Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@14:49:30 GMT

آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز افشا شد

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۶۱۳۵۳

آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز افشا شد

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی(ایسکانیوز)، به نقل از مرکز ماهر، محققان امنیتی گوگل، یک ‫آسیب‌پذیری روز صفر را در سیستم‌عامل ویندوز که در حال حاضر به صورت گسترده اکسپلویت می‌شود، افشاء کرده‌اند. مایکروسافت هنوز وصله‌ای برای این آسیب‌پذیری منتشر نکرده است.

براساس گفته Ben Hawkes، مدیر تیم تحقیقات آسیب‌پذیری گوگل (Project Zero)، انتظار می‌رود تا ۱۰ ماه نوامبر سال جاری میلادی برای این آسیب‌پذیری وصله‌ای ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این حمله، یک حمله دو جانبه است که با آسیب‌پذیری روز صفر گوگل کروم شروع می‌شود. آسیب‌پذیری گوگل کروم به هکرها اجازه اجرای کد داخل کروم را می دهد. سپس آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز در بخش دوم حمله به مهاجمان امکان دور زدن container امن کروم را می‌دهد تا بتوانند کد خود را در سیستم‌عامل اجرا کنند.

متخصصان امنیت این اتفاق را فرار از سندباکس (sandbox escape) می‌نامند.

تیم Project Zero گوگل در هفته گذشته این آسیب‌پذیری را به مایکروسافت اطلاع داده و ۷ روز به این شرکت مهلت داد تا این باگ را وصله کند. در نهایت این تیم پس از اتمام زمان اختصاص داده شده، درحالی که هنوز مایکروسافت وصله‌ای را ارائه نکرده بود، جزئیات این آسیب‌پذیری را منتشر کرد.

طبق گزارش گوگل، آسیب‌پذیری روز صفر یک باگ در هسته ویندوز است که می‌تواند برای ارتقاء مجوز دسترسی مورد استفاده قرار گیرد. براساس گزارش، آسیب‌پذیری مذکور تمامی نسخه‌های ویندوز بین ویندوز ۷ و ویندوز ۱۰ را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

Hawkes جزئیاتی درباره این که چه کسانی از این دو آسیب‌پذیری روز صفر استفاده می‌کنند، ارائه نکرده است. با این وجود، اغلب آسب‌پذیری‌های روز صفر توسط گروه‌های هکر تحت حمایت دولت‌ها یا گروه‌های تروریستی بزرگ کشف و مورد سواستفاده قرار می‌گیرند.

این حملات توسط دیگر تیم امنیتی گوگل، تیم تحلیل تهدید گوگل (TAG) نیز تایید شده است. آسیب‌پذیری روز صفر کروم در نسخه ۸۶.۰.۴۲۴۰.۱۱۱ وصله شده است که پیش از این مرکز ماهر آن را اطلاع رسانی کرده بود.

این دومین بار است که گوگل یک حمله بر اساس دو آسیب‌پذیری را فاش می‌کند که شامل آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز و کروم است. پیش از این گوگل در مارس ۲۰۱۹ اظهار داشته بود که مهاجمان یک آسیب‌پذیری روز صفر کروم (CVE-۲۰۱۹-۵۷۸۶) را با آسیب‌پذیری روز صفر ویندوز (CVE-۲۰۱۹-۰۸۰۸) ترکیب کرده‌اند.

با توجه به اینکه مایکروسافت هنوز وصله‌ای برای این آسیب‌پذیری منتشر نکرده است، توصیه می‌شود که کاربران برای پیشگیری از این حمله گسترده از به‌روز بودن مرورگر گوگل کروم خود اطمینان حاصل کنند.

انتشار وصله برای آسیب‌پذیری ویندوز، از طریق پورتال مرکز ماهر به اطلاع خواهد رسید.

انتهای پیام/

کد خبر: 1079789 برچسب‌ها ویندوز امنیت اطلاعات

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: ویندوز امنیت اطلاعات آسیب پذیری روز صفر ویندوز آسیب پذیری وصله ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۱۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساندار پیچای در یک قدمی میلیاردر شدن

ساندار پیچای، مدیرعامل آلفابت (شرکت مادر گوگل) در آستانه دستیابی به ثروت ۱۰ رقمی است که یک دستاورد کم‌سابقه برای یک مدیر فناوری غیربنیانگذار است.

به گزارش ایسنا، از زمانی که پیچای ۵۱ ساله در سال ۲۰۱۵، مدیرعامل گوگل شد، ارزش سهام این شرکت بیش از ۴۰۰ درصد رشد کرد و عملکرد قابل توجهی در مقایسه با عملکرد شاخص‌های اس اند پی ۵۰۰ و نزدک در مدت مشابه داشت. ارزش سهام این شرکت روز جمعه پس از انتشار گزارش درآمدهای سه ماهه اول که بهتر از حد مطلوب بود، به رکورد جدیدی رسید. درآمد این شرکت با رشد مبتنی بر هوش مصنوعی در واحد رایانش ابری، تقویت شد. همچنین، برای نخستین بار در تاریخ خود، سود نقدی معرفی کرد.

بر اساس داده‌های شاخص میلیاردرهای بلومبرگ، افزایش ارزش سهام این شرکت در کنار پاداش سنگین سهام که ساندار پیچای را به یکی از پردرآمدترین مدیران عامل جهان تبدیل کرده است، ثروت او را به نزدیک به یک میلیارد دلار رسانده است.

این یک پیشرفت قابل ملاحظه برای ساندار پیچای است که اهل چنای هند است و در یک آپارتمان دو اتاقه بزرگ شد که او و برادر کوچکترش، در کف اتاق نشیمن می‌خوابیدند. او در مصاحبه‌هایش گفته است که در طول دوران کودکی‌اش، تلویزیون یا خودرو نداشتند. گاهی حتی آب لوله کشی هم نداشتند.

اولین تلفن، وقتی ۱۲ سال داشت وارد خانه آنها شد و به گفته خودش، او را با امکانات فناوری آشنا کرد. این موضوع، همراه با کنجکاوی در مورد شغل پدرش به عنوان مهندس برق شرکت انگلیسی  GEC،، پیچای جوان را به صنعت فناوری جذب کرد.

او در مدرسه، عالی بود و سرانجام توانست به موسسه معتبر فناوری هند در خاراگپور راه پیدا کرده و در رشته مهندسی تحصیل کند. وقتی او بورسیه تحصیلی دانشگاه استنفورد را دریافت کرد، پدرش ۱۰۰۰ دلار از پس انداز خانواده (بیش از حقوق سالانه‌اش) برداشت تا هزینه بلیت هواپیمای پیچای و سایر هزینه‌هایش را تامین کند.

پیچای در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۴ گفت: پدر و مادرم همان کاری را کردند که بسیاری از والدین در آن زمان انجام می‌دادند. آنها بخش زیادی از زندگی خود را فدا کردند و از درآمد قابل تصرف خود برای اطمینان از تحصیل فرزندانشان استفاده کردند.

او پس از اخذ مدرک عالی دیگر در مدرسه وارتون دانشگاه پنسیلوانیا، مدتی به عنوان مشاور در شرکت مک‌کنزی فعالیت کرد و در سال ۲۰۰۴ به عنوان مدیر محصول به گوگل پیوست و ساخت پروژه‌های بزرگی مانند نوار ابزار گوگل و گوگل کروم را مدیریت کرد.

تسهیل کننده بزرگ

پیچای در سال ۲۰۱۵ توسط لری پیج یکی از بنیانگذاران گوگل، به عنوان مدیرعامل گوگل انتخاب شد، در حالی که خود پیج، مدیر عامل هلدینگ تازه تاسیس آلفابت شد. پیچای، سمت مدیرعامل آلفابت را در سال ۲۰۱۹، پس از این که لری پیج و سرگئی برین، بنیانگذار دیگر گوگل، از مدیریت امور روزانه کنار رفتند، بر عهده گرفت.

برین و پیج که مجموعا حدود ۳۰۰ میلیارد دلار دارایی خالص دارند، در نامه‌ای در سال ۲۰۱۹ درباره پیچای چنین گفتند: از زمان تاسیس آلفابت، هیچ کسی نیست که بیشتر به او اعتماد کرده باشیم و هیچ فردی بهتر از او برای هدایت گوگل و آلفابت به سمت آینده، وجود ندارد.

پیچای در دوران مدیرعاملی خود، بر گسترش لاین محصولات گوگل و اضافه شدن دستیار گوگل، گوگل هوم، گوگل پیکسل، گوگل ورک اسپیس و محصولات دیگر، نظارت داشته است. او همچنین اولین کسی بود که از هوش مصنوعی استقبال کرد و آن را «فرصت یک باره در یک نسل» نامید.

در حالی که آلفابت به دلیل محصولات هوش مصنوعی خود، ‌هدف انتقاد قرار گرفته است و برخی از سرمایه‌گذاران توانایی این غول فناوری را برای رقابت با شرکت  OpenAI زیر سوال برده‌اند، گزارش درآمد اخیر، این اطمینان را ایجاد کرد که هزینه‌های صورت گرفته برای این فناوری، در حال به ثمر نشستن است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، دارایی خالص پیچای شامل ۴۲۴ میلیون دلار دارایی سهام و همچنین حدود ۶۰۰ میلیون دلار به دست آمده از فروش سهام از زمانی است که مدیرعامل شد. شاخص ثروت بلومبرگ فرض را بر این گذاشته که سهام فروخته شده برای سرمایه گذاری مجدد در بازار سهام، مورد استفاده قرار گرفته است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • یوتیوب از سازندگان ویدیوها می‌خواهد که محتوای تولید شده با هوش مصنوعی را فاش کنند
  • ایموجی صوتی؛ عجیب‌ترین قابلیت گوگل که به تماس‌های صوتی اضافه شد
  • گوگل ایموجی صوتی را به تماس‌ها می‌افزاید
  • گور‌های جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند
  • اسرار مخفی گورهای تاریخی افشا شدند
  • ایموجی صوتی؛ قابلیت بسیار عجیب نرم‌افزار تماس اندروید
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • ساندرا پیچای به باشگاه میلیاردی‌ها می‌پیوندد
  • ساندار پیچای در یک قدمی میلیاردر شدن
  • اسراری که گورهای تاریخی افشا کردند