Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده موقت دبیرکل سازمان ملل در لیبی از توافق طرف‌های لیبیایی با اجرای بندهای توافق آتش‌بس خبر داد.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری اسکای‌نیوز، استفانی ویلیامز، نماینده موقت دبیرکل سازمان ملل در لیبی در کنفرانس مطبوعاتی در پایان مذاکرات غدامس گفت: هیئت‌های کمیته نظامی مشترک در لیبی با اجرای بندهای توافق آتش‌بس در لیبی موافقت کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بندها ۱۲ مورد برای اجرای آتش‌بس هستند که مهم‌ترین آن تشکیل کمیته نظامی فرعی برای نظارت بر بازگشت تمام نیروهای خارجی به کشورشان و عقب‌نشینی تمام نیروهای دو طرف به پادگان‌هایشان است.

به موجب توافقی که اواخر ماه میلادی گذشته در ژنو امضا شد، مهلت زمانی ۹۰ روزه‌ای برای خروج تمام نیروهای خارجی تعیین شد.

ویلیامز گفت: همچنین با برگزاری اولین نشست کمیته فرعی در سرت طی این ماه توافق شد. ۱۶ نوامبر نیز به عنوان موعد برگزاری نشستی در البریقه در شرق لیبی برای بررسی متحد کردن دستگاه گارد حفاظت از تأسیسات نفتی تعیین شد.

به گفته ویلیامز دو طرف با ایجاد تیم‌های مهندسی نظامی مشترک با هدف مین‌زدایی با همکاری کارشناسان نظامی و ازسرگیری فوری پروازهای هوایی به سمت شهرهای غدامس و سبها توافق کردند.

همچنین کمیته نظامی مشترک از شورای امنیت می‌خواهد قطعنامه الزام‌آوری را برای اجرای کامل بندهای توافق صادر کند. سرت به عنوان مقر کمیته ۵+۵ و سرت و الجفره به عنوان مقر کمیته نظامی فرعی تعیین شدند.

ویلیامز درباره موعد خروج نیروهای خارجی گفت: این توافق زمان خروج نیروهای خارجی را مشخص کرده و اکنون مسئولیت بر دوش کشورهایی است که نیروهایشان در لیبی هستند. این کشورها باید به تعهداتشان عمل کرده و به توافق لیبیایی احترام بگذارند.

وی از دو هیئت نظامی شرکت کننده در مذاکرات قدردانی کرد و گفت: تیم نظامی برای تحقق این دستاورد مهم و سخت شجاعت زیادی نشان داد. روزهای آتی برای بررسی نقشه راه با مسئولان سیاسی به تونس می‌رویم.

نشست مذاکرات سیاسی لیبی در تونس ۹ نوامبر برگزار می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بحران لیبی نیروهای خارجی کمیته نظامی آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۳۷۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییاتی از توافق آتش‌بس غزه؛ حماس برای پایـان جنگ چه چیزی را پذیرفت؟

«خلیل الحیه» نائب رئیس جنبش حماس جزئیاتی درباره پیشنهاد توافق آتش‌بس ارائه کرد و گفت: پیشنهادی که قطر و مصر به ما ارائه کردند، سه مرحله است که شامل خروج کامل [نظامیان صهیونیست]از غزه، بازگشت آوارگان و تبادل اسراست».

به گزارش فارس، الحیه با اشاره به اینکه تبادل اسرا نیز در سه مرحله انجام خواهد شد، ادامه داد: این طرح از نظر مراحل اجرایی با هم مرتبط است. در مرحله دوم، توقف عملیات‌های نظامی و خصمانه به صورت دائمی اعلام خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه در حال حاضر، توپ در زمین اسرائیل است، گفت: در این توافق به اهداف آتش‌بس، بازگشت آوارگان، امدادرسانی و توافق جدی تبادل اسرا دست یافتیم.

این مقام حماس با تأکید بر اینکه در روز نخست از مرحله اول، همه طرف‌ها باید به توقف موقت عملیات نظامی پابیند باشند، تصریح کرد: «بازگشت آوارگان، هیچ محدودیتی نخواهد داشت و این مسئله در توافق، به صورت واضح آمده است».

الحیه ادامه داد: «اسرائیل در مرحله نخست توافق، به مناطق مجاور داخل غزه عقب‌نشینی خواهد کرد. البته ما امتیاز‌هایی دادیم تا اینکه مسیر توقف این جنگ دیوانه‌وار باز شود و تبادل واقعی اسرا صورت گیرد».

وی با اشاره به اینکه هنوز زمانی برای اعلام موافقت اسرائیل، تعیین نشده است، گفت: ما منتظر پاسخ اسرائیل به موافقت با این پیشنهاد هستیم.

اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، ساعتی پیش در گفتگو با «محمد بن عبد الرحمن آل ثانی» وزیر خارجه قطر و «عباس کامل» وزیر اطلاعات مصر، موافقت این جنبش را درباره پیشنهاد آتش‌بس در غزه به آنان ابلاغ کرد.

در پی تصمیم کابینه جنگی رژیم صهیونیستی برای آغاز تجاوز نظامی به شهر مرزی «رفح» در جنوب غزه، یک منبع در جنبش حماس ساعتی پیش خبر داده بود که مذاکرات غیر مستقیم با این رژیم را به حالت «تعلیق» درآورده است.

این منبع گفت که حماس پس از رایزنی با سایر گروه‌های مقاومت، تصمیم گرفت، این مذاکرات را به حالت تعلیق درآورد و به همین دلیل، بازگشت هیأت مذاکره کننده به قاهره هم به تعویق افتاد.

وی با بیان اینکه حماس منتظر نتایج تلاش‌های واسطه‌ها خواهد ماند، خبر داد: طرف مصری، با حماس تماس گرفته و خواستار عدم تنش نظامی و اعطای زمان برای مهار این بحران شده است.

مفاد جدید آتش‌بس در غزه 

خبرگزاری دانشجو نیز به نقل از روزنامه عبری یدیعوت آحارونوت جزئیات توافق سه مرحله‌ای پیشنهاد شده به جنبش حماس را منتشر کرد. توافق مطرح شده سه مرحله‌ای بوده و ۱۲۴ روز طول خواهد کشید. پیش‌نویس توافق پیشنهاد شده شامل آزادی ۲۰ اسیر فلسطینی زن محکوم به حبس ابد در مقابل هر نظامی زن زنده صهیونیستی است.

مرحله اول:

۱- آتش بس ۴۰ روزه.

۲- آزادی ۳۳ اسیر صهیونیستی.

۳- آزادی ۸۰۰ اسیر فلسطینی.

۴- بازگشت مردم غزه به خانه‌های خود در شمال نوار غزه.

مرحله دوم:

۱- آتش بس ۴۲ روزه.

۲- بقیه اسرای صهیونیستی آزاد می‌شوند.

۳- اسرای فلسطینی آزاد می‌شوند.

مرحله سوم:

۱- آتش بس ۴۲ روزه.

۲- تمامی اجساد اسرای صهیونیستی مبادله می‌شوند.

۳- تمامی اجساد اسیران فلسطینی مبادله می‌شوند.

۴- خروج ارتش رژیم صهیونیستی از نوار غزه

دیگر خبرها

  • جزییاتی از توافق آتش‌بس غزه؛ حماس برای پایـان جنگ چه چیزی را پذیرفت؟
  • اعلام آخرین وضعیت انتخاب سرمربی تیم ملی بسکتبال و واکنش به نحوه جدایی دمیر
  • شروطی را که به معنای تسلیم‌شدن ما باشد، نمی‌پذیریم | تسلیم شدن در برابر حماس شکست فاجعه بار برای اسرائیل است
  • دومین روز از مذاکرات آتش‌بس در غزه بی‌نتیجه پایان یافت
  • تدوین نقشه راه تجارت ایران و عراق
  • روز نخست مذاکرات آتش بس اسرائیل و حماس پایان یافت+ جزییات
  • منابع عبری: حماس تاکید دارد پایان جنگ در توافق نوشته شود
  • جزئیات توافق پیشنهاد شده به حماس؛ آزادی ۲۰ فلسطینی در مقابل ۱ نظامی زن اسرائیلی
  • آخرین جزئیات از مذاکرات قاهره/ منابع صهیونیستی: مذاکرات به نتیجه نرسیده است/ منابع مصری: مذاکرات برای رسیدن به توافق ادامه دارد
  • پایان بدون توافق روز اول مذاکرات قاهره درباره غزه/ گفت‌وگوها احتمالا یک هفته طول بکشد