Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-05-07@04:01:30 GMT

شناسایی علت لخته شدن خون در موارد حاد ابتلا به کرونا

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۶۹۷۸۳

شناسایی علت لخته شدن خون در موارد حاد ابتلا به کرونا

لخته‌های خون در بیماران مبتلا به ویروس کووید ۱۹ ادامه داشته که یک مطالعه جدید توضیح می‌دهد که وقوع این عارضه در نیمی از بیماران رخ دهد.

به گزارش شریان نیوز،به نقل از روسیا الیوم، مطالعه جدید نشان داده است که ویروس کووید ۱۹ باعث می‌شود یک ماده ضد سیستم ایمنی در بدن تولید و در خون پخش شود که به سلول‌ها حمله می‌کند و منجر به لخته شدن خون در رگ‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لخته شدن خون می‌تواند باعث وقوع حالات خطرناکی مانند سکته مغزی شود.

 

 

در افراد مبتلا به ویروس کرونا، لخته‌های میکروسکوپی ممکن است جریان خون در ریه‌ها را محدود کرده و باعث تضعیف تبادل اکسیژن شود.

جدا از مشکلات خود ویروس کرونا، ماده‌ای که علیه سیستم ایمنی بدن تولید و موجب لخته خون می‌شود، معمولاً در بیماران مبتلا به سندرم آنتی فسفولیپید دیده می‌شوند.

یوجین کانتی، دانشیار مرکز بیماری‌های قلبی عروقی میشیگان و محقق انستیتوی ملی قلب آمریکا می‌گوید: رابطه بین آنتی بادی‌ها و کووید ۱۹ غیرقابل پیش بینی است.

کانتی می‌گوید: در بیماران مبتلا به کووید ۱۹ همچنان شاهد یک چرخه بی وقفه التهاب و لخته شدن خون در بدن هستیم. ما اکنون می‌دانیم که این ماده ضد سیستم ایمنی بدن دلیل این لخته شدن و چرخه التهاب است که این امر باعث تشدید بیماری می‌شود.

نیمی از مبتلایان حاد کرونا دارای ماده ضد سیستم ایمنی هستند

دکتر «جیسون نایت»، متخصص روماتولوژی در مرکز پزشکی میشیگان نیز می‌گوید: نیمی از بیمارانی که به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در بیمارستان بستری هستند، حداقل یک واحد از این ماده ضد سیستم ایمنی بدن را داشته اند که این بسیار غافلگیر کننده بود.

در یک پژوهش جدید که در مجله Science Translational Medicine منتشر شده است، محققان دریافتند که حدود نیمی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا که حال وخیم داشتند، ترکیبی از سطح بالای آنتی بادی‌های خطرناک و نوتروفیل‌های فعال شده را داشته اند. آن‌ها گلبول‌های سفید مخرب و انفجاری هستند.

این تیم نخستین گروهی بود که در آوریل گذشته گزارش داد بیمارانی که به دلیل کووید شدید ۱۹ در بیمارستان بستری شده اند، سطح بیشتری از نوتروفیل خارج سلولی را در خون دارند.

آن‌ها برای آگاهی بیشتر نوتروفیل‌های انفجاری و آنتی بادی‌های کووید ۱۹ را با هم در مدل‌های موش بررسی کردند تا ببینند آیا این یک ترکیب خطرناک در پس لخته‌های خونی است یا خیر.

کانتی می‌گوید: آنتی بادی‌های گرفته شده از بیماران مبتلا به کرونا مقدار شگفت آوری از لخته‌های خونی را در حیوانات مورد آزمایش به وجود آورده است. ما سازوکار جدیدی را کشف کرده ایم که ممکن است بیماران کووید ۱۹ از طریق آن دچار لخته‌های خونی شوند.

آیا از بین بردن ماده ضد سیستم ایمنی از بدن، حال بیماران را خوب می کند؟

دکتر کانتی و نایت و همکاران آن‌ها اکنون می‌خواهند بدانند که آیا بیماران مبتلا به کرونا که حال آن‌ها وخیم است و سطح بالایی از ماده ضد سیستم ایمنی را دارند، آیا در صورت مسدود یا خارج شدن این ماده، حالشان بهبود خواهد یافت یا نه؟

اگر چنین باشد، ممکن است به یک درمان تهاجمی مانند پلاسمافرس (انتقال اجزای پلاسما به خارج از بدن برای درمان برخی بیماری ها) نیاز باشد، که معمولاً در بیماری‌های شدید خود ایمنی استفاده می‌شود.

این روش شامل تخلیه خون از طریق ورید، تصفیه و جایگزینی آن با پلاسمای تازه است که حاوی آنتی بادی‌های مرتبط با لخته شدن خون نیست.

«زو» استادیار طب داخلی و متخصص روماتولوژی در میشیگان می‌گوید: می‌دانیم کسانی که بالاترین سطح آنتی بادی را دارند از نظر تنفسی عملکرد بدتری داشتند و آنتی بادی‌ها حتی در سلول‌های سالم نیز باعث التهاب می‌شوند.

