Web Analytics Made Easy - Statcounter

علیرضا شریفی یزدی با بیان اینکه در بحث فرهنگ به دلیل مشکلات اقتصادی که بر کشور عارض است متاسفانه دولت از دو جهت نمی تواند فشار سنگینی به مردم بیاورد گفت:یکی از جهت اینکه کسب و کارها را نمی تواند حمایت کند و نکته دوم هم دولت به دلیل نداشتن اقتصاد مثبت نمی تواند سرمایه گذاری زیادی در بحث کرونا انجام دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدان؛ نامگذاری یک روز خاص به نام روز فرهنگ عمومی، نشان از اهمیت آن موضوع دارد. بی‌شک فرهنگ عمومی هر جامعه یکی از اولین بخش‌های آن جامعه است که در برابر وقایعی که آن جامعه را به سعادت یا سقوط سوق می‌دهد، نقش کلیدی و بنیادینی بر عهده دارد و شاید یکی از اولین ملزومات یک جامعه بانشاط و امن، نهادینه کردن این رفتارها و هنجارها در قالب فرهنگ‌سازی عمومی و همه‌جانبه است.

فرهنگ عمومی؛ در ریزبینانه‌ترین حالت آن در صف نانوایی و در برجسته‌ترین حالت آن در رانندگی و مخاطرات پیش روی آن است

هر ساله حرف زدن از فرهنگ عمومی برای مردمان سرزمینمان تداعی سطح آستانه تحمل بالا و رعایت حقوق اجتماعی از ریز بینانه ترین حالت آن در صف نانوایی و در برجسته‌ترین حالت آن که در رانندگی و مخاطرات پیش روی آن بود اما امسال فرهنگ عمومی اهمیت صد چندانی پیدا کرده است که اگر شهروندی رعایت نکند با جان انسانها بازی می کند.

با شیوع بیماری کرونا در تمام دنیا و ایران اگر مردمان کشورمان توصیه های ایمنی از رها نکردن ماسک ها در سطح خیابانها تا رعایت فاصله اجتماعی را جدی تر دنبال می کردند امروز شاهد مبتلا شدن بیش از۷ هزار شهروند در روز نبودیم.

به گفته کارشناسان فرهنگ عمومی عبارت است از هر آنچه که مردم با آن زندگی می کنند.

در این خصوص علیرضا شریفی یزدی، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار ما در پاسخ اینکه چه نوع فرهنگ سازی باید در سطح جامعه به وجود آید که کمتر آسیب ببینیم، گفت: خیلی موافق این نظر نیستم که برای کرونا فرهنگ سازی نشده مخصوصا در موج اخیر کرونا می بینیم اکثریت جامعه تا حد امکان رعایت می کنند.

وی افزود: عده کمی هستند که در هیچ دوره ای رعایت نکردند و هنوز هم مسیر خود را ادامه می دهند اما در کل برای بحث کرونا بیش از اینکه ما به فرهنگ عمومی دل ببندیم بایدقوانین را محکم تر بگیریم.

این استاد دانشگاه گفت: متاسفانه متولیان امر در دوره های قبل به اندازه روی این مساله دقت نظر نداشتند و به موقع جاده ها را نبستند و برخی از مشاغل پر خطر را تعطیل نکردند و این باعث شد کردم مقدار زیادی مساله را جدی نگیرند.

فرهنگ جز بخش های دیرپا و دیر زای یک جامعه است

وی تاکید کرد: بحث فرهنگ سازی در کرونا به لحاظ علمی غلط است چون فرهنگ جز بخش های دیرپا و دیر زای یک جامعه است و این طور نیست که ما ظرف ۶ ماه بتوانیم فرهنگ سازی کنیم و اتفاق خاصی بیافتد.

