Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ مارکو کارنلوس در میدل ایست آی نوشت: بزودی آمریکایی‌ها رئیس جمهور بعدی خود را خواهند شناخت. البته چند ساعت پس از بسته شدن حوزه‌های رای گیری ممکن است برنده فورا اعلام نشود. اگرچه تحلیلگران پیش بینی می‌کنند که موج آبی شکل گرفته جو بایدن دموکرات را به قدرت برساند، اما به دلیل آنچه که برای هیلاری کلینتون، نامزد اصلی انتخابات در سال ۲۰۱۶ اتفاق افتاد، باید احتیاط کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این مطلب آمده است: علاوه بر این، رئیس جمهور دونالد ترامپ قبلاً اعلام کرده که ممکن است شکست در انتخابات را نپذیرد و در این شرایط این دادگاه عالی است که می‌تواند برنده را تعیین کند. رئیس جمهور سابق جورج دبلیو بوش در سال ۲۰۰۰ دقیقا از این طریق حریف خود، ال گور را شکست داد.

بیایید فرض کنیم که بدترین حالت ممکن یعنی جنگ در دادگاه و خیابان اتفاق نمی‌افتد، در عوض تصور کنیم که وضعیت دولت در جهان تحت ریاست‌جمهوری بایدن چگونه تغییر کند.

بیشتر بخوانید: تحلیلگر آمریکایی: پیروزی بایدن برای کشورهای تحت تحریم خطرناک‌تر است

چهار سال در انکار

ما در طول چهار سال گذشته شرایط دشواری را تحمل کردیم و حالا همه امیدوار به تغییر شرایط هستیم. با این حال آیا ما واقعاً اطمینان داریم شرایطی که ۴ سال پیش ترامپ را به قدرت رساند امروز حاکم نیست؟ متاسفانه طی ۴ سال گذشته حتی افرادی بدتر از ترامپ مثل سناتور تام کاتن هم موفق شدند به سنا راه یابند و این خود زنگ خطری برای امروز است.

در این بین اگرچه تغییر رویکرد برای سیاست داخلی آمریکا امری حیاتی است، اما در سیاست خارجی نیز به آن نیاز است. تغییر پارادایم لازم است.

مطمئناً بایدن سیاست‌های بهتری در مورد مسائل جهانی در ذهن دارد. او احتمالا دوباره آمریکا را درگیر اقدامات مشترک برای مقابله با تهدیدات موجود مثل تغییرات آب و هوای، بیماری‌های همه گیر، تجارت و جنگ‌های سایبری کند. بایدن پس از همه گیری کووید-۱۹ تلاش مشترک خود برای بازیابی اقتصاد جهانی را آغاز خواهد کرد. در این بین چند تقویت جانبه گرایی برای دستیابی به چنین اهدافی ضروری خواهد بود.

وی می‌تواند شکاف فراآتلانتیک نه تنها در داخل ناتو بلکه در اتحادیه اروپا را نیز ترمیم کند. او می‌تواند آمریکا را مجدداً به سازمان بهداشت جهانی، توافقنامه آب و هوایی پاریس و توافق هسته‌ای ایران بازگرداند و همچنین ممکن است دیدگاه متفاوتی نسبت به توافق ابراهیم (عادی سازی روابط اسرائیل و اعراب) داشته باشد.

رئیس جمهوری که به جای توییت زدن گوش می‌دهد، شرایط بهتری برای جلب دل و ذهن و مقابله با چالش‌های واقعی یا خیالی دارد. در حال حاضر قدرت‌ها و گرایش‌های رقیب از جمله چین، روسیه، ایران، ترکیه و بنیادگرایی اسلامی آمریکا را به چالش کشیده‌اند.

با این وجود اگر آمریکا وسواس خود برای رهبر جهانی را رها نکند، هیچ تغییر معناداری حاصل نخواهد شد. چرا که شرایط امروز جهان اقدامات متفاوتی را می‌طلبد.

البته، این کشور همچنان به نقش مهمی در شکل گیری نظم جهانی چند جانبه جدید، عادلانه و کمتر سرگرم کننده کمک خواهد کرد. اما ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ با پیروزی خود خوانده جنگ سرد در سال ۱۹۹۱ کاملاً متفاوت خواهد بود. آنچه در آن زمان درست بود لزوماً دوباره صحت نخواهد داشت.

بزرگترین اشتباهی که دولت بایدن می‌تواند مرتکب شود ادامه سیاست ناکارآمد و خطرناک ترامپ علیه چین، وسواس در مورد دخالت روسیه در سیستم سیاسی آمریکا یا این تصور است که ایران از چنین توانایی‌هایی برخوردار است.

روسیه هراسی و اسلام هراسی ابزاری مفید برای پوپولیست‌های دیوانه است، اما دیگر به اندازه گذشته کاربرد ندارد. این‌ها برای نخبگان آمریکایی که متعهد به ایجاد یک نظم جهانی منصفانه و موثر هستند، هیچ ارزشی ندارند.

اشتباهات سریالی

باید پذیرفت که مشکلات فعلی جوامع غربی ربطی به روسیه ندارد. آیا بایدن و تیمش همانطور که بوش به تبلیغات در مورد سلاح‌های کشتار جمعی عراق اعتقاد داشت، به روسیه گیت اعتقاد دارند؟ آیا بایدن و تیمش واقعاً اعتقاد دارند که ظهور چین فقط به دلیل شیوه‌های ناعادلانه تجارت و سرقت مالکیت معنوی توسط پکن، همانطور که ترامپ مطرح کرده، بوده است یا این که مشکل اصلی ما سرمایه داری دولتی تهاجمی و خودکامگی‌های مدرن است؟

بخش عمده‌ای از چالش‌های ایجاد شده امروز توسط چین و روسیه ناشی از اشتباهات استراتژیک آمریکا از زمان پایان جنگ سرد است. در سوی دیگر چالش‌های ایجاد شده توسط ایران و ترکیه نیز پیامد اشتباهات سریالی است که در خاورمیانه انجام شده است. این‌ها نتایجی است که دولت کلینتون، بوش و اوباما در به وجود آمدن ان‌ها سهیم هستند.

آمریکا باید دست از بهانه جویی در خارج از کشور برای اشتباهات سریالی خود بردارد. همانطور که در مقاله اخیر فارین پالیسی ذکر شد، واشنگتن باید اساس سیاست خارجی خود را که بر اساس دگرسازی است تغییر دهد.

بایدن باید این تصور را که بازیگران جدید جهانی مانند چین و بازیگران قدیمی مانند روسیه، رهبری جدید آمریکا را بدون در نظر گرفتن زمینه‌هایی که بر آن بنا شده، بپذیرند، کنار بگذارد. در مقابل، به نظر می‌رسد که تا آنجا که به روسیه مربوط می‌شود، نقطه بازگشتی حاصل نشده و وضعیت مشابهی برای چین در حال وقوع است.

در مورد ایران، بازگشت به توافق هسته‌ای همانطور که بایدن اشاره کرده می‌تواند کمک کند. نباید فراموش کرد که این آمریکا بود که از توافق خارج شد نه ایران.

نظم جدید بین‌المللی

یک نظم بین‌المللی جدید همان نظم لیبرالی که ما تحت رهبری آمریکا برای دهه‌ها می‌شناسیم، نخواهد بود، نظمی که بر اساس استیلای دلار، تحریم بی حساب و کتاب ده‌ها کشور، جنگ جهانی علیه تروریسم بدون محدودیت قانونی و استفاده از زور به طور مکرر بنا شده بود.

آمریکا و متحدانش، خواه ناخواه، باید با جهانی که نمی‌توانند در آن تصمیم‌گیر اصلی باشند، کنار بیایند.

چهار سال ترامپ یک اتفاق لحظه‌ای و موقت نبود. غرب و به ویژه آمریکا امروز در حال فروپاشی است و بازآفرینی مجدد آن بستگی به تأیید وجود مشکلات اساسی در نحوه اعمال قدرت آمریکا دارد.

دموکراسی امروز با تهدید‌های بزرگتری نسبت به روسیه یا چین روبرو است. اگر آزادی، مانند سه دهه گذشته در آمریکا به عنوان یک دولت کوچک بدون مالیات بیش از حد بر ثروتمندان تصور شود و اگر این نظم نئولیبرال بسیار قدرتمندتر از دموکراسی رشد کرده باشد، ما یک نوع شورش پوپولیستی خواهیم داشت.

بایدن باید از این فرصت برای پیروزی استفاده کند تا کشور را از سیاست‌های قبلی چه در عرصه داخلی و چه عرصه خارجی دور کند. دموکرات‌ها در سال ۲۰۰۸ و ۲۰۱۶ موفق به انجام این کار نشدند و تکرار این اتفاق در سال‌های آینده قابل جبران نخواهد بود.

منبع: انتخاب لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات آمریکا جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۸۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند

در شرایطی که به رغم ادعا‌های مقامات غربی درباره اولین ضد حمله اوکراین به روسیه، آن‌ها به شکست آن اذعان کردند، حالا سالیوان تاریخ جدیدی برای دومین ضد حمله ارائه داده است.

به گزارش فارس، این مقام ارشد آمریکایی گفت که کمک‌های تازه ۶۱ میلیارد دلاری واشنگتن کمک خواهد کرد که اوکراین در سال ۲۰۲۵ ضد حملات علیه روسیه را در دستورکار قرار دهد.

سالیوان در مصاحبه با فایننشال تایمز مدعی شد که اوکراین به «سمت باز پس گیری اراضی که روس‌ها گرفته‌اند، حرکت خواهند کرد».

رئیس‌جمهور اوکراین ولودیمیر زلنسکی ماه گذشته در مصاحبه با مجله آلمانی بیلد اعلام کرد اگرچه برنامه‌ای برای ضد حملات علیه روسیه وجود دارد، اما این موضوع منوط به دریافت کمک‎‌های اضافه متحدان غربی از کی‌یف است.

روزنامه فایننشال تایمز، اما روی این موضوع دست گذاشت که چند ماه طول کشید که کمک اخیر ۶۱ ملیارد دلاری آمریکا به اوکراین از صف کنگره و منازعات سیاسی داخلی عبور کند.

گفته می‌شود که دولت جو بایدن در حال رایزنی‌های فشرده با متحدان خود در گروه ۷ برای بسته کمک‌های ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین است؛ بسته‌ای که هزینه بخشی از آن از محل دارایی‌های مسدود شده روسیه در غرب تامین خواهد شد.

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در مصاحبه جدید خود گفت که با کمک تازه آمریکا، اوکراین به این ظرفیت می‌رسد که «خط (مقدم جنگ)» را حفظ کند البته تا چند ماه آینده اوضاع سختی را تجربه خواهد کرد.

دیگر خبرها

  • ترامپ بایدن را به اداره دولت گشتاپو متهم کرد
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • اعتراف روزنامه غربگرا: ایران  سه بر صفر از آمریکا جلو است
  • چالش‌های بایدن و ترامپ در انتخابات ۲۰۲۴ ریاست جمهوری آمریکا
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • پیش‌بینی مشاور بایدن: اوکراین سال آینده به روسیه ضد حمله می‌زند
  • ترامپ دولت بایدن را به «گشتاپو» تشبیه کرد
  • منافع غرب در باقی ماندن اسرائیل است
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت