Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@22:01:33 GMT

این دلسوزی‌ها جان طبیعت را می‌گیرد

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۶۶۹۵

این دلسوزی‌ها جان طبیعت را می‌گیرد

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی گفت: نوزادان حیات وحش زنده گیری شده حتی در صورت کشف و باز پس گیری از متخلفان به دلیل تغذیه دستی، انس با انسان و عدم آموزش مهارت‌های لازم برای زندگی در طبیعت، قابلیت بازگشت به عرصه‌های طبیعی را ندارند و به ناچار باید ادامه زندگی خود را در اسارت به سر ببرند که تحت این شرایط زندگی آنها دوام نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسن اکبری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پدیده گرد و غبار، پسماند، شکار غیرمجاز را از مهم‌ترین چالش‌های محیط زیستی استان است.

وی افزود: در راه پیشگیری و حل موضوعات و مسائل زیست محیطی در استان علاوه بر همکاری سایر دستگاه‌های ذیربط، سرمایه‌های اجتماعی که همان مردم نیز هستند، موثر خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی ۲۵ درصد از تنوع زیستی کشور را دربردارد، افزود: اگر بخواهیم محیط زیست را حفظ کنیم باید کار فرهنگی انجام شود.

وی اظهار کرد: علی رغم کنترل و حفاظت منطقه‌ها، اما متاسفانه به دلیل تعداد کم محیط بانان بعضا شاهد شکار غیرمجاز در منطقه هستیم که همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی مرتبط و به خصوص مردم بومی و محلی منطقه در این راستا کارگشا و موثر خواهد بود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: هرساله با شروع فصل بهار زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند، اما در این میان زنده گیری نوزادان حیات وحش از جمله تخلفات زیست محیطی است که بعضی از افراد سهوا یا از روی عمد  اقدام به آن می‌کنند.

اکبری با اشاره به رواج زنده گیری نوزادان حیوانات وحشی در فصل زاد و ولد، اظهار کرد: در این فصل از سال برخی افراد سودجو و متخلف اقدام به زنده گیری نوزادان حیوانات وحشی می‌کنند که لطمات جبران‌ناپذیری به طبیعت وارد می‌کند چراکه علاوه بر حذف یک گونه جانوری از طبیعت که سال‌ها می‌تواند زادآوری داشته باشد، قطعا در ادامه نسل خلل ایجاد خواهد کرد.

وی تصریح کرد: نوزادان حیات وحش زنده گیری شده حتی در صورت کشف و باز پس گیری از متخلفان به دلیل تغذیه دستی، انس با انسان و عدم آموزش مهارت‌های لازم برای زندگی در طبیعت، قابلیت بازگشت به عرصه‌های طبیعی را ندارند و به ناچار باید ادامه زندگی خود را در اسارت به سر ببرند که تحت این شرایط زندگی آنها دوام نخواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: بعضا مشاهده شده برخی از مردم و علاقمندان به حیات وحش با مشاهده نوزادان حیات وحش در مناطق، از سر دلسوزی و کمک به حیوانات اقدام به زنده گیری و تحویل آن‌ها به محیط بانان و یا ادارات حفاظت محیط زیست می‌کنند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیوانات وحشی در طبیعت هیچ‌گونه اقدامی برای گرفتن آن‌ها نکنند و مراتب را به ماموران یگان حفاظت محیط زیست مستقر در مناطق و یا از طریق شماره تماس ۱۵۴۰ اطلاع دهند تا در صورت نیاز اقدامات لازم انجام گیرد.

اکبری گفت: سودجویان هر ساله هزاران تله زنده گیری «هوبره» را در دشت‌های مرزی خراسان جنوبی برای زنده گیری و قاچاق این پرنده کمیاب به کشورهای عربی جاگذاری می‌کنند که این اقدام نسل این پرنده را در معرض نابودی قرار داده است.

وی افزود: علاقه اعراب کشورهای حاشیه خلیج فارس به شکار هوبره سبب شده هر ساله افرادی سودجو، مرزنشینان را تحریک به زنده‌گیری این پرنده کمیاب کنند و متاسفانه سود هنگفت شکار هوبره نصیب سودجویان و دلالان در سایه نشسته می‌شود و افرادی که در روستاها، تحت تاثیر حرف‌های واسطه‌ها می‌شوند به بهاء ناچیزی در غارت این سرمایه‌های زیستی شریک می‌شوند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی بیان کرد: از آنجایی که اکثر قاچاقچیان دستگیر شده افراد محلی و بومی منطقه بوده‌اند، مردم محلی می‌توانند بهترین همیاران محیط زیست در برخورد با پدیده قاچاق پرندگان و جانوران باشند یقینا باندهای قاچاق هوبره در بلند مدت بیشترین ضرر را به زندگی مردم بومی و محلی می‌رسانند چرا که هوبره یک حلقه از زنجیره حیات برای حفظ تنوع زیستی در مناطق بیابانی است.

اکبری ادامه داد: کم شدن پوشش گیاهی در فرایند زنده‌گیری و افزایش گرد و غبار از دیگر آسیب‌هایی است که در شکار هوبره به مردم بومی و محلی منطقه وارد می‌شود .

وی با بیان اینکه اگر جلوی شکار و قاچاق هوبره، این گونه کمیاب و در معرض خطر انقراض، گرفته نشود لکه ننگ دیگری در تاریخ محیط زیست ما رقم خواهد خورد، تصریح کرد: آنچه در مرزهای شرقی خراسان جنوبی بویژه در شهرستان زیرکوه و بخش‌هایی از شهرستان درمیان اتفاق می‌افتد، نابودی منابع زیستی کشور به بهایی ناچیز است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی یادآور شد: فرهنگ‌سازی، ارائه آموزش‌های زیست محیطی لازم برای گروه‌های هدف مختلف، مهم‌ترین راه نجات محیط زیست است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی مجوز شکار حیات وحش مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی نوزادان حیات وحش حیوانات وحشی زنده گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۶۶۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد

اصغر بلکی‌وند گفت: پنج پرنده تیمار شده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد به عنوان زیستگاه طبیعی آنان در آخرین روز از هفته زمین پاک رها‌سازی شدند. 
وی اظهار داشت: این پرندگان شامل یک بهله سارگپه، سه بهله دلیجه و یک قطعه بوتیمار بوده که پس از درمان آسیب‌های وارده، توسط خانه محیط زیست تیمار و رها سازی شدند. 
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست بروجرد گفت: همچنین کارگاه آموزشی زمین پاک در واحد صنایع دارویی زاگرس فارمد بروجرد با توجه به اهمیت حفظ طبیعت و کره زمین برای کارکنان این شرکت برگزار شد. 
بلکی‌وند افزود: در این کارگاه آموزشی کارشناسان اداره محیط زیست، مفاهیم و راهکار‌های مناسب حفاظت از زمین و محیط زیست را آموزش و درباره موارد مختلف آن بحث و تبادل نظر انجام شد.

باشگاه خبرنگاران جوان لرستان خرم آباد

دیگر خبرها

  • رهاسازی ۵ پرنده در طبیعت تالاب بیشه دالان بروجرد
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • کشف لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • حفاظت از حیات وحش مناطق آزاد نیازمند اجرای قرق اختصاصی است
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان