Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، برخی کشاورزان در شرایط پیش آمده معتقد هستند کاشت زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد و امسال قصد دارند که حتی زمین‌های خود را آبیاری نکنند.

گناباد را می‌توان یکی از مراکز اصلی تولید زعفران در خراسان رضوی دانست ولی این روز‌ها حال کشاورزان زعفرانکار گناباد خوب نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


همیشه فصل زعفران که فرا می‌رسد مسئولان قول‌هایی می‌دهند، اما این قول‌ها در اجرا تاثیر خود را از دست می‌دهد و باز هم کشاورز ضرر می‌کند.     کاشت زعفران برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد   یکی از زعفرانکاران گنابادی در همین زمینه گفت: کاشت زعفران دیگر صرفه اقتصادی ندارد و امسال برخی از کشاورزان قصد دارند حتی زمین‌های خود را آبیاری نکنند.

او افزود: هم اکنون هزینه جدا کردن کلاله زعفران کیلویی ۳۰ تا ۴۰ هزار تومان است و این در حالی است که یک کیلو گل تربت حیدریه تا ۳۶ هزار تومان کاهش قیمت داشته است.

یکی دیگر از زعفران کاران گنابادی هم گفت: امسال هزینه کود بسیار افزایش یافته و از سویی نیروی کارگری هم به دلیل کرونا کاهش یافته است و اگر نیرو هم باشد هزینه آن بسیار بالا است که با قیمت‌های فعلی برای کشاورز صرفه اقتصادی ندارد.

او با اشاره به خرید حمایتی افزود: اگر خرید حمایتی به صورت نقدی و یا نهایت پرداخت یک هفته باشد خوب است، اما مشکل اینجاست که پول کشاورز با تاخیر چند ماهه پرداخت می‌شود که زمان پرداخت ارزش خود را از دست داده و کشاورز بدهکار در این مدت ضرر خود را کرده است.

سطح زیر کشت ۳۵۰۰ هکتاری زعفران در گناباد زمان برداشت آن معمولا از ۱۰ آبان شروع می شود و به مدت یک ماه ادامه دارد.     کیفیت بالای عطر و طعم زعفران گنابادی علیرضا حسین‌زاده مدیر جهاد کشاورزی گناباد  در این باره گفت: با وجود قدمت و ظرفیت‌های گناباد در تولید زعفران تاکنون از توان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و بخش صنعت برای کشت و برداشت زعفران استفاده لازم نشده است.

او افزود: هنوز هم همان روش‌های شیارزنی و سله‌شکنی اولیه در مزارع زعفران به کار می‌رود و با توجه به اینکه بخش اعظم زمین‌های زیرکشت زعفران گناباد خرده مالکی است امکان آبیاری تحت فشار و مکانیزه در آن‌ها وجود ندارد و بخش صنعت و دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی باید ارتباط و تعامل بهتری با بخش کشاورزی به خصوص در تولید، کشت و برداشت زعفران در این شهرستان داشته باشند.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد ادامه داد: تغییرات اقلیمی و گرمای زیاد هوا در فصل تابستان سبب تاخیر در باردهی پیاز زعفران شده و فراهم نشدن امکان برداشت زعفران در پاییز برداشت این محصول در گناباد را به تاخیر انداخته است.

حسین زاده بیان کرد: گناباد با برخورداری از سه هزار و ۵۰۰ هکتار زمین زیرکشت زعفران از مناطق مستعد تولید این محصول در خراسان رضوی به شمار می‌رود و طبق بررسی‌های صورت گرفته توسط کارشناسان و پژوهشگران از بین زعفران تولیدی ۸۵ نقطه کشور زعفران گناباد از نظر عطر و طعم از کیفیت بهتری برخوردار است.

او تصریح کرد: با توجه به کیفیت زعفران تولیدی گناباد و از طرفی همزمانی برداشت محصول این شهرستان با شهرستان‌های همجوار، گناباد با برنامه‌ریزی صحیح قابلیت تبدیل به قطب تولید گل زعفران در منطقه را دارد.

مدیر جهاد کشاورزی گناباد تاکید کرد: ثبت نظام آبیاری مبتنی بر قنات روستای سنوی گناباد توسط سازمان خواروبار کشاورزی سازمان ملل متحد (فائو) بیانگر اصالت و کیفیت مطلوب زعفران این شهرستان است و باید از این ظرفیت برای شناساندن محصول زعفران این شهرستان در مجامع ملی و بین‌المللی بیشتر بهره گرفت.
خرید حمایتی زعفران در گناباد
حامد قربانی فرماندار گناباد گفت: خرید زعفران حمایتی در گناباد به عنوان یکی از ۶ مرکز خرید حمایتی زعفران در خراسان رضوی تا ۳۰ آذر ماه ادامه دارد و زعفران شهرستان‌های جنوبی این استان در این مرکز خریداری می‌شود.

او افزود: زعفران پوشال مرغوب با قیمت هر کیلو ۱۱۰ میلیون ریال و نگین ۱۳۰ میلیون ریال از زعفرانکاران خریداری می‌شود.

فرماندار گناباد ادامه داد: با هدف جلوگیری از جولان دلال‌ها در بازار زعفران خرید حمایتی توسط مراکز خرید تعاون روستایی انجام می شود و کشاورزان باید از این قابلیت استفاده کنند. منبع: تسنیم   انتهای پیام//ف.ش

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: زعفران کاران محصولات کشاورزی دلالان زعفران صرفه اقتصادی ندارد خرید حمایتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان گفت:  از ابتدای فصل خرید گندم در ۲۰ فروردین ماه تاکنون بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم از کشاورزان استان به صورت تضمینی خریداری شده است.

امید جهان نژادیان افزود: از این میزان  بیش از ۵۰۰ هزار تن گندم از مراکز خرید روباز به مراکز استاندارد ارسال شده است.

وی ادامه داد: روزانه ییش از ۶۰ هزار تن گندم توسط ۱۰۳ مرکز خرید در استان خوزستان به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

مدیر کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان اظهار کرد: در سال زراعی جاری هر کیلوگرم گندم به نرخ ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان و هر کیلوگرم گندم دروم به نرخ ۱۸ هزار تومان از کشاورزان به صورت تضمینی خریداری می‌شود.

جهان نژادیان اظهار کرد: در سال گذشته در خوزستان بیش از یک میلیون و ۷۲۰ هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است.

در سال زارعی جاری  در ۷۵۴ هزار هکتار از اراضی استان کشت گندم انجام شده است.

استان خوزستان پارسال رتبه نخست خرید گندم در کشور را کسب کرد.

 

دیگر خبرها

  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • انتقال آب رودخانه ماربر، تیشه‌ای بر ریشه رودخانه و سد کارون۳
  • خرید تضمینی گندم ۳۰ درصد افزایش یافت
  • فرآیند کشت، برداشت و فرآوری هزاران تن پیاز توسط کشاورزان آمریکایی (فیلم)
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید