Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: راه اندازی بازار برتر بورس و اجرایی کردن آن در نگاه اول می تواند ایده‌ای خوب، مناسب و حتی در راستای سیاست جهش تولید نیز باشد، اما به لحاظ اقتصادی، راه اندازی این بازار آب در هاون کوبیدن است. به گزارش پول نیوز، یکی از وعده‌های مسئولان بورس راه‌اندازی بازار برتر بورس در اوایل تابستان سال ۹۸ بود، وعده‌ای که زمانش نیز فرارسید و گذشت اما به سرانجام نرسید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از این خلف وعده مسئولان بورس اعلام کردند که قرار است در تعریف بازار برتر اصلاحاتی صورت گیرد، بازاری که در آن حد نوسان قیمت‌ها ۱۰ درصد است.

کارشناسان بازار سرمایه بر این باورند که در تمام بورس‌های دنیا برای حرفه‌ای‌ها بازار برتری وجود دارد و در این بازار شرکت‌ها طبقه‌بندی می‌شوند؛ لذا نگرانی بازارگردانی وجود ندارد. در این راستا در ایران هم برخی از شرکت‌ها بازار کار‌های اطلاعاتی دارند که می‌توانند در بازار برتر فعالیت کنند. در بازار برتر شرکت‌ها باید شرایط خاصی داشته باشند که در این بازار طبقه‌بندی شوند، در نتیجه نباید نگران بازارگردانی در این بازار بود و شرکت‌هایی می‌توانند در این بازار حضور یابند که حداقل نمره اطلاع‌رسانی‌شان کمتر از ۷۰ نباشد.

در همین رابطه علی حیدری کارشناس بازار سرمایه درباره راه اندازی بازار برتر بورس گفت: بازار برتر بورس سه ایده‌ اصلی را شامل می‌شود که اولین مورد این است که احتمالا دامنه‌ نوسان نزدیک به عدد ۱۰ درصد باشد و دومین مورد این است که شرکت‌هایی می‌توانند در این بازار حضور داشته باشند که سهام شناور آن‌ها قابل توجه و بیش از ۲۵ درصد باشد و سومین مورد این است که نمره‌ اطلاع رسانی شرکت‌ها کمتر از ۷۰ درصد نباشد.

وی افزود: این ایده و تفکر قرار بود در سال ۱۳۹۸ اجرایی شود اما ظاهرا به سال‌های بعد موکول شده است. راه اندازی این بازار و اجرایی کردن بازار برتر بورس در نگاه اول می تواند ایده‌ای خوب، مناسب و حتی در راستای سیاست جهش تولید نیز باشد، اما به لحاظ اقتصادی، راه اندازی این بازار آب در هاون کوبیدن است.

این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: آنچه که این روز‌ها به طور کامل در اقتصاد ایران و عمق جامعه دیده می‌شود تورم، مدیریت ضعیف، رفتارهای متفاوت، برخوردهای سلیقه‌ای و رفتار‌های یکسویه از طرف مدیران لایه‌های دوم است که باعث ایجاد ابهام در اقتصاد کشور برای سال جاری شده است.

حیدری بیان کرد: تفکر بازار برتر بورس در ایران نیز نشان از جنب و جوش در لایه‌های دوم مسئولیتی در وزارت اقتصاد است. با نگاه خوش بینانه و حتی بدبینانه این بازار در مرحله‌ اول می‎تواند پر هیجان شروع شود اما پس از آن مشکلات بسیاری را در بازار سهام ایران ایجاد خواهد کرد.

وی درباره انگیزه شرکت‌ها و سهامداران با تشکیل این بازار اظهار کرد: این بازار تاثیری بر اقتصاد ایران و حتی بازار سهام نخواهد داشت. اقتصاد ایران با توجه به شرایط ذکر شده وارد مسائل بحرانی شده است و با توجه به اینکه در ایران فعلا بازار مناسب و سودده وجود ندارد و یا حتی بازاری نیست که جلوی از بین رفتن ارزش پولی سرمایه گذاران را بگیرد به ناچار سرمایه گذاران عمده چه حقیقی و چه حقوقی و حتی افراد معمولی نیز وارد بازار سرمایه می‌شوند. عمده شرکت‌هایی که در بازار سهام ایران وجود دارند به نوعی وابستگی‌های فامیلی به افراد خاص، شرکت‌های خصولتی و شرکت‌های جایگاه خصوصی دارند به همین خاطر تاثیر این بازار بر این شرکت‌ها جز انباشت سرمایه چیز دیگری نخواهد داشت.  

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: بازار سرمایه بورس اوراق بهادار شاخص بورس عرضه سهام بورس تهران راه اندازی بازار برتر بورس بازار سرمایه شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۳۹۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبات نسبی در بازار سرمایه

بازار بورس امروز به نوعی درجا زد؛ به طوری که شاخص کل با افزایش تنها ۶۵۲ واحد به رقم دو میلیون و۳۰۴ هزار واحد رسید.

به گزارش ایسنا، بازار سرمایه در اولین روز هفته ثبات نسبی داشت. امروز (شنبه) شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران ۶۵۲ واحد افزایش یافت و به رقم دو میلیون و ۳۰۴ هزار و ۹۷۸ واحد رسید تا بازار سرمایه به روند کج‌دار و مریز هفته‌های اخیر ادامه داده باشد.

شاخص هم‌وزن نیز ۱۳۹۵ واحد رشد کرد و در عدد ۷۶۵ هزار و ۴۵ واحد ایستاد.

امروز بیش از ۳۶۹ هزار معامله در بورس انجام شد که ارزش آن ۵۵۹۱ میلیارد تومان بود.

نقشه بازار بورس ـ شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

فملی بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس داشت اما شپنا و شستا تاثیر منفی ایجاد کردند. ذوب، کاما و خزامیا نیز از نمادهای پرتراکنش بودند.

روز شنبه فرابورس ایران ۸۵ واحد افت کرد و به ۲۵ هزار و ۵۱۹ واحد رسید.

تعداد معاملات فرابورس بیش از ۲۲۵ هزار فقره به ارزش ۶۷۶۳ میلیارد تومان بود.

آریا و شگویا بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس داشتند اما تجلی تاثیر مثبت ایجاد کرد. خاور، کرمان و کرومیت نیز از نمادهای پرتراکنش بودند که همگی قرمز به کار خود پایان دادند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حقوقی‌ها از بازار سرمایه دست کشیدند/ بورس سرخ‌پوش شد!
  • شاخص بورس ۲۰ هزار واحد کاهش یافت
  • پیش‌بینی بورس فردا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • ثبات نسبی در بازار سرمایه
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • پیش‌بینی بورس در هفته دوم اردیبشهت ۱۴۰۳/ یکه‌تازی فولادی و پتروشیمی‌ها در این هفته
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • روند حرکتی شاخص‌های بازار سرمایه چگونه خواهد بود؟ +عکس
  • ظهور یک قدرت اقتصادی جدید؛ اقتصاد هند چقدر قوی است؟