Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-29@08:08:33 GMT

واکنش بازار ایران به انتخابات آمریکا

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۵۸۹۰۸

واکنش بازار ایران به انتخابات آمریکا

در اولین ساعات بازگشایی بازارها، در حالی که نتایج انتخابات امریکا از سوی رسانه‌ها لحظه به لحظه پوشش داده می‌شود، بازارهای ایران با رشدی قابل توجه همراه بودند. ناطقان:  رقابت عجیب و تنگاتنگ ترامپ و بایدن حالا به مساله‌ای بسیار مهم برای تمامی جهان تبدیل شده است و رصد بازارها نشان از تحولات جدی نه فقط در بازار ایران که در بازارهای جهانی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!






بر اساس این گزارش قیمت دلار در اولین ساعات فعالیت بازار در صرافی‌های بانکی و در بازار آزاد با افزایش روبرو شد. مهمترین دلیل افزایش از سوی صرافان نااطمینانی نسبت به نتایج انتخابات امریکا اعلام شده است بهای هر دلار در صرافی های بانکی برابر با ۲۸ هزار و ۵۸۰ تومان گزارش شده است که رشدی اندک را در قیاس با روز گذشته نشان می‌دهد. همچنین صرافان بانکی همچنان از اعلام قیمت خرید دلار خودداری کرده و نسبت به خرید دلار از مردم اقدام نمی کنند. رشد قیمت ها در صرافی های بانکی بهای هر دلار را به محدوده ۲۹ هزار و ۵۰۰ تومان در بازار آزاد رساند.

بر این اساس با رشد بهای دلار در حالی که قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی با کاهشی قابل توجه همراه شده است تا این ساعت قیمت هر اونس نزدیک به ۱۶ دلار و ۴ سنت کاهش را تجربه کرده است اما تحت تاثیر رشد بهای ارز، قیمت طلا و سکه در ایران روندی افزایشی را طی کرد. در اولین ساعت بازگشایی بازار بهای هر قطعه سکه طلای طرح جدید با پذیرش رشدی معادل ۷۰۰ هزار تومان به محدوده ۱۵ میلیون و دویست هزار تومان رسید اما پس از آن بار دیگر به قیمت 14 میلیون و 950 تومان برگشت.

بهای هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح قدیم نیز ۱۴ میلیون تومن گزارش شده است. سایر قطعات سکه نیز با رشد بین ۵۰ تا ۲۰۰ هزار تومان لعالیت خود را آغاز کردند. هر قطعه سکه نیم هفت میلیون و هفتصد هزار تومان و هر قطعه سکه ربع پنج میلیون و سیصد هزار تومان قیمت خورد. سکه گرمی نیز به قیمت ۲ میلیون و ۸۵۰ هزار تومن فروخته شد.

نااطمینانی در بازار نفت و طلا

امروز بازار طلای جهانی نیز با ریزش قیمت نااطمینانی از آینده نتایج انتخابات امریکا را به نمایش گذاشت. بر این اساس گزارش های رسیده از بازار نفت نیز نشان می‌دهد.

هر کدام از نامزدها دیدگاه‌های متفاوت و به واقع در تضاد با یکدیگر را در حوزه نفت دارند. ترامپ تمام تلاش خود را برای ادامه‌دار شدن حضور امریکا در جایگاه نخست تولیدکنندگان نفت در جهان به کار می‌گیرد اما بایدن معتقد است باید از نفت عبور کرد و به سمت انرژی‌های پاک رفت. در این راستا و روز دوم نوامبر، ترامپ فرمانی را برای حمایت از صنعت نفت و گاز شیل امضا کرد. بر این اساس وزیر انرژی امریکا موظف است، گزارشی «درباره تاثیر اقتصادی ممنوعیت یا محدودیت قابل ملاحظه استفاده از تکنیک شکاف هیدرولیکی و سایر فناوری‌ها» آماده کند. ترامپ بارها عنوان کرده که بایدن می‌خواهد استفاده از روش فرکنیگ را ممنوع کند. فرمان اخیر ترامپ برای جذب آرای ایالت مهم در صنعت انرژی پنسیلوانیا داده شده است. اویل پرایس مهم‌ترین عامل بر تعداد آرای دو کاندید را سیاست‌های محیط زیستی می‌داند. هر چند اغلب امریکایی‌ها از تغییرات جوی نگرانند اما تولید ناخالص برخی ایالت‌های دموکرات وابسته به استخراج نفت و گاز است که همین امر می‌تواند بر آرای آنها به بایدن تاثیرگذار باشد. پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که در صورت انتخاب بایدن، تولید نفت شیل تا سال ۲۰۲۱ روزانه دو میلیون بشکه کاهش می‌یابد.

