Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@02:55:30 GMT

تاسیس موزه ملی حصیر در گیلان

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۶۶۸۲۴

تاسیس موزه ملی حصیر در گیلان

ایسنا/گیلان رئیس میراث فرهنگی رشت از راه‌اندازی موزه ملی حصیر در روستای فشتکه خبر داد و گفت: موزه ملی حصیربافی به عنوان قدیمی‌ترین صنایع دستی بومی و کهن‌ترین دست‌بافته استان گیلان در روستای فشتکه(روستای ملی حصیربافی) تاسیس می‌شود.

ایمان سهیلی در گفت‌وگو با ایسنا از راه‌اندازی موزه ملی حصیربافی در رشت خبر داد و اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰۰۰ هنرمند رشته حصیربافی در شهرستان رشت فعال هستند که ۷۰۰ هنرمند در بخش خمام و به ویژه در روستای فشتکه کار حصیربافی انجام می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس میراث فرهنگی شهرستان رشت با اشاره به اینکه روستای فشتکه به عنوان روستای ملی حصیربافی در فهرست آثار ملی ثبت شده است، افزود: لازمه جهانی شدن هنر حصیربافی راه‌اندازی موزه‌ای برای معرفی بیشتر این هنر است، براین اساس برنامه‌ریزی‌های لازم در راستای معرفی، توسعه و ترویج حصیربافی و رشته‌های صنایع دستی وابسته به حصیر و همچنین جذب گردشگر، تقویت توان اقتصادی هنرمندان این رشته انجام گرفته و مقرر شده موزه ملی حصیر در روستای فشتکه شهرستان رشت تاسیس شود.

وی گفت: با پیگیری و حمایت مدیرکل میراث فرهنگی گیلان و فرماندار شهرستان رشت، برای راه اندازی این موزه در فاز نخست اعتباری بالغ بر ۱۲۰ میلیون تومان در کمیته برنامه ریزی شهرستان پیش‌بینی شده است.

سهیلی با بیان اینکه بهترین بازار صنایع دستی کشور در حال حاضر بازار حصیر است، خاطرنشان کرد: یکشنبه بازارهای خمام یکی از بازارهای محلی است که فرصت خوبی را برای هنرمندان رشته حصیر فراهم کرده و در این بازار فروشنده بدون واسطه اقدام به عرضه محصولات خود می‌کند.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان رشت با اشاره به برگزاری دوره‌ آموزشی فروش محصولات بر بستر فضای مجازی برای هنرمندان رشته حصیر، بیان کرد: شیوع کرونا علی رغم آسیب‌های فراوانی که به همراه داشت، فرصتی را برای هنرمندان روستایی رشته حصیربافی فراهم کرد تا با استفاده از فضای مجازی محصولات خود را راحت‌تر به فروش برسانند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری میراث فرهنگی حصیربافی روستای فشتکه ملی حصیربافی میراث فرهنگی شهرستان رشت راه اندازی رشته حصیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۶۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس

به گزارش آخرین‌نیوز به نقل از فارس؛ کپر جودکی روستایی که لک‌لک‌های عاشق آن را به منطقه ویژه گردشگری تبدیل کردند، لک‌لک‌ها در همه فصول سال در روستا حضور دارند و هیچگاه روستا را ترک نمی‌کنند.

کپرجودکی، روستایی در شهرستان بروجرد و در استان لرستان است، این روستا در دهستان همت‌آباد در بخش مرکزی این شهرستان قرار دارد، روستای کپر جودکی با تالاب بیشه دالان بروجرد همسایه است و این همسایگی باعث شده لک‌لک‌ها عاشق روستا و مردم خوب آن شوند.

مردم روستای کپر‌جودکی و ریش‌سفیدان، حضور لک‌لک‌ها را بیش از ۶۰ سال در روستا تایید می‌کنند، آنان لک‌لک‌ها را مایه برکت و آرامش و رونق برای روستا می‌دانند و مزاحمتی برای آنان ایجاد نمی‌کنند.

مردم روستا به خلق و خوی زندگی لک‌لک‌ها آشنا هستند و بسیاری از رفتارهای آنان را متوجه می‌شوند، مثلا پیرمرد روستایی می‌گفت: هنگامی که منقارشان را به هم زده و صدایی از آن درمی‌آورند، در حال ارتباط و صدا کردن جفت‌شان هستند.

اداره برق شهرستان بروجرد نیز سالهای گذشته در اقدامی جالب خطر برق گرفتگی را از لک‌لک‌ها دور کرد و با ایمن سازی تیرهای برق امنیت جانی لک‌لک‌ها را تضمین نمود.

شورای روستا نیز با همکاری خیرین و طبیعت‌دوستان در بالای تیرهای چراغ برق روستا صفحه‌های فلزی نصب کرد تا لک‌لک‌ها به راحتی بتوانند بر روی آن لانه سازی کنند.

در بهار که فصل تخم‌گذاری پرندگان است، لک‌لک‌های عاشق روستای کپرجودکی نیز در آشیانه‌های خود تخمگذاری کرده و جوجه لک‌لک‌های عاشق بسیاری را به دنیا می‌آورند.

خلاصه اینکه در این روزهای بهاری که سرسبزی و طراوت از دشت و کوه و جنگل می‌طراوت، روستای کپر‌جودکی منطقه گردشگری زیبایی است که لک‌لک‌ها میزبان گردشگران هستند، مردم روستا نیز با چهره‌ای گشاده و صمیمیتی وصف ناپذیر از گردشگران و طبیعت دوستان استقبال می‌کنند.

خلاصه اینکه لک‌لک‌ها با حضورشان در روستای کپر‌جودکی گردشگران و طبیعت‌گردان بسیاری از سراسر ایران را عاشق روستا کردند و باعث شناخته شدن آن در پهنه گردشکری ایران شدند.

دیگر خبرها

  • زندگی لک‌لک‌ها در کنار مردم روستا +عکس
  • همایش بهاباد شناسی برگزار می شود
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟
  • نابودی طبیعت اهالی روستای چنار رودخان را رنجیده خاطر کرد + فیلم و تصاویر
  • قابی زیبا از طبیعت روستای تانی محله + فیلم
  • توسعه خط انتقال آب روستای آبخورده شهرستان پیرانشهر
  • آغاز طرح ارتقای ایمنی تردد عابران و موتورسواران در گیلان
  • اجرای طرح ارتقاء ایمنی تردد عابرین و موتورسواران در ۵۰ روستای گیلان
  • رخ نمایی فصل بهار در طبیعت روستای چوبر + فیلم
  • برگزاری ۲۵۰ برنامه به مناسبت هفته میراث فرهنگی در گیلان