Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهاردهمین روز آبان ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

14 آبان 1342، دکتر منوچهر اقبال از سوی نخست ‌وزیر به عنوان رییس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت نفت معرفی شد.

14 آبان 1344، بانک صادرات و واردات آمریکا برای توسعه برق ایران مبلغ بیست میلیون دلار وام در اختیار سازمان برنامه قرار داد.

14 آبان 1347، لایحه انتشار اوراق قرضه به تصویب رسید.

14 آبان 1349، بزرگ‌ترین مجتمع پتروشیمی در بندر شاهپور افتتاح شد.

14 آبان 1351، واردات سیمان آزاد شد.

14 آبان 1352، شرکت‌ های عامل نفت افزایش قیمت نفت از سوی ایران را پذیرفتند. همچنین در این روز، لایحه منع توقیف بدهکاران به تصویب مجلس سنا رسید و قابلیت اجرایی پیدا کرد.

14 آبان 1354، براساس قراردادی که بین وزرای دارایی ایران و هند به امضا رسید مقرر شد که ایران ظرف ۴ سال ۶۳ میلیون دلار به هند وام بدهد.

14 آبان 1391، واحد اطلاعات اکونومیست در تازه‌ترین گزارش خود پیش‌بینی کرد که در سال جاری میزان ذخایر ارزی ایران به جز طلا به ۷۰ میلیارد دلار می‌رسد.

14 آبان 1392، اعضای کمیسیون اقتصادی به نقل از رییس‌کل بانک مرکزی اعلام کردند که این بانک پیشنهاد افزایش نرخ سود اوراق مشارکت تا سقف ۲۷ درصد را به شورای پول و اعتبار پیشنهاد خواهد کرد و برنامه‌ای برای تغییر نرخ سود بانکی تا پایان سال ندارد.

14 آبان 1393، دیپلمات آمریکایی که در جریان مذاکرات حضور داشت، به شرط افشا نشدن نام خود، به المانیتور گفت که پیشنهاد آمریکا برای ایجاد خط مستقیم بانکداری با ایران به عنوان یکی از مشوق ‌های دولت «باراک اوباما» روی میز مذاکرات این کشور با گروه ۱+۵ قرار دارد.

14 آبان 1396، فرهاد فلاحتی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس رقم تخلفات در صندوق ذخیره فرهنگیان را بین ۱۵ تا ۴۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

14 آبان 1397، در پی اعلام تحریم‌های جدید دولت آمریکا علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و بانک‌های کشور و اعلام قطع خدمات پیام‌رسان سوئیفت، عبدالناصر همتی رئیس‌کل بانک مرکزی طی گفت‌وگویی اعلام کرد تحریم‌های اعلام‌شده قبلا توسط بانک مرکزی پیش‌بینی شده و برنامه‌ریزی برای شرایط مختلف حتی برای مواردی فراتر از این تحریم‌ها انجام گرفته است. دکتر همتی افزود: اقدامات لازم در راستای تنظیم دقیق منابع و مصارف ارزی صورت گرفته و وضعیت ذخایر ارزی کشور به سطح مطلوب ارتقا داده شده است که انعکاس این امر را طی ایام اخیر در ثبات بازارهای پول و ارز شاهد بوده‌ایم. ضمنا بانک مرکزی با توجه به احتمال قطع خدمات پیام‌رسان مالی سوئیفت، سامانه‌های جایگزین برای تعامل بانکی با کشورهای طرف تجاری را پیش‌بینی کرده است.

14 آبان 1398، محمد مسیحی معاون درآمدهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی گفت: در نیمه نخست سال حدود 64 هزار میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده است.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن اقتصاد ایران تاریخ اقتصاد مالیات تحریم دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا 2020 جو بایدن ایران و جهان بانک مرکزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۳۳۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد

سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

کد خبر 6089250 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • راهبرد جامع بیمه ایران برای سال ۱۴۰۳؛ تمرکز بر دیجیتالیزه کردن و نوآوری در بیمه‌های زندگی
  • سفر رئیس کل بانک مرکزی به عربستان
  • برنامه تأمین ارز دولت و بانک مرکزی شفاف است ولی کافی نیست
  • افشای لیست ارزبگیران توسط گمرک با وجود وعده بانک مرکزی
  • رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی، ارتباط چندانی با بانک مرکزی ندارد
  • «ثمسکن» باید برندی توسعه‌گر شناخته شود
  • مدیر عامل جدید شرکت آب و فاضلاب خراسان شمالی معرفی شد
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها
  • تقویت همکاری های بانکی ایران و افغانستان
  • توسعه همکاری های بانکی ایران و افغانستان