Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس بخش عفونی بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با اشاره به افزایش مراجعه بیماران بدحال به اورژانس‌ها گفت: حلقه محاصره کرونا از همیشه تنگ‌تر شده، بیماری در حال چرخش سریع است و به نظر می‌رسد تهاجمی و افسارگسیخته شده است. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو دکتر پیام طبرسی متخصص بیماری‌های عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به این که ویروس‌ها همواره در حال تغییرات ژنتیکی یا جهش هستند گفت: این تغییرات گاهی منجر به کاهش قدرت سرایت بیماری آن‌ها می‌شود نظیر آنچه در مورد سارس اتفاق افتاد و گاهی نیز باعث افزایش بیماری زایی ویروس می‌شود،   نظیر آنچه در کووید ۱۹ رخ داده و باعث افزایش میزان انتقال آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



 
ویروس شایع در کشور از نوع اروپایی است

این متخصص عفونی بیمارستان با اشاره به وجود دو نوع ویروس کووید ۱۹ (COVID-۱۹)  در جهان افزود: یک  نوع همان ویروس آسیای جنوب شرقی یا ووهان است که با جهش‌هایی که رخ داده میزان انتقال و بیماریزایی آن کمتر شده است، اما نوع دوم ویروس در اروپا دیده می‌شود که دارای بیماریزایی بسیار شدیدی است و ظاهرا به سمت ایران نیز آمده است.

انتقال کرونا خانوادگی و ابتلای خوشه‌ای

به گفته وی ویروسی که الان در کشور شیوع دارد از همان نوع اروپایی است که میزان انتقال آن بیشتر از قبل است. انتقال بیماری خانوادگی صورت می‌گیرد و اصطلاحا افراد دسته‌ای یا خوشه‌ای به بیماری مبتلا می‌شوند.


آنفلوانزای فصلی هنوز در کشور شروع نشده است

دکتر طبرسی ویروسی که در حال حاضر در حال چرخش در جامعه است را همان ویروس کووید ۱۹ برشمرد و  یادآور شد: هنوز شواهدی از شروع آنفلوانزا دیده نشده است گرچه با سرد شدن هوا و تغییر فصل احتمال شیوع انفلوانزا نیز وجود دارد و باید مراقب باشیم که درگیر آن نشویم.

قرنطینه خانگی گروه‌های پرخطر برای محافظت از کرونا و آنفلوانزا

وی با اشاره به کمبود واکسن آنفلوانزا به افراد به ویژه گروه‌های پرخطر و‌های ریسکی که موفق به تزریق این واکسن نشدند توصیه کرد: افراد باید کماکان نکات بهداشتی یعنی زدن ماسک و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند و گروه‌های پرخطر نیز بهتر است در این شرایط  به خاطر کرونا و پیشگیری از آنفلوانزا در منزل بمانند.


بروز سندرم خستگی مزمن در بیماران پس از بهبود کرونا

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به بروز سندرمی با نام خستگی مزمن  پس از ابتلا به بیماری‌های ویروسی در افراد تصریح کرد: در این سندرم بیمار پس از بهبود دچار ضعف، بی حالی، بدن درد، خستگی و افسردگی می‌شود.

وی افزود: مبتلایان به کرونا پس از بهبود علاوه بر این علایم ریزش مو، عوارض التهابی و گلو درد را نیز  تجربه می‌کنند. البته این بیماران ممکن است پس از بهبودی کرونا به طور دوره‌ای بدن درد داشته باشند که این عوارض پست کووید تلقی می‌شود.

 

دارو‌های مورد استفاده در درمان کرونا

دکتر طبرسی با اشاره به استفاده از دو دسته دارو در درمان کرونا گفت: در درمان کرونا دارو‌های ضدالتهابی و ضدویروسی استفاده می‌شوند. مطالعات حاکی از تاثیرات موفقیت آمیز دارو‌های ضد التهابی است  که در راس آن‌ها دارو‌های استروئیدی  یا دگزامتازون قرار دارد که می‌تواند مرگ و میر را کاهش دهد.

وی تاکید کرد: دگزامتازون فقط در بیمارانی موثر است که دچار افت اکسیژن هستند و در  بیماران دارای اکسیژن خون طبیعی مصرف استروئید ممکن است باعث بدتر شدن وضعیت بیمار شود.

به گفته دکتر طبرسی دارو‌های ضدالتهاب نیز در دنیا برای این کرونا مصرف می‌شود، اما شواهد قطعی وجود ندارد که این دارو‌ها منجر به کاهش مرگ و میر یا بهبودی زودتر بیمار شوند.

