Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-02@17:07:37 GMT

چرا بچه اول خانواده باهوش ‌تر است؟

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۲۸۸۲

چرا بچه اول خانواده باهوش ‌تر است؟

بچه‌های اول خانواده معمولاً قدرت ذهنی و استعداد استثنایی‌ دارند. دانشمندان می‌گویند ترتیب تولد ما تأثیر زیادی بر روی هوش و دیگر توانایی‌های ما دارد.

در ادامه بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت و می‌خواهیم بینیم چرا دانشمندان ادعا می‌کنند بچه اول خانواده از بقیه‌ی خواهر و برادرهایش باهوش‌تر است.

دانشمندان چطور به این مسأله پی بردند؟

در سال ۲۰۱۷ محققان دانشگاه ادینبورگ انگلیس با بررسی تست ضریب هوشی خواهر و برادر‌هایی که از والدین یکسانی بودند، پی بردند به دلیل انگیختگی ذهنی‌ای که علت آن پدر و مادر هستند، بچه‌های بزرگ خانواده از سطوح بالاتری از توانایی‌های فکری برخوردار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، وقتی از خواهر و برادر‌ها تست رشد عاطفی گرفته شد، هیچ تفاوتی از این نظر میان آن‌ها وجود نداشت.

محققان در این پژوهش بیشتر از ۵ هزار خواهر و برادر را از زمان تولد تا ۱۴ سالگی شان مورد مطالعه قرار دادند. از این کودکان هر دو سال یک بار به روش‌های مختلفی تست ضریب هوشی گرفته می‌شد. فرزندان اول خانواده در تمام سنین عملکرد بهتری در این تست‌ها داشتند.

«اثر ترتیب تولد» چیست؟

دانشمندان می‌گویند ترتیب تولد تأثیر زیادی بر فرزندان اول، دوم و میانی دارد. بچه‌های بزرگ‌تر با آنکه به لحظ ذهنی رشد یافته‌تر هستند، اما ممکن است به خاطر فشاری که از سوی والدین برای همه چیز تمام بودن به آن‌ها وارد می‌شود، دچار مشکلاتی شوند. بچه‌های دوم معمولاً ممکن است توجه کمتری از سمت پدر و مادر خود در خصوص دستاوردهایشان دریافت کنند، به همین دلیل تأیید و رضایت والدین باعث شکوفایی آن‌ها می‌شود. بچه‌های وسط بیشتر اوقات احساس تنهایی می‌کنند و تصور می‌کنند کسی به آن‌ها توجه ندارد، به همین دلیل والدین باید مطمئن شوند که به اندازه‌ی کافی برای آن‌ها وقت می‌گذارند.

والدین چه نقشی دارند؟

پدر و مادر‌ها در مورد فرزند اول شان اغلب دلشان می‌خواهد که هم از جنبه‌ی رشد عاطفی او و هم از جنبه‌ی رشد ذهنی اش موفق باشند، گویی یک مسابقه است که باید یک بچه‌ی همه چیز تمام تربیت کنند. این را بگذارید در کنار دانش کم پدر و مادر‌ها درباره‌ی نحوه‌ی صحیح پرورش یک انسان؛ نتیجه‌ی کار می‌شود بچه‌ای که با توجه و میل پدر و مادر به موفق شدن خودشان بمباران شده است. به همین خاطر است که فرزندان اول معمولاً به موفقیت سوق داده می‌شوند و از نظر ذهنی رشد می‌کنند.

خواهر و برادر‌ها چه نقشی دارند؟

وقتی بچه‌های اول به «یکی از فرزندان خانواده» تبدیل می‌شوند و دیگر تنها بچه‌ی خانواده نیستند، این مسأله می‌تواند طوری روی آن‌ها تأثیر بگذارد که باعث شود زودتر به پختگی برسند. از آنجایی که مادر بچه درگیر فرزند تازه به دنیا آمده‌ی خانواده می‌شود، بچه‌های اول گاهی احساس می‌کنند که دیگر به آن‌ها توجه نمی‌شود و با کمک کردن به والدین خود در کار مراقبت از خواهر/ برادر کوچک ترشان سعی می‌کنند رضایت آن‌ها را کسب کنند. این مسأله باعث می‌شود بچه‌های اول از سن بسیار پایین مسئولیت‌های پدر و مادرشان را برعهده گیرند و این این جایگاه معمولاً از سوی خانواده حمایت می‌شود. اغلب به همین خاطر است که فرزندان بزرگ‌تر خانواده باهوش‌تر و پخته‌تر از سن شان می‌شوند.

این مسأله را چطور می‌توان تغییر داد؟

از آنجایی که موفقیت تحصیلی و ذهنی فرزندان به طور مستقیم از توجه و محبت پدر و مادر تأثیر می‌گیرد، باید اذعان کرد کودکانی که از تعامل کمتری با پدر و مادر خود برخوردارند و زمان کمتری با آن‌ها می‌گذرانند، توانایی کمتری در خصوص یادگیری و ضریب هوشی از خود نشان می‌دهند.

چطور می‌توان از این نکته بهره برد؟

اگر نقص‌های موجود در مهارت‌های فرزند پروری مان که ناخودآگاه رخ می‌دهند را بدانیم، می‌توانیم نتیجه را پیش بینی کنیم. اما علاوه بر آن می‌توانیم از این دانش در کار فرزند پروری خود بهره بگیریم. برای شروع می‌توانیم فشار بیش از اندازه به فرزند اول خود وارد نکنیم و به یک اندازه به همه‌ی فرزندان خود توجه نشان دهیم. علاوه بر این، وقتی بتوانید باهم راحت صحبت کنید و به یکدیگر اعتماد داشته باشید، با وجود دانش فرزند پروری تان می‌توانید رابطه‌ی خود را به گونه‌ای حفظ کنید که همواره در حال رشد و پیشرفت باشد و بنیان مستحکمی برای فرزندان خود فراهم کنید تا بتوانند با موفقیت از دوران کودکی به دوران بزرگسالی قدم بگذارند.

منبع: روزیاتو

منبع: پارسینه

کلیدواژه: ضریب هوشی بچه اول خانواده ضریب هوشی سبک زندگی پارسی خبر خواهر و برادر اول خانواده بچه های اول پدر و مادر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۲۸۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد

ایسنا/زنجان مشاور وزیر آموزش‌و پرورش در امور شاهد و ایثارگران گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در اردیبهشت‌ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد.

زهرا مظفر امروز (پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه) در مراسم یادواره ۴۹ شهید فرهنگی استان زنجان، اظهار کرد: شهادت معامله دو جانبه با خداست چرا که خداوند فرموده است هر کس با جان و مال خود در راه خدا با دشمنان بجنگد در مقابل، خداوند به او سعادت ابدی و حیات جاودان عنایت می‌کند.

وی با بیان اینکه مشتری واقعی سرمایه انسان یعنی جان او خداوند است که به بهای بهشت خریداری می‌شود، افزود: خانواده شهدا نیز که صبر بر این مصیبت عظیم دارند نیز برنده‌اند چرا که خداوند در آیه ۱۵۷ سوره بقره بر آنها  سلام و درود و رحمت می‌فرستد که این امر بسیار مرتبه بالا و بزرگی است.

مظفر با تاکید بر اینکه خانواده شهدا مانند خود شهید برنده هستند زیرا شهدا قدرت شفاعت دارند و در برزخ و قیامت نیز نقش ایفا می‌کنند تا خانواده خود را شفاعت کنند، تصریح کرد: پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: خداوند به خانواده شهدا می‌گوید من خلیفه شهید پس از او در خانواده هستم؛ هرکس خانواده شهید را شاد کند مرا خوشحال کرده است و هر کس شهید را ناراحت کند مرا ناراحت کرده است.

وی با بیان اینکه مادران شهدا به خاطر اسلام از بزرگ‌ترین سرمایه خود یعنی فرزندان‌شان گذاشتند، یادآور شد: در برابر این موضوع وظیفه ما مسئولان و مردم توسعه و ترویج فرهنگ شهادت است که یکی از اقدامات در این مسیر برگزاری یادمان‌ها و مراسم‌های گرامیداشت شهدا است.

او با یادآوری اینکه وظیفه داریم مصادیق گذشت و ایثار و همچنین ایثارگری شهدا را به نسل جدید تبیین کنیم، متذکر شد: مطالبه شهیدان و خانواده شهدا ادامه مسیر شهدا و پیروی از مقام معظم رهبری است.

مشاور وزیر در امور شاهد و ایثارگران وزارت آموزش‌وپرورش با بیان اینکه جهاد تبیین و بیان دستاوردهای جوانان نخبه این کشور نیز از دیگر وظایف ما در برهه کنونی است که باید بدان توجه شود، تصریح کرد: باید تلاش کنیم  فاصله‌ای که بین نسل امروز و نسل گدشته در دفاع‌مقدس افتاده با برگزاری چنین برنامه‌هایی و ارتباط دانش‌آموزان با خانواده شهدا و تکریم و تحلیل از مقام آنان را پر کنیم.

وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب در سال ۸۹ حدود ۱۲ سیاست اجرایی مهم را در حوزه توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت به دستگاه‌های اجرایی ابلاغ کردند، گفت: بند ۶ این سیاست‌های ابلاغی تاکید دارد که در شرایط مساوی مدیریتی، اولویت با فرزندان شهدا و خانواده شهدا باشد که باید تلاش کنیم این بند به خوبی اجرا شود.

مظفر با توضیح اینکه آموزش‌وپرورش مفتخر است با درصد بالا نسبت به همه دستگاه‌های اجرایی کشور حتی بنیاد شهید به دلیل ظرفیت استخدام هر ساله میزبان فرزندان شهدا و ایثارگران است، گفت: در آزمون استخدامی که تمام دستگاه‌های اجرایی قرار است در پایان اردیبهشت ماه برای فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد برگزار شود، آموزش‌وپرورش مفتخر است بیش از ۲۰ هزار سهمیه جذب دارد مگر اینکه متقاضی نداشته باشد.

وی با بیان اینکه آموزش‌وپرورش یک نهاد فرهنگی است که وظیفه حضور در جنگ نداشت اما بیش از ۴۱ هزار شهید تقدیم انقلاب کرده و همپای نیروی مسلح و انتطامی و نظامی بوده است، گفت: معلمان حتی در دوران جنگ هم سنگر دانش را رها نکردند و در برهه فعلی نیز فقط پرداختن به آموزش کافی نیست بلکه باید به تربیت نیز توجه شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سهمیه ۲۰ هزار نفری آموزش‌وپرورش در استخدام فرزندان شهدا و جانبازان بالای ۷۰ درصد
  • امام جمعه اصفهان: گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • گفتمان قرآنی باید در خانواده‌ها ایجاد شود
  • ۷۵۰ شهید دفاع مقدس تک فرزند خانواده بودند
  • دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران افتتاح شد
  • افزایش موارد ابتلا به بیماری سرخک در رفسنجان
  • حمایت بهزیستی از ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چندقلو
  • ۶۷۷ خانواده دارای فرزند چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • علی دایی در خانه خبرنگار ورزشی و مادر ۸۹ساله‌اش!