یزدی ادامه داد: همان طور که به فرهنگ سازی در کرونا اشاره می کنیم در واقع به هر بحران و خطری عمومی و حقوق شهروندی و فرهنگ رعایت حقوق شهروندی و الزاماتی که هر شهروندی در هر زمینه ای به عهده دارد و در حال حاضر چون شبه غالب کرونا به این بیماری اشاره داریم .

بحث حقوق و وظایف شهروندی در آموزش و پرورش گم است

وی با بیان اینکه باید آموزش ها اول درخانواده و سپس در مدارس ما تدریس شود، گفت: بحث حقوق و وظایف شهروندی در آموزش و پرورش ما گم است.

یزدی عنوان کرد: اگر به دنبال فرهنگ سازی برای رخدادهای پیش بینی نشده سنگین باشیم مثل کرونا که جریانی بسیار سنگین است و در کنار توصیه باید قوانین دقیق موضوعه هم رعایت شود.

وی گفت: در بحث فرهنگ به دلیل مشکلات اقتصادی که بر کشور عارض است متاسفانه دولت از دو جهت نمی تواند فشار سنگینی به مردم بیاورد یکی از جهت اینکه کسب و کارها را نمی تواند تعطیل کند و حمایت کند و نکته دوم هم دولت به دلیل نداشتن اقتصاد مثبت نمی تواند سرمایه گذاری زیادی در بحث کرونا انجام دهد.

این استاد دانشگاه گفت: مشکل اقتصادی دولت جریان را به سمتی برد که هر روز یک سری طرح ها داده می شود مثلا در دوره ای گفتن فاصله گذاری هوشمند که در بهار اعلام کردند و بعد از دو سه هفته با شکست مواجه شد و فاجعه دوم و موج سهمگین کرونا در تابستان به وجود آمد.

یزدی اظهار داشت : همه مسایل باعث شده است وقتی مردم را در خیابانها می بینیم فکر می کنیم شرایط عادی است و حساسیتی که مردم در اسفندماه داشتند تا حدی از بین رفت چون آن زمان برجستگی ادراکی وجود داشت یعنی مغز کاملا روی این مساله زوم کرده بود.

مردم نظارت اجتماعی را قوی کنند

وی گفت: مردم به جای اینکه به اقدامات مسئولین دل خوش باشند باید نظارت اجتماعی شان را بالا ببرند و خود مردم در میدان باشند و با رعایت احترام و کرامت انسانی امر به معروف کنند.

کارشناس جامعه شناس گفت: گروهی هستند که ایدئولوژیک با مساله مشکل دارند یعنی تفکرات به گونه ای است که اصلا احساس نیازنمی کنند که چند دسته هستند یک گروه دچار توهم توطئه اند یعنی این داستان ساخته کسانی است که دست در قدرت دارند.

اسلام یک دین خرافه ستیز خرد گراست

وی افزود: گروه دیگر افرادی هستند که دین را بد فهمیدند در حالیکه دین ما یک دین خرافه ستیز خرد گراست در حالیکه بزرگان دینی ما و مراجع به طور کامل رعایت می کنند.

یزدی تاکید کرد:گروه دیگر فرهنگ سازی غلط می کنند و یک سری اعتقادات غلط را رواج می دهند.

به گزارش عصر همدان، رسانه باید بی پرده با مردم در خصوص کرونا برخورد کنند و دولت باید قوی تر وارد شود و ۸ماه از این بیماری گذشته و مسئولین تازه به فکر رسیدند که جاده ها را ببندند و انچه امروز درو می کنیم اهمال کاری هایی سات که در شهریورماه صورت گرفت و اگر امروز نیز قوانیی جدی اتخاد نشود بدون شک آذر و دی سختی پیش رو داریم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرهنگ عمومی فرهنگ سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۲۲۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدشه‌ دار شدن عرصه فرهنگ‌ منجر به خرابی سایر بخش‌ها خواهد شد

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله رسول فلاحتی عصر چهارشنبه در مراسم تجلیل از فعالان اجرای طرح نور (عفاف و حجاب) در سالن اجتماعات شهدای ناجا رشت ضمن تقدیر از زحمات شبانه‌روزی تلاشگران عرصه عفاف و حجاب اظهار کرد: استکبار جهانی و ایالات متحده، منافقان که ضدیت با دین و دین‌باوری دارند، نمایندگان آن‌ها در کشورهای اسلامی از جمله ایران از بانیان و متهمان بساط بی‌حجابی و کشف حجاب هستند.

آیت‌الله فلاحتی با بیان اینکه اصلاح سایر بسترها در گرو اصلاح بسترهای فرهنگی است، تصریح کرد: انقلاب اسلامی در سایه تلاش و مجاهدت‌های فرهنگ دوستان، دین‌باوران و زنان و مردان متدین این مرز و بوم شکل گرفت و خدشه‌دار شدن عرصه فرهنگ منجر به خرابی سایر بخش‌ها خواهد شد.

امام جمعه رشت، کشف حجاب را دهن‌کجی به دین دانست و بیان کرد: کسی‌که مرتکب کشف حجاب شده عملاً در حال دهن کجی به دین و ارتکاب علنی جرم و گناه و بی‌بند و باری است و آرمان‌ها و باورهای مردم را نیز به استهزا می‌گیرد.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان با بیان اینکه مسؤولان دلسوز باید به موضوع عفاف و حجاب ورود کنند تصریح کرد: بعد از آشوب‌ها در سال ۱۴۰۱ در جلسات مختلف استانی، راه حل‌های مختلفی را پیرامون مقابله با پدیده کشف حجاب مطرح کردیم و نیروی انتظامی با کمک سپاه و بسیج به خوبی ورود کردند اما پازل چینی دشمن هم دقیق بود و با برنامه جلو آمده بودند در عین حال که محاسباتشان درباره مردم غلط از آب درآمد.

آیت‌الله فلاحتی ادامه داد: ما قبل و بعد از آشوب‌ها همواره ساکت ننشسته‌ایم اما عدم هماهنگی میان بعضی از سازمان‌ها و تشکل‌ها و نهادها گاهی مواقع آثار خوبی بر جای نمی‌گذاشت تا اینکه رهبری در خطبه عید فطر حجت را تمام کردند و فرمودند ما قصد نداریم مردم را به زور وادار به دینداری کنیم اما در برابر ناهنجاری‌های موجود هم نمی‌توان سکوت کرد.

وی با اشاره به لزوم پایبندی افراد جامعه به قوانین جمهوری اسلامی عنوان کرد: جوانان این مرز و بوم برای حفظ ارزش‌ها و اجرای قوانین اسلام در این جامعه رفتند و شهید شدند.

نماینده ولی‌فقیه در استان گیلان در پایان به ضرورت انجام کار تبلیغاتی بیشتر در حوزه حجاب با ذکر اهمیت حجاب و جرم بودن کشف حجاب تاکید کرد.

کد خبر 6088082

دیگر خبرها

  • کشف پشت پرده تازه از برخوردهای تند با بی‌حجابی | این مشکل از اول انقلاب هم بوده است
  • علم الهدی: در بحث حجاب، نمی‌شود مردم یک گوشه بنشینند و تماشاچی باشند
  • رسانه‌ها مشکلات را با رعایت اخلاق منعکس کنند
  • رعایت نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد
  • تأکید بر حفظ فرهنگ ایرانی اسلامی و ترویج  فرهنگ حجاب و عفاف در مهاباد
  • نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود
  • لزوم توجه به باورهای فرهنگی جامعه
  • فرهنگ‌سازی و آموزش، راهبرد موثر در کاهش حوادث رانندگی
  • مسئولان روش‌های مشارکت مردم در تحقق شعار سال را تبیین کنند
  • خدشه‌ دار شدن عرصه فرهنگ‌ منجر به خرابی سایر بخش‌ها خواهد شد