آخرین اخبار رسیده در خصوص قیمت نفت در بازارهای جهانی در روز شمارش آرا در آمریکا اما نشان از افزایش قیمت نفت دارد.

رویترز گزارش داد: پس از آنکه آمارهای صنعتی نشان داد که میزان ذخایر نفت خام آمریکا شاهد کاهش شدیدی بوده است، قیمت نفت روز چهارشنبه شاهد افزایش حدودا ۲ درصدی بود، اما در حالی که نتیجه انتخابات آمریکا هنوز مشخص نیست، حجم معاملات در بازار امروز پایین گزارش شده است.

ویرندرا چاوهان تحلیلگر بازار نفت در موسسه انرژی اسپکتس در سنگاپور معتقد است: به دلیل نا مشخص بودن نتیجه انتخابات آمریکا تجار معاملات بسیار بسیار کمی را در بازار انجام می دهند. وی می‌گوید:در ساعات و روزهای آینده قیمت‌ها، بیش از آنکه ناشی از عوامل بنیادین بازار تغییر کند، مبتنی بر جریان های مالی خواهد بود.
منبع: تابناک برچسب ها: رقابت ، بازار ، ناطقان ، ایران ، امریکا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: رقابت بازار ناطقان ایران امریکا قطعه سکه هزار تومان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۵۸۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار

به گزارش «تابناک»، سید حمید حسینی، دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق در گفت وگو با مهر گفت: زمانی که شوک یا تنش سیاسی در کشور رخ می‌دهد مردم نه از روی نیاز بلکه به علت نگرانی از افزایش قیمت دلار در آینده اقدام به خرید ارز می‌کنند، درگیری‌های سیاسی ایران و منطقه خاورمیانه باعث افزایش موقتی نرخ دلار شد؛ البته این موضوع به ایران محدود نمی‌شود بلکه درگیری سیاسی در هر کشوری باعث ایجاد التهاب در بازارهای مالی آن کشور می‌شود.

وی افزود: رشد قیمت دلار در بازار غیررسمی به عملکرد بانک مرکزی ارتباط چندانی ندارد؛ چون این بانک بیشتر بر رفع نیازهای قانونی از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران تمرکز دارد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق با اشاره به این موضوع که افزایش نرخ دلار صرفاً سیاسی است و به عملکرد اقتصادی دولت و بانک مرکزی مرتبط نیست، اظهار داشت: از گذشته تاکنون بازارسازی و فضاسازی وجود داشته به طوری که عده‌ای با سواستفاده از شرایط ایجاد شده اقدام به نرخ سازی می‌کنند و با دامن زدن به التهابات منافع بسیاری به دست می‌آورند.

حسینی در پاسخ به این پرسش که برای آینده دلار چه چشم‌اندازی را تصور می‌کنید، بیان کرد: در کنار مسائل سیاسی ایجاد شده، درآمدهای ارزی نیز نقش مهمی در کنترل نرخ ارز دارند؛ چون در سال گذشته نیز وضعیت درآمدهای ارزی دولت خوب بود؛ درواقع بازار ارز سال ۱۴۰۲ را نسبتاً با ثبات طی کرده و اگر دولت امسال نیز بتواند درآمدهای ارزی پایدار نسبتاً خوبی داشته باشد احتمال دارد نوسانات نرخ ارز به حداقل برسد.

دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی نیاز واردکنندگان را با نرخ نیما پاسخ می‌دهد؛ بنابراین به طور طبیعی نباید افزایش نرخ در بازار غیررسمی اثری بر قیمت‌ها داشته باشد و از بُعد دیگر دولت کالابرگ الکترونیک را راه اندازی کرده تا یارانه به مصرف کننده نهایی برسد و نوسانات نرخ دلار روی قیمت کالاهای اساسی اثری نگذارد.

دیگر خبرها

  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • ریزش سنگین ارز/احتمال بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزاری تقویت شد
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • دلار در سراشیبی | نزول دلار تا کجا ادامه دارد؟
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • جنگ جهانی نفت؛ بایدن در تنگنای تحریم‌ها، قیمت‌ها و انتخابات
  • دلار ریخت، طلا جهش کرد/ ورق در بازار طلا و ارز برگشت؟