Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-04-27@08:56:47 GMT

القاب و کنیه‌های امام محمد باقر (ع)

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۲۶۸۸

القاب و کنیه‌های امام محمد باقر (ع)

امام محمد باقر علیه السلام در زمان حیات خود شاگردان فروانی تربیت کرد و توجه بسیار زیادی به علم داشت به همین دلیل او را با لقب باقر العلوم که به معنای شکافنده علوم است یاد می‌کردند.

خبرگزاری میزان - امام محمد باقر العلوم علیه السلام در سال ۵۷ هجری قمری در شهر مدینه به دنیا آمد، پدرشان امام علی ابن حسین بود و مادرشان یکی از دختران امام حسن بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان امام محمد باقر علیه السلام فضای سیاسی مدینه درگیر جنگ بین زبیران و امویان بود و به همین فشار به روی امام کمتر شده بود و امام فضای کاری بیشتری داشت. یکی از کار‌های مهمی که در این دوران انجام گرفت، نقل حدیث‌های صحیح از پیامبر بود.

امام محمد (ع) از نظر عددی شاگران زیادی نداشت، ولی همان تعداد کم در شهر مدینه تراکم زیادی ایجاد کرده بود. امام در کلاس‌های درس خود به تدریس نظام‌مند و عمومی فقه شیعه می‌پرداخت.

القاب امام محمد باقر(ع)

الامین: امانت دار اسرار الهی.

باقر: به معنای شکافنده.

باقرالعلم: به معنی شکافنده علوم.

الشاکر: به معنی شکرکننده.

الشاکرالله: شکرکننده خداوند.

الشبیه: به معنی انیکه به پیامبراکرم (ص) شباه داشته است.

محمد بن علی الاول: لقب امام جواد نیز محمد بن علی بوده است و برای اینکه اشتباه نشود به امام محمد باقر محمد بن علی الاول گفته می‌شود.

الهادی: به معنی هدایت کننده جامعه.

الباقری: به این معنی که این صفت را داراست که شکافنده علوم است.

الباقران: لقب امام پنجم و ششم.

الصادقان: لقب امام پنجم و ششم.

الصادقین: لقب امام پنجم و ششم.

الصادقون: لقب امام پنجم و ششم.

السیدان: لقب امام پنجم و ششم.

احدهما: لقب امام پنجم و ششم.

همسران و فرزندان

برای تعداد همسران و فرزندان امام روایت‌های مختلفی وجود دارد.

امام ۴ همسر و ۷ فرزند داشت.

یکی از همسران امام به خوارج تمایل داشت و از امیرالمومنین بیزاری می‌جست. در روایتی آماده است که امام یک شب تا صبح با او بحث عقیدتی کرد تا بلکه از عقاید باطل خود دست بردارد و به محبین حضرت علی تبدیل شود، ولی از این عمل نتیجه‌ای حاصل نشد و امام صبح آنروز ناچار به طلاق او شد.

شهادت

امام در هفتم ذی الحجه سال ۱۱۴ بر اثر زهر به شهادت رسید. درباره علت شهادت امام روایات مختلفی آمده است، در یکی از این روایات که معروف‌تر بود آمده است که زید بن حسن که از فرزندان امام حسن مجتبی بود بر اثر ارثیه‌ای با امام به مشکل بر می‌خورد، امام با او توافق می‌کند که این مشکل را پیش قاضی ببرند و قاضی مشکل را حل کند. آن‌ها به پیش قاضی می‌روند و قاضی رأی را به امام باقر می‌دهند. زید که از این رأی ناخشنود بوه، پیش خلیفه رفته و از او درخواست کمک می‌کند. خلیفه به فرماندار مدینه دستور می‌دهد که اسناد را از امام بگیرند و به زید بدهند. امام که از این نقشه باخبر بوده اسنادی تقلبی به فرماندار می‌دهد، فرماندار متوجه این موضوع نمی‌شود، ولی به محض اینکه زید اسناد رو می‌بیند متوجه تقلبی بون آن می‌شود.

خلیفه زین اسبی را به زید می‌دهد که اغشته به زهر بوده است. زید این زین را به روی اسب امام می‌گذارد و امام را به شهادت می‌رساند.

بیشتر بخوانید: مهم‌ترین ویژگی امام محمد باقر(ع) باقرالعلوم بودن ایشان است/30 هزارحدیث از امام باقر(ع) به یادگار مانده

انتهای پیام/

 

برچسب ها: القاب امامان امام محمد باقر

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: امام محمد باقر امام محمد باقر ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۲۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گل شماره پنج تیم ملی به یاد روزهای اوج شمسایی

به گزارش ورزش سه، کریمی که اولین گل ایران را در این دوره از مسابقات رساند یکی از بازیکنان مورد اعتماد وحید شمسایی است که هر وقت به کار گرفته می‌شود مفید، موثر و خلاق است.

این بازیکن 27 ساله که یک چپ پای کلاسیک است در این دیدار بارها دروازه حریف را مورد هدف قرار داد و علاوه بر دو گلی که به ثمر رساند با زیرکی پنالتی گرفت تا ایران به گل ششم برسد.

او گل پنجم ایران را روی فرار چشم‌نواز سالار آقاپور به سبک وحید شمسایی به ثمر رساند. کریمی در حالیکه مدافع حریف او را پشت قوس تحت فشار قرار داده بود، پشت به دروازه پاس زمینی سالار را گرفت، چرخید و با ضربه‌ای نرم اسمش را پای گل پنجم ایران ثبت کرد. گلی که یادآور روزهای اوج سرمربی خوش‌پوش تیم ملی بود.

کریمی که مچ بندی به رنگ پرچم ایران به می‌بندد بعد از گلزنی مقابل دوربین عکاسان شادی کرد.

دیگر خبرها

  • باقر محمدی بلیت فینال آسیا را مهر کرد
  • امام جمعه بندرعباس: خلیج فارس نقشی راهبردی در کشور دارد
  • پیروزی تیم فوتسال افغانستان در برابر عراق
  • مصائب شیراز پس از باران
  • بررسی ابعاد سیاسی علامه سیدمحمد باقر درچه‌ای/ یک کنش‌گری سیاسی با شاگردپروری
  • پیکر جانباز شهید «پاسبان» در تربت جام آرام گرفت
  • امام جمعه سابق جوانرود درگذشت
  • گل شماره پنج تیم ملی به یاد روزهای اوج شمسایی
  • کمینه و بیشینه دمایی پنجم اردیبهشت در استان سمنان
  • حضرت زهرایی بود و با اقتدا به حضرت مادر(س) جانش را فدا کرد