Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صراط نیوز»
2024-04-26@02:15:12 GMT

مومو‌های دروغی و حاشیه‌های خطرناکشان!

تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۸۷۳۱۱۶

صراط:

«همه چیز به بازی و شوخی گرفته شده؛ چهره ترسناک و معروف این روز‌ها به سرگرمی وحشتناکی تبدیل شده است. آن‌هایی که بازی خطرناکی را شروع کرده‌اند، حالا یک به یک دستگیر می‌شوند. افرادی که موموی زشت این روز‌ها را به شوخی گرفته‌اند.

طعمه‌هایشان هم کودکان و نوجوانان هستند؛ کم‌سن‌وسالانی که به علت عدم تسلط و آگاهی کافی در فضای مجازی به راحتی هدف این آسیب‌ها و تهدید‌ها قرار می‌گیرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصویر زشت و کریه مومو بازیچه دست مزاحمان اینترنتی شده است.

«بیا بازی کنیم» همه چیز با همین یک جمله ساده شروع می‌شود. خیلی وقت است که نسبت به این جمله ساده، اما خطرناک هشدار‌های لازم داده شده است، ولی هنوز هم هستند کسانی که در دام این فریبکاران گرفتار می‌شوند. آن‌هایی که این چالش خطرناک را به سرگرمی جدید این روز‌های خود تبدیل کرده‌اند.

در واقع مومو یک اکانت واتس‌اپ است که ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی آن دریافت می‌کند. پس از شروع به گفتگو از سوی حساب کاربری مومو، فرد به رفتار‌های خطرناک دعوت می‌شود؛ بنابراین بهتر است کاربران بدون بازکردن پیام، سریع آن را حذف کنند، زیرا بیشتر این پیام با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال می‌شود.

مزاحمت‌های یک دانش‌آموز در ساری

دانش‌آموز ساروی که تحت تأثیر چالش مومو موجب ایجاد رعب و وحشت در بین همکلاسی‌های خود شده بود، دستگیر شد. این تازه‌ترین خبر در خصوص چالش جدید مزاحمان اینترنتی است. دانش‌آموزی که چالش خطرناکی را شروع کرد و با ارسال کلیپ ترسناک دوستان و هم‌کلاسی‌هایش را وارد بازی پیچیده‌ای کرد.

از چندی پیش در پی مراجعه و طرح شکایت چند نفر در ساری، این موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت. شکایت‌ها مبنی بر ارسال پیام و کلیپ‌های تهدیدآمیز موسوم به چالش مومو به فرزندان‌شان بود؛ بنابراین به علت اهمیت موضوع بررسی‌های دقیق کارشناسی شروع شد. تا این که مالک خط تلفن این فرد شناسایی شد.

او در تحقیقات پلیس گفت که سیمکارت متعلق به اوست، اما در اختیار فرزندش بوده است. در تحقیقات بعدی مشخص شد که فرزند این فرد برای انجام تکالیف مدرسه تلفن همراه را در اختیار داشته است. او نیز بدون اطلاع والدینش پیام‌های تهدیدآمیز در شبکه اجتماعی واتس‌اپ ارسال می‌کرد.

این دانش‌آموز متخلف که تحت تأثیر چالش مومو قرار گرفته بود با انگیزه شوخی در بین هم‌کلاسی‌های خود اقدام به ایجاد اکانت با تصویر مومو کرده بود. او با ارسال پیام‌های تهدیدآمیز به چند نفر از دوستانش باعث ایجاد استرس در بین آنان شده بود؛ بنابراین پرونده‌ای برای متهم تشکیل و او به مرجع قضائی معرفی شد.

گزارش کنید

سرهنگ سامع خورشاد، رئیس پلیس فتای مازندران در این باره گفت: «در صورت برخورد با محتوای مشکوک و مجرمانه با مراجعه به سایت پلیس فتا به نشانی cyberpolice.ir در قسمت مرکز فوریت‌های سایبری به همکاران‌شان گزارش دهند تا برخورد قانونی با گردانندگان این سایت‌ها و صفحات اجتماعی صورت بگیرد.»

بازداشت گروه وحشت در هرمزگان

اما این تنها پرونده در ایران نیست. بازی‌کنندگان با روح و روان نوجوانان، آن هم تنها برای سرگرمی در نقاط دیگر کشور نیز دیده شده است. اولین بار درست در همان زمان هیاهوی این بازی خطرناک در ایران، اولین گروه مزاحم دستگیر شد؛ درست بعد از مرگ نوجوان اهوازی که گفته می‌شد به علت ترس از مومو دچار حمله قلبی شده بود. در همان زمان بود که پلیس فتای هرمزگان یک گروه مزاحم با اکانت مومو را دستگیر کرد.

ماجرا از این قرار بود که چندی پیش فردی به پلیس فتا مراجعه کرد و گفت: «دارنده اکانت واتس‌اپی که تصاویر پروفایل آن عروسکی به نام «مومو» و ارواح خبیثه است، اقدام به ارسال پیام بازی برای فرزندم کرد بود. اما پس از مخالفت پسرم برای ادامه بازی، صاحب اکانت اطلاعات خصوصی از خانواده ما را ارایه کرد. او با تهدیدات مکرر پسرم را مجاب به ادامه بازی کرده بود. این مسأله موجب ترس و دلهره در میان خانواده ما شده است.»

بررسی‌ها نشان داد که افرادی با بهره‌گیری از شماره‌های موقت خارجی یا حتی داخلی اقدام به راه‌اندازی اکانت واتس‌اپ کرده و برای دیگران با همین روش مزاحمت ایجاد می‌کنند. همین امر کافی بود تا پس از اقدامات پلیسی و پی‌جویی‌های فنی متهم دستگیر شود.

اعتراف به جرم

متهم در بازجویی‌ها گفت: «در گروه دورهمی با حضور دوستان در واتس‌اپ، مطالبی پیرامون مومو ارایه شده بود. من هم با انگیزه شوخی با پسرعمه‌ام به همراه چند تا از دوستانم اکانت‌های واتس‌اپی ایجاد کردیم. ما با شماره سیمکارت ناآشنا یا شماره‌های موقت خارجی این کار را انجام دادیم. بعد تصاویر پروفایل آن را «مومو» و ارواح ترسناک گذاشتیم. به او پیام چالش وحشت دادیم. قصد ما از این کار فقط شوخی بود.»

با اعترافات این پسر سرگروه و ۶ نفر از دوستان او شناسایی شدند و اقدامات قضائی برای رسیدگی به این پرونده ویژه در حال انجام است.

سرگرمی خطرناک دانش‌آموز جیرفتی

سوم آبان بود که از جیرفت نیز خبر مشابهی رسید. نوجوانی که با انگیزه سرگرمی و ایجاد وحشت در بین همسالان خود، بازی مومو را ترویج می‌داد. کارشناسان پلیس فتای شهرستان جیرفت با رصد فضای مجازی متوجه شدند که یک نفر اقدام به فرستادن لینک تماس و تقاضای ارتباط با کاربران تحت عنوان بازی مومو می‌کند. با توجه به ترویج خشونت و آشفتگی ذهنی در جوانان و نوجوانان، کارشناسان پلیس فتا با اقدامات پلیسی این فرد را دستگیر کردند.

بازداشت مزاحم بابلی

مأموران نیروی انتظامی عامل ترویج بازی مومو را در بابل دستگیر کردند. اوایل آبان بود که در پی طرح شکایت مسئولان یکی از مدارس این شهرستان مبنی بر ارسال پیام‌ها و کلیپ‌های تهدیدآمیز موسوم به چالش مومو برای او و برخی دانش‌آموران یک مدرسه، موضوع برای بررسی در دستور کار کارآگاهان پلیس فتای این فرماندهی قرار گرفت.

با بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد، فردی با استفاده از یک خط تلفن همراه اقدام به ارسال پیام به ناظم مدرسه و همکلاسی‌های خود در قالب چالش مومو می‌کند. با شناسایی متهم و هماهنگی قضائی این فرد دستگیر و سیمکارت و دستگاه تلفن همراهی که در اختیارش بود، کشف شد.

فضای شیطنت و مزاحمت با مومو در ایران

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتای ناجا درباره این چالش جدید در ایران، آن را فضایی برای مزاحمت عنوان کرد و در این باره گفت: «مومو یک چالش مشخص نیست. بلکه فضای شیطنت‌ها و آزار و اذیت گروه‌های همسال است. پلیس فتا بر اساس گزارش‌های مردم در این مورد خاص یعنی مومو که سطح پراکندگی و انتشارش در جامعه زیاد شده و رعب و وحشت را برای افراد ایجاد کرده بود وارد عمل شد. بررسی‌های پلیس فتا نشان داد که تمام این پیام‌ها مزاحمت بوده است. عده‌ای با اکانت‌های ایرانی با انگیزه آزار و اذیت پیام‌هایی را منتشر کرده‌اند. این اتفاق در حوزه مزاحمت‌های رایجی است. مزاحمت‌هایی که در فضای مجازی اتفاق می‌افتاده و حالا تحت عنوان فضایی با عنوان مومو مطرح شده است.»

او با تأکید بر این مطلب که افراد در مواجهه با پیام‌های ناشناس باید از پاسخگویی پرهیز کنند، گفت: «اگر پیامی با مضمون مومو یا با عکس پروفایل مومو به افراد واصل شد، نباید به این پیام‌ها توجه کرد. مردم نباید آن‌ها را باز کنند. بهتر است افراد ابتدا با اسکرین‌شات از پیام دریافتی عکسی گرفته شود تا شماره فردی که پیام را فرستاده ثبت شود. در ادامه حتما پیام را حذف کنند. افراد می‌توانند اسکرین‌شات گرفته‌شده را به بخش گزارش‌های مردمی در سایت پلیس فتا بفرستند.»

هیچ شکایتی از مومو نداشته‌ایم

این در حالی است که سرهنگ داود معظمی‌گودرزی، رئیس پلیس فتای تهران بزرگ نیز با اعلام این مطلب که در تهران حتی یک گزارش مبنی بر شکایت از مومو به پلیس فتا واصل نشده است، گفته بود: «اگر چه پلیس فتا به صورت شبانه‌روزی فضای مجازی را رصد می‌کند، اما در تهران پرونده‌ای مبنی بر شکایت از مومو و دستگیری در این زمینه نداشته‌ایم.»

منبع:شهروند آنلاین

منبع: صراط نیوز

کلیدواژه: مزاحم اینترنتی چهره ترسناک دانش آموز ساروی صراط فضای مجازی ارسال پیام پلیس فتای دانش آموز چالش مومو پلیس فتا بررسی ها پیام ها واتس اپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.seratnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صراط نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۸۷۳۱۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ورزش ایران برای المپیک/ محدودیت در اعزام اعضای کادر فنی

به گزارش خبرنگار مهر، برگزارکنندگان بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس در رابطه با ترکیب اعزامی کاروان هر یک از کشورهای شرکت کننده مقرراتی وضع کرده اند که به نوعی دست و پای مدیران را برای اعزام کامل در هر رشته می بندد.

در ترکیب کاروان های اعزامی به بازی های المپیک، ورزشکاران بر اساس سهمیه های تخصیص داده شده جایگاه خود را دارند. بخش دیگر کاروان را اعضای کادر فنی رشته های المپیکی شامل سرمربی، مربی، سرپرست و .... تشکیل می دهند.

طبق آنچه کمیته برگزاری بازی های المپیک به آن تاکید دارد، تقریبا به ازای حدود ۵۰ درصد از کل سهمیه هایی که ورزش هر کشور کسب کرده، مجوز برای اعزام اعضای کادر فنی داده می شود. همین مساله که در برخی دیگر از ادوار بازی های المپیک هم اعمال شده بود، یکی از چالش های اصلی برای تعیین نهایی ترکیب اعزامی کاروان ایران را ایجاد کرده است.

مسئولان کمیته ملی المپیک که این روزها در مرحله ریزش کاروان ایران بر اساس ثبت نام اولیه هستند این موضوع را مدنظر دارند.

ورزش ایران تا به امروز صاحب ۳۲ سهمیه در ۹ رشته کشتی آزاد، کشتی فرنگی، تیراندازی، شمشیربازی، تکواندو، قایقرانی، وزنه برداری، ژیمناستیک و دوچرخه سواری شده است.

کد خبر 6085749

دیگر خبرها

  • بازداشت یک نوجوان به ظن تدارک حمله تروریستی در المپیک
  • یونایتد 4-2 شفیلد: تن‌هاخ مقابل قعرنشین هم چالش دارد
  • چالش متفاوت برای گلر پرسپولیس: حذفی و پنالتی!
  • فناوری پایدار: دروغی بزرگ!
  • چالش سخت و شیرین اوسمار ویرا؛ علیرضا بیرانوند یا امیررضا رفیعی؟
  • ارسال پیام بازدارندگی در وعده صادق/ طوفان الاقصی ارکان رژیم صهیونیستی را به چالش کشید
  • پدیده فصل گذشته دروازه‌بانی آماده چالش با استقلال
  • پورموسوی و بی‌توجهی به حاشیه جنجالی
  • دریای کاسپین: اهداف استراتژیک و چالش‌های جدید برای روسیه
  • چالش ورزش ایران برای المپیک/ محدودیت در اعزام اعضای کادر فنی