت که همه مشاغل تعطیل باشند و مثل کشورهای کم جمعیت اروپایی دولت هزینه زندگی افراد را پرداخت کند؛ بنابراین مجبوریم در شرایطی که قطعاً هیچ چیز ارزشش از سلامتی و جان انسان بیشتر نیست به فعالیت حرفه‌ای‌مان ادامه دهیم. دولت اگر قصد دارد از هنرمندان و مردم حمایت کند بهتر است جلوی بالا رفتن هزینه‌ها را بگیرد و قیمت‌ها را کنترل کند تا هر روز شاهد بالا رفتن هزینه زندگی نباشیم.

احمد معظمی: مردم برای ماندن در خانه به سرگرمی نیاز دارند / عوامل تولید آثار نمایشی مثل کادر درمان در خط مقدم مبارزه به ویروس کرونا هستند

احمد معظمی کارگردان تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری برنا، اظهار داشت: بحران شیوع ویروس کرونا طولانی شده و نمی‌شود انتظار داشت که رسانه‌ها در این وضعیت تعطیل شوند. اگر انتظار داریم که مردم اکثر زمان خود را در خانه بگذرانند باید برای آن‌ها شرایط سرگرمی را نیز فراهم کنیم.

معظمی خاطرنشان کرد: سینماگران و دیگر هنرمندان که امروز برای فراهم کردن برنامه‌ها و آثار مختلف در جهت سرگرم شدن مردم در خانه فعالیت می‌کنند، همانند کادر درمان در خط مقدم مبارزه با ویروس کرونا هستند و در شرایطی که جانشان در خطر است مجبور هستند سر فیلمبرداری‌ها حاضر شده و به فعالیت حرفه‌ای خود ادامه دهند.

او افزود: باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرد و ما در تولید سریال «خانه امن» این نکات را مد نظر داشتیم و هر سه یا چهار روز از عوامل سریال آزمایش PCR می‌گرفتیم و از هر شخص که مشکوک به کرونا بود می‌خواستیم که چند روز سر صحنه حاضر نشود. در تولید این سریال صحنه‌های شلوغ را هم با کمترین تعداد عوامل ضبط می‌کردیم و خوشبختانه در مدتی که تصویربرداری این سریال ادامه داشت هیچ یک از اعضای گروه به این ویروس مبتلا نشد.

این کارگردان در ادامه اظهار داشت: باید خطر ابتلا به این ویروس را جدی بگیریم و متأسفانه علاوه بر همه تأکیدات بسیاری از پروژه‌ها فقط رعایت پروتکل‌ها را شعار می‌دهند و در عمل کاری نمی‌کنند. به هر حال وقتی در این شرایط قرار است یک فیلم یا سریال ساخته شود مجبور هستیم بودجه‌ای برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی در نظر بگیریم.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «ترور خاموش» در پایان تأکید کرد: همانطور که پیش‌تر گفتم خوشبختانه هیچ یک از عوامل سریال «ترور خاموش» در زمان تصویربرداری به بیماری کرونا مبتلا نشدند و در حال حاضر که یک ماه از پایان تصویربرداری می‌گذرد سامان صفاری دو یه سه روز است که به کرونا مبتلا شده و امیدوارم هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: احمد معظمی علیرضا سبط احمدی بحران کرونا سینمایی و تلویزیونی پروتکل های بهداشتی پروژه های سینمایی شیوع ویروس کرونا پروتکل ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۲۴۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟

به گزارش قدس آنلاین، پخش سریال‌های جدید تلویزیون با «آقای قاضی، شعبه ۱۲۱» از امشب کلید می‌خورد. این مجموعه که توسط کارگردان جوانی به نام «سجاد مهرگان» ساخته شده، با نقش‌آفرینی تماشایی «بهزاد خلج» در نقش آقای قاضی، بازخوردهای خوبی در فصل اول داشت و پس از تأخیری طولانی برای ساخت فصل دوم، از امشب به آنتن شبکه دو می‌رسد و پخش آن به صورت هفتگی و پنجشنبه‌ها و جمعه‌ها خواهد بود.
در این فصل، آقای قاضی به پرونده‌هایی پیچیده‌تر با موضوعاتی مختلف خواهد پرداخت و وارد شعبه جدید ۱۲۱ می‌شود که با داستان‌هایی متفاوت به جنبه‌های دیگری از آموزه‌های حقوقی می‌پردازد.
با پایان فصل پنجم سریال تماشایی «نون خ»، یک درام معمایی امنیتی جایگزین این مجموعه کمدی در شبکه یک می‌شود. سریال «رخنه» تولید جدید مرکز سیمافیلم با محوریت هوافضا و با هدف نمایش توان علمی و دفاعی کشور، از شنبه شب هفته آینده راهی آنتن می‌شود. قصه این سریال ۳۰قسمتی درباره گروهی از دانشمندان کشورمان است که روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کنند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان مواجه می‌شوند. کارگردانی این مجموعه را علی غفاری و حمیدرضا لوافی بر عهده دارند. علی غفاری پیش از این «بچه مهندس» را ساخته بود و علاقه‌مندان به این سریال احتمالاً فضایی مشابه همان مجموعه را در «رخنه» تجربه خواهند کرد.

 یک کمدی در انتظار مخاطبان شبکه ۳
در میان سه شبکه اصلی که بار تولید سریال‌های تلویزیون را به دوش می‌کشند، شبکه سه همچنان مشغول پخش «هفت سراژدها» است که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه نشد. این درام امنیتی پلیسی که ابوالقاسم طالبی، کارگردان فیلم «قلاده‌های طلا» سال‌ها درگیر ساخت آن بود، به عنوان سریال نوروزی امسال به آنتن رسید اما نتیجه آن چندان مطلوب ذائقه مخاطبان نبود و آمار مخاطبانش ۲۲درصد اعلام شد. پس از این سریال که به نظر می‌رسد پخش آن تا اواخر اردیبهشت ادامه یابد، یک مجموعه کمدی، اوقات فراغت شب‌های ماه پایانی بهار را برای مخاطبان شبکه سه پر می‌کند. 
سریالی که قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه قرار گیرد، پس از سریال روی آنتن این شب‌ها، پخش می‌شود. «بدل» به کارگردانی علی مشهدی که در مراحل پایانی تدوین و صداگذاری است، جایگزین «هفت سر اژدها» خواهد بود. مسعودی که پیش از این سریال «نوروز رنگی» را برای شبکه پنج در نوروز سه سال پیش ساخته بود، قصه طنز دیگری را با بازیگران کمدی شناخته شده، در کنار چند بازیگر جدید دیگر روانه آنتن خواهد کرد. 

روی دور قصه‌های پلیسی
با قطعی شدن سریال‌های جایگزین مجموعه‌های نوروزی سه شبکه اصلی تلویزیون، چند سریال دیگر هم در حال تولید قرار دارند و یا مراحل نهایی را برای پخش طی می‌کنند. جواد افشار که با ساخت «گاندو» ید طولایی در تولید آثار معمایی و پلیسی پیدا کرده، «ناریا» را در دست ساخت دارد که عاشقانه‌ای با تم پلیسی است. قصه این سریال در ایران و خارج از کشور می‌گذرد و درباره یک دختر نخبه و دانشمند ایرانی است که در اوج شکوفایی علمی‌اش به‌دنبال اختراعی جدید می‌رود. در این میان، گروهی از تبهکاران و گانگسترهای داخلی و خارجی وارد ماجرا می‌شوند، اما قصه از آنجا جذاب می‌شود که در این مسیر، یکی از تبهکاران عاشق این دختر می‌شود.
احمد معظمی هم پس از «خانه امن» سراغ قصه پلیسی دیگری به نام «هشت پا» رفته است که این روزها در سکوت خبری، فیلم‌برداری می‌شود و احتمالاً در جدول پخش سریال‌های تابستانی تلویزیون قرار خواهد گرفت.

 بزم تابستانی جعبه جادو
از آنجا که موضوعات روز، جزو اولویت‌های مدیران تلویزیون برای سریال‌سازی قرار دارد، سریال «رویان» به کارگردانی داوود بیدل هم در دست ساخت است که با محوریت پژوهشگاه رویان به دستاوردهای علمی در این پژوهشگاه می‌پردازد. 
سروش محمدزاده هم تصویربرداری «غریبه» را با بازی پژمان بازغی و حمید گودرزی در ترکیه پیش می‌برد. داستان این سریال درباره یک جوان نخبه داروسازی است که در آستانه ازدواج، براساس شواهدی احساس می‌کند همسر مرحومش که سه سال پیش در دریا غرق شده، زنده است. مصطفی در جست‌وجوی این راز با داستان‌های عجیبی مواجه می‌شود.
با پایان فیلم‌برداری سریال «مهیار عیار» که مجموعه‌ای تاریخی درباره دوران صفویه است و کارگردانی آن را سیدجمال سیدحاتمی برعهده دارد، به نظر می‌رسد این مجموعه تاریخی ۳۰قسمتی جزو آثار در اولویت پخش شبکه دو باشد. این سریال هم قرار بود در فهرست نوروزی این شبکه جا بگیرد
 اما این اتفاق نیفتاد. 
در میان سریال‌های جدید تلویزیون که سهم کمدی‌ها نسبتاً کم است، فصل دوم مجموعه طنز ۹۰ شبی «چرخ‌ گردون» به کارگردانی جواد مزدآبادی با نقش‌آفرینی حمید لولایی در دست تولید قرار داد.
سریال‌های دیگری همچون «مادر سوجان» که قصه چند نسل را در خطه گیلان در ۶۰ قسمت روایت می‌کند، سریال «طوبی» که سعید سلطانی، کارگردان «ستایش» آن را در شهرک غزالی جلو دوربین برده و مضمون آن با پیاده‌روی اربعین پیوند می‌خورد، «فراری» که در دو فصل ساخته شده و کارگردان جوان آن «امیر داسارگر» از فیلمسازان جشنواره عمار، نگاهی آزاد به زندگی یکی از شهدای مدافع حرم دارد یا «جان برادر» با موضوع شکل‌گیری گردان زرهی ۷۷ خراسان که قصه آن را پرویز شیخ‌طادی با بازی آرش مجیدی جلو دوربین برده است، از سریال‌های تابستان امسال تلویزیون خواهند بود.

زهره کهندل

دیگر خبرها

  • پدر مهران غفوریان افسر ارشد ساواک بود؟ | واکنش فوری ستاره سینما و تلویزیون به یک شایعه فراگیر درباره پدرش
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • بیماری مرموز؛ بلای جان نظامیان اسرائیلی
  • عرضه «پرونده مختارنامه» در نمایشگاه کتاب تهران
  • فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • سری جدید برنامه‌های «مهمانی» و «برمودا» ساخته می‌شود
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • سریال‌های جدید آنتن را پررونق می‌کنند؟
  • بازیگر قدیمی سینما به کما رفت + عکس
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون