Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگروه پیگیری مطالبات شهر‌های مرزی استان کردستان ۱۰ آبان ماه با هدف رسیدگی به مشکلات کولبران برگزار شد.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هانا چراغی؛* چند سالی می‌شود که کُرد‌های مرزنشین از سر ناچاری و برای گذران معیشت خود، به کولبری روی آورده‌اند و سختی‌ها را در سرما و گرما به جان خریده‌اند تا نیاز‌های خانواده‌شان را تامین کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند بسیاری هم بودند که به جرم کولبری، در مرز‌های شمال غربی کشور به دلیل جابجایی بار قاچاق مورد اصابت گلوله قرار گرفتند یا در فصل زمستان دچار سرمازدگی شدند و جانشان را از دست دادند؛ قصه‌های دردناک این کولبران را بار‌ها شنیدیم و شاهد بودیم که اخبار آن‌ها خوراک رسانه‌ها شدند. هر بار با مطرح شدن این موضوع، وعده‌های بسیاری از سوی مسئولان مربوطه برای حل مشکلات آنان داده شد، اما همچنان این مشکلات مرتفع نشدند.
از زمانی که بازارچه‌های مرزی بسته شدند، به مرور بر تعداد کولبران افزوده شد و در حال حاضر شاهدیم که حتی زنان و کودکان مرزنشین هم به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی و بیکاری در این مناطق، روی به کولبری آورند.
کارشناسان زیادی معتقدند برای حل مشکلات کولبران، باید نسبت به تسهیل شرایط تردد آن‌ها در مرز‌ها اقدام شود و نظارت‌ها به نحوی باشد که کولبران واقعی که مرزنشین هستند، در چارچوب قوانین اقدام به واردات و جابجایی کالا‌ها و اقلام مورد نیاز و مشخص کنند. به تبع، کالا‌های ممنوعه را وارد نکنند و مسئولان مرزبانی هم از آنان حمایت و پشتیبانی کنند تا امنیتشان تامین شود.   جدای از آن، لازم است در مناطق مرزی غرب کشور به خصوص کردستان، اشتغالزایی‌هایی صورت گیرد تا بسیاری با مشغول شدن در کار مناسب، دست از این کار بردارند.  
بازارچه‌های مرزی در سالهای گذشته با هدف توسعه اقتصادی و افزایش مشارکت مردم در اقتصاد و ایجاد امنیت پایدار در نقاط مرزی و اشتغالزایی برای مرزنشینان دایر شد و تا حدودی هم موثر واقع شد. اما به مرور با اعمال تحریم‌های بین‌المللی و تصویب قانون ساماندهی مبادلات مرزی، این بازارها تحت تاثیر قرار گرفت و تعطیل شدند. در کردستان هم در سال ۹۶ بازارچه‌های مرزی بسته شدند و مردم، منبع درآمد خود را از دست دادند و نتیجه آن شد که به تعداد کولبرانی که از مسیر‌های غیرقانونی به خارج از مرز تردد داشتند و به واردات اجناس قاچاق مشغول بودند، افزوده شد.


بیشتر بخوانید:

دادن «جان» برای بدست آوردن «نان» / بازگشایی بازارچه‌های مرزی؛ راهی برای تغییر سبک زندگی به کولبری!


قاعدتا، بسته شدن بازارچه‌های مرزی از دلایل اصلی افزایش تعداد کولبران در مرز‌ها است و این مسئله تا حدی جدی است که امروز، موضوع کولبری بسیاری پیچیده شده و ابعاد اقتصادی، سیاسی، امنیتی، تاریخی، فرهنگی، اجتماعی دارد. متاسفانه دولت هیچ برنامه‌ای برای رسیدگی به این معضل اراده نداده. در حالی که می‌توان مسیر بازارچه‌ها را برای تردد وسایل نقلیه مناسب سازی کرد و از این طریق، پرونده کولبری را برای همیشه بست. مرزنشینان هم میتوانند شرافتمندانه با انجام واردات و صادرات کالا‌های موردنیاز و مجاز، به کسب درآمد بپردازند.


در خصوص مشکلات کولبران و راه حل رفع آن سردار احمدعلی گودرزی، فرمانده مرزبانی ناجا ۲۸ مهرماه در برنامه‌ای تلویزیونی گفت: لازم است برای ساماندهی کولبران مرزی، با همکاری وزارت خانه‌ها و نهاد‌های مربوطه از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت کشور و حتی گمرکات، لیستی از کولبران مرزنشین تهیه شود. با مشخص شدن کولبران واقعی که ساکن نقاط مرزی هستند، به آنان اجازه کولبری از مسیر‌های قانونی و اصلی داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

لیستی از کولبران واقعی به منظور فراهم‌سازی شرایط تردد آنان از مسیر‌های قانونی تهیه شود


فرمانده مرزبانی ناجا مدعی است، بعضا کولبرانی که در مرز‌ها آسیب می‌بینند از سوی گروه‌های معاند و حتی کشور‌های همسایه به آنان شلیک شده است. از ۲۰ نفر کولبری که ظرف ۲ سال گذشته در نقاط مرزی آسیب دیدند، ۱۹ نفر از آنان اهل استان‌های مرزی نیستند و از سایر نقاط کشور به مرز آمدند و کولبری کردند. او گفته کاش فقط مرزنشینان کولبری کنند تا ما بتوانیم از آن‌ها حمایت کنیم.

 

گودرزی به مسئولان پیشنهاد داد که در مکان و زمان مشخص، اقلام مشخص و مورد نیاز کولبران تحت نظارت مسئولان مرزبانی از گذر‌های مرزی قانونی به کشور وارد شوند و این اقلام شامل کالا‌های ممنوعه نباشند؛ تا آنها هم بتوانند از کولبران واقعی پشتیبانی و امنیت آنان را تامین کنند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی توضیحات فرمانده مرزبانی ناجا درباره کولبری از مبادی رسمی
البته در این راستا کارگروه پیگیری مطالبات شهر‌های مرزی استان کردستان هم ۱۰ آبان ماه برگزار شد و یکی از موضوعات مهمی که در این کارگروه مطرح شد، رسیدگی به مشکلات کولبران بود.   حجت الاسلام عبدالرضا پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان در این نشست اظهار کرده: بحث کولبران و آسیب‌هایی که این قشر می‌بینند به سال‌ها قبل باز می‌گردد و تا حدود زیادی از طریق اخبار با مشکلات این قشر آشنایی داریم. متاسفانه جای تاسف دارد. باید ببینیم امروز چه کار‌هایی می‌توان برای بهبود وضعیت این قشر انجام دهیم و چگونه می‌توانیم به آن‌ها کمک کنیم.  
به گفته نماینده ولی فقیه در استان کردستان، به عنوان یک تسهیلگر سعی می‌کنیم مشکلات کولبران را به گوش مسئولان برسانیم تا بتوانیم با تصمیم‌گیری‌های لازم این وضعیت را بهبود بخشیم. خوشبختانه شاهد هستیم که اعضای این کارگروه دلسوزی لازم را برای حل مشکلات و پیگیری مطالبات کولبران دارند و دفتر نماینده ولی فقیه نیز آمادگی این را دارد تا به این مسئله ورود کند و راهکار‌های حل این مشکلات را ارائه و پیگیری کند.  
آکام صالحی، از اعضای کارگروه پیگیری مطالبات شهر‌های مرزی استان کردستان نیز در این جلسه گفته است ناتوانی دولت و دستگاه‌های متولی در بحث اشتغالزایی موجب شده تا عده‌ای از جوانان این مرز و بوم به شغل کاذب کولبری روی آورند که این شایسته مردم مرزدار کردستان نیست. از سویی، عدم توجه دولت باعث شده روزانه آمار بیکاری در این استان رو به افزایش باشد؛ در اولین حرکت این کارگروه نامه‌ای برای رهبری ارسال شد و مطالبات و مشکلات مردم مرزنشین کردستان مطرح شد که ایشان دستور پیگیری این مطالبات را ارائه دادند. اما در بحث شلیک به کولبران که به عنوان متجاوزان مرزی شناخته می‌شوند، پیگیری‌هایی انجام دادیم و تاکنون، از سوی فرماندهی مرزبانی کردستان پاسخی داده نشده و هیچ کس هم در این رابطه پاسخگو نیست.
بررسی‌ها نشان می‌دهد، نظر مسئولان برای حل مشکلات کولبران، روی بازگشایی بازارچه‌های مرزی و اشتغالزایی برای مردم مرزنشین است که امیدواریم با تحقق این امر، گره‌ای از مشکلات کولبران غرب کشور باز شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کولبری کولبران کردستان قاچاق مرزبانی ناجا حمل بار قاچاق کودکان کولبر زنان کولبر کودک کار بازارچه های مرزی مشکلات کولبران پیگیری مطالبات برای حل مشکلات استان کردستان کولبران واقعی بازارچه ها مرز ها کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۳۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است

به گزارش خبرگزاری مهر، مجید چگینی در دومین نشست کمیته ویژه وصول مطالبه‌ها در سال (۱۴۰۳) که با هدف ارایه گزارش وضع مطالبات شرکت‌های گاز استانی در سال ۱۴۰۲ و بررسی چالش‌ها و تمهیدات پیش‌بینی‌شده برای امسال برگزار شد، با اشاره به نقش مهم وصول مطالبه‌ها بر تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای کشور و تأمین رفاه عمومی با اتخاذ رویکرد جهادی برای وصول بدهی مشترکان با اولویت ابر بدهکاران تأکید کرد.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه تاکید کرد: ارایه مستمر خدمات دولت، رونق اقتصادی کشور در طرح‌ها و پروژه‌های زیرساختی، منوط به تأمین منابع مالی است و یکی از اجزای مطلوب مصادیق آن توجه به وصول مطالبات است.

وی عنوان کرد: مدیران‌عامل شرکت‌های گاز استانی به عنوان رییس کمیته وصول مطالبه‌ها در استان و مدیران مالی این شرکت‌ها به‌عنوان دبیر کمیته، اهتمام ویژه‌ای به تحقق وصول مطالبه‌ها داشته باشند.

الزام پرداخت مطالبات برای توسعه طرح‌های شرکت ملی گاز ایران

مسلم رحمانی مدیر هماهنگی امور گازرسانی شرکت ملی گاز ایران، گفت: وصول مطالبه‌ها و بهینه‌سازی مصرف از اولویت‌های شرکت ملی گاز ایران است و بی‌تردید حصول به نتیجه در این فرآیند با سختی و مشکلاتی همراه است. کمک به بخش مولد اقتصاد کشور با هدف جهش تولید، دغدغه جدی شرکت ملی گاز ایران است، اما در صورت نبود همراهی صنایع در پرداخت مطالبات، شرکت در خدمات‌رسانی با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

کد خبر 6088516

دیگر خبرها

  • کارگروه تخصصی بررسی مشکلات ممیند تشکیل می‌شود
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • برداشته شدن سدهای صخره‌ای هتل صخره‌ای
  • «کولبری» نه شغل است و نه شریف/ مردم از ناچاری بار بر دوش می‌گیرند
  • مشکلات کارگران از سر راهشان برداشته شود
  • معلمان در هدایت نسل جوان نقش مهمی دارند
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد تامین‌اجتماعی
  • تامین مالی طرح‌های صنعت گاز منوط به وصول بدهی‌ ابربدهکار است
  • ضرورت توجه به مطالبات جامعه ایثارگری