نایت می‌فزاید: هنوز نمی‌دانیم چه چیزی بدن را برای تولید این آنتی بادی‌ها تحریک می‌کند، بنابراین گام بعدی، تحقیقات تکمیلی برای تعیین عوامل محرک و اهداف آنتی بادی‌ها خواهد بود.

علاوه بر این، این نتایج، پرسش‌های جدیدی را درباره استفاده از پلاسمای بهبودی به عنوان یک درمان احتمالی برای کوید ۱۹ ایجاد می‌کند، اما تیم تحقیق معتقد است که تحقیقات بیشتری برای بررسی این نگرانی لازم است.

نایت تصریح کرد: اکنون در حال بررسی این موضوع هستیم که این آنتی بادی‌ها پس از بهبودی از ویروس جدید کرونا تا چه مدت در بدن باقی می‌مانند.

چه دارویی برای درمان لخته خون مناسب است؟

محققان اکنون در حال انجام یک آزمایش بالینی تصادفی به نام DICER هستند که یک عامل ضد انعقاد شناخته شده یعنی «دی پیریدامول» را در بیماران کووید ۱۹ آزمایش می‌کند تا تعیین کند که آیا این دارو بیش از دارونما‌ها در کاهش لخته‌های خون موثر است یا خیر.

کانتی می‌گوید: «دی پیریدامول» یک داروی قدیمی بی خطر، ارزان و قابل گسترش است. سازمان غذا و داروی آمریکا ۲۰ سال پیش برای جلوگیری از ترومبوز آن را تأیید کرد، اما ما فقط اخیراً توانایی آن در جلوگیری از این نوع التهاب خاص که در کووید-۱۹ ایجاد می‌شود را کشف کرده ایم.

منبع: شریان

کلیدواژه: بیماران مبتلا آنتی بادی لخته شدن خون لخته های خون آنتی بادی ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۶۹۷۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، پس از تجزیه و تحلیل خون ۲۰۰ زن سفیدپوست بریتانیایی که نیمی از آنها به آرتروز زانو مبتلا بودند و نیمی دیگر مبتلا به این بیماری نبودند، محققان دریافتند که وجود برخی از نشانگرهای زیستی زنان مبتلا به آرتروز زانو را از زنان بدون این بیماری متمایز می‌کند.

دکتر «ویرجینیا بایرز کراوس»، نویسنده ارشد این مطالعه و جراح ارتوپدی در دانشکده پزشکی دانشگاه دوک کارولینای شمالی، گفت: «ما دریافتیم که می‌توانیم افرادی را که در معرض خطر ابتلاء به آرتروز زانو هستند شناسایی کنیم، اما چیزی که هیجان‌انگیز بود این بود که هشت سال قبل از اینکه آنها تغییراتی در اشعه ایکس داشته باشند، توانستیم آن را شناسایی کنیم.»

این مطالعه مبتنی بر تحقیقات قبلی است که در آن آزمایش خون ۷۴ درصد دقت در پیش‌بینی پیشرفت آرتریت زانو و دقت ۸۵ درصد در تشخیص آرتریت زانو را نشان داد.

در حالی که هیچ درمانی برای آرتروز زانو وجود ندارد، موفقیت درمان‌های جدید می‌تواند به شناسایی زودهنگام بیماری و کاهش سرعت پیشرفت آن بستگی داشته باشد.

محققان تاکید کردند که درست مانند بیماری قلبی، پوکی استخوان یا بیماری آلزایمر، آرتروز زانو نیز یک اختلال مزمن است که معمولاً در اواخر بیماری تشخیص داده می‌شود. به گفته محققان، با شناسایی زودتر آن، پزشکان به طور بالقوه می‌توانند این بیماری را قبل از اینکه ناتوان کننده شود، متوقف کنند.

کراوس گفت: «در واقع با شناسایی زودتر آن، می‌توانیم از ناتوانی، درد و بدتر شدن کیفیت زندگی جلوگیری کنیم.»

به گفته کراوس، اگر بیماران از طریق آزمایش خون متوجه شوند که در معرض خطر بالای آرتروز زانو هستند، می‌توانند تغییراتی در سبک زندگی خود ایجاد کنند که شامل کاهش وزن، ورزش، تغذیه سالم یا حتی تزریق استروئید می‌شود.

محققان همچنین تاکید کردند که آرتروز زانو برای بیماران چیزی بیش از دردناک است: همچنین منجر به اکثر موارد تعویض مفصل می‌شود و بار اقتصادی زیادی ایجاد می‌کند.

کد خبر 6097590

دیگر خبرها

  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • آزمایش خون ممکن است آرتروز زانو را پیش‌بینی کند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • چند درصد ایرانی‌ها آسم دارند؟ بالاترین میزان ابتلا در این سن
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها آسم دارند
  • ۱۳ درصد ایرانی‌ها به آسم مبتلا هستند/ آسم چگونه درمان می شود؟
  • تولید دارویی که از دیابت جلوگیری می‌کند