Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، روزنامه جوان در گزارشی به تشکیل «قرارگاه ۱۷ ربیع» برای نظارت و بازرسی در عرضه مستقیم کالا پرداخته است که بخش‌های مهم آن در ادامه می‌آید.

در سال جاری با شدت گرفتن تحریم‌های امریکا و کاهش فروش نفت، مشکلاتی برای تأمین ارز و واردات مواد اولیه و برخی کالا‌های اساسی و مورد نیاز مردم به‌وجود آمد به طوری که گردش کالا و پول در حوزه داخلی دچار مشکل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرانی و نابسامانی بازار برخی از کالا‌های اساسی طی ماه‌های گذشته نه فقط صدای مردم را درآورده بلکه تشکل‌های تولیدی و توزیعی و حتی واردکنندگان را هم به ستوه آورده‌است. انبوه کالا‌های اساسی و مواد اولیه تولید یا ماه‌ها در گمرکات و بنادر کشور برای تخصیص ارز و ترخیص معطل می‌مانند یا اگر به موقع تخصیص ارز شده و ترخیص شوند، هنگام توزیع، بدست تولیدکننده صنعتی و کشاورزی یا مردم نمی‌رسند و از انبار دلالان و محتکران سر در می‌آورند.

این اتفاقات موجب بروز اختلافاتی در میان وزارتخانه‌های صمت، کشاورزی، گمرک و بانک مرکزی شد، به طوری که رفع مشکلات مردم و گرانی‌ها مانند توپ در زمین یکدیگر پاسکاری می‌شود و در این میان دلالان و فرصت‌طلبان با افزایش روزانه قیمت‌ها سود می‌برند.

به طوری که در یک‌هفته اخیر به یکباره قیمت مرغ، گوشت، روغن، برنج، گوجه، شیر و لبنیات و انواع محصولات بهداشتی گران و نایاب شد. دولت همچنان از فراوانی کالا سخن می‌گفت، اما به دلیل ناهماهنگی دستگاه‌ها، قیمت روزانه روبه افزایش بود. 

پس از تذکر رهبری، سپاه و بسیج برای همکاری با دولت برای مهار گرانی‌های اخیر اعلام آمادگی کردند و نشست هماهنگی هم‌افزایی ظرفیت‌های سپاه، بسیج و دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در بحث کنترل قیمت‌ها و مبارزه با گرانفروشی‌ها برگزار شد. در این جلسه وظایف دستگاه‌های اجرایی و این دو نهاد تعیین تکلیف شد. به طوری که وزیر صمت و سخنگوی دولت به پشتوانه این حمایت‌ها، ارزانی قیمت‌ها را وعده دادند و دستاورد مهم این نشست جدا‌سازی بخش تولید و توزیع از واردات شد و وظایف وزارت صمت و کشاورزی مشخص شد.

همکاری نزدیک با سپاه برای نظارت بر بازار

فرمانده کل سپاه در حاشیه این نشست از تشکیل قرار‌گاه ۱۷‌ربیع با حضور وزرای جهادکشاورزی، صمت، دادگستری و دادستان کل کشور و همه دستگاه‌های نظارتی و امنیتی که در این مسئله درگیر هستند، خبر داد و افزود: در این جلسه نحوه و سازوکار مشارکت همه نهاد‌ها برای کنترل زودهنگام و مؤثر قیمت‌هایی را که بی‌رویه بالا رفته است، مورد بررسی قرار دادیم تا اقدامات آغاز شود. مباحث بسیار خوبی در این جلسه رد و بدل شد و تصمیماتی از جمله تشکیل قرارگاه‌های عملیاتی مورد نیاز در وزارتخانه‌های سمت و جهاد کشاورزی هم گرفته‌شد.

سردار سلامی گفت: از همین امروز به فضل‌الهی و یاری امام زمان (عج) تمام تصمیمات عملیاتی می‌شود، در این جلسه مقرر شد بین وزارت صمت و وزارت جهادکشاورزی و بسیج تعامل و هماهنگی نزدیکی برقرار شود، در واقع بسیج نقش خودش را در نظارت و بازرسی و در خصوص عرضه مستقیم کالا به مردم تعریف می‌کند و بر عهده خواهد گرفت. سپاه ظرفیت‌های متنوعی در اختیار دارد که در این موضوع برای کمک به این دو وزارتخانه بسیج یاری خواهد کرد تا کار به خوبی پیش برود.

تشکر وزیر صمت از سپاه

همچنین علیرضا رزم‌حسینی، وزیر صمت نیز در حاشیه این نشست گفت: باید از سپاه که همواره نگهبان انقلاب اسلامی و همیشه در صحنه‌ها حضور داشته‌است، تشکر ویژه داشته‌باشیم. سپاه اعلام آمادگی کرد که در موضوع نظارت‌ها کمک کند، البته با دقتی خاص که آسیبی به بازاریان نرسد.

وی افزود: همکاری بسیار خوب و نزدیکی را با سپاه پاسداران شروع کردیم و فکر می‌کنیم با تقسیم کار مشخصی که رئیس‌جمهور هم ابلاغ کرد، بین دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صمت‏، روند تأمین کالا و ارزان رسیدن کالا به دست مصرف کننده بهتر خواهد شد. در جلسه ستاد تنظیم بازار با حضور رئیس گمرک مصوب شد تمام کالا‌هایی که در انبار گمرکات کشور رسوب شده‌است، ترخیص شود.

بسیج در کنار مردم و دولت برای کنترل قیمت‌ها

رئیس سازمان بسیج نیز اعلام کرد: بسیج با تمام توان برای کنترل قیمت‌ها در کنار دو وزارتخانه کشاورزی و صمت خواهد بود. سردار غلامرضا سلیمانی در مصاحبه با خبرگزاری صدا وسیما، در حاشیه نشست جلسه هماهنگی ظرفیت‌های سپاه، بسیج و دستگاه‌های نظارتی و اجرایی در بحث کنترل قیمت‌ها و مبارزه با گرانفروشی‌ها افزود: بسیج به عنوان تشکیلات گسترده مردمی از همه ظرفیت‌های خود استفاده خواهد کرد و در کنار دو وزارتخانه جهاد کشاورزی و صمت خواهد بود. بسیج در زمینه نظارت بر زنجیره تأمین، تولید و توزیع در کنار وزارتخانه‌ها است و هماهنگی‌های لازم با تمام استان‌ها انجام شده و شهرستان‌ها نیز آماده هستند.

 

تلاش برای کاهش رنجش مردم در پی افزایش قیمت‌ها

وزیر جهاد کشاورزی که در ماه‌های گذشته در مقابل مشکلات تولید‌کنندگان بخش کشاورزی و افزایش قیمت کود و سم سکوت اختیار کرده‌بود، نیز در حاشیه این نشست گفت: متأسفانه قیمت‌ها در بازار عمده فروشی و خرده‌فروشی اختلاف بسیاری دارد و این موضوع باعث رنجش مردم شده است.

کاظم خاوازی افزود: با کمک بسیج می‌توان کالا‌ها را با قیمت‌های مناسب و به صورت منظم و آبرومند مستقیم از تولید‌کنندگان به دست مصرف کنندگان رساند. در زمینه کالا‌های اساسی وضع بسیار خوبی داریم و در بحث مرغ، تخم‌مرغ و گوشت قرمز هیچ جای نگرانی وجود ندارد و فقط باید شبکه توزیع را با کمک دستگاه‌ها اصلاح کنیم. خاوازی یادآور شد: براساس ابلاغیه ستاد اقتصادی دولت، تهیه و توزیع چند کالای اساسی و پرمصرف که یکی از آن‌ها مرغ و تخم مرغ است به وزارت جهاد واگذار شد. همچنین انجام همه مراحل مرتبط با تولید مرغ و تخم مرغ به این وزارتخانه واگذار شده است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: سپاه بسیج بازار کشاورزی قرارگاه 17 ربیع نظارت قیمت کالا های اساسی کنترل قیمت ها جهاد کشاورزی دو وزارتخانه برای کنترل دستگاه ها کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی

نشست معاون اول رییس جمهور با فعالان صنعت پتروشیمی صبح امروز برگزار و مقرر شد قرارگاه حل و پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی و همچنین قرارگاه توسعه این صنعت تشکیل شود. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر در نشست فعالان صنعت پتروشیمی با اشاره به تعامل و رابطه خوب و سازنده دولت سیزدهم و فعالین صنعت پتروشیمی تاکید کرد: باید انتظارات دو طرفه دولت و پتروشیمی برآورده شود که در این راستا قرارگاه پیگیری مسائل و مشکلات صنعت پتروشیمی در حوزه معاون اول رییس جمهور ایجاد خواهد شد.

معاون اول رییس جمهور تصریح کرد: علاوه بر تشکیل قرارگاه رفع مسائل و مشکلات پتروشیمی یک قرارگاه توسعه این صنعت با سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت برای جهش تولید در بخش پتروشیمی برنامه ریزی و ایجاد شود.

مخبر ادامه داد: باید طرح های کوتاه مدت ظرف یک ماه آینده جمع آوری شود و برنامه ریزی و اقدام لازم برای بهره برداری از طرح ها و پروژه های بزرگ پتروشیمی در سال جاری نهایی شود و همچنین در جلسات منظم قرارگاه توسعه برنامه ریزی میان مدت سه ساله با جمع بندی دستگاه های مربوطه در راستای تسهیل امور و رفع موانع بصورت مستمر دنبال خواهد شد و اقدامات بلند مدت نیز با توجه به مزیت های کشور در این قرارگاه تدوین شود.

وی با تاکید بر اینکه نفت، گاز و پتروشیمی جزو مزیت های جدی کشور است، خاطر نشان کرد: تاکنون سرمایه گذاری لازم در زمینه گاز و پتروشیمی انجام نشده است و نتوانسته ایم در صادرات گاز در جهان پیشرو باشیم و انتظار می رود در سال جاری با راهبرد جهش تولید و راه حل مشارکت مردمی و همچنین اعتماد بازار سرمایه، فعالان اقتصادی و مردم به صنعت بزرگ پتروشیمی در راستای جهش تولید، شاهد عملکرد بیش از گذشته این بخش در اقتصاد کشور باشیم.

مخبر بر ضرورت تامین انرژی،‌ برق و آب مورد نیاز پتروشیمی ها با تکیه بر انرژی های تجدید پذیر و همچنین طرح های شیرین سازی آب توسط شرکت های پتروشیمی تاکید کرد.

معاون اول رییس جمهور تعاملات و دیپلماسی بین المللی دولت سیزدهم را فرصتی بسیار مناسب برای جذب سرمایه گذاری خارجی عنوان و تاکید کرد: جذب سرمایه خارجی و بازار سرمایه باید در اولویت شرکت های پتروشیمی قرار گیرد و با توجه به اینکه توسعه زنجیره پایین دستی یکی از مهم ترین ظرفیتهای مشارکت بخش خصوصی است، ضرورت دارد در دستور کار شرکت‌های پتروشیمی قرار گیرد تا زمینه های حضور و فعالیت مردم در این بخش از اقتصاد کشور با کمک دولت، تسهیلات بانکی و شرکت های پتروشیمی فراهم شود.

وی در پایان با اشاره به لزوم جلوگیری از خام فروشی در صنایع پتروشیمی بر راه اندازی طرح های تبدیل متانول به بنزین در پتروشیمی ها تاکید کرد.

همچنین در ابتدای این جلسه احمد مهدوی ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گزارشی در خصوص نقش شرکت های پتروشیمی در شاخص های کلان اقتصاد ملی ارائه کرد که تولید قابل فروش 52,6 میلیون تنی محصولات پتروشیمی در سال 1402، اشتغال زایی مستقیم 143 هزار نفری و یک میلیون نفری در صنایع تکمیلی، رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی از 28.5 درصد برنامه سوم به 40.6 درصد در برنامه ششم و افزایش صادرات محصولات پتروشیمی از 67 میلیون تن بین سالهای 97 تا 99 به 82 میلیون تن در دولت سیزدهم ارائه کرد.

همچنین طبق این گزارش 56 طرح در دست اجرا در برنامه هفتم توسعه با میانگین وزنی پیشرفت فیزیکی 44 درصد و ظرفیت اسمی 35 میلیون تنی عملیاتی خواهد شد که 10 طرح بزرگ پتروشیمی در سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.
در این جلسه همچنین مدیران عامل شرکت ها و هلدینگ های پتروشیمی درباره راه حل های رفع مشکلات و مسائل این صنعت در تداوم توسعه صنایع و رشد تولید به بحث و تبادل نظر پرداختند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • فعالیت ۲۸۲ گروه جهادی در خوی 
  • ۹۶۱ پرونده تخلفات اصناف در شاهرود تشکیل شد
  • افتتاح پروژه ملی آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ساوه
  • تشکیل ۲۵ پرونده تخلف برای فروشگاه های لوازم یدکی خودرو در خوزستان+فیلم
  • آبرسانی به مناطق مناطق محروم لامرد به همت سپاه در حال انجام است
  • فروشندگان لوازم خانگی و اداری زیر ذره‌بین بازرسان قرار گرفتند
  • اشتغال زایی مستقیم ۱۴۳ هزار نفری در صنعت پتروشیمی
  • افتتاح نمایشگاه عرضه محصولات اقتصاد مقاومتی بسیج سازندگی سپاه فتح کهگیلویه و بویراحمد
  • مجموعه سپاه همیشه همراه جامعه کشاورزی استان بوشهر است
  • یک هزار و ۹۱۹ عنوان برنامه عمرانی و غیر عمرانی در استان سمنان انجام شده است/ پروژه آب‌رسانی به ۲۶۰ روستا در دستور کار است