Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@13:21:01 GMT

تماس ناسا با فضاپیمای وویجر۲

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۷۱۳۵

تماس ناسا با فضاپیمای وویجر۲

به گزارش پایگاه اینترنتی نیواطلس، ارتباط رادیویی میان ناسا و فضاپیمای وویجر ۲  از اوایل ماه مارس (اواسط اسفند ۱۳۹۸) به دلیل ارتقای آنتن فضایی این سازمان به نام «دیپ اسپیس استیشن ۴۳ » DSS۴۳ که در استرالیا قرار دارد، قطع شده بود اما این آنتن روز ۲۹ اکتبر (هشتم آبان) سیگنالی به وویجر ۲ ارسال کرد و این فضاپیما دستورات را با موفقیت انجام داد و یک سیگنال تایید بازگرداند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فضاپیمای ۴۳ ساله وویجر ۲ اکنون در فاصله ۱۱.۶ میلیارد مایلی (۱۸.۸ میلیارد کیلومتری) از زمین قرار دارد؛ این فضاپیما به سمت فضای بین ستاره ای حرکت می کند و هرگز به زمین بازنمی گردد. فضاپیمای وویجر ۲ به کمک منبع انرژی هسته‌ای خود،  برای چند سال دیگر کار خواهد کرد و اطلاعاتی در مورد  قسمت بیرونی هلیوسفر واقع در لبه منظومه شمسی، ارسال می کند.

ارتباط میان ناسا و فضاپیمای وویجر۲ نیز از ماه مارس کاملا قطع شده بود زیرا آنتن غول‌پیکر دیپ اسپیس استیشن ۴۳ ناسا که تنها آنتن رادیویی است که می تواند یک سیگنال قدرتمند در فرکانس مناسب به این فضاپیما ارسال کند، وارد مرحله‌ی ارتقا شده است تا برای ماموریت‌های آینده آماده شود.

این آنتن یکی از ‌آنتن‌های «دیپ اسپیس نتورک» (Deep Space Network) بزرگ محسوب می‌شود که در شهر کانبرای استرالیا قرار دارد و به‌ گفته‌ ناسا هدف از ارتقای آن، آمادگی برای انجام برخی ماموریت ‌ها در آینده است.

شبکه‌ آنتن ‌های ناسا که با نام دیپ اسپیس نتورک از آن یاد می‌ شود، مجموعه عظیمی از دیش‌ های بزرگ را شامل می ‌شود که امکان برقراری ارتباط با فضا پیماهای رباتیک را فراهم می‌سازند. DSS ۴۳، تنها دیشی است که به‌ اندازه کافی قدرت دارد تا بتواند با کاوشگر فضایی بدون سرنشین وویجر ۲ ارتباط برقرار و دستورهای لازم را به این فضاپیما ارسال کند؛   دیپ اسپیس استیشن ۴۳ همچنین تنها آنتن ۷۰ متری شبکه دیپ اسپیس نتورک ناسا در نیم‌ کره ‌جنوبی به ‌حساب می‌ آید.  

ناسا اوایل مارس ۲۰۲۰ (اواسط اسفند ۱۳۹۸)،  فعالیت دیپ اسپیس استیشن ۴۳ را کاملا به ‌حالت تعلیق درآورد تا قطعه جدیدی را به آن اضافه کند. در واقع، این قطعه جدید مخروطی فرکانسی با باند ایکس است که آنتن DSS ۴۳ را به سیستم فرستنده بسیار قدرتمند و گیرنده‌ های بسیار حساس مجهز می ‌کند.

سازمان فضایی آمریکا انتظار دارد بتواند روند ارتقای آنتن دیپ اسپیس استیشن ۴۳ را تا ژانویه‌ ۲۰۲۱ (دی و بهمن ۱۳۹۹) تمام کند؛  یعنی از اوایل سال آینده میلادی به ‌بعد، آنتن DSS ۴۳ خواهد توانست داده‌ های علمی ارزشمند را از مأموریت‌ هایی دریافت کند که در آینده انجام می ‌شوند.  

نسخه‌ ارتقا یافته آنتن DSS ۴۳ به ناسا کمک می کند با مریخ‌ نورد «پریسرونس» (Perseverance) ارتباط برقرار کند. این مریخ‌ نورد تا پایان ماه جاری میلادی به ‌فضا پرتاب خواهد شد و به گفته ناسا، قرار است تا فوریه ۲۰۲۱ (بهمن و اسفند ۱۳۹۹) به مریخ برسد.

آنتن ارتقایافته‌ DSS ۴۳ نقشی حیاتی در ماموریت ‌های آینده‌ مریخ و ماه ایفا می‌ کند. به کمک این آنتن، محققان ناسا اطمینان پیدا می ‌کنند که می ‌توانند با کاوشگران بدون سرنشین و با سرنشین پروژه‌ آرتمیس در ماه و مریخ ارتباط بگیرند.

برچسب‌ها فضاپیما استرالیا ایالات متحده آمریکا ناسا

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فضاپیما استرالیا ایالات متحده آمریکا ناسا فضاپیما استرالیا ایالات متحده آمریکا ناسا اخبار کنکور فضاپیمای وویجر وویجر ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۷۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هفت» دوباره روی آنتن

سری جدید برنامه سینمایی «هفت» به تهیه‌کنندگی محمدحسین تنکابنی و با اجرای بهروز افخمی از این پس جمعه شب‌ها از ساعت ۲۳ در شبکه نمایش مهمان بینندگان و مخاطبان خود خواهد بود.

برنامه هفت از برنامه‌های باسابقه و پر مخاطب تلویزیون در حوزه نقد سینماست که ابتدا در شبکه سه سیما پخش می‌شد و بعد از مدتی پخش آن به شبکه نمایش رسید. این برنامه را مجریان متفاوتی همچون فریدون جیرانی، محمود گبرلو، محمدحسین لطیفی و بهروز افخمی بر عهده داشتند. «هفت» این روزها با بهروز افخمی به آنتن بازگشته است، کارگردانی که در سینما و تلویزیون نام آشناست و معمولا با نظرات متفاوتش در زمینه‌های گوناگون در ایجاد فضای نقد و گفت‌وگو موفق بوده است. 

باید دید برنامه هفت در فصل جدید تا چه اندازه می‌تواند با حضور چهره‌های سینمایی و همچنین طرح بحث‌های روز و کارآمد، جریان‌ساز و روشنگر باشد.

جهت مشاهده فیلم اینجا کلیک کنید.

دیگر خبرها

  • ببینید | دوبله فوق‌العاده ابراهیم شفیعی روی آنتن تلویزیون
  • پاسخگویی به ۳۵۷ هزار تماس مشترکین آب و فاضلاب قم
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • (ویدئو) دوبله فوق‌العاده ابراهیم شفیعی روی آنتن تلویزیون
  • نخستین فضاپیمای سرنشین‌دار بوئینگ به مدار می‌رود
  • «هفت» دوباره روی آنتن
  • سفر فضاپیمای چینی به قسمت دوردست ماه آغاز شد
  • هفتمین سفر فضایی «ویرجین گلکتیک» ماه آینده انجام می‌شود
  • سمت پنهان و تاریک ماه از منظر فضاپیمای چینی
  • (عکس) سمت پنهان و تاریک ماه از منظر فضاپیمای چینی