Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی یک پیشکسوت حوزه معماری گفت: حضور مقررات ملی ساختمان، ساخت را از کیفیت بهتری برخوردار ساخته اما متاسفانه توجه به نظرات معمارانه در این بناها به تدریج کمرنگ شده است.

عباس احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص ساخت و ساز در شهرها، اظهار کرد: ساخت و ساز در شهرها عبارت از ساختمان‌های اداری، شهرداری، مساجد، تجاری و مسکونی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمان‌های گذشته در شهرها تعداد ساختمان‌ها بسته به جمعیت ساکن در شهر و امکانات اقتصادی مالکان و در زمین‌های با ابعاد متفاوت و با ساختمان‌هایی اکثرا یک‌طبقه و به ندرت دوطبقه احداث می‌شد.

وی بیان کرد: از دهه ۴۰ که وارد عرصه معماری شدم، جمعیت کشور حدود ۲۵ میلیون نفر بود، تراکم جمعیت شهرها کمتر و ساخت و ساز در قطعات زمین حدود ۵۰۰ یا ۱۰۰۰متری با زیربنایی مشابه ابعاد زمین در دو تا سه طبقه و با طرحی منطبق نظر کارفرمایان ساخته می‎شد، همچنین در این دهه آپارتمان‌سازی به ندرت و اکثرا در تهران و احیانا در شهرهای بزرگ انجام می‌گرفت.

این پیشکسوت حوزه معماری ادامه داد: در دهه ۵۰ تا ۶۰ قطعات زمین کوچکتر اکثرا بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ متر و بنای آن نیز در همین میزان و اکثرا تا سه‌طبقه بود. در این دهه آپارتمان‌سازی رونق گرفت و تعداد طبقات از چهارطبقه بیشتر تجاوز نمی‌کرد.

احمدی گفت: در حال حاضر با گذشت زمان بعد از حدود ۵۰ سال و افزایش جمعیت و تراکم شهرها، به منظور تقلیل بهای ساختمان با افزایش تراکم و طبقات از یک‌سو و تقلیل زیربنا از سوی دیگر، تعداد واحدها در قطعات زمین افزایش یافته است.

این استاد حوزه معماری اضافه کرد: خوشبختانه در این میان حضور مقررات ملی ساختمان، ساخت را از کیفیت بهتری برخوردار ساخت اما متاسفانه توجه به نظرات معمارانه در این بناها به تدریج کمرنگ شد.

وی با بیان اینکه ساختمان‌ها صرف نظر از بانیان و سرمایه‌گذاران آن‌ها، سرمایه ملی محسوب می‌شوند، عنوان کرد: به همین دلیل باید در تدوین اصول و ساخت آن‌ها توجه بیشتری انجام شود و این امر رعایت موضوعاتی از قبیل صرفه‌جویی در ساخت، قابلیت صرفه‌جویی در انرژی، به کارگیری مصالح، تکنیک‌های مناسب و دیگر الزامات را شامل می‌شود که در موارد اشاره شده اخیر و بخش‌های مختلف آن باید مطالعه بیشتر و بهره‌گیری از پیشرفته‌ترین دستاوردهای علمی لحاظ شود.

این پیشکسوت حوزه معماری خاطرنشان کرد: باتوجه به هزینه‌های مادی، مدیریتی و تشکیلات مترتب بر آن، حصول این امر صرفا در قالب سیستم انبوه‌سازی میسر می‌شود و از طرفی با توجه به شرایط موجود، اقتضای گسترش شهرها و در نتیجه لزوم افزایش ساخت و ساز، ایجاد مجموعه‌های انبوه‌ساز توانمند و بهره‌گیری از آن برای نتیجه‌گیری صحیح، امری گریزناپذیر خواهد بود.

احمدی تصریح کرد: توجه معمارانه در تدوین شکل استقرار فضاهای داخلی و خارجی، دقت در نحوه ایجاد مجاورت ساکنان در زندگی دسته‌جمعی و رعایت موضوعات و دیدگاه‌های جامعه‌شناسانه امری اجتناب‌ناپذیر است.

این استاد حوزه معماری گفت: متاسفانه در سال‌های اخیر که شهرهای ما مورد هجوم شدید ساکنان جدید بوده و به همین دلیل گسترش فیزیکی زیادی در شهرها صورت گرفته، فاقد برنامه‌ریزی مناسب و لازم از نظر نرم‌افزاری و سخت‌افزاری از مطالعات و تهیه مدارک اجرایی بر پایه مطالعات تا اجرای صحیح و علمی بوده است.

وی افزود: به طور مثال تهیه سریع و بدون مطالعات کافی طرح‌های آماده‌سازی برای اکثر شهرها و اجرا و ساخت بدون برنامه‌ریزی لازم و اصولی آن با همان سرعت صورت می‌پذیرد. همچنین مثال دیگری که می‌توان مطرح کرد اقدام به ایجاد مسکن مهر بدون برنامه‌ریزی لازم در تمام زمینه‌ها است که یقینا زیان‎های این نوع اقدامات از بدو امر مشهود بوده و متاسفانه در روند گذشت زمان این ضررها مداوم خواهد بود و روند افزونی خواهد داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ساخت و ساز معماري انبوه سازی حوزه معماری ساختمان ها ساخت و ساز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۲۷۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد

عطاء اله اکبری در بازدید تعدادی از معتمدان و ریش سفیدان سیستان و بلوچستان از پرورژه‌های طرح نهضت ملی مسکن زاهدان افزود: این اداره کل با الحاق زمین به محدوده شهر‌ها و بازگرداندن اراضی مازاد دستگاه‌های اجرایی به چرخه ساخت و ساز مسکن توانست گام‌های ارزشمندی را برای مرتفع کردن چالش تامین زمین در این استان بردارد.
وی از ساخت بیش از ۱۸ هزار واحد شهری و روستایی در محدوده شهر‌های زیرپوشش این اداره‌کل با پیشرفت فیزیکی ۵۰ درصد و ایجاد اشتغال برای بیش از ۲۳ هزار نفر خبر داد و افزود: در این استان علاوه‌بر اهمیت دادن به کمیت پروژه‌ها، استفاده از مصالح استاندارد و رعایت مقررات ملی ساختمان و مسائل فنی از سوی متخصصان و ناظران در اجرای پروژه‌های نهضت ملی مسکن مدنظر قرار گرفته است.
مدیرکل راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان همچنین از واگذاری زمین برای ساخت بیش از ۱۴ هزار واحد ویلایی در محدوده شهر‌های زیرپوشش این اداره کل خبر داد و افزود: در حال حاضر با توجه به موقعیت جغرافیایی استان و شرایط اقلیمی و موضوعات فرهنگی در همه شهر‌های این استان بجز زاهدان و چابهار واحد‌های طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی ساخته می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • رویداد علمی «خشتانه» چه هدفی دارد؟/از ساخت عناصر معماری در قالب کوچک تا ورکشاپ‌های تخصصی
  • راه‌اندازی ۱۶ هزار تخت بیمارستاتی در دولت سیزدهم
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • انعقاد قرارداد ساخت ۳ هزار مسکن در شهر امیرکبیر
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟
  • مسکن اقتصادی قابل مصادره نیست
  • زمین برای ساخت بیش از ۹۰ هزار واحد طرح نهضت ملی مسکن در شمال سیستان و بلوچستان تامین شد
  • تامین زمین برای ۹۰ هزار واحد مسکن ملی در سیستان و بلوچستان
  • هزینه مسکن ملی پرند متری ۱۰ میلیون تومان
  • خصوصی‌سازی سرخابی‌ها نیاز به مراقبت بیشتری دارد/ بهترین نسخه اقتصادی برای فوتبال ایران رقم خورد