این متخصص عفونی در ادامه به دارو‌های ضد ویروس نظیر فاویپراویر، رمدسیویر، سوبوداک و اینترفرون اشاره کرد که امروزه جنجال برانگیز هستند و افزود:  تاثیر این دارو‌ها عمدتا در ۱۰ روز اول بیماری است که احتمال تکثیر ویروس وجود دارد و پس از آن ممکن است زیاد اثرگذار نباشد.

دکتر طبرسی تنها داروی مورد تایید FDA  برای درمان کرونا را رمدسیویر ذکر کرد که در بیمارستان‌های ایران نیز استفاده می‌شود و ساخت شرکت‌های دارویی داخلی است و گفت: این دارو ممکن است در درمان بیماران کرونایی درصدی نیز تاثیر داشته باشد. FDA پس از آنالیز مطالعات مختلف اعلام کرد که رمدسیویر ممکن است تاثیرات نسبی داشته باشد و آن را به عنوان اولین داروی ضد کرونا پذیرفت.

به گفته وی درمورد سایر دارو‌ها مثل فاویپیراویر سوبوداک و اینتفرون مطالعات به نتیجه قطعی نرسیده است و هنوز ادامه دارد.

این عضو هیئت علمی دانشگاه یکی از ویژگی‌های بیماری کرونا را افزایش انعقادخون در مبتلایان برشمرد و خاطرنشان کرد:  در تمام بیماران بستری در بیمارستان‌ها از دارو‌های ضدانعقادی استفاده می‌شود. اما در مورد بیماران غیر بستری در بیمارستان ضرورتی برای مصرف این دارو‌ها وجود ندارد.

اجتناب از مصرف خودسرانه دارو‌ها

وی با اشاره به این که ممکن است بسته به شرایط بیماران بستری دارو‌های مختلفی نظیر داکسی سایکلین و آزیترومایسین، آسپرین، ناپروکسن و... توسط پزشک تجویز شود به افراد تاکید کرد که از مصرف خودسرانه دارو‌ها اجتناب کنند.


دکتر طبرسی  با اشاره به پروژه‌های ساخت واکسن در ایران و جهان گفت: هنوز  فاز سوم مطالعاتی واکسن‌های چینی و روسی تکمیل نشده و فاز مطالعاتی واکسن امریکا و اکسفورد تا اوایل دی ماه احتمال دارد به اتمام برسد. باید ببینم که سازمان جهانی بهداشت کدام واکسن را برای استفاده عمومی تایید می‌کند، اما فکر نمی‌کنم در کوتاه مدت و تا دو سه ماه اینده اتفاق خاصی درخصوص واکسن کرونا بیفتد.

واکسن ایرانی به فاز مطالعاتی انسانی رسیده است

وی خاطرنشان کرد: در ایران نیز واکسن کرونا به فاز انسانی رسیده، اما این پروژه زمانبر است و ممکن است حداقل تا پایان زمستان امسال طول بکشد تا نتایج آن برای استفاده عمومی مردم آماده شود؛ بنابراین کماکان تنها راهکار برای مقابله با کرونا تقویت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه است.

احساس بوی بد؛ نشانه دیگری از ابتلا به کرونا

این متخصص بیماری‌های عفونی شایعترین علایم کرونا را تب، سرفه، بدن درد و تنگی نفس ذکر کرد و از دست دادن حس چشایی و بویایی، تغییر مذاق، احساس بوی بد، کمردرد، اسهال و استفراغ در نوع گوارشی را از دیگر علایم این بیماری برشمرد که جزو علایم شایع نیستند.

ابتلای مجدد به کرونا در افراد داری نقص سیستم ایمنی


دکتر طبرسی با بیان این که ابتلای مجدد قطعی به کووید ۱۹ زیاد در دنیا گزارش شده است گفت:  افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند دوباره به بیماری مبتلا می‌شوند بنابراین پس از یک بار ابتلا به کرونا افراد همچنان ملزم به رعایت نکات بهداشتی هستند.

افزایش مراجعان به اورژانس مراکز درمانی

وی با اشاره به تاثیر اعمال محدودیت‌های جدی  در تهران برای کاهش انتقال و شیوع بیماری تاکید کرد: در آینده بازگشایی‌ها نیز باید بسیار محتاطانه صورت گیرد. الان وضعیت مناسبی نداریم، تعداد مراجعان به اورژانس‌ها افزایش یافته و بیماری در حال چرخش سریع است و به نظر می‌رسد که تهاجمی و افسارگسیخته شده است.

این متخصص عفونی دانشگاه با تاکید بر ضرورت رعایت پروتکل‌ها و اصول بهداشتی گفت: اگر ۹۰-۸۰ درصد مردم به طور جدی پروتکل‌ها را رعایت کنند می‌توانیم به بهبود اوضاع امیدوار شویم.

ضرورت استفاده از ماسک در منزل برای حفاظت از افراد پرخطر

وی با بیان اینکه در حال حاضر انتقال بیماری به صورت خانوادگی است، تاکید کرد: در خانواده‌هایی که افراد پرخطر نظیر مبتلایان به دیابت، سرطان و بیماری‌های زمینه‌ای وجود دارد افراد باید در منزل نیز برای محافظت از آنان ماسک بزنند.

به گفته دکتر طبرسی بیماری کرونا در کودکان زیاد شدید بروز نمی‌کند و معمولا کودکان مبتلا درمان‌های علامتی می‌گیرند. اما کودکانی که دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظیر دیابت، کلیوی و قلبی هستند ممکن است بیماری شدید و عارضه دار شود.


تاکید بر تداوم رعایت جدی پروتکل‌ها و محدودیت‌ها

عضو هیات علمی دانشگاه با اشاره به مرگ هزاران ایرانی از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بر اثر این بیماری خاطرنشان کرد: حلقه کرونا از همیشه برای ما تنگ‌تر شده و درصورت عدم رعایت محدودیت‌ها و پروتکل‌های بهداشتی شاهد افزایش مرگ و میر‌ها خواهیم بود.

دکتر طبرسی در خاتمه سخنان خود اظهار امیدواری کرد که با رعایت دقیق و جدی پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم و اجرای محدودیت‌ها از سوی دولت شاهد کاهش شیوع بیماری و مرگ و میر‌های ناشی از کووید ۱۹ باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا پیام طبرسی درمان کرونا پس از بهبود محدودیت ها دکتر طبرسی پروتکل ها مرگ و میر کووید ۱۹ دارو ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۳۸۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن

به گزارش خبرنگار مهر، محمد ردایی عصر شنبه در گفت وگو با خبرنگاران میزان بودجه شهری را ۱۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۲ درصد بودجه عمرانی و مابقی جاری است.

وی با اظهار این که در سال جاری شش واحد مغاز ه برای تعریض خیابان مرکز شهر تملک می‌شود، افزود: همچنین بعد از سه دهه توانستیم کل خیابان‌های سطح شهر را آسفالت کنید.

وی از مرزن آباد به عنوان دروازه ورودی استان یاد کرد و معدن مرزن کوه را چالش اصلی در شهر ذکر کرد و گفت: مسؤولان برای آن که جلوی فعالیت کارخانه معدن را بگیرند، وعده داده اند زیرا این مکان برای فعالیت معدنکاری مناسب نیست.

ردایی با اظهار این که معدن از دوره سوم شورای شهر ثبت شده است و همکاران شوراهای قبلی جلوی فعالیت آن را گرفته بودند، گفت: متأسفانه مردم مرزن آباد مظلوم واقع شدند.

رئیس شورای شهر مرزن آباد با بیان این شهر به شهر اکسیژ معروف بود، گفت: به دلیل فعالیت‌های معدنکاری این شهر به شهر گرد وخاک تبدیل شده است.

وی شمار معادن فعال در حاشیه وحریم شهری را ۱۲ واحد ذکر کرد و گفت: هیچ عایدی از معدن به شهر نمی‌رسد.

ردایی به فعالیت ۱۰ باشگاه ورزشی در شهر مرزن آباد اشاره و اضافه کرد: به توجه به شمار بالای ورزشکاران، راه اندازی اداره ورزش مستقل در شهر و بخش مرزن آباد الزامی به نظر می‌رسد.

رئیس شورای شهر مرزن آباد پایین و اندک بودن محدوده شهری را از مشکلات شهر مرزن آباد بیان کرد و گفت: افزایش محدوده شهری الزامی بوده زیرا ۶۰ درصد محدوده شهری خارج از بافت است.

ردایی ترافیک را مهمترین معضل شهر مرزن آباد عنوان کرد وگفت: ترافیک سنگین سبب می‌شود تا بومی‌های منطقه در ایام پایان هفته و تعطیلات گرفتار شوند و برای خروج از شهر با مشکل روبرو شوند.

وی اعتبار موردنیاز برای تملک چهار واحد مغازه را ۵۰ میلیارد تومان اعلام کرد.

کد خبر 6090223

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • بیمارستان شفاء، حافظه ی جنایات رژیم صهیونیستی
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژن در محاصره معادن
  • محدوده شهری مرزن آباد اندک است/ شهر اکسیژه در محاصره معادن
  • جزئیات طرح آمریکایی - اسرائیلی برای مدیریت محاصره نوار غزه
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • جزییاتی از بیماری ترانه علیدوستی و علت آن
  • میدان دام کاج؛ در محاصره سگ‌های ولگرد
  • علل پرش و اسپاسم عضلانی
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد