Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ برگزاری انتخابات آمریکا، التهاب زیادی در فضای توییتر فارسی ایجاد کرد. هنوز نتیجه انتخابات آمریکا مشخص نیست و اگر شرایط به همین منوال پیش برود، تا چند روز آینده نتیجه مشخص خواهد شد، مگر آنکه شمارش آرای الکترال نتیجه انتخابات را مشخص کند. اغراق نیست اگر بگوییم ایران یکی از چند کشوری است که با حساسیت فراوان انتخابات آن سوی دنیا را دنبال می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این موضوع هم برای مردم اهمیت فراوان پیدا کرده و هم در میان سیاسیون تعیین کننده است.

بخشی از مردم بر این باورند ک انتخاب بایدن شرایط را به نفع آنها تغییر خواهد داد و لغو تحریم‌ها اندکی برایشان آسایش به ارمغان خواهد آورد. برخی معتقدند ترامپ باید انتخاب شود تا فشار بیشتری بر ایران بگذارد و در نهایت فروپاشی صورت بگیرد. برخی نیز معتقدند انتخاب ترامپ و بایدن تفاوتی برای ایران ندارد و در هیچ حالتی نباید مذاکره کرد. این سه دسته از روزهای گذشته در فضای مجازی فعال هستند و با یکدیگر در تقابل. در این گزارش به بررسی واکنش‌های جریان‌های محتلف در توییتر فارسی می‌پردازیم.

اصولگرایان وابسته به حاکمیت مثل نمایندگان مجلس یازدهم یا افرادی که مسئولیت‌های کلیدی در کشور برعهده دارند، عموماً بیانات رهبری را تکرار کرده‌اند و نوشتند که نتایج انتخابات آمریکا تاثیری در سیاست‌های ایران ندارد و هرکس رئیس‌جمهور آمریکا شود، برای ایران فرقی نمی‌کند. اما فعالان اصولگرایی که با اکانت‌های ناشناس در فضای توییتر فعالیت می‌کنند، نمی‌توانستند خوشحالی خود را از پیروزی ترامپ در ایالت فلوریدا و جلو افتادن او برخلاف پیش‌بینی‌ها پنهان کنند.

چند روز پیش علی مطهری گفته بود اگر بایدن در انتخابات پیروز شود، اصلاح‌طلبان شانس زیادی برای انتخابات ۱۴۰۰ خواهند داشت. بعضی از آن‌ها تصویر صحبت‌های علی مطهری را منتشر و او را مسخره کرده بودند.

همزمان با روزهای انتخابات آمریکا، سپاه ایران آزمایش نظامی انجام داده که بعضی کاربران اصولگرا آن را واکنش درست ایران به انتخابات ایالات متحده آمریکا توصیف کرده‌اند و نوشتند آن چه برای ایران مفید است، نه انتخابات آمریکا، بلکه افزایش توان داخلی است.

برخی از کاربران اصولگرا اما معتقدند با پیروزی ترامپ، احتمالاً گروهی از «فتنه‌گران» به دنبال ایجاد آشوب و ناامنی در کشور باشند تا پروژه خود را تکمیل کنند. آن‌ها معتقدند دولت روحانی در پلن A به دنبال ریاست جمهوری بایدن بودند و پلن B آن است که با همین دونالد ترامپ به توافق دست یابد و در صورت پیروزی ترامپ، برای فشار آوردن به حاکمیت به دنبال ایجاد آشوب‌های خیابانی خواهند بود.

بیشتر بخوانید: چرا نتایج نظرسنجی‌ها در آمریکا باز هم کار دست دموکرات‌ها داد؟

به گزارش رویداد‌۲۴ کاربران برانداز عموماً طرفدار دونالد ترامپ بودند و در روز‌های اخیر که شانس پیروزی او کاهش یافته بود که عموماً سکوت کردند چرا که بسیاری از آن‌ها نگران بودند در صورت پیروزی بایدن، بودجه نهاد‌هایی که برای مقابله با جمهوری اسلامی از ایالات متحده آمریکا ارتزاق می‌کنند قطع شود. اما حالا که ترامپ پیش افتاده آن‌ها نیز خوشحالی خود را اعلام می‌کنند.

عمار ملکی یکی از این افراد بود که معتقد است نظرسنجی‌های او در کانال تلگرامی‌اش که مردم ایران را سلطنت‌طلب معرفی کرده بود، دقیق است. او می‌گوید نظرسنجی‌های آمریکایی با روش‌های قدیمی انجام شده و روش نظرسنجی دقیق همان است که او در موسسه خود و از طریق کانال‌های تلگرامی انجام داده است. بعضی کاربران دیگر برانداز نیز معتقدند با حضور ترامپ جمهوری اسلامی به سقوط نزدیک می‌شود.

اصلاح طلبان، اما به خاطر پیروزی ترامپ به شدت نگرانند. آن‌ها معتقدند سیاست‌های ترامپ به جایگاه اصلاح طلبان ضربه زده است. البته برخی چهره‌های اصلاح‌طلب معتقدند که نتایج انتخابات آمریکا تاثیری در ایران ندارد و تا زمانی که رهبری اجازه مذاکره مستقیم با آمریکا را ندهد، نمی‌توان تغییرات جدی در ایران به وجود آورد، اما برخی دیگر که هنوز دلبسته دولت روحانی هستند امید زیادی داشتند با پیروزی بایدن تغییراتی در کشور انجام شود .

البته همچنان که گفته شد بسیاری از نخبگان جریان‌های مختلف سیاسی داخل و خارج کشور همچنان از اظهار نظر اجتناب می‌کنند و منتظرند نتایج رسمی انتخابات اعلام شود.

بعضی کاربران اینترنت هم سوال می‌پرسند کشوری که ۴۱ ساله است شعار مرگ بر آمریکا می‌دهد چرا امروز تا این اندازه انتخاباتی ایالات متحده برای آن مهم شده است تا جایی که اسم ایالت‌های آمریکا بیشتر از استان‌های ایران در اینترنت جستجو می‌شود؟

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 انتخابات آمریکا ترامپ جو بایدن انتخابات آمریکا پیروزی ترامپ اصلاح طلبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۲۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است

روزنامه اصولگرای جوان در مطلبی به انتقاد از مهدی نصیری پرداخت و او را مهره تاج زاده دانست.

این روزنامه نوشت: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده است و حالا اصلاح‌طلبان که سال‌هاست با باطنی غیر از شخصیت متظاهرشده خود با مردم و نظام روبه‌رو شده‌اند، از اینکه یک تازه‌وارد قواعد بازی را رعایت نکرده (یا هنوز نیاموخته) و باطن آنان را آشکار کرده است، به‌شدت دلخور و هراسان شده‌اند و در اقدامی سیستمیک هر روز یکی از آنان، تکذیب و رد و تکفیر نصیری را برعهده می‌گیرد.

اصلاح طلبان چندین سال است تریبونی برای اظهارات او شده‌اند، اما حالا که یک‌باره نصیری به صحرای سلطنت و براندازی و ضدانقلابی‌گری محض زده است، دیگر کسی از اصلاح‌طلبان نمی‌پذیرد که نصیری را از خود ندانند.

دیروز غلامحسین کرباسچی گفته: «من اصلاً ایشان [نصیری]را آدم متعادلی نمی‌دانم که بخواهد طرح و رویکردی بدهد. ایشان یک زمانی شاگرد آقای شریعتمداری در کیهان بود، آنقدر فحاشی و ناسزا به همه اصلاح‌طلبان و شخصیت‌های محترم از جمله مرحوم آقای هاشمی، آقای خاتمی و همین آقای تاج‌زاده و امثال آقای تاج‌زاده کرد و حالا آدم باید چه روحیه و رویی داشته باشد که حالا با این حد از افراط یک‌مرتبه این طرف صفحه بیاید.

آقای نصیری یک آدم افراطی است که نه آن طرف حرف‌هایش درست بود و نه این طرف حرف صحیحی زده که بخواهد نمایندگی کسی از اصلاح‌طلبان را برعهده داشته باشد. در آن طرف هم، اگر مخالفان نظام سوابق ایشان را بررسی کنند، می‌فهمند که ایشان آدم متعادلی نیست.»

صرف‌نظر از اشتباهی که کرباسچی درباره نسبت نصیری با مدیرمسئول فعلی کیهان داشته است، و نشان از عادت توسل به مزخرفات در مواقع لزوم است، این همه واهمه از ثبت نصیری در جایگاه یک اصلاح‌طلب جای تأمل دارد.

محمدعلی ابطحی، رئیس‌دفتر وقت خاتمی نیز دو روز قبل عین همین عبارات را برای نصیری به‌کار برده و نوشته بود: «آقای مهدی نصیری سوپر افراطی حزب‌اللهی دیروز حق دارد نظراتش تغییر کند و سوپر اپوزوسیون امروز شود. اما هم برای دیروزش و هم برای امروزش توهم مضر است.

نه بولتن‌نویسی و اظهارنظر‌های تند حزب‌اللهی‌اش در گذشته توانست ریشه اصلاح‌طلبی را برکند و نه مواضع فعلی اپوزیسیونی‌اش مورد قبول اپوزیسیونی قرار می‌گیرد که چهل سال است در تلاش براندازی هستند و نیازی به تازه وارد از راه دور آمده ندارند. گفته‌اند شکاف تاجزاده و شاهزاده باید برداشته شود. خودش می‌داند نه شاهزاده می‌تواند به تاجزاده نزدیک شود و نه تاجزاده علاقه‌مند به همکاری با شاهزاده است.»

اکنون پرسش‌های مهمی پیش روی ماست. چطور ۲۹ شهریور ۱۴۰۱ یعنی درست در ابتدای ماجرای مهسا، روزنامه اعتماد با «مهدی نصیری، روزنامه‌نگار، نواندیش دینی و فعال سیاسی» درباره حجاب مصاحبه می‌کند و او را شخصیت و فرصت مناسبی برای ریختن بنزین روی آتش آن ماجرا تشخیص می‌دهد، اما الان اصلاح‌طلبان تجمیع شده‌اند که بگویند «نصیری خل‌وچل است و افراطی و نامتعادل»؟!

چگونه است که روزنامه شرق در ۱۵ دی ۱۴۰۲ «گفت‌وگویی تاریخی با مهدی نصیری روزنامه‌نگار، نویسنده و فعال سیاسی» انجام می‌دهد و او را تبلیغ و مانند یک قهرمان معرفی می‌کند، اما حالا شده است افراطی نامتعادل؟!

چرا شبکه رسانه‌ای «هم‌میهن» متعلق به همین آقای کرباسچی تریبون سخنان نصیری با رسانه‌های مختلف شده بود و حتی هرچیزی را که نصیری در کانال تلگرامی خودش منتشر می‌کرد، بازتاب می‌داد، آن‌هم در مذمت اصولگرایان (مهدی نصیری: آقایان اصولگرا تحویل بگیرید! زلنسکی، قهرمان بود نه «دلقک» / تیتر‌های آماده‌تان برای پیروزی پوتین، خاک می‌خورد/ دیپلماسی ما هم به دام افتاد)، اما حالا شده نامتعادل ناسزاگو به خاتمی و هاشمی؟!

مگر عباس عبدی سرمقاله‌نویس و مشاور هم‌میهن و اعتماد از مواضع مثبت و حمایتی این دو روزنامه از نصیری بی‌خبر بوده است که حالا تقصیر نصیری را به گردن اصولگرایان می‌اندازد و می‌گوید: «مشکل نصیری این است که احتمال کمی وجود دارد که افکار عمومی با گزاره‌های اعلام‌شده ایشان همدلی کنند.»! یعنی تا پیش از این که شما تریبون او بودید، با ایشان همدلی وجود داشت؟!

اینکه روزنامه سازندگی از قول محمد عطریانفر در مهر ۹۹ بنویسد: «مطالبی که اخیراً از زبان استاد مهدی نصیری چهره سنتگرای نواندیش مطرح شده این است که...»، ولی روز گذشته بعد از سخنان کانادا تیتر و عکس تمام‌صفحه خود را به نصیری اختصاص و «توهم اتحاد» را به او نسبت بدهد، عجیب و غیرمعمول نیست؟!

اگر نصیری اکنون از کانادا شعار اتحاد «تاج‌زاده با شاهزاده» را می‌دهد آیا به این علت نیست که تاج‌زاده در مرخصی به اصلاح‌طلبان گفته بود «باید مواضع نصیری و امثال او را به شکل وسیع بازتاب بدهیم»؟! و اگر ندای براندازی می‌دهد آیا مانند بهزاد نبوی که چندی پیش در گفت‌وگویی با اشاره به آشوب پاییزی گفته بود «استنباط من این است که برخی اصلاح‌طلبان در یک سال گذشته نتیجه گرفتند که کار نظام تمام است و می‌خواستند سرشان بی‌کلاه نماند»، براندازی را از باطن اصلاح‌طلبان نیاموخته است؟!

اشتباه نصیری آنجاست که نبوی در گفتگو با «آگاهی‌نو» «برخی مجموعه‌های اصلاح‌طلب» را متهم به داشتن «مرض‌بچگانه» و «لوچ‌بودن» کرد تا ضمیر براندازانه اصلاح‌طلبان را نشان دهد، اما نصیری به‌جای درس‌گرفتن از این سخن، همان لوچی و مرض بچگانه را سرلوحه قرار داده است!

این همه ریاکاری و فریب البته از اردوگاه اصلاح‌طلبان عجیب نیست، اما ظاهرسازی جواب نمی‌دهد. نصیری عین اصلاح‌طلبان است، بلکه خود اصلاح‌طلبان است. باطن ظهوریافته شماست. همان حرف‌های پشت‌صحنه را که از او می‌پسندیدید، به تریبون کانادا آورده است. تنها درسی را که از شما نیاموخته همین است که نباید این قدر صریح بود. این را هم آرام آرام می‌آموزد و نیازی نبود که یک مهره سفارش‌شده تاج‌زاده را به این زودی بسوزانید!

شما اکنون ترسیده‌اید و یک به‌یک به صحنه می‌آیید و نصیری را تکفیر می‌کنید. اما مگر می‌شود سابقه خود را در «استاد نواندیش و متفکر دینی و روزنامه‌نگار برجسته» خواندن او به این آسانی پاک کنید؟! پس اگر تکفیر می‌کنید خودتان را تکفیر می‌کنید که نصیری باطن ظهوریافته شماست.

سرنوشت نصیری عبرتی است برای کسانی که به امیدی و طمعی از سابقه خود می‌برند و به اردوگاه اصلاح‌طلبی می‌زنند. نمی‌دانند که آنجا اگر خبری از عهد و وفا بود، سرنوشتی چنین مغموم پیدا نمی‌کردند که از آن دولت و حمایت‌ها به جایی برسند که اکنون حرف مشترک‌شان نداشتن پایگاه اجتماعی باشد! و یک نصیری به‌تعبیر آنان نامتعادل و متوهم چنین آبی در خوابگه مورچگان اصلاحات بریزد!

دیگر خبرها

  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • نظرسنجی| پیشتازی اندک بایدن نسبت به ترامپ
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • جوان: مهدی نصیری «باطن» اصلاح‌طلبان است که «ظاهر» شده
  • اولین واکنش یک روزنامه اصولگرا به موضوع مهدی نصیری: او مهره تاج زاده است
  • کرباسچی: مهدی نصیری تعادل ندارد؛ او فقط به درد تبلیغات بی‌بی‌سی می‌خورد
  • مرغ آمریکایی‌ها غاز است!
  • پیش‌بینی نتیجه انتخابات آمریکا توسط پیش‌گوی معروف
  • خیز اصلاح طلبان رادیکال به سوی خیابان به بهانه طرح نور/ روزنامه آرمان ملی: مسئله مذاکره با آمریکا و حجاب باید حل شود